21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COVIDUL I-A MANCAT CREIERUL LUI TATARU – Exclusiv: Ministerul Sanatatii s-a incurcat in Codul penal. In declaratia pe proprie raspundere pe care trebuie sa o semneze inainte sa-si trimita copiii la scoala, parintii sunt avertizati ca daca mint vor intra sub incidenta art. 292 din Codul penal privind falsul in declaratii. In realitate, art. 292 Cod penal priveste cumpararea de influenta (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 August 2020 11:09
Vizualizari: 7472

Probabil ca nu a existat guvern sau administratie centrala in care sa se fi adunat la un loc atat de multi prosti si incompetenti asa cum s-a intamplat in cazul Guvernului Orban si regimului liberal. Pe langa balbele de pana acum, deja cunoscute, ceea ce s-a intamplat la Ministerul Sanatatii condus de Nelu Tataru (foto) in cazul declaratiei pe proprie raspundere pe care parintii vor fi obligati sa o semneze inainte sa-si trimita copiii la scoala nu face altceva decat sa confirme cele precizate mai sus.


 

Asa cum se stie, parintii vor trebui sa semneze pe propria raspundere o declaratie privind starea de sanatate a copiilor. Mai exact, ca acestia nu au prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios, ca nu au fost diagnosticati cu Covid, ca nu au venit in contact cu o persoana testata pozitiv si alte prostii care oricum nu au nicio relevanta sau efect. In aceeasi declaratie, parintii sunt avertizati ca daca vor minti vor intra sub incidenta Codului penal. Mai exact, explica Ministerul Sanatatii in modelul de declaratie, vor intra sub incidenta art. 292 Cod penal privind falsul in declaratii: “Cunoscand prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul in declaratii, declar pe proprie raspundere ca....” (vezi facsimil).

 

Parintii pot fi acuzati de cumparare de influenta


Problema este ca art. 292 Cod penal invocat de Ministerul Sanatatii nu are nicio legatura cu falsul in declaratii. Mai exact, art. 292 Cod Penal se refera la cumpararea de influenta.

 

Iata ce prevede art 292 Cod penal:

 

Cumpararea de influenta

(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, pentru sine sau pentru altul, direct ori indirect, unei persoane care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public, pentru a-l determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intârzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(2) Faptuitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta.

(3) Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat, daca au fost date dupa denuntul prevazut in alin. (2).

(4) Banii, valorile sau orice alte bunuri date sau oferite sunt supuse confiscarii, iar daca acestea nu se mai gasesc, se dispune confiscarea prin echivalent”.


Deci nicio legatura cu falsul in declaratii din declaratia Ministerului Sanatatii. Intr-adevar, falsul in declaratii a fost candva reglementat de art. 292 Cod penal, dar in forma veche a Codului penal. In prezent, falsul in declaratii se regaseste la art. 326 din Codul penal.


Prezentam declaratia pe proprie raspundere pe care parintii vor fi obligati sa o semneze inainte sa-si trimita copiii la scoala:

 


Comentarii

# DODI date 20 August 2020 11:26 +15

S-au întâlnit prostul cu pupincuristul, respectiv libidinosul român Tătaru cu pupincuristul grețos Perdoiu și a ieșit o interpretare liberală a Codurilor penale și de procedură penală. Ca să vezi ce efect pervers poate avea acest coronavirus. Este adevărat că nici cu ”românul” arian ciolanISS și alogenul sereist HELLvig nu mi-e rușine. Țara Românească a ajuns să fie reprezentată doar de loaze, ratați profesional sau caracterial, toți vopsiți ca liberali po******ri europeni.

# kristian date 20 August 2020 11:42 +4

deci ce prevede aceata prostie de declaratie?domn Tataru o declaratie se da pentru lucruri verificabile si nu imorevizibile. Da si d-ta o declaratie ca in vizitele tele prin spitale nu ai intrat in discutii cu unul sau asimptomatic si tu habar nu ai?Deci despre ce vorbim?Schimbati d-ne Ordinul ca este prost facut

# Liţă date 20 August 2020 12:26 +2

“Mulţumiri” ambasadorului Zuckermann care îsi reafirmmă repetitiv şi obsesiv susţinerea pentru sluga de la Cotroceni şi guwernul lui crunt şi crud.

# xyz date 20 August 2020 14:08 +3

In aceste conditii doar dracu se va duce la scoala poate. Exact ca intr-o gluma bine cunoscuta, scolile vor fi unse cu untura si date la ciini. Ce am vrut, aia avem!

# Eu date 20 August 2020 14:35 +3

Daca prin absurd as merge la notariat să dau o declarație de felul acesta nu as putea! Este o absurditate ,cum sa declar că nu a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv? Stau să fac eu poliție și să cer teste tuturor cu care intru în contact? In altă ordine de idei,asta-i absolvă de raspundere iar măsura este data "perversa de Gherla" ,cine este in vizor sigur are copil pe la școală și dacă nu găsesc nimic folosesc "carligul' asta,fals în declarații și la bulău! Principiul este vechi -> NU EXISTA CETATENI CINSTIȚI CI NUMAI NEPRINSI!

# VIKY date 21 August 2020 22:02 +3

Au "aranjat" batranii, acum urmeaza copiii. In 6 luni de "pandemie", virusul avea preferinte doar pantru batrani, se pare ca sa plictisit de batrani (sunt cam rari, dupa ce i-a rarit de tot cu protocoalele), si a trecut la copii. Se pare ca dupa 6 luni, OMS (Omor Marplaxis Sinucideri), si-a adus aminte ca mai sunt si copii pe planeta, care acum se imbolnavesc si transimit virusul, mai ales cei asimptomatici. Anuntul a fost facut cu dedicatie pentru europeni. Oare numai in Europa sunt copii, sau europenii trebuie "tratati" cu alte protocoale?. Covid-ul nu i-a mancat creierul, el sa nascut fara creier, sau il are, dar gandeste cu creierul stapanilor. Nu stiu cati parinti realizeaza pericolul acestei declaratii naziste pe propria raspundere. Cand vor realiza, nu vor mai putea face nimic. Finlanda este un exemplu, de cea ce urmeaza sa se intample in Romania. Nu intamplator Arafat se inspira din legile lor. Va dura ani de zile sa va recuperati copiii din mainile nazistilor. Somn usor!.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva