12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COSMAR PENRU COLABORATORII DIN MAGISTRATURA – SRI si PICCJ, somate sa desecretizeze cele 19 anexe "strict secrete" ale Raportului Inspectiei Judiciare pe Protocoalele nelegale. Solicitarea bomba a fost facuta de sefa CSM Lia Savonea, la cerea unor membri curajosi din CSM. Anexele cuprind toate numele magistratilor care au colaborat cu SRI. Avem cererile trimise de Lia Savonea catre seful SRI Eduard Hellvig si procurorul general Bogdan Licu (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 June 2019 15:31
Vizualizari: 13539

Senzational demersul presedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) judecatoarea Lia Savonea (foto) pentru aflarea intregului adevar in ce priveste cooperarea dintre Serviciul Roman de Informatii (SRI) si procurorii Parchetului General, deci inclusiv DNA, pe protocolul nelegal semnat in 2009 de fostul procuror general al PICCJ Laura Kovesi cu fostii directori SRI Florian Coldea si George Maior. Este un demers care, din informatiile pe care le avem, le dau deja fiori reci celor care au pus in aplicare prevederile acestor protocoale. Concret, sefa CSM Lia Savonea a solicitat directorului SRI Eduard Hellvig si procurorului general al PICCJ Bogdan Licu initierea demersurilor prevazute de lege pentru declasificarea continutuluo anexelor atasate la Raportul Inspectiei Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018". Este vorba despre continutul celor 19 anexe care ar contine inclusiv numele procurorilor, dar si al judecatorilor care au inteles sa aplice normele unui protocol nelegal, astfel cum a decis Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).


De retinut este ca solicitarea Liei Savonea are la baza adresele formulate de doi membri curajosi din Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv judecatoarea Gabriela Baltag si reprezentatul societatii civile Victor Alistar, care doresc aflarea adevarului, netrunchiat in ce priveste cooperarea dintre SRI si procurori pe protocolul declarat nelegal de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, si care si-au motivat adresele prin aceea ca "nu detin certificate de securitate sau autorizatii de acces corespunzator nivelului de secretizare".

Alaturat cererilor formulate de Gabriela Baltag si Victor Alistar se afla si punctul de vedere al Directiei Legislatie, Documentare si Contencios (DLDC), referitor la necesitatea declasificarii Anexelor Raportului Inspectiei Judiciare. De altfel, solicitarile se bazeaza pe faptul ca nu toti membrii CSM au avut acces la informatiile clasificate, astfel ca se impune desecretizarea continutului celor 19 anexe ale Raportului Inspectiei Judiciare nr. 3923/IJ/996/DIP/2018.

Sefa CSM Lia Savonea: "Se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii"

Lumea Justitiei a obtinut adresele pe care presedinta CSM Lia Savonea le-a transmis catre procurorul general al Romaniei Bogdan Licu si directorul SRI Eduard Hellvig, pe care le prezentam in exclusivitate integral, in cuprinsul carora sunt expuse motivele pentru care se impune declasificarea continutului celor 19 anexe ale Raportului Inspectiei Judiciare privind protocoalele si colaborarea dintre magistrati si SRI in baza acestora.

In argumentarea adreselor transmise catre SRI si PICCJ, presedinta CSM Lia Savonea a subliniat ca este interzisa "clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de interes public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezarii altor interese legitime".

Publicam in exclusivitate adresa transmisa de presedinta CSM Lia Savonea catre SRI:


Publicam in exclusivitate adresa transmisa de presedinta CSM Lia Savonea catre PICCJ:


Comentarii

# Aiurea date 27 June 2019 16:05 +8

PROTOCOALELE îs doar niște norme interne de aplicare a legii, ne-a garantat fostul boss LAZĂR GÎNGAVU! Procurorii nu fură-n stare să-și facă norme, noroc cu noua SECU!

# Ioan Barbatei date 27 June 2019 16:37 +5

NU VA FI NICIO SURPRIZA... TOTI CHIULANGII DIN csm, TOTI CONTESTATARII DIN PIETE, TOTI SE VOR REGASI PE "LISTA RUSINII"!!!

# un mizantrop date 27 June 2019 16:56 +4

Cum zice amarata aia de Maria Cociorvan (Dumnezeu s-o odihneasca!) - in Romania si matura trebuie schimbata! Eu nu mai cred ca vrea cineva sa devenim o tzara normala cu justitie pentru cetatean si cu respectarea drepturilor si demnitatii omului. Cine s-o faca?! Avem un inalt (la propriu) vataf in scaunul de la Cotroceni, faptuitor de cea mai degradanta fapta, traficul de fiinte umane, complicele praduitorilor (la vedere!) SH, RF si cine-o mai vrea, beneficiarulul tuturor privilegiilor legale si ilegale, sluga a securistilor si starostele procurorilor si al judecatorilor vanduti si asta-i doar varful ca__tului!

# !!! date 27 June 2019 17:26 +8

Felicitări doamnei președintă a CSM.

# Angela Grosu date 27 June 2019 18:02 0

In fiecare zi justitia achita marii jefuitori ai tarii sau pe sagetile care au furat pentru ei. Nu e zi de la Dumnezeu sa nu dovedeasca trantorii justitiei ca saracimea e vinovata si nu partenerii lor de sprituri si vacante. De 30 de ani justitia romana musamaluzeaza crimele impotriva poporului, tradarea tarii si intereselor nationale, legalizeaza abuzul impotriva copiilor, e partenera traficantilor de droguri si fiinte umane. Vilele, masinile de lux, spagile colosale, bani carati peste hotare. In fruntea procurorilor este catarat Bogdan Licu, descendentul securistului de Teleiorman caruia ii cade manusa arestarea lui Dragnea. In fruntea Curtii Supreme face jocurile Ilie Iulian Dragomir lider al masoneriei si despre care se soptestw ca si despre Stefan Pistol ca fac mercurialul spagilor.. Laura Codruta Kovesi era protejata lui Gabriel Oprea. Bogdan Licu e si mai apropiat de-al lui Oprea. ACOLO UNDE NU ESTE DREPTATE SI NICI ADEVAR ESTE RUINA SI HAOS. SERVICIILE SECRETE AU TRADAT ROMANIA

# mishulescu date 27 June 2019 19:49 -1

Am inteles cu "somatia " catre SRI si PICCJ. Pe mine ma intereseaza ce se intampla daca SRI si PICCJ mictioneaza pe somatia d-nei Savonea si ii va durea la coccis?!

# steluta date 28 June 2019 20:31 +3

CSM poate sesiza instanta pentru ABUZ IN SERVICIU

# Charlie date 28 June 2019 15:12 0

Aceste adrese aduc in actualitate o incalcare marsava a Constitutiei de catre actualul director al Securitatii interne si urmasul lui Lazar, TORTZIONARUL STALINIST, care aveau de cativa ani de zile aceasta obligatie, imediat dupa Decizia CCR, de a face publice protocoalele si anexele, respectiv nu numai la dispozitia membrilor CSM!!! Cineva face aici afirmatii acuzand "achitatii" de jaj al avutului public!? Achitarile se dau pe rechizitorii false menite doar sa scoata din jocul politic, nu sa confiste averile acumulate prin acte de coruptie. Cine-i da dreptul acestui prostac securist sa-i catalogheze jefuitori pe cei achitati PENTRU ALTE FAPTE?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva