22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Cati dintre noi mai stiu oare ca astazi sarbatorim democratia?

Scris de: Robert CAZANCIUC, senator PSD, fost ministru al Justitiei | pdf | print

15 September 2022 12:31
Vizualizari: 2738

Cati dintre noi mai stiu oare ca astazi sarbatorim democratia la nivel mondial?


 

Chiar daca am uitat, sa ne amintim totusi ca democratia inseamna guvernarea de catre popor, astfel ca puterea suprema apartine poporului si este exercitata direct de acesta (democratie directa) sau de catre reprezentantii sai alesi printr-un sistem electoral liber (democratie reprezentativa). De altfel, originea cuvantului spune totul - demos (popor) si kratos (putere).

Complementar, bunastarea unui popor, fie ea economica, fie sociala, presupune o situatie materiala buna si prospera, astfel ca, fara aceasta, poporul isi pierde din puterea de a mai decide asupra viitorului sau si al societatii pe care o formeaza. Ca un vapor ramas fara capitan, plutind in deriva.

Astazi, de Ziua Internationala a Democratiei, asa cum Natiunile Unite au stabilit in 2007, la 33 de ani de cand poporul roman a castigat aceasta putere legitima, este important sa intelegem si sa constientizam necesitatea respectarii drepturilor cetatenilor pentru o participare activa in procesul democratic si pentru bunastarea natiei.

Comentarii

# maxtor date 15 September 2022 18:21 0

Natiunile Unite au stabilit si Rezolutia 3379.....si au revocat-o.

# Botomei Vasile date 17 September 2022 09:36 -41

Onorabile domnule senator Robert Cazsnciuc,va adresez rugămintea sa vorbiți cu colegii dstra deputati sa voteze amendamentele depuse la PLX463/2022, prin care sa abrogati infracțiunea din art 59(6) din legea 51/1995 pe motiv ca fapta penala de folosire fără drept a denumirilor din cuvintele de Barou,avocat,unbr, nu este prevazuta în dreptul international,iar ceea ce nu este fapta penala în dreptul international nu este nici în dreptul național Datra, cu barba pe care o etalati vreți sa fiți considerat un om deștept?!! Am văzut ca nu ați sembat elucubrațiile d-lui senator Daniel Fenechiu, si bine ați făcut.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva