24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMERA DE COMERT SPRIJINA ECONOMIA ROMANIEI - Ovidiu Silaghi: Peste 10 miliarde de euro, valoarea schimburilor comerciale bilaterale Romania-Turcia, in 2022: "Fara indoiala, relatia bilaterala dintre Romania si Turcia cunoaste o dezvoltare continua de foarte multi ani, dovada fiind cele peste 10 miliarde de euro, valoare a schimburilor comerciale bilaterale de la sfarsitul lui 2022, raportate de partea turca"

Scris de: L.J. | pdf | print

14 September 2023 11:27
Vizualizari: 1938

Secretarul general la Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Ovidiu Silaghi, a participat in 14 septembrie 2023 la deschiderea Forumului de Afaceri Romania-Turcia, prilejuit de prezenta la Bucuresti a unei delegatii a Camerei de Comert si Industrie Amasya. Au participat 15 companii din diferite domenii economice, cum ar fi: agricultura, industrie alimentara, industrie usoara, componente si piese de schimb auto, turism, constructii civile si industriale.Forumul de Afaceri Romania-Turcia a fost organizat cu sprijinul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD), precum si al Ambasadei Republicii Turcia in Romania.

"Fara indoiala, relatia bilaterala dintre Romania si Turcia cunoaste o dezvoltare continua de foarte multi ani, dovada fiind cele peste 10 miliarde de euro, valoare a schimburilor comerciale bilaterale de la sfarsitul lui 2022, raportate de partea turca. In acelasi timp, trebuie mentionat ca raportat la luna iulie 2023, in Romania activau 18.135 de companii turcesti, cu o valoare totala a capitalului subscris de peste 717 milioane de euro.
CCIR are o serie de colaborari in diverse formate cu Turcia, aliniate relatiei bilaterale excelente pe care Romania o are la nivel politic cu acest stat. Amintesc aici colaborarea din cadrul Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra, a carei presedintie este asigurata de Turcia, precum si colaborarea din cadrul Asociatiei Camerelor Europene de Comert si Industrie – EUROCHAMBRES. In toate aceste formate, CCIR impreuna cu Uniunea Camerelor si a Burselor de Marfuri din Turcia (TOBB), faciliteaza accesul antreprenorilor din ambele state in incercarea de a-si extinde si dezvolta afacerile”,
a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.

 


Relatiile economice


"La nivelul Ambasadei Republicii Turcia in Romania, apreciem in mod deosebit dinamica relatiei economice inregistrata in ultimul timp intre cele doua state, aceasta fiind dublata de o relatie la fel de importanta la nivel politic.
Vizita in tara dumneavoastra a unei delegatii de oameni de afaceri turci, din regiunea Amasya, marcheaza o noua etapa a colaborarii bilaterale cu Romania. Componenta economica consolideaza in fapt relatiile politice dintre Turcia si Romania, avand in vedere faptul ca tara dumneavoastra este un sustinator al intereselor Turciei in raport cu Uniunea Europeana si NATO, fiind in acelasi timp implicata in asigurarea securitatii la Marea Neagra”,
a declarat ambasadorul Republicii Turcia in Romania, E.S. Özgür Kivanç Altan.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva