23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CADAVRELE AU DISPARUT, PROCURORUL #REZIST E ALBIT – Procuroarele PICCJ Elena Radescu si Camelia Sutiman incearca sa-l scoata basma curata pe procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la PJ Caracal, pretinzand ca nu a oprit politistii sa intre fara mandat in casa criminalului. Chiar asa sa fi fost, PICCJ nu explica de ce procurorul Popescu nu a dispus intrarea fara mandat de perchezitie, caci legea ii permitea. Incompetenta procurorului poate sa fi dat ragaz criminalului pentru a scapa de cadavre

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 July 2019 13:19
Vizualizari: 16121

Ceea ce era de asteptat sa se intample s-a intamplat. Parchetul General condus de Bogdan Licu a declansat operatiunea de spalare a procurorului #rezist Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal, cel pe care politistii il acuza ca a interzis intrarea in casa criminalului din Caracal, fara mandat, ordonand sa astepte sa se faca ora 6 dimineata.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii marti, 30 iulie 2019, PICCJ incearca sa ii exonereze de orice raspundere pe procurorii de la Parchetul Judecatoriei Caracal, printre care si procurorul activist Cristian Ovidiu Popescu, in legatura cu momentul in care acestia puteau sa patrunda fara mandat in casa criminalului. Concret, PICCJ pretinde ca procurorii nu ar fi interzis intrarea in locuinta criminalului, ci ca aceasta decizie ar fi fost luata impreuna cu politistii aflati la fata locului. Asta desi raportul Politiei Romane dezvaluie o cu totul alta stare de fapt: In acest context, desi comisarul sef Alexe Nicolae – adjunct al sefului IPJ Olt pe linie de investigatii criminale a propus sa se intre la adresa respectiva, chiar daca nu exista un mandat de perchezitie, invocandu-se ipoteza savarsirii unei infractiuni flagrante (situatie in care este permisa perchezitia), reprezentantii parchetului nu au fost de acord cu aceasta propunere!!! (click aici pentru a citi).


Chiar si asa sa fi fost, vina procurorului nu este deloc mai mica. Asta intrucat acesta putea sa dispuna patrunderea fara mandat inainte de ora 6, ora pentru care fusese aprobata perchezitia, si nu doar ca putea, insa chiar avea obligatia de a face acest lucru. De altfel, PICCJ nu explica de ce procurorul Popescu nu a ordonat intrarea in casa ororilor fara mandat. In ceea ce priveste motivul pentru care s-a ales aceasta strategie, PICCJ invoca riscul compromiterii probelor, in situatia in care criminalul nu era acolo. Dar daca Alexandra a fost acolo in clipele in care procurorii si politistii stateau in fata portii asteptand sa se faca ora 6? Daca in orele acestea criminalul a folosit o alta iesire, caci suprafata de teren pe care se afla casa era una mare, pentru a scapa de cadavru? Daca aceste ore i-au permis criminalului sa ascunda cadavrul Alexandrei?

Pe de alta parte, albirea procurorului Cristian Ovidiu Popescu si a celorlalti colegi ai acestuia de la Parchetul Judecatoriei Caracal are loc in urma unui control efectuat de procurorii de la Serviciul de Indrumare si Control din PICCJ, serviciu unde activea in prezent fosta sefa DNA Laura Kovesi. Adica fix cea care l-a remarcat pentru merite deosebite pe procurorul Popescu, in 2011, in perioada in care conducea PICCJ.

Cat despre procuroarele care au fost trimise la Caracal pentru a face verificari in legatura cu modul in care parchetul a actionat, acestea ar fi, conform informatiilor oferite de Antena 3, Camelia Sutiman (foto 1), o procuroare care colabora pe dosare cu generalul SRI Dumitru Dumbrava, si Elena Radescu (foto 2), cea careia Kovesi ii punea masina la dispozitie in perioada anchetei Inspectiei Judiciare la DNA. Ambele in prezent colege ale Laurei Kovesi la Serviciul de Indrumare si Control.

In rest, singurele probleme identificate se refera ca nerespectarea dispozitiilor procedurale in activitatea de inregistrare a dosarului la Parchetul Judecatoriei Cartaca si sincope in comunicarea dintre procurori si politisti.

Iata comunicatul PICCJ:

“Urmare a solicitarii adresata de ministrul justitiei la data de 26 iulie 2019 procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de a dispune efectuarea de verificari imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei in cazul criminalului din judetul Olt, avand in vedere ca, asa cum a relatat si presa, au existat anumite disfunctionalitati in aplicarea legii, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice rezultatul controlului efectuat de catre Serviciul de indrumare si Control din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal si D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Craiova, avand ca obiectiv verificarea aspectelor semnalate in mass-media la data de 26.07.2019 referitoare la disparitia elevei Alexandra Mihaela Macesanu, urmata de uciderea acesteia.

In urma controlului efectuat de catre procurorii Serviciului de indrumare si Control s-au stabilit urmatoarele:

1.Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal nu le-au interzis lucratorilor de politie sa patrunda in domiciliul prezumtivului autor Dinca Gheorghe, dupa ce l-au identificat. In raport de constatarile din teren, de comun acord, procurorii si lucratorii de politie au apreciat ca nu este oportuna patrunderea in domiciliu inainte de ora 06.00, intrucat exista riscul compromiterii probelor in situatia in care autorul nu se afla acolo.

2.S-au constatat nerespectari ale dispozitiilor procedurale in activitatea de inregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, precum si un management defectuos al cauzei.

3.S-au constatat sincope in comunicarea dintre organele de politie si procurori, constand in aceea ca, dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal dupa aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea si dispunerea masurilor necesare in vederea localizarii si identificarii autorului cu intarziere.

In completare se va dispune efectuarea unui control de catre Serviciul de Indrumare si Control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/inregistrarea lucrarilor, repartizarea dosarelor si continuitatea in lucrarile repartizate, ritmicitatea efectuarii actelor de urmarire penala.

Raportul intocmit a fost trimis si Inspectiei Judiciare pentru a fi avut in vedere in cauza in care efectueaza cercetari.

Totodata, in temeiul articolului 69 alin. 1 si 2 din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciara un exemplar al raportului a fost comunicat ministrului justitiei”.

Comentarii

# un mizantrop date 30 July 2019 13:38 +8

Cat de jos au coborat! Doar niste colegi de Stabor, preocupati sa-si securizeze (!!!!) privilegiile, nici nu realizeaza, sau nu-i intereseaza ca se fac complicii criminalilor, important e sa-si pastreze palatele cu turnulete pe care nu platesc niciun impozit si sa se dea in spectacol in piata publica fluturandu-si fustele largi, fara nicio rusine ca li se vad dedesubturile jegoase! Dezgustator! De aici nu mai avem a aspira la vreun stat de drept...

# Fratia gunoaielor ! date 30 July 2019 14:51 +33

Din MAI au asumat si demisionat. Din STS au asumat si demisionat. Din MJ nimeni ! In orice tara din lumea asta, oricare ar fi fost aceasta, la un asemenea scandal national si la o asemenea eroare judiciara, sa acoperi un procuror cel putin idiot printr-un model de coruptie ierarhizat... bate orice record mondial. DOMNULE CUMPANASU ACUM VEDETI UNDE ESTE CORUPTIA CEA MAI APRIGA DIN TARA ASTA. Sa va fie rusine procurorilor. Prin complicitatea voastra care poate fi ori prostie, ori  rea credinta, ati dus la disparitia unui suflet nevinovat, protejandu-va mai rau ca un clan de infractori. Sa fiti blestemati in veci !

# utzu date 30 July 2019 14:04 +2

Nu înţeleg cum puteau să dispară cadavrele în modul acesta. ce fel de recunoaştere există în cauză, cum l-au lăsat poliţiştii să se ridice de la masa de interogatoriu fără să aibă acest element esenţial. Există arma-corp delict, exită urme ale omorului? Ce fel de dosar este acesta în care anchetatorii fac publice doar fumigene!!!

# Cristi date 30 July 2019 14:13 -72

Codul de procedura penala nu permite efectuarea unei perchezitii fara mandat de perchezitie dat de un judecator. Asa e legea in Romania. Procurorul a respectat-o. Daca la noapte intra un procuror peste voi in casa fara mandat si zice ca i s-a parut ceva suspect ce faceti? O sa mai sustineti ca se poate intra fara mandat? Exista o diferenta intre patrunderea intr-un domiciliu pentru salvarea unei persoane (pe care oricine poate sa o faca, fie el politist sau nu) si efectuarea unei perchezitii in cursul unui proces penal (care se poate face doar cu mandat intre orele 06-20). Daca nu cerem o modificare legislativa, vorbim degeaba. Repet, procurorul a respectat legislatia in vigoare. Politia daca ar fi fost siguri ca acolo e fata ar fi putut sa intervina pentru salvarea ei, nu pentru efectuarea unei perchezitii.

# un mizantrop date 30 July 2019 17:14 +11

Hai ca sunteti scarbosi! Cat de idiot si de neadecvat sa fii, sa vii cu argumente de repetent, sa aperi niste indivizi dovedit incopetenti, lenesi, ticalosi si obraznici care au uzurpat o profesie, onorabila altfel (intr-o tara normala, la noi procuror este egal cu tortionar, nume castigat in istorie si reactualizat prin noul statut)?! Chiar nu realizati ca puneti gaz pe foc?! Sunteti identificabili, nu va mai ascundeti in spatele unei institutii, dovedit inutila?!

# romanul date 30 July 2019 14:21 +5

Bai viermilor de procurori, chiar nu mai aveti nici un pic de rusine? Scarbelor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

# unul din lumea cea mare date 30 July 2019 14:23 +24

cumpanasule,ti/o spun cu regret,daca au trimis/o pe sutiman la caracal este primul semn de mermeleala pentru mine,cumpanasule o cunosc personal pe sutiman si capacitatile acesteaia in mermeleala.ce ma surprinde pe mine este faptul ca se incearca mermeleala si cu tine care esti sprijinit mediatic.cumpanasule ,sa dea dzeu sa n/am dreptate dar te vor aduce astia in starea sa le spargi geamurile,din cauza revoltei.si poti constata ca s/a inceput mermeleala numai uitindu/te la irealitatea si la denise rifai.cumpanasule si in dosarele mele cu munti de evidente si ilegalitati,sutimanca a mermelit dovezile(chiar daca eu am avut dosare civile)

# livia date 30 July 2019 14:24 +6

O tara consternata va fi pusa cu botul pe labe de sistemul atotputernic, care nu vrea sa renunte la privilegii. Era de asteptat o astfel de reactie.

# imun/teanu date 30 July 2019 15:06 +1

Morala?, si Licu cu tiriplicu'. Stiti ce e ala, polonicul mare cu care se mananca rahat. Ca la pachet sa fie cu "funda" s-a asezonat si cu "perje", gagici normal de pe langa fusta Codrutei. Licu?, tiriplicu'!

# gabi date 30 July 2019 16:25 0

,,In raport de constatarile din teren,DE COMUN ACORD,procurori si lucratorii de politie au apreciat ca nu este oportuna patrunderea in domiciliu,, Art. 56: Competenţa procurorului (1) Procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege. De asemenea, procurorul supraveghează ca actele de urmărire penală să fie efectuate cu respectarea dispoziţiilor legale.

# Edelweiss - Ivory Tower Farmer date 30 July 2019 17:15 +7

Fără pic de echivoc: a plecat scroafa să-l ancheteze pe pork. :eek: Pe cale de consecință că și rezultatul acestei caricaturale acțiuni manevriere va fi O MARE PORKĂRIE.

# Carcotas date 30 July 2019 17:56 -15

Aaa!, daca s-a deplasat chiar doamna radescu, gata Popescu va fi silit sa demisioneze. O sa-i zică ca dragoste cu sila nu se poate, ca procurorul general si întreaga instituție așteaptă un gest de onoare, ca e tânăr si se poate re-orienta in profeia de jurist. Asa mai scade presiunea si procurorul general o sa para activ, ferm, gospodar priceput. E prea mic Popescu ca sa scape.

# GHEOGHE DINCA facea trafic de carne vie impreuna cu fii sai date 30 July 2019 20:04 +11

si de aceea , ca sa-i acopere, a zis ca el le-a omorat pe fete ; si de fapt au fost mai multe fete, nu doar doua ! :eek: Ar trebui contactati carabinierii din Italia , sa vada cu ce se ocupa derbedeii acolo !!! :-*

# Anonimus date 31 July 2019 09:52 0

In care lege si in care articol se reglementeaza "comunul acord" intre procurori si lucratorii de politie atunci cand trebuie dispuse masuri operative ??? Comunicatul este o abureala pentru fraieri, servita de cele 2 procuroare !

# Suba date 31 July 2019 10:31 +3

Domnule Cristi-nu este adevarat!Exista art 159 din Codul de Procedura Penala,in vigoare,care permite acest lucru atunci cand viata unui om este in pericol. Daca nu stiti ,nu vorbiti. Daca stiti si mintiti este mai grav..

# adi date 31 July 2019 15:03 0

lui Dinca i-as administra scopalamina(pentotal de sodiu-serul adevarului) si am afla adevarul despre victime

# timon lipciuc date 1 August 2019 14:04 0

Procurorii ar trebui să dea toate salariile lor înapoi românilor din 1990 până în ziua de astăzi fiindcă nu au făcut nimic pentru țara asta!

# Eu date 2 August 2019 00:54 0

Băi Cristi cu intratul in casă si cu programul 6-20,băi cretinule,unde te crezi,la piață? Păi oi fi vreunul din procurori si cauți sa.i aperi. Băi prăpăditule,erau apeluri de la 112,aveau tot dreptul să intre,prin constituție, băi terminatule ce ești. Era vorba de viață și de moarte. Ești cel mai mare prost de pe aici,ce.oi căuta să te bagi în discuții pentru oameni mari,când tu ești un jegos împuțit. Da mă, erau obligați prin constituție să intre,cu sau fără mandat. Jepatura ordinară.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva