23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CREDINTA, DEFERENTA, DEMNITATE, RESPONSABILITATE – Judecatoarea Evelina Oprina si-a prezentat proiectul de candidatura pentru functia de presedinte al CSM. Trimis membrilor Consiliului, proiectul a fost facut public pe Facebook, din respect pentru magistratii din tara, astfel incat acestia sa vada singuri obiectivele propuse. De partea cealalta, intr-o crunta “transparenta”, contracandidatul Bogdan Mateescu nu a binevoit sa-si devoaleze proiectul (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 December 2020 08:47
Vizualizari: 5853

Este ziua decisiva pentru Consiliul Superior al Magistraturii si poate cea mai importanta zi din ultimii ani pentru intreaga magistratura. Membrii CSM aleg joi, 3 decembrie 2020, presedintele pentru anul 2021. An in care exista temerea ca Sistemul odios care a condus tara cu arma catuselor si care a distrus mii de destine va incerca din nou preluarea totala a Justitiei, astfel incat aceasta sa ajunga la cheremul regimului Iohannis-PNL. Asa cum bine se stie, candidati sunt judecatoarea Evelina Oprina (foto 1), magistrat care a luptat ca membru al CSM pentru scoaterea la iveala a tuturor abuzurilor comise in ultimii ani, si judecatorul Bogdan Mateescu (foto 2), personaj considerat de unii drept preferat de Sistemul amintit mai sus, cu simpatii fata de PNL in contextul in care tatal sau a fost ani de zile membru al acestui partid.


 

Pe langa pozitiile publice exprimate deja de cei doi in cadrul sedintelor CSM, important ar fi fost ca magistratii din intreaga tara (nu doar membrii Consiliului), dar si justitiabilii sa cunoasca in detaliu ce isi propun Oprina si Mateescu in cazul in care vor ajunge sa conduca CSM. Nu a fost insa posibil acest lucru, intrucat doar unul dintre candidate si-a facut public proiectul. Este vorba despre judecatoarea Evelina Oprina, care si-a postat proiectul de candidatura pe pagina sa de Facebook, insotit de mesajul: Cu credinta, deferenta, demnitate si responsabilitate, proiectul meu de candidatura pentru functia de presedinte CSM 2021”.


De partea cealalta, judecatorul Bogdan Mateescu nu a binevoit sa isi prezinte public proiectul, pe care probabil l-a trimis membrilor CSM si speram noi judecatorilor de la judecatorii pe care ii reprezinta. Cel putin la ora publicarii acestui articol, cu cateva ore inainte de alegerile din CSM, proiectul lui Mateescu era ascuns. Refuzam sa credem ca Mateescu nu si-a publicat proiectul de teama unor critici sau de teama ca odata citit colegii sai din tara sa ajunga la concluzia ca nu merita sa ocupe sefia CSM. Sau poate ca Mateescu e atat de sigur pe victorie - inclusiv cu votul unor judecatoare care nu demult faceau lucruri sanatoase si marete pentru justitie alaturi de Oprina - intrucat nu a considerat ca mai merita efortul de a face public proiectul, pentru ca magistratii sa afle ce le pregateste.

De neinteles este si decizia CSM de a nu publica pe site proiectele celor doi candidati, astfel incat fiecare persoana interesata sa vada cum gandesc acestia si ce isi propun.

 

Lumea Justitiei prezinta proiectul judecataorei Evelina Oprina pentru functia de presedinte al CSM:

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva