13 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE, AMENDATA DIN CAUZA GUNOAIELOR – Politia Locala Bucuresti a sanctionat-o pe primarita Clotilde Armand cu 5.000 lei pentru ca a cerut ca Romprest sa faca mai rar curatenie in Sectorul 1: „A solicitat operatorului delegat sa opereze diminuari importante ale frecventelor de prestatie ale operatiunilor din cadrul activitatii de salubrizare stradala”. 5.000 lei e amenda maxima prevazuta de Regulamentul de Organizare si Functionare a Serviciului Public de Salubrizare in Municipiul Bucuresti

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 June 2022 15:16
Vizualizari: 2717

Razboiul dintre primarita Sectorului 1, Clotilde Armand (foto), si firma de salubritate Romprest produce o noua explozie. Daca pana acum v-am prezentat numeroasele procese in care Romprest a obtinut in instanta executarea silita a primariei conduse de Armand pentru neplata facturilor, de data aceasta vorbim despre o amenda primita de institutia edilitara. Ba chiar o amenda aplicata in cuantum maxim.Mai exact, prin adresa 23494 din 15 iunie 2022, Politia Locala a Capitalei a informat Primaria Municipiului Bucuresti ca a amendat-o pe Clotilde cu 5.000 de lei din cauza ca i-a cerut companiei sa faca mai rar curatenie in Sectorul 1.


Iata adresa Politiei Locale catre PMB (vezi facsimil 1):


Ca urmare a adresei dvs. nr. 63861/25.05.2022, prin care ne transmiteti solicitarea S.C. COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A nr. 1769/18.05.2022, prin care va informeaza ca 'Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti a solicitat operatorului delegat sa opereze diminuari importante ale frecventelor de prestatie ale operatiunilor din cadrul activitatii de salubrizare stradala', va comunicam ca in urma analizarii situatiei prezentate, s-a luat masura de sanctionare contraventionala cu amenda in valoare de 5.000 lei a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti pentru nerespectarea prevederilor art. 142 alin. (5) din Anexa 1 a HCGMB 345/2020 privind aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare a Serviciului Public de Salubrizare in Municipiul Bucuresti”.

 Redam pasajele din hotararea de consiliu general invocate de Politia Locala (vezi facsimile 2 si 3):


- art. 142 alin. 5 din Anexa 1 a HCGMB 345/2020: „(5) Toate contractele de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare incheiate in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice si a Legii nr 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor, aflate in derulare la intrarea in vigoare a prezentului Regulament, se pun in concordanta cu prevederile acestuia de catre Autoritatea Contractanta. Nerespectarea prevederilor art. 142 se va sanctiona conform Cap. X”;

- Capitolul X (art. 149 lit. d) din aceeasi anexa: Nerespectarea prevederilor prezentului regulament de catre persoanele juridice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala, dupa cum urmeaza: (...) d) de la 3.000 la 5.000 lei – (...) art. 142”.


* Cititi aici intreaga Hotarare de Consiliu General 345/2020

 


Comentarii

# # jos votantii gunoieri !!! date 30 June 2022 13:16 -42

Oricum, NU plateste ea!!! Un BRAVO # rezistilor kre au transformat capitala in GHETOU!!!! LA ANU' SI LA MULTI ANI !!! :zzz :P :-x <img src=ops:' /> :-) :lol:

# Neanae date 30 June 2022 14:03 -66

Individa asta este misterul secolului! Cum de continua sa trăiască in rol de primâriță USR??? Am fost la București, stătui la Capitol. Am ieșit prin “cartier” … Calea Victoriei OK, dar cum se intra pe străduțele către zona piața Palatului, la nici 4 M de Calea Victoriei încep mormanele de gunoaie. Nu mai vorbim de dărăpănâturile mizerabile de case care put și care printr-un alt miracol stau in picioare. (Mai e și Lizeanu vai de mama ei de strada, dar e sect 2). In parcul, peluzele, din jurul Sălii Palatului, pe o raza de 5 M de la coșurile de gunoi ARHIPLIN, numai gunoaie, sticle, cutii de băuturi, pachete de țigări și mii de mucuri. In 5 zile cât stătui am tot făcut câte un tur. Singura schimbare era ca se înmulțeau gunoaiele. Am făcut fotografii de “amintire” a Bucureștiului, aliat NATO și parte integranta din UE. Absolut minunat. Primari ca Clortilda și Mucușor au fost bine aleși. Sa le fie greață permanenta tuturor celor care au votat … GUNOAIELE. Bravo bucuresteni!

# DODI date 30 June 2022 15:13 -284

Mulțumim din inimă partidului (SRI) și cititorului de bilețele amlbastre (am numit aici pe nesimțitul neamului, ocupantul ilegal al tronului țării, nulitatea absolută, alteratul salam de Sibiu, cleptomanul imobiliar, vânzătorul de copii și trădătorul de țară ciolaniSS-WuhaniSS). Rog mucureștenii să ceară o lege prin care ocuparea funcțiilor de către imbecilii numiți de noua securitate să se permanentizeze pentru a nu fi cheltuiți inutil bani pe campanii electorale mincinoase.

# marinelu date 30 June 2022 16:13 -22

Centrul Bucurestiului este varza. Ma refer la centrul vechi, zona Universitatii, Piata Unirii. In 60 de ani nu l-am vazut in asa hal. Gropi sau sapaturi permanente, sticle sparte, hartii, gunoi menajer, spatiile comerciale inchise sunt mizerabile si la exterior si la interior. Cartierele, chiar si cele marginase arata mult mai curat si sunt mai bine intretinute. Nu inteleg cum usereul a reusit sa prosteasca in asa hal pe cei care i-au votat.

# Liviu date 3 July 2022 07:41 0

Sa vorbim in cunostinta de cauza: Sectorul 1 cuprinde cea mai mare zonă din București, având o suprafață de aproximativ 68 km pătrați. Cu toate acestea, numărul persoanelor care locuiesc în această regiune este de doar 225.453. Cartierele din Sectorul 1 sunt Aviatorilor, Aviației, Băneasa, Bucureștii Noi, Dămăroaia, Domenii, Dorobanți, Gara de Nord, Grivița, Victoriei, Floreasca, Pajura, Pipera, Primăverii, Piața Romană. Sectorul 2 din București are o suprafață de 32 de km pătrați și o populație de 345.370 de locuitori. Cartierele care se găsesc în sectorul 2 sunt următoarele: Pantelimon, Colentina, Iancului, Tei, Floreasca, Moșilor, Vatra Luminoasă. Sectorul 3 al Capitalei măsoară aceeași suprafață ca și precedentul, 32 de km pătrați, însă are o populație mai mare, 385.439 de persoane. În sectorul 3 găsim următoarele cartiere: Vitan, Dudești, Titan, Balta Albă, Centru Civic, Dristor, Muncii, Unirii.

# Liviu date 3 July 2022 07:43 0

Sectorul 4 este ceva mai mare decât ultimele două, având o suprafață de 34 de km pătrați. Cu toate acestea, populația este mai puțină, fiind doar 287.828 de persoane. Cartierele care fac parte din acest sector sunt: Berceni, Giurgiului, Olteniței, Tineretului, Văcărești, Timpuri Noi. Sectorul 5 este cel mai mic, cu o suprafață de 30 de km pătrați și o populație de 271.575 de persoane. Cartierele care se găsesc în această regiune sunt: Giurgiului, Ferentari, Rahova, Ghencea, Cotroceni, 13 Septembrie. Sectorul 6 este al doilea cel mai mare sector din București, atât ca suprafață cât și ca populație. Acesta măsoară 38 de km pătrați și are 367.760 de persoane. Cartierele care se găsesc în această zonă sunt următoarele: Giulești, Drumul Taberei, Militari, Crângași, Ghencea.

# Corina date 3 July 2022 08:04 +54

La inceputul lunii aprilie, bugetul local al Primăriei Sectorului 1 a trecut de votul consilierilor locali, după ce a fost pus pe ordinea de zi pentru a 11-a oară!!! Consilierii PNL și PSD au acuzat în aceste două luni de amânare a votului că bugetul propus de Clotilde Armand nu este legal, însă adevărata miză a scandalului este cea legată de faptul că edilul Sectorului 1 nu vrea să plătească facturile firmei de salubritate Romprest, despre care susține că sunt ilegale. Consilierii locali care susțin această situație nu vor să și-o asume în scris, prin depunerea unui amendament ce ar obliga Primăria Sectorului 1 să plătească facturile firmei de salubritate

# Corina date 3 July 2022 08:11 +109

Daniel Tudorache, fost primar PSD al Sect 1 are mai multe dosare la DNA. Într-unul dintre acestea a fost inculpat, în noiembrie 2020, pentru spălare de bani și complicitate la trafic de influență. Pentru a fi lăsat în libertate, judecătorii au fixat o cauțiune de un milion de euro. Fosta soție, implicată și ea în dosar, a avut cauțiune de 200.000 de euro, iar un apropiat al PSD-istului – cauțiune de 75.000 de euro. Primarul a avut banii „la ciorap”, pentru că a plătit imediat cauțiunile. Expertiza bijuteriilor găsite la fostul primar PSD al Sectorului 1, Tudorache, a fost finalizată: doar pietrele prețioase valorează circa 9 milioane de lei (1,8 milioane de euro)! Tudorache dij****** contractele pe care le încheia Primăria Sect 1. Cei care voiau să aibă parte de aceste contracte cotizau 10% din valoarea lor către un apropiat al primarului. Ceea ce a bătut la ochi a fost belșugul și luxul în care se scălda Tudorache, care a fost între 2008 și 2020 viceprimar și primar la Sect 1.

# Gina date 3 July 2022 11:34 +221

Primari PSD sunt in Sect. 3, 4 si 5. Primari USR - in Sect 1 si 2. Primar PNL - in Sect 6 Primarul actual al capitalei a fost sustinut de PNL si USR. Acum PNL este in coalitie cu PSD, care o sustine pe Firea , fostul primar al Bucurestiului Ce a facut Firea pentru capitala stiu cel mai bine bucurestenii ... satui de atata bine nu au mai votat-o!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva