20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CU ASTA PREDOIU A REZOLVAT PROBLEMELE DIN JUSTITIE – Ministrul Catalin Predoiu umbla la vestimentatia judecatorilor ICCJ. A fost lansat in dezbatere „Proiectul privind stabilirea tinutei vestimentare a judecatorilor, a magistratilor-asistenti si a grefierilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in sedintele de judecata”. Iata cum vor fi imbracati judecatorii, magistratii-asistenti si grefierii de la instanta suprema (Galerie Foto)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 July 2022 18:17
Vizualizari: 8321

Dupa ce a schimbat Legile Justitiei, ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) are o noua preocupare: vestimentatia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


 

Ministerul Justitiei a lansat joi, 21 iulie 2022, in dezbatere publica „Proiectul privind stabilirea tinutei vestimentare a judecatorilor, a magistratilor-asistenti si a grefierilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in sedintele de judecata”. In ceea ce priveste vestimentatia judecatorilor ICCJ, proiectul prevede urmatoarele:


Robele judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt confectionate din stofa de culoare neagra, se incheie cu nasturi neaparenti si au urmatoarele caracteristici:

a) croiala este larga - model raglan inchis la gat - cu guler gen tunica, ingust;

b) manecile sunt largi si au garnituri din matase de culoare neagra sau rosie, cu latimea de 8 cm;

c) lungimea este pana la 5-20 cm sub genunchi;

d) in partea din fata, incepand de la umar pana la poale, au doua garnituri paralele din matase de culoare neagra, cu latimea de 8 cm.

Bavetele judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt confectionate din dantela sau matase de culoare alba, au forma trapezoidala - cu baza mica intre 6-10 cm si inaltimea de 25 cm - conform modelelor prevazute in Anexele nr. 1-2 (nota redactiei - foto 1 si 2) si se prind la baza gulerului.

Modelele robelor judecatorilor si elementele distinctive ale acestora sunt prevazute in Anexa nr. 1 (nota redactiei - foto 1) - pentru sedintele de judecata ale Sectiilor Unite, ale completurilor pentru solutionarea recursurilor in interesul legii si ale completurilor pentru dezlegarea unor chestiuni de drept si in Anexa nr. 2 (nota redactiei - foto 2) - pentru sedintele de judecata ale completurilor de 5 judecatori si ale completurilor sectiilor”.

De asemenea, proiectul prevede si cum va arata insigna judecatorilor de la ICCJ: „Insigna judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este de forma rotunda, cu diametrul de 5 cm si este compusa dintr-o parte exterioara de culoare aurie formata din raze zimtate si dintr-o parte interioara cu fondul de culoare rosie pe care sunt pozitionate: balanta cu doua talere, sprijinita de o spada, Constitutia pe care sunt inscrise cuvintele 'JUS' si 'LEX', precum si doua ramuri de lauri”.


Iata cum vor arata bavetele judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie:

 


Iata cum va arata vestimentatia judecatorilor la sedintele Sectiilor unite, la sedintele completurilor pentru solutionarea recursului in interesul legii si la sedintele ale completurilor pentru dezlegarea unor chestiuni de drept:

 


Iata cum va arata vestimentatia judecatorilor la sedintele completurilor de la sectiile ICCJ si la sedintele Completelor de 5:

 


Iata cum va arata insigna judecatorilor ICCJ:

 * Cititi aici „Proiectul privind stabilirea tinutei vestimentare a judecatorilor, a magistratilor-asistenti si a grefierilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in sedintele de judecata”


* Cititi aici norma de fundamentare a „Proiectului privind stabilirea tinutei vestimentare a judecatorilor, a magistratilor-asistenti si a grefierilor de la inalta Curte de Casatie si Justitie in sedintele de judecata”


* Vedeti aici anexele cu noua vestimentatie a judecatorilor, magistratilor-asistenti si grefierilor de la Inalta Curte

Comentarii

# santinela date 23 July 2022 07:12 +27

Papagalul si-a terminat treaba si face pe Catalin Botezatu al justitiei. Dupa ce a facut praf codurile penale acum a reusit sa faca praf si legile justitiei.Sa vedeti cum CCR ii va da in cap cu modificarile aduse acestor legi . In rest trai neneaca la minister,ciumapalacul si gasca ragaie de bani iar von Snitel este mandru de ce ministru are !!

# nae girimea date 23 July 2022 09:01 +21

Dar gradele , de ce nu apar ? Fie ele ale Lojii sau Serviciilor ?

# ion date 23 July 2022 17:21 +26

dar legea raspunderii magistratilor cand o prezinti?

# DODI date 23 July 2022 17:40 +61

Pupincuristul de președinți (indiferent cine sunt și cum se numesc aceștia!), numitul PERDOIU, a rezolvat probleme din justiție. Singurul lucru care mai trebiuia în sistemul juridic era noul costum pentru magistrați! Eu propun ca să îi doteze cu costume distincte pe acoperiții Noii Securități pentru ca să știe lumea cu ce magistrați mizerabili au de a face și să își ia gândul de la o judecată corectă,în spiritul legii, pentru cauzele lor.

# X date 24 July 2022 00:12 +1

Sa ne facem crucea mare ca nu se știe cu ce nebunii mai vine și ametitul asta.

# Gilu date 24 July 2022 07:57 +211

Poti sa-i îmbraci in ce vrei tu ! Atata timp in care s- a văzut la tv. A3 si RTV cum justitia userista a fraudat alegerile de primar la Sectorul I in Bucuresti si nu s-a luat nici o masura ; cum oamenii seriosi din sector s-au dus la vot convinși că votul lor conteaza , în schimb am văzut la 2 televiziuni adevărate cum niste ciumeti jucau fotbal cu voturile oamenilor seriosi ...si nu s-a luat nici o masura deoarece infractorii nu erau de la PEE- SEE- DEE ... Toti - de la Ciumetele din Deal si pana la ultimul dregator - toți sunteti in curul gol ! Nu e lege, este un blestem pentru ca romanii niciodata nu chibzuiesc bine când votează : IN FRUNTE AJUNG INTODEAUNA CEI MAI RAI ! Asa ca zic si eu ca tot prostul :Dumnezeu sa ne apere de noi înșine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva