23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CONTROLATI FONDUL DE PENSII AL AVOCATILOR! – Un grup de avocati sesizeaza Congresul UNBR ca potrivit Legii 411/2004 fondurile de pensii nu pot face investitii imobiliare, cu referiri la Hotelul din Techirghiol in care Casa de Asigurari a Avocatilor a investit 6 milioane euro: „CAA opereaza pe un principiu de ocultism excesiv, neexistand nici un fel de raport al activitatii acestei Case de Asigurari, de justificare a investitiilor facute si a modului de gestionare a fondului”

Scris de: L.J. | pdf | print

28 March 2014 12:46
Vizualizari: 9985

In prima zi a Congresului UNBR – Gheorghe Florea, mai multi avocati transmit semnale de neincredere in Casa de Asigurari a Avocatilor, la care sunt obligati sa cotizeze luna de luna, cerand controale externe si audituri asupra fondurilor acestei institutii private condusa de avocatul Nicu Tiberius (foto). De data aceasta un grup de avocati, care nu doreste sa-si faca publice numele, datorita riscurilor la care se pot expune din partea conducerii UNBR, transmit prin intermediul Lumeajustitiei.ro o petitie in care cer un control la fondul de pensii al avocatilor, administrat de Casa de Asigurari a Avocatilor. Grupul de avocati semnaleaza ca s-au investit 6 milioane de euro in Hotelul „Corpore Sano” de la Techirghiol, in conditiile in care potrivit Legii 411/2004 fondurile de pensii au interdictie in a face investitii imobiliare, datorita gradului mare de risc al acestor tipuri de investitii. Iata petitia grupului de avocati:


CONTROLATI FONDUL DE PENSII AL AVOCATILOR!

CASA DE ASIGURARI A AVOCATILOR DIN ROMANIA (CAAv) a infiintat Societatea cu raspundere limitata intitulata COMPLEX BALNEAR SI DE RECUPERARE C.A.A. SRL, cu sediu social: Loc. Techirghiol, Oras Techirghiol, Bulevardul DR. VICTOR CLIMESCU, Nr. 40A, Judet Constanta, Numar de ordine in Registrul Comertului: J13/1471/2012, atribuit in data de 10.07.2012, CUI: 30411148, societate la care este asociat unic. Mentionam ca acest SRL are un capital social subscris de 100.000 ron.

Aceasta societate infiintata de catre CAAv, a investit aproximativ 6 milioane de euro din fondurile CAAv in edificarea Complexului Balnear si de Recuperare C.A.A ”Corpore Sano” aflat pe str. Victor Climescu, nr. 40A, Techirghiol, jud. Constanta.

Aratam ca institutia Casa de Asigurari a Avocatilor functioneaza sub imperiul OUG 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor si Legea 51/1995. Aceste acte normative cu caracter special reglementeaza infiintarea si modul de functionare al acestei institutii. Totusi aceste norme se completeaza cu norma generala cu privire la fondurile de pensii altele decat cele din sistemul public de pensii, respectiv cu Legea 411/2004 cu privire la aspectele ce nu au fost reglementate prin legile speciale.

Art 1 din Legea 411/2004 prevede:

(1) Prezenta lege reglementeaza:

a) infiintarea, organizarea si functionarea sistemului fondurilor de pensii administrate privat;

b) organizarea si functionarea administratorilor fondurilor de pensii administrate privat, precum si coordonarea activitatii altor entitati implicate in acest domeniu.

Capitolul IV al Legii 411/2004 reglementeaza investitiile fondurilor de pensii intr-un mod foarte riguros astfel incat interesele si drepturile persoanelor ce adera la astfel de fonduri de pensii ce nu sunt integrate in sistemul de fonduri publice sa fie protejate. La acest capitol, prin art. 28 se reglementeaza investitiile ce nu pot fi facute cu activele fondului de pensii:

1) Activele fondului de pensii NU pot fi investite in:

a) active care, potrivit legii, nu pot fi instrainate;

b) active a caror evaluare este incerta, precum si antichitati, lucrari de arta, autovehicule si altele asemenea;

c) bunuri imobiliare;

d) actiuni, obligatiuni si alte valori mobiliare emise de administrator;

e) orice alte active stabilite prin normele Comisiei..

O astfel de reglementare este de altfel imperios necesara si este impusa Statelor Membre UE prin Directiva 2003/41/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 3 iunie 2003 privind activitatile si supravegherea institutiilor pentru furnizarea de pensii ocupationale.

Directiva 2003/41 impune statelor membre, astfel cum reiese din considerentele (7) si (20) ale acesteia, obligarea institutiilor pentru furnizarea de pensii ocupationale stabilite pe teritoriul lor sa indeplineasca diferite norme minime prudentiale privind activitatile lor si conditiile de functionare pentru a garanta un nivel de securitate ridicat pentru viitorii pensionari care trebuie sa isi primeasca pensiile.

Legea 411/2004 a fost adoptata si modificata in sensul transpunerii in dreptul intern al Directivei 2003/41/CE care cuprinde in expunerea de motive ale adoptarii sale: Proiectul de LEGE de modificare si completare a Legii Nr.411/ 2004 privind fondurile de pensii administrate privat a fost elaborat in scopul de a asigura un mecanism functional prin care se pot oferi participantilor si beneficiarilor pensii „obligatorii” administrate privat, pentru a crea o coerenta in termenii si expresiile folosite in celelalte doua legi care instituie componenta sistemului de pensii administrate privat, precum si pentru eliminarea acelor dispozitii cu caracter discriminatoriu in perspectiva respectarii si transpunerii acquis-ului comunitar.

Intrucat in Directiva nu a fost transpusa si in legea speciala a CAAv, singura transpunere regasindu-se in Legea 411/2004 inseamna ca aceasta din urma este cadrul legislativ general pentru astfel de activitati, normele speciale completandu-se cu aceasta.

Astfel, pentru a putea supraveghea activitatea fondurilor de pensii private si pentru a proteja persoanele ce sunt obligate a adera la astfel de fonduri s-au instituit o serie de reguli stricte cu privire la modul de gestionare a fondurilor, cu privire la modul de verificare a acestora cat si cu privire la obligatiile de informare a asiguratilor.

CAAv opereaza pe un principiu de ocultism excesiv, neexistand nici un fel de raport al activitatii acestei Case de Asigurari, de justificare a investitiilor facute si a modului de gestionare a fondului. Toate acestea in conditiile in care toti membrii UNBR sunt obligati prin lege sa adere si sa contribuie la acest fond de pensii, neavand posibilitatea de a alege un alt fond de pensii privat sau aderarea la fondul public de pensii. Aratam ca sanctiunea potrivit legii pentru refuzul de a contribui la acest fond este chiar excluderea din profesie!

Aceasta institutie nu poate exista fara exercitarea nici unui control asupra activitatii sale. In speta de fata se observa ca legiuitorul, atat comunitar cat si national a prevazut posibilitatea existentei unei astfel de situatii si a reglementat un cadru general pentru modul de desfasurarea a activitatii acestor tip de institutii. Avand in vedere ca legea speciala a CAAv nu dispune cu privire la modul de gestionare a fondului decat in termeni foarte generali, se aplica norma generala care prevede in mod expres investitiile ce nu pot fi facute cu astfel de fonduri.

De altfel ratiunea interzicerii investitiilor in bunuri imobile iese cu usurinta la iveala. Se pot observa cu ochiul liber, fara investigatii de mare profunzime trei mari probleme a acestei investitii:

-aceasta investitie este una de risc major (suportat de catre asigurati, contrar intereselor acestora), de natura speculativa – este o activitate comerciala ce necesita o investitie majora initiala care se amotizeaza intr-un timp foarte indelungat si care poate cu usurinta sa genereze pierderi mai mari decat investitia initiala;

-investitia imobilizeaza o suma uriasa de bani de care dispunea fondul de asigurari, suma de bani de care va fi imposibil sa se dispuna in mod rapid in cazul in care va fi nevoie;

-prin simpla analiza a site-ului ANAF cu privire la activitate fiscala a Complexului Balnear si de Recuperare CAA SRL – profitul generat de aceasta firma este considerabil mai mic decat chiar dobanda ce s-ar fi obtinut prin depunerea sumei investite la banca.

Tot Legea 411/2004 la art. 145 stabileste faptele ce constituie infractiuni cu privire la gestionarea acestor fonduri de pensii:

(2) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani:

a) fapta de a utiliza contributia la fondul de pensii in alte scopuri decat cele prevazute de prezenta lege;

Se observa doar dintr-o verificare preliminara a situatiei de fapt activitatea suspecta a Casei de Asigurari a Avocatilor ce nu publica si nu comunica in nici o forma asiguratilor planul de investitii anual al institutiei, bugetul acesteia si implicit cheltuielile efectuate de catre aceasta.

Nici una dintre aceste institutii, nu a publicat acest program de investitii. Singura informatie ce poate fi gasita pe site-ul UNBR cu privire la acest imobil este hotararea nr. 5 a UNBR privind aprobarea proiectului de buget al sistemului autonom de pensii si asigurari sociale pentru avocati prin care se aproba acordarea sumei de 900.000 de lei pentru complexul balnear si de recuperare ”Corpore Sano” din localitatea Techirghiol, Jud. Constanta.

Aceeasi hotarare cuprinde decizia de a respinge alocarea sumei de 800.000lei pentru investitia ”Hotel Poiana Brasov”, investitie asupra careia nu mai exista nici o alta referire publica si care acorda indicii clare ca mai exista si alte investitii imobiliare al CAAv cat si probabil alte investitii interzise prin lege.

Faptul ca gestionarea fondurilor CAAv se face absolut defectuos reiese si din comunicatele contradictorii pe care aceasta institutie le face. Se observa ca pe site-ul CAAv toate statisticile si graficele cu privire la proportia contributii – cheltuieli cu acordarea pensiilor si asigurarilor sociale indica o covarsitoare diferenta intre veniturile CAAv si obligatiile de plata, in sensul ca la acest moment contribuabili activi reprezinta o proportie de 92%. in consecinta fondul de pensii este suficient alimentat pentru a-si indeplini atat obligatiile de plata catre asigurati cat si pentru a-si constitui rezerve pentru obligatiile viitoare ale acestui fond. Totusi CAAv publica in 2014 Hotararea 857/2013 a Consiliului UNBR de marire a cotei de contributie la sistemul CAA incepand cu ianuarie 2014 (in considerentele acestei hotarari fiind folosita sintagma avand in vedere situatia financiara actuala a CAAv). Situatia financiara actuala a CAAv ar trebui sa fie impecabila la aceasta data si perfect functionala daca fondurile acesteia sunt folosite doar in scopurile permise de lege si gestionate cu buna-credinta de catre cei cu putere decizionala asupra acestuia, repsectiv membrii Consiliului de Adminsitratie CAAv si membrii Consiliului UNBR.

Consideram ca exista indicii temeinice ca acest fond nu este gestionat confom prevederilor legale iar din lipsa informatiilor publice cu privire la investitiile facute si cheltuielile efectuate din acest fond reiese intentia de a ascunde investitii ilegale in imobile, constituirea de societati comerciale din fondurile CAAv si probabil alte fapte asemanatoare asupra carora momentan nu putem decat sa facem supozitii.” - Un grup de avocati

UNBR nu a catadicsit inca sa lamureasca temerile avocatilor

Amintim ca in editia din 11 martie 2014, Lumeajustitiei.ro a prezentat situatia hotelului avocatilor de la Techirghiol, de care multi avocati habar nu aveau. Desi in acest articol, Lumeajustitiei.ro i-a invitat public pe conducatorii UNBR sa lamureasca temerile avocatilor privitor la siguranta sistemului lor de asigurari, cu atat mai mult cu cat unii avocati acuza lipsa unui control din partea CSSPP, onor conducerea Uniunii nu a binevoit sa le ofere.

* Cititi aici actul constitutiv al SC Complex Balnear si de Recuperare C.A.A. SRL

* Cititi aici Hotararea nr. 5/2013 a UNBR privind imprumutarea Complexului cu 900.000 lei

* Cititi aici pliantul publicitar al Complexului „Corpore Sano”

Comentarii

# oarecare date 28 March 2014 12:38 0

Aderand la acest mod de administrare al fondurilor de pensii prin Casa de pensii proprie nu va puteti opune cu privire la Hotelul \"Corpore Sano\" deoarece acordul dvs., este prezumat ; o investitie a celor care gandesc petru noi este bine venita asumandu-va riscul, insa nu am stabilit in ce masura aveti contributii in aceasta afacere voi care va opuneti . Legea o facem noi la conducerea entitatii !...

# oarecareeeee date 28 March 2014 16:36 +3

Oarecare tu nu esti avocat esti un psihopat care merita scuipat. Cum mai prostane am aderat sa ne fure banii? Ia citeste si vezi daca banii nostri puteau intra in investitii  hoteluri? Ai mers acolo potlogarule? 

# 6.000.000 ??? date 28 March 2014 13:46 +4

Ia uitati pe ce prostie s-au dus 6.000.000 euro!!! http://www.balnear-corporesano.ro Brava, mai Nicu!!!

# Avocatul31 date 29 March 2014 08:51 0

daca ar exista DNA-ul nu ar exista avocati traditionali nu pseudo-organizatia voastra ceausistă care profita de pe urma avocatiilor socialisti-comunisti,evident un audit general pentru activitatea de până acum a clicii florea poate clarifica statutul vostru...băsist,sunteti niste escroci,nu functionati legal ci din inertie comunistă. <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# Avocatul31 date 29 March 2014 08:56 0

Fără o Lege a Magistratului nu se poate,măi parlamentarilor,tâmpiților,sunteti niste prostalăi care construiti pe nisipuri miscătoare justitia din Ropmania fiind handicapată,vă doresc să intelegeti si voi asta. :o :o :o :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :o :o

# elena date 11 October 2014 12:54 +1

de ce prostie draga , spitalul este exceptional ca si confort si specializare.

# 226 date 28 March 2014 14:02 +17

Frecvent apar anunturi la barouri ca o sa fie controale de la CAA si pe adrese semneaza \'Gigel\" de Nicu Tiberius.Chiar nu aveti niciun pic de jena ca va lafaiti pe la congrese,prin strainatate la Techirgiol,la Poiana Brasov pe banii avocatilor care abia mai rasufla.La hotel Jilava nu va intereseaza domnilor din conducerea UNBR?

# Mihai date 28 March 2014 15:33 +3

Pai e simplu, fondul de pensii al avocatilor n-are nicio legatura cu L411/2004, care lege guverneaza doar Pilonul II administrat privat (8 fonduri de pensii) si atat.

# fraier date 28 March 2014 16:13 +6

:D deci inca o data s-a dovedit ca Bota are dreptate!!! de ce sa nu contribuim noi la sistemul national de pensii sau la pensii private atat cat vrem si santem obligati printr-o lege tampita sa cotizam in buzunarele astora? si ale fufelor de la birouri care-ti raspuns cu c...l cand indraznesti sa le intrebi ceva desi isi iau salariu tot din contributia noastra,ca doar nu aduce Florea bani de acasa. mi-e sila,daca intre noi ne pacalim sa nu ne miram ca ne-o trag clientii. si cu vrajeala ca vor lupta sa ne faca mediatori de drept,de ce nu s-au luptat sa ne faca notari ca era mai legal.cumnaiba sa mediezi un conflict daca esti ne partea uneia din parti,am citit si eu legea si scrie ca unul din principii e impartialitatea. pai notarul e mai impartial ca avocatu <img src=ops:' /> numai praf in ochii prostilor,adica acum ne mint-de aia nu aveti clienti,fraierilor care cotizati-ca nu sunteti mediatori!! scadeti taxele,birurile,penalitatile,taxa de de repunere dupa suspendare si dupa aia mai vedem

# fraier 2 date 28 March 2014 17:58 +6

6 milioane de euroi pentru o cocioaba cu 80 de paturi la teghirghiol? Ati bagat nebunilor 6 milioane intr-o baraca pentru bosorogi care sa mearga la techirghiol? Nu sunteti sanatosi la cap. Cine se duce in putoarea aia mai narozilor cind sunt hoteluri in strainatate la preturi derizorii. Numai comunistii isi fac concedii la techirghiol di in rahatul asta de romanica unde preturile sunt astronomice. Imi vreau banii de pensie inapoi mincinosilor. Mai credeti ca ne pacaliti? BOTA A SPUS ADEVARUL HOTILOR!

# Dragos Oprisan date 29 March 2014 20:30 -2

Am fost la sanatoriu in Feb.2014 si pot sa va spun ca este o bijuterie in care lucreaza profesionisti.Nu sunt un bosorog comunist, sunt un om in plina activitate la 47 ani dar care am o boala autoimuna si ptr care Techirghiolul este unul dintre putinele remedii. Hotelul era plin si tarifele decente. Pentru cei care nu au cultura investitionala, trebuie sa stie ca peste tot in lume sistemele de pensii investesc contributiile asiguratiilor pentru a creste baza de impoozitare. Numai sistemul comunist a inventat modelul de a avea fondurile de pensie cash si doar cit sa ajunga din incasarile lunare. As vrea sa va vad comentariile peste 10 ani cind valoarea investitiei se va recupera din profitul generat si in plus valoarea de piata a hotelului se va dubla. In orice statiune din Europa asemanatoare cu Techirghiolul se cistiga bine din SPA, numai la noi neglijam \"aurul\" naturii si vrem sa taiem munti si sa cianurizam lacurile. Nu stiu ce faceti voi, insa eu mi-am facut rezervare si in August

# draguselule date 29 March 2014 20:37 +1

Da coane dragos  poate ai fost nu zic ba. Dar npi astia care muncim din greu sa dam cotizatia nu avem timp de mers si nici bani. Noi nu avem leafa asigurata, noi suntem sclavii care mumcim pentru o mina de escroci.

# SCOATETI MAINILE DINB XUZUNARELE MELE date 28 March 2014 21:10 +8

NU VA MAI SATURATI DE FURAT ??? CALIN, FLOREA, TIBERIUS, SI CELELALTE SLUGI PLATITE ??? HUUUUOOOOO !! NICI SOBOLANII NU FAC ASA CEVA .... :))

# ALOOOO. date 28 March 2014 22:00 +5

PE INSTANTELE DIN TARA ,DACA SUNT CATE ZECE SAU DOUAZECI DE AV. UNBR2004, VOI FLMANZITI LUMEA FURAND SI FACETI CAZ DE AV, CLANDESTINA???????? HOTI BATRANI CU BARBA SURA.... LASATI TINERII SA MUNCEASCA BABACIUNILOR MERGETI SI VA CRESTETI NEPOTII.....SUGATIVELOR..... AM O INTREBARE? PRIVITII PE CEI DIN PREZIDIUU, CATI SUNT CU OCHISORII ALBASTRI..ALTII CHIAR CU UNUL?

# alooo , aalooo, sunt eu picassso date 28 March 2014 22:43 +4

Am zis eu demult ca se impute treaba, la modul GROSOLAN, nu ati ascultat. Pacat ca avocatii mai tineri si cei intr-adevar cu potential, doar acum se trezesc. sa nu fie prea tarziu. In rest spor la lucru.

# pol date 29 March 2014 08:17 +1

Sa se interzica prin lege avocatilor pensionati sa mai practice o alta activitate prevazuta in legea 51/95-rep, decat cea de consultanta juridica in cadrul unei case de avocatura! In felul asta nu vor mai lua din piata clienti,iar avocatii tineri vor avea mai mult de lucru. La fel, sa fie redusa cota de la 11% la 5 % si sa se mareasca numarul de platitroi prin acceptarea in profesie cu scutire de examen a juristilor cu vechime mai mare de 8 ani in profesie! Doar in acest fel se va putea desfiinta si UNBR Bota, plecand din aceasta structura toti juristii.

# eu date 29 March 2014 08:46 +3

cut cat cheltuielile de constructie/investitie sunt mai mari cu atat se spala banii lipsa. daca jumatate din bani lipsesc din fondul de pensii ii justifica din constructiile megalomane ce vor sa le faca,constructia costa 3 mil si ei spun ca a costat 6,asa se justifica lipsurile pe care dl Tiberiu le are in gestiune. cati dintre avocati au citit cu atentie raportul auditorului? numai prostii,nimic concret,cati bani s-au strans,cati s-au cheltuit,unde sunt restul,ce pensie vom lua DACA vom mai lua vreodata.aduceti-va aminte scandalul cu ajutorul pt tinerele mame,s-au opus pt ca nu aveau de unde sa le dea si ca sa nu se faca control la CAA  cum au cerut mamele au cedat presiunii. cica ei nu sunt casa de pensii,asa e ,dar banii sunt constituiti in fond de pensii si a-i da catre Techirghiol echivaleaza cu o deturnare de fonduri. vorba multa,saracia omului,trebuiesc luate masurile propuse de Rapcea,aduceti-va aminte ca el a spus ca ii stimeaza pe cei de la Bota pt lupta lor.RUSINE DECANILOR 

# eu date 29 March 2014 15:48 +3

lumanarea ce se vede in poza e de pe coliva CAA? sa stim si noi sa venim la pomana!!!! :sad:

# TITULESCU date 29 March 2014 16:25 +5

AVOCATII DE AZI VOR FI CERSETORII DE MAINE,BANI DE PENSII PENTRU CEI CE VOR IESI LA PENSIE PESTE 20 DE ANI NU EXISTA PROBABIL MIZEAZA PE FAPTUL CA DE MILA O LE DEA STATUL CEVA, ASA GEN AJUTOR SOCIAL DAR ISI SI MERITA SOARTA ,SUNT O ADUNATURA DE LASI SI DE OAMENI CARE SUNT UNDE NU LE E LOCUL ,PUTINI SUNT AVOCATI SI PUTINI AU INTELECTUL DE A FI AVOCAT IN REST IMPOSTORI INTR-O MESERIE PE CARE NU O CUNOSC SI PE CARE NU O MERITA DAR CU ASA MAGISTRATI NICI NU-TI TREBUIE SA STI CARTE. Oricum fara o gloata pe masura nu ar fi existat asemenea conduceri in tara si la nivel central .

# crustaceu date 29 March 2014 18:07 +1

cred ca nu mai au nevoie de onorarii sau de pensii fiindca majoritatea sunt ca bostina, iar cei care nu au banii si intrarile lui vor manca si dormi pe gratis la mititica, nu cu suspendare, daca ii iei pe cei din conducere cu deturamre de fonduri, pe cei care au trucat examenele, pe cei care au inselat la greu clientii mai raman doar 2-3 ok care or sa mai aiba mici firimituri de pensii ce nu e clar! de ce nu l-au intrebat pe base de ce ii discrimineaza? pt unii dintre ei fara bani a fost introdus in coduri sanctiuni pt avocati iar pt aia cu bani suspendarea, deci dragi traditionali, pt legiuitor nu prea sunteti nimic, nu tu acte de infiintare , nu tu clienti, nu tu pensii, cred ca puteti fi inchiriati doar la Castelul bran ca fantome

# gigi date 31 March 2014 16:14 +1

LEGA 411/2004 NU ARE NICI O LEGATURA CU FONDUL DE PENSII AL AVOCATILOR !!!!!!!!

# oarecare date 31 March 2014 17:52 0

LEGEA ESTE PENTRU FARERI !... NOI NU VOM RESPECTA LEGIILE DESPRE CARE VORBITI VOI. FONDURIKE NE APARTIN IN TOTALITATE SI INVESTIM CUM VREM NOI CA V-ATI DAT ACORDUL.

# Gogu date 28 May 2014 18:01 0

Sa eliminam evaziunea ar fi o solutie ca fiscul sa emita acele contracte si imputerniciri avocatiale pentru a fi urmarite in orice dosar al instantei si in ce priveste onorariul perceput clientului.

# anghelus date 17 October 2014 02:01 0

FAPTUITORUL NICU TIBERIUS RECUNOASTE SAVARSIREA FAPTELOR DE DECIZII CUTUMIARISTE SI DE UN GROBIAN HABARNAVISM, ASEZONAT PE O AVALANSE DE DECIZII DICTATORIALE DEPARTE DE ILEGALITATEA INEXISTENTEI INFIINTARII UNBR SI CAA CA PERSOANE JURIDICE IN ROMANIA STATULUI DE DREPT IN CONFORMITATE CU TRATATELE EUROPENE SI INTERNATIONALE .... dar AFACERI IMOBILIARE ILEGALE SE POT FACE DE CATRE DICTARURA UNBR SI CAA .....DIN FONDURILE AVOCATILOR .... RUGAM DNA SA SE AUTOSESIZEZE !!! https://www.youtube.com/watch?v=ADldbE_PYdM

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva