25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COBAII EUROPEI – MCV va fi inlocuit cu ceva si mai rau! Globalistii ne baga pe gat un nou Mecanism, dupa ce au constatat ca MCV are o sfera de actiune limitata. CE instituie Mecanismul privind statul de drept si trimite expertii in Romania sa monitorizeze progresele. Acum se explica de ce activistii si ICCJ au facut carare la CJUE. Ursula von der Leyen: "Monitorizarea realizata de Comisie va fi efectuata in special cu jurisprudenta recenta stabilita de Curtea noastra de Justitie independenta"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 October 2019 17:43
Vizualizari: 8149

Romani, vi se pregateste ceva mai rau decat Mecansimul de Cooperare si Verificare (MCV)! Globalistii din institutiile europene care au realizat ca MCV nu va mai putea fi bagat pe gat mult timp tarilor estice – fiind oricum caduc din 1 ianuarie 2010, dupa ce clauza de salvgardare si-a pierdut valabilitatea – dar si nemultumiti de "sfera de actiune" limitata pe care o are MCV in sistemul judiciar, au inventat un nou mecanism care va anula Romania ca stat suveran si independent. Un mecanism care va face ca orice Decizie CCR, orice lege si chiar prevedere din Constitutia Romaniei sa poata fi nerespectata in cazul in care Curtea de justitie a Uniunii Europene (prezentata drept "Curtea noastra de justitie independenta") da voie la incalcarea ei!

Poate tocmai de aceea in ultimul an presedintele Klaus Iohannis - cu certitudine informat despre acest nou mecanism - isi permite sa nu respecte in lant o serie de decizii ale Curtii Constitutionale, stiind ca supervizorii de la Bruxelles nu vor lansa niciodata critici pentru aceste incalcari.


Tot informarea pe anumite canale poate fi si motivul pentru care, in ultimele luni, activistii de tip #rezist din magistratura ori politica au luat-o pe "noua cale europeana", reclamand la CJUE tot felul de legi, ordonante si decizii ale institutiilor din Romania care nu le erau pe plac. Initial, demersurile unor asociatii de tip #rezist precum Forumul Judecatorilor din Romania sau Asociatia pentru apararea statutului procurorilor, ale unor politicieni si mai tarziu si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pareau inofensive, finalitatea lor nefiind perceputa ca un factor de presiune major asupra sistemului judiciar. Numai ca ele chiar sunt un factor de presiune! Iar asta pentru ca, astfel cum doreste Comisia Europeana, sub conducerea noului presedinte Ursula von der Leyen tinuta in brate de cancelarul german Angela Merkel si ajunsa in functie si cu sustinerea PNL, care a anuntat public ca le va sustine pe Ursula von der Leyen (foto stanga) si pe Laura Codruta Kovesi (foto dreapta) la sefia CE si in functia de procuror sef european  toate hotararile pronuntate de CJUE vor fi jurisprudenta relevanta pentru statele membre si vor fi considerate autoritate de lucru judecat, obligatorii si aplicabile.

MCV va fi inlocuit cu Mecanismul privind statul de drept. Romania este cobaiul Europei

Ideea nu este noua, fiind testata intens prin luari de pozitie publice ori comunicate de presa ale Comisiei Europene inca din aprilie 2019, fiind motivata de necesitatea ca "cetatenii sa se bucure de drepturile ce le revin in temeiul legislatiei UE". Primul pas concret spre acest mecanism a fost facut in 13 noiembrie 2018, cand in Parlamentul European a fost adoptata Rezolutia fara caracter legislativ referitoare la statul de drept in Romania.

Concretizarea ideii insa s-a produs odata cu venirea la sefia Comisiei Europene a Ursulei von der Leyen, care a si trecut in proiectul sau de candidat necesitatea implementarii "Mecanismului privind statul de drept", mecanism care ar urma sa fie aplicabil in intreaga Uniune Europeana. Suntem tare curiosi cum se va reusi implementarea acestui mecanism in toate statele membre UE, in conditiile in care doar fata de Romania a fost adoptata o Rezolutie privind statul de drept...

Noi credem ca acest mecanism este destinat tarilor din Europa de Est, precum Romania sau Bulgaria, fiindu-ne greu sa credem ca state precum Franta, Germania ori Italia ar accepta sa renunte la independenta lor si la legile proprii.

Desigur, probabil pentru a nu starni revolta populara pe faptul ca Romania are deja Raportul MCV si se doreste implementarea unui alt mecanism, in unele medii se acrediteaza ideea ca MCV-ul va fi inclus in acest Mecanism privind statul de drept. Or, nu vedem cum ar fi acest lucru posibil, atata vreme cat se sustine ca Mecanismul privind statul de drept (cu tot cu MCV-ul pe Romania si Bulgaria, despre care se spune ca va fi inclus in acest nou mecanism) va fi aplicat nediscretionar tuturor statelor membre UE. Ar insemna practic ca toate statele europene, inclusiv Franta sau Germania, sa beneficieze de acelasi control pe care europenii si globalistii il doresc pentru Romania. Cand vreodata?

Noul Mecanismul privind statul de drept, anuntat discret in ultimul Raport MCV

Intreaga strategie de implementare a Mecanismului privind statul de drept este devoalata chiar in continutul Raportului MCV, dat publicitatii marti 22 octombrie 2019 (vezi facsimil 1), cu numele "Raport al Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare", unde asa-zisii experti care au scris compunerea numita Raport (in care traseaza obligatiile pe care le are Romania pentru a fi pe placul Europei) anunta ca pentru restul aspectelor care nu intra in sfera de actiune a MCV va fi instituit un nou mecanism.

Cu alte cuvinte, ofticati probabil ca MCV-ul, caduc inca din 2010, nu le da dreptul sa faca referiri la statul de drept atat de mult clamat in ultimii ani, europenii au decis sa impuna Romaniei un nou "mecanism european suplimentar si cuprinzator privind statul de drept".

"Abordarea UE cu privire la statul de drept, care depaseste sfera de actiune a MCV, influenteaza si contextul mai larg la nivel european. (...) Aspectele relevante pentru respectarea statului de drept, dar care nu intra in sfera de actiune a MCV vor fi abordate prin intermediul noului mecanism", se precizeaza in Raportul MCV din 22 octombrie 2019.

Ideea, astfel cum precizam anterior, a fost concretizata in proiectul de candidat la sefia Comisiei Europene de catre Ursula von der Leyen, in care sublinia ca "amenintarile la adresa statului de drept pericliteaza temeiurile legale, politice si economice ale functionarii Uniunii noastre", motiv pentru care este necesara "monitorizarea" de catre Comisie a progreselor inregistrate de statele membre, monitorizarea urmand sa se faca in strans dialog cu autoritatile nationale si in conformitate cu legislatia in vigoare si, atentie, "in special cu jurisprudenta recenta stabilita de Curtea noastra de Justitie independenta".

In aceasta monitorizare, conform Raportului MCV, ar urma sa se implice anumiti experti care sa se asigure ca "reformele intreprinse in Romania" in ce priveste statul de drept corespund "angajamentelor asumate la momentul aderarii la UE".


CJUE va face legea in Romania

Parte a amplului plan o reprezinta si ploconirea Romaniei la poarta CJUE, astfel incat, in timp, "curtea noastra de justitie independenta" de la Luxemburg (astfel cum este prezentata de Ursula von der Leyen) sa dicteze legea in Romania. Asa se explica de ce, brusc, de vreun an de zile magistratii activisti sau politicienii de tip #rezist s-au dus buluc la CJUE sa se planga de legile interne, desi in trecut unii nici nu stiau unde sa puna CJUE pe harta Europei: "Monitorizarea realizata de catre Comisie va fi efectuata in strans dialog cu autoritatile nationale, in conformitate cu legislatia in vigoare si in special cu jurisprudenta recenta stabilita de Curtea noastra de Justitie independenta", se arata in proiectul Ursulei von der Leyen.


Comisia Europeana ne ameninta cu Mecanismul privind statul de drept

Gravitatea implementarii unui astfel de Mecanism este sintetizata chiar in Raportul MCV din 22 octombrie 2019. Sustinem aceasta intrucat, probabil din dorinta de a semnala ca Romania nu este pe placul globalistilor, iar deciziile pe care le-au luat in sistemul judiciar nu convin Europei, scribii Raportului MCV au avertizat ca in cazul in care nu se vor face "in scurt timp imbunatatirile necesare ori daca adopta noi masuri negative", Comisia Eurpeana va implementa Mecanismul privind statul de drept:

"Acesta a fost un punct esential invocat in scrisoarea Comisiei din mai 2019 in care aceasta isi exprima preocuparea cu privire la riscurile la adresa statului de drept. Aceasta preocupare a reflectat si rezultatul referendumului din luna mai (...).

Evolutia situatiei in primele luni ale anului 2019 a constituit o sursa de preocupare majora. Prin urmare, in mai 2019 Comisia a trebuit sa informeze autoritatile romane ca, daca nu fac in scurt timp imbunatatirile necesare sau daca adopta noi masuri negative, Comisia va lua masuri in temeiul Cadrului UE pentru consolidarea statului de drept, care prevede un dialog pentru abordarea preocuparilor legate de statul de drept (si care, prin urmare, pot depasi parametrii evaluati in cadrul MCV)".

Cu ce drept se instituie astfel de mecanisme? Este suficienta invocarea unui "drob de sare" precum cel al "depistarii timpurii a problemelor intr-un stadiu incipient" – astfel cum motiveaza Ursula von der Leyen necesitatea noului Mecansim – la nivelul UE pentru a activa un Mecanism privind statul de drept al carui scop este tocmai frangerea notiunii de stat de drept la nivel national, atata vreme cat legiile ori deciziile institutiilor din Romania pot fi anulate de CJUE?

Cei care refuza sa vada pericolul unui mecanism de acest fel si se imbata cu apa rece crezand ca in aceeasi barca vor sta si tarile vestice sunt obligati sa se trezeasca si sa reactioneze, ori daca nu sa isi asume distrugerea sistematica a Statului roman, a suveranitatii si independentei sale in fata puterilor straine.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 24 October 2019 17:50 +26

neamul nostru romanesc este idiot ,DACA NU CERE IMEDIAT IESIREA DIN LAGARUL DE EXTERMINARE UE!!!!!!!!!!!si ca sa nu zica nimeni ca exagerez uitati/va ce este in chile, doar pentru marirea biletelor de metrou!!!!!!!!!!!!

# un oarecare date 24 October 2019 18:20 +3

Conțopiștii din Comisia asta Europeană, cum văd ei statul de drept în raport de țările din care provin? Nu cred că statele lor sunt mai de drept decât statul român... Și acolo vor fi fost și mai sunt probleme cu justiția, cu legiferarea în materia justiției, dar România, care este un stat de drept, nu și-a permis obrăznicia să dea lecții de democrație Olandei, Germaniei, Franței, Italiei, Belgiei, Greciei, state unde sunt probleme grave cu privire la statul de drept! De ce, față de aceste state nu se fac rapoarte de tip „MCV”?

# nae din dealul feleacului date 24 October 2019 18:46 +13

D-lor,credeti ca englezii de prosti cer iesirea din UE?Nu,de destepti au mirosit pericolul german;franta e doar o umplutura!Asadar RO EXIT!

# BULĂ date 24 October 2019 18:59 +6

BEESTIAL! A tunat și le-a adunat! MIKA PLAGIATOARE s-a ajuns lîngă celebra plagiatoare... https://www.flux24.ro/ursula-von-der-leyen-plagiat-contracte-dubioase-armata-germana-la-pamant-unul-din-cei-mai-slabi-ministri-din-germania/

# obiectiva din IRan date 24 October 2019 19:18 +5

noi dam din Romania bani - miliarde de euro catre UE, ca fond, ca asa e prostul, si sarac si fudul cu carpa rupta in cur....iar aia ne dau bani INAPOI cu taraita , cica fonduri europene.eu zic dinainte de BREXIT cu multi ani...ROEXIT....ESTE VORBA DE baniiiiiiiiii, NU DE DREPTURILE OMULUI...iar deCEDO ce sa mai zic, FORTAREATA DIN GUANTANAMO.„România a trebuit să contribuie în plus cu 33 de milioane de euro în 2016 (neincluse în cifra menţionată mai sus) ca o corectare pentru anii 2014 şi 2015. Acesta este impactul retroactiv al deciziei privind resursele proprii din 2014, care a intrat în vigoare la 1 octombrie 2016 (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 52, 28.02.2017, p. 116). A schimbat cota individuală a statelor membre în finanţarea bugetului UE”, se arată pe site-ul Parlamentului European. Potrivit acestuia, Danemarca, Olanda, Austria şi Suedia beneficiază de o reducere (sumă fixă) în contribuţia lor la buget, contribuţiile Danemarcei, Irlandei şi Regatului Unit fiind reduse

# Pintea date 24 October 2019 21:59 +5

Trebuie sa devenim rezistenti...la nervi! Great Britain a iesit din rahatul ăsta care se împute din ce in ce mai mult, dar RO va sta mult si bine in UE... chiar de-ar fi s-o părăsească toți membrii, vajnica noastra țară ar fi ultima care s-ar gandi sa iasă din alianța asta toxică peste măsură! Altfel cu ce alte mecanisme ar mai fi supusă, umilită si ingenuncheată? Aah, mai rămân ale partenerului strategic de peste Atlantic!

# mireille date 25 October 2019 06:58 +7

Daca nu ne trezim ca popor, vin vremuri grele pentru noi. Colonia ramane colonie, iar noi va trebui sa le facem bocancii stapanilor din Europa. Vom regreta chiar si cisma ruseasca. Culmea este ca nu tradatorii si cozile de topor din tara care ne baga cu sila un nenorocit pe gat, ca si presedinte, ci tot noi p-limea vom suporta, si poate si mai rau, vom disparea ca natiune. Singura speranta mai ramane la Dumnezeu, sa ne ajute El, sa apere Gradina Lui de haita de lupi din Europa si din tara.

# AndreiV date 25 October 2019 07:32 +3

Nu au fost suficiente umilintele si batjocura de pana acum?!!!Nu a fost suficient cqa ne-au etichetat cei mai corupti si ne-au luat pana si painea de la gura copiilor,transformand romanii in sclaviilor,cei mai saraci din europa.Au dispus inchiderea fabricilor si uzinelor facute cu banii romanilor ni ai lui Ceausescu,au inchis mine,ne-au luat gratis pamantul si acum ne spun ca suintem anormali,inculti si ca trebuie sa stam in genunchi in fata lor,iar daca nu le indeplinim dorintele de a ne batjocori, umili si flamanzi,suntem acuzati de discriminare,de catre autodeclaratul succesor nazist(necontestat de eli visel si evrei)dobanditorul de averi prin evaziune fiscala si cu acte false, participantul din calitatea de primar la vanzarea de copii romani saraci.Votatii romani si lasatii sa distruga integral Romania asa cum doreste autodeclaratul succesor nazist,pnl-pdl si cei care ii sustin,ce conteaza ca au furat tot. Ei sunt aparati de politia politica a procurorilor si judecatorilor si ppe.

# dac'ai sti ce nota de plata usturatoare te asteapta ... date 25 October 2019 07:42 +1

...

# santinela date 25 October 2019 07:44 +2

Da se incearca numai pentru tarile din est si va fi numai pentru Romania,fiindca numai noi avem un Presedinte Timpit complectamente si Guvern cu Parlament la fel. Stati linistiti ca ne vor scapa Polonia,Ungaria,Cehia unde NU se va aplica asa ceva niciodata !

# eu bu inteleg un lucru date 25 October 2019 07:44 +1

europarlamentarii PSD +ALDE, chiuleau, nu au auzit, nu stiau ? Ce dracu' s-a intamplat din 2018, incoa'?

# honor date 25 October 2019 09:06 -5

ce ma bucur! nu mai scapa nici un hot din tara, pe fonduri europene! chiar de fura si "decat" 10000 euroi!

# romanul date 25 October 2019 09:14 +9

"Cu ce drept se instituie astfel de mecanisme?" Cum cu ce drept? Cu dreptul stapinului care face ce vrea cu colonia lui! Conducatorii "alesi" au transformat Romania intr-o colonie! Romania a pierdut dreptul de a lua hotariri in propria tara, am devenit niste vasali a strainilor! Doar un ROEXIT o mai poate salva!

# imun/teanu date 25 October 2019 10:33 0

Dac-am avea si noi un Victor, nu "oRGAN", ar da peste ochi zisei eVrope si hodorogilor ei (si cu doua culori la pantofi, si cu ochi scursi la babete stafidite nurliu, afemeiati si la "parai") sa le sara ochelarii-n closet. De!, daca din milioanele de romani "taroadele" ne scot din caciula doar stranieri hamesiti in tradari! * Va mai amintiti, prin anii '60, de planul sovieticului ala care-mpartea Romania la toti dimprejur? O mai amplificare, si de tot!, pactului Ribentrop-Molotov. Acum, planurile le face "capitalist" fa****** (de mult) utecista RDG, care, ca fetele, cu Nekrrmanul, nudism pe plaja Mamaia. Ea si cu Putin, si cu cine-o mai vrea sa tanjeasca "pamant si apa" la noi. Ca avem si "oRGAN", si "organe", sub cerebelul suprem, in eprubeta euro.

# UN UMIL CETATEAN date 25 October 2019 11:42 0

Intreb si eu, CRIMA ORGANIZATA-TRAFICUL DE PERSOANE, DROGURI SI ARME reprezinta UN ATENTAT LA STATUL DE DREPT? Eu propun ca PARCHETUL EUROPEAN SA SE OCUPE DE ASA CEVA si pentru ca DIICOTUL nu se descurca cu dosarele de la Caracal, ele ar trebui trimise spre competenta solutionare la BRUXELLES pentru ca acolo se afla EXPERTII.Poate in aceasta viata vor afla si romanii in ce tara traiesc. Cazul Caracal ar fi o oportunitate pentru natiunile EUROPEI sa vada EXPERTII DE LA PARCHETUL EUROPEAN IN ACTIUNE. CINE POATE FACE O ASEMENEA PROPUNERE DE EXTINDERE DE COMPETENTE?

# Horatius date 25 October 2019 12:01 +2

Afara din UE !!! Ne-am lamurit ce inseamna "civilizatia occidentala". Una ridicata pe secole si secole de jaf si crime. Deseori, sub masca religiei. Acum se aplica o formula "rafinata".

# Iulia date 25 October 2019 12:12 +5

Cat timp tara asta mai are resurse de orice fel, UE nu se va da jos de pe spatele nostru, cu riscul sa ne “lege de calorifer” prin MCV-uri sau alte gaselnite jegoase prin care sa-si justifice marsaviile. Romania este cea mai buna vaca de muls de pe intreg continentul, de 2000 de ani e jefuita incontinuu de tarile “civilizate”, pe care nu le mai satura D-zeu. Pana si o capusa are mai mult bun simt si cade de pe gazda dupa ce si-a facut plinul! S-a ajuns aici deoarece clasei politice ii lipseste patriotismul, curajul si coloana vertebrala, iar noua, lipsa de observatie, atentia fiindu-ne deturata mereu de circuri. Poate in ceasul al 12-lea vom alege dupa fapte, nu dupa vorbe si vom ajunge sa denuntam MCV-ul. Off topic: anul acesta am observat un comportament nou la partide: in ultimii 30 de ani erau dispusi sa imparta frateste ciolanul unii cu ceilalti, insa de anul acesta se cearta ca hienele, din cauza ca fiecare vrea ciolanul numai pentru el. Tara si nevoile ei?...alta data.

# Doua ratate social . Le transmitem placute suedeze! date 25 October 2019 17:33 +6

RO-EXIT ! La noi isi vand rebuturile , deci ceea ce nu intruneste limitele lor de calitate, aici isi arunca toxinele si tot aici isi fac experientele sociale. Ne iau copii ca sclavi si apoi ii arunca , cand se apropie de pensie. Serviicile nostre trebuie arse pana la temelie caci ele au pus umarul la aceasta mare ticalosie ! Ei se fac vinovati de majoritatea tragediilor familiale ! Desfintati serviciile , lasati minimul necesar, trimiteti acesti paraziti la munca !

# yatouhama date 4 November 2019 08:59 0

UE este corupta si urmareste imbogatirea si pe spatele Romaniei.NE CALARESTE CUM VREA EA SI RAVNESTE LA BOGATIIL NOASTRE P ECARE LE MAI AVEM!! NU SE MERITA SA FIM ACOLO.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva