21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORNELIA VREA SA RAMANA SEFA – In pofida achitarilor incasate de DNA Bacau sub conducerea ei, CSM analizeaza posibilitatea de a o pastra pe procuroarea Cornelia Hrincescu la conducerea serviciului teritorial. Procuroarea Monica Erika Danciu, autoarea contestatiei in anulare in cazul Rarinca, solicita a patra prelungire de delegare la conducerea Sectiei judiciare din DNA Central. Fratele Ralucai Pruna e mai modest: ar ramane adjunct (Listele)

Scris de: V.B. | pdf | print

1 October 2021 13:22
Vizualizari: 5720

Inceputul lunii octombrie aduce imbulzeala de procurori care vor sa ajunga ori sa ramana in functii de conducere. Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii va avea de solutionat noua astfel de cereri in sedinta de marti, 5 octombrie 2021.Vedeta parchetelor, Directia Nationala Anticoruptie, este reprezentata de trei procurori. In primul rand, o remarcam pe Cornelia Hrincescu (foto), sefa DNA Bacau, cea care a pus acest serviciu teritorial pe harta achitarilor de rasunet (dintre care cele mai cunoscute sunt ale fostilor primari de Bacau si de Piatra Neamt Romeo Stavarache, respectiv Gheorghe Stefan „Pinalti”). Mentionam ca Hrincescu conduce DNA Bacau inca din a doua jumatate a lunii ianuarie 2014, cand a fost delegata in functie timp de 6 luni. Ulterior, procuroarea si-a castigat primul mandat de trei ani, prin numire, in decembrie 2014, iar pe al doilea (tot de trei ani) – in octombrie 2018, perioada dintre cele doua mandate (adica decembrie 2017 – octombrie 2018) petrecand-o ca sefa cu delegare.

Al doilea nume celebru de pe lista DNA este cel al procuroarei Monica Erika Danciu, cea care in 2015 a redactat contestatia in anulare prin care parchetul a obtinut binecunoscuta si scandaloasa condamnare a pensionarei Mariana Rarinca in ceea ce reprezenta prima cale extraordinara de atac exercitata de catre DNA in toata istoria ei impotriva unei achitari definitive (click aici pentru a citi). Acum, Danciu solicita Sectiei pentru procurori a CSM sa-i prelungeasca delegarea la conducerea Sectiei judiciare a DNA Central – delegare obtinuta in octombrie 2019.

Lista anticoruptilor este incheiata de procurorul Mihai Pruna, fratele mult mai celebrei Raluca Pruna, ministresa Justitiei in guvernul Dacian Ciolos. Adjunct cu delegare al Sectiei a II-a din DNA – Structura Centrala inca in iunie 2020, Mihai Pruna cere acum sa fie instalat mai bine in functie – adica prin numire pe un mandat de trei ani. Amintim ca Mihai Pruna a fost in stare sa produca un singur rechizitoriu pe vremea in care a lucrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General, apoi PICCJ a fost napadit de secretomanie cand Lumea Justitiei a cerut mai multe informatii (click aici pentru a citi).

Iata procurorii care cer functii de conducere:


Numiri si reinvestiri:


1. Propunerea de reinvestire a doamnei procuror SPINU NADINA MAGDALENA in functia de procuror sef al Serviciului de cooperare judiciara internationala, relatii internationale si programe din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (17692/2021)

2.Propunerea de numire a domnului PRUNA MIHAI in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (16147/2021)

3.Propunerea de numire a domnului SORIN ARMEANU in functia de procuror sef al Biroului teritorial Vaslui din cadrul Serviciului teritorial Iasi al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (14820/2021)


Delegari:


1. Propunerea de delegare in functia de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a domnului VARLAN COSTIN, procuror in cadrul acestei structuri specializate (19164/2021)

2. Propunerea de delegare in functia de procuror sef al Serviciului teritorial Bacau din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei HRINCESCU MARIA CORNELIA, procuror in cadrul acestei structuri specializate (18997/2021)

3.Propunerea de delegare in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Alba a domnului POPESCU DAN ANDREI, procuror in cadrul acestei unitati de parchet (19089/2021


Prelungiri de delegari:


1. Propunerea de prelungire a delegarii in functia de procuror sef al Sectiei judiciare penale din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei DANCIU MONICA ERIKA, procuror in cadrul acestei structuri specializate (18831/2021)

2. Propunerea de prelungire a delegarii in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a doamnei CRISAN IULIANA, procuror in cadrul acestei unitati de parchet (18879/2021)

3. Propunerea de prelungire a delegarii in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a domnului MITRIC DANIEL CATALIN, procuror in cadrul acestei unitati de parchet (19179/2021)

Comentarii

# Cristina date 3 October 2021 18:22 +2

Delegările repetate ale celor care au încheiat mandatul si nu mai pot ocupa funcția de conducere prin concurs/interviu ar trebui interzise. Nu poti ocupa funcția legal prin interviu dar o poti obține prin delegare…

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva