15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRINA A CERUT, CIPRI A EXECUTAT – Informatii cutremuratoare despre calvarul indurat de judecatoarea Raluca Beatrix Cuc de la Tribunalul Bihor, victima unei inscenari de proportii a DNA: “Procurorul Man a intocmit dosar pentru fiecare judecator pe care magistratul judecator Muntean Crina nu-l agrea... Judecatoarei Cuc i s-a intocmit un dosar 'pentru ca era cea mai buna judecatoare din Sectia Penala a Tribunalului Bihor'”. Judecatoarea Cuc pleaca din magistratura cu capul sus

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 December 2019 10:31
Vizualizari: 12355

Judecatoarea Raluca Beatrix Cuc de la Tribunalul Bihor paraseste magistratura. Si o face cu capul sus, pe usa din fata, dupa ani de zile in care a fost nevoita sa indure calvarul si umilintele la care a fost supusa de Directia Nationala Anticoruptie, prin intermediul unui dosar fabricat de abuzivul procuror Ciprian Man (foto stanga), pe cand era la DNA Oradea, in prezent facut suspect de SIIJ inclusiv pentru executia pe impotriva judecatoarei Cuc. Un procuror pe care astazi aparatul de propaganda al DNA incearca sa il spele, la pachet cu procurorul Cristian Ardelean si judecatoarea Crina Muntean (foto dreapta), la randul lor urmariti penal de SIIJ. Ei bine, tocmai la SIIJ se regasesc detalii infioratoare despre calvarul pe care judecatoarea Raluca Beatrix Cuc a fost nevoita sa il indure ani de zile din cauza actiunilor ticaloase ale DNA, de care aflam ca nu ar fi fost straina nici judecatoarea Crina Muntean.


 

Intai sa facem o scurta istorie a dosarului care a vizat-o pe judecatoarea Cuc. In 31 martie 2014, DNA publica un comunicat de presa in care anunta declansarea urmaririi penale fata de judecatoarele Florica Roman si Denisa Vidican, de la Curtea de Apel Oradea, precum si fata de judecatorii Raluca Beatrix Cuc si Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor. Peste alte trei luni, in 3 iulie 2014, DNA dadea publicitatii un alt comunicat de presa in care anunta trimiterea in judecata a judecatorilor, rechizitoriul fiind semnat de procurorii Ciprian Man si Dan Chirculescu de la DNA Oradea (intre timp plecati din DNA, primul dat afara, al doilea la pensie), si apoi confirmat de seful Sectiei I a DNA de la acea vreme Gheorghe Popovici (de asemenea plecat intre timp din DNA).

Acuzatiile erau urmatoarele:

-Florica Roman, pentru un pretins trafic de influenta si favorizarea faptuitorului;

-Denisa Vidican, pentru un pretins abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului;

-Raluca Beatrix Cuc, pentru un pretins abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului;

-Ovidiu Galea, pentru un pretins abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, participatie improprie la savarsirea infractiunilor de fals intelectual si fals informatic;

Au urmat ani de calvar pentru cei patru judecatori, ani in care au fost suspendati din functie de CSM si lasati astfel fara salariu. In 2015, au aparut primele semne ca dosarul este o facatura. In noiembrie 2015, Curtea de Apel Cluj a dispus restituirea cauzei la parchetul anticoruptie, pentru ca apoi, in februarie 2016, Inalta Curte sa confirme hotararea CA Cluj. De atunci, dosarul a stat la DNA, fiind preluat de structura centrala. Aici, s-au produs anumite schimbari a incadrarilor juridice, iar noile acuzatii au fost:

-Florica Roman, trafic de influenta, favorizarea faptuitorului si complicitate la fals;

-Denisa Vidican, abuz in serviciu;

-Raluca Beatrix Cuc, abuz in serviciu;

-Ovidiu Galea a ramas cu infractiunile de fals;

In cele din urma, dosarul a fost clasat. Chiar de catre DNA. Iar cea care a dat clasare, in aprilie 2017, a fost nimeni alta decat procuroarea Florentina Mirica, om de baza al Laurei Kovesi, solutia fiind dispusa pe motiv ca „fapta nu exista” si „fapta nu e prevazuta de legea penala” (click aici pentru a citi).

 

Lista neagra a Crinei


Intreaga drama suferita de judecatoarea Raluca Beatrix Cuc de la Tribunalul Bihor, care peste cateva zile va iesi la pensie, se regaseste in paginile dosarului de la SIIJ, in care fostii procurori de la DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, ambii azi la Parchetul Tribunalului Bihor, si judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor au calitatea de suspecti. Un dosar din care au aparut informatii in presa de casa a DNA, acolo unde progandistii se zbat ca sa ii victimizeze pe cei trei.

Cine va citi insa povestea judecatoarei Cuc, pe care ea insasi o relateaza, nu va putea in veci sa se lase influentat de operatiunea de albire a lui Man, Ardelean si Muntean. Mai mult, speram ca judecatorii din intreaga tara sa citeasca cu foarte mare atentie cum un coleg de-al lor a fost aproape distrus de procurorul Ciprian Man. Iar cei care au spre solutionare dosare facute de Man sau in care acesta a fost implicat sa fie cu mare bagare de seama, caci oricand pot avea pe masa o facatura, asa cum a fost cazul colegei lor Raluca Beatrix Cuc si al celorlalti judecatori din Oradea.

Foarte interesanta este in primul rand o marturie a unui magistrat din Oradea despre motivul pentru care DNA i-ar fi fabricat dosarul judecatoarei Cuc. Incredibil, conform declaratiei magistratului respectiv, procurorul DNA Ciprian Man ar fi deschis dosare tuturor judecatorilor care nu erau agreati de judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor. Printre ei si Raluca Beatrix Cuc:

Astfel, procurorul Man Ciprian Florentin a intocmit cate un dosar penal pentru fiecare judecator pe care magistratul judecator Muntean Crina nu-l agrea, din diverse motive, dupa cum urmeaza:

-judecatoarei Cuc Raluca i s-a intocmit un dosar 'pentru ca era cea mai buna judecatoare din Sectia Penala a Tribunalului Bihor';

-judecatoarei Vidican Denisa i s-a intocmit un dosar pentru ca a promovat la Curtea de Apel Oradea;

-judecatorului Galea Ovidiu i s-au intocmit doua dosare penale 'pentru ca, pur si simplu, nu-l suporta'”.

Daca e asa sau nu, probabil SIIJ va stabili, si apoi judecatorii la mana carora vor ajunge Ciprian Man si Crina Muntean, desigur daca vor fi trimisi in judecata pentru aceasta fapta.

 

Cuc, presata sa devina complice la ticalosie


Judecatoarea Raluca Beatrix Cuc a relatat in detaliu cum a ajuns sa fie haituita de DNA, pusa sub urmarire penala, inculpata si lasata fara nicio sursa de venit ani de zile. Astfel, judecatoarea Cuc dezvaluie presiunile pe care Man le-a facut asupra ei pentru a da declaratii impotriva unei alte judecatoare, Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, precum si metodele prin care acelasi procuror DNA incerca sa o faca sa clacheze si sa devina complice la o ticalosie.

 

Fara a face vreun comentariu, iata ce a declarat judecatoarea Raluca Beatrix Cuc despre anii de chin prin care a trecut din cauza DNA:


“Prin declaratia de martor din data de 07.05.2019, magistrat judecator Cuc Raluca Beatrix de la Tribunalul Bihor a precizat ca, in toamna anului 2013, a fost citata la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea de procurorul Man Ciprian pentru a fi audiata in calitate de martor cu privire la solutia pe care a pronuntat-o intr-un dosar privind contestatie in anulare. Cu prilejul audierii sale in calitate de martor, procurorul Man Ciprian Florentin, dar si procurorul cu care era impreuna in biroul sau, respectiv Chirculescu Dan i-au cerut explicatii si au intrebat-o in sensul declarat 'daca stiu ca inculpatul din dosarul cu contestatia in anulare s-a intalnit de mai multe ori cu magistratul judecator Roman Florica, sugerandu-mi ca ar fi bine sa raspund in sensul dorit de cei doi procurori, ca ar fi mai bine pentru mine. Cei doi procurori au tot insistat timp de aproximativ o jumatate de ora sa fac afirmatii in sensul dorit de ei, incat, la un moment dat procurorul Man Ciprian a intervenit si a mentionat ca 'eu stiu ca ai dat aceasta solutie ca ti-a cerut Florica Roman, dar nu vrei sa declari'. Am raspuns ca motivarea solutiei din contestatia in anulare se gaseste la dosar, ca exprima propria mea convingere, ca nu am nimic de adaugat fata de acea motivare, cu atat mai mult cu cat trecusera 3 ani, cu atat mai mult cu cat partile se impacasera. I-am spus, de asemenea, procurorului Man Cipiran man ca ce am avut de declarat a fost consemnat in declaratie'.

Martora magistrat judecator Cuc Raluca Beatrix a mai declarat la data de 07.05.2019 ca 'In luna iunie 2014, procurorii Man Ciprian si Chirculescu Dan au intocmit rechizitoriul prin care ne-au trimis in judecata pe toti cei patru judecatori cu privire la o solutie data in exercitarea calitatii de magistrati judecatori, desi in mod legal, impotriva solutiei privind admiterea contestatiei in anulare mai exista o cale de control judiciar, in ipoteza in care s-ar fi stabilit caracterul fals al actelor ce au stat la baza impacarii celor doi contestatori, insa neprocedandu-se in acest mod legal, s-a dovedit ca de fapt tinta procurorilor DNA ST Oradea eram noi, judecatorii, carora ne-au imputat fapte inchipuite deoarece nici in prezent nu a fost promovata o actiune de revizuire pe considerentul presupunerii ca actele care au stat la baza impacarii celor doi contestatori erau false.

Ca urmare a trimiterii in judecata a mea, cat a celorlalti trei colegi magistrati judecatori, in luna iune 2014 am fost suspendati din functie pana in luna februarie 2016, timp in care am incercat sa supravietuiesc si sa cred in justitie. Dosarul a fost judecat de Curtea de Apel Cluij a carei instanta a dispus restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmaririi penale, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut hotararea de restituire a cauzei. In luna februarie 2016 am fost reintegrata in functie, insa nu am mai lucrat in cadrul Sectiei penale, ci in cadrul Sectiei comerciale din cadrul Tribunalului Bihor, luand activitatea de la zero. In scurtul timp de la reluarea activitatii in cadrul Sectiei comerciale mi s-a adus la cunostinta de catre presedinta sectiei ca nu are rost sa mi se formeze complet de prima instanta deoarece circula zvonuri ca nu peste mult timp o sa fie refacut rechizitoriul si in aproximativ 2 saptamani voi fi trimisa din nou in judecata, situatie care mi-a creat o puternica presiune si mi-a bulversat viata pentru ca nu ma mai simteam utila nici la serviciu, dar nici in societate.

Dupa reintegrarea mea in cadrul Sectiei civila a Tribunalului Bihor, procurorul Man Ciprian a exercitat presiuni psihice asupra mea, prin trimiterea la locul de munca a unor citatii, in ziua de vineri, de a ma prezenta la sediul DNA ST Oradea luni sau marti, astfel incat in tot week-end-ul sa stau intr-o continua stare de frica si temere, gandindu-ma ce se va intampla luni sau marti cu mine.

Stiind ca am fost un judecator corect, impartial, ca am judecat numai pe baza probelor din dosar, iar solutia am pronuntat-o pe baza constiintei mele juridice, am avut tot timpul convingerea ca daca nu fac ceva voi suporta consecinte fatale pentru mine, astfel ca am inceput sa formulez plangeri penale impotriva procurorilor Man Ciprian si Chirculescu Dan pentru abuz in serviciu, pentru nerespectarea regulilor de drept procesual penal, precum si a drepturilor mele la un proces echitabil si la pregatirea apararii. Am formulat si o cerere de recuzare a celor doi procurori, insa a fost respinsa'.

Martora magistrat judecator Cuc Raluca Beatrix a mai precizat in declaratia din data de 07.05.2019 ca 'de la repunerea in functia de judecator la Sectia civila a Tribunalului Bihor am fost tot timpul dominata de frica, ca daca vrea procurorul oricand poate sa faca un nou dosar penal unui judecator, pe aceeasi reteta, iar aceasta frica nu am simtit-o numai eu, ci si colegii mei judecatori pana la infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Socul meu a fost cu atat mai mare cu cat nu a existat nicio asumare a raspunderii ilegalitatilor facute de catre procurorii DNA ST Oradea, stiind ca au trimis in judecata patru magistrati judecatori nevinovati, supusi la fel de fel de presiuni, timp de doi ani si lipsiti de exercitarea profesiei de magistrat, iar dupa doi ani, in anul 2018, faci discutii inregistrate si difuzate ulterior in spatiul public cu privire la aranjarea completurilor de judecata, in bune si rele, la alcatuirea completurilor, la indepartarea unuia dintre judecatorii care nu erau favorabili actiunilor DNA. Acest lucru m-a determinat sa afirm ca trebuie sa ai mare tupeui sa ajungi ca dupa atatea vieti distruse sa nu ai nicio raspundere, ci, dimpotriva, sa continui aceeasi prigoana impotriva magistratilor judecatori, astfel incat sa ii ai sub control. Frica despre care am precizat ca am fost cuprinsa pe toata durata anilor cat am fost suspendata din functie, dar si ulterior, cat am, fost repusa, a devenit un mod de lucru in activitatea procurorilor DNA, dovada in acest sens fiind si inregistrarea aparuta in spatiul public din care am retinut cum procurorii DNA ST Oradea faceau si desfaceau completurile, cum aveau in vedere inceperea urmaririi penale fata de doua judecatoare si trimiterea in judecata a altor trei judecatori, pentru a mai intra frica, pentru a se mai linisti, adica aceasta metoda promovata de procurori avea ca scop intimidarea judecatorilor de a nu mai judeca potrivit propriei constiinte juridice, ci numai potrivit directiei promovate de DNA'”.

Comentarii

# şişu date 16 December 2019 09:04 +1

Dormiti liniştiţi!Brigada Nufărul o să i albească pe procurorii DNA iar SIIIJ o sa fie desfiinţată!

# Charlie date 16 December 2019 12:01 0

Clasarea de catre Mirica, fidela Infractoarei internationale Kövesi, a dosarului de la Oradea e tot o diversiune, intrucat intrarea sa pe rol urma sa faca sa explodeze Justitia securista!!! Identitate perfecta cu clasarea unor mii de dosare de santaj instrumentate de corespondenta SSIJ din DNA-ul cucuvelei mov, care odata ajunse la SSIJ declansau explozia Justitiei stalinist-securist-baso-yoha-niste!!!

# Dan date 16 December 2019 20:02 +2

Este foarte trist ca Predoiu, doreste desfiintarea Sectiei Speciale. Aceasta sectie, face ca magistratii onesti, sa doarma linistit. Citind articolul de mai sus, aproape ca mi-au dat lacrimile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva