17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CU CANTEC INAINTE, MARS – Precum comunistii care ne puneau imnuri la megafoane, guvernul Orban a dat ordin sa fie intonate primele trei strofe din imnul national la toate filtrele comune Politie-Armata, sambata si duminica, la orele 17:00 si 21:00. Propaganda ieftina sau metoda de ridicare a moralului trupelor? (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 May 2020 12:21
Vizualizari: 8170

 

Nota: Acest articol a fost dezactivat in perioada 31 martie – 15 mai 2020, in urma somatiei oficiale a Grupului de Comunicare Strategica, responsabil cu gestionarea starii de urgenta decretate pentru combaterea COVID-19.

 

Guvernul condus de premierul Ludovic Orban (foto stanga) s-a gandit ca daca tot tine lumea in case (exagerand masurile de preventie pe timp de epidemie si punand economia pe butuci), macar sa-i dea si o tenta de spectacol. Sambata, 28 martie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (foto dreapta) a semnat Ordinul nr. 54/2020, prin care a dispus ca toate masinile de Politie si de Jandarmerie sa difuzeze la boxe primele trei strofe ale imnului „Desteapta-te, romane!”, in fiecare sambata si duminica, la orele 17:00 si 21:00.Cum va ridica asta moralul populatiei si mai ales ce a fost in capul lui Vela cand a gandit o astfel de masura ramane de vazut. Iata ordinul de ministru (vezi facsimil):


(1) Pe durata starii de urgenta, autospecialele structurilor apartinand Politiei Romane, Politiei de Frontiera si Jandarmeriei Romane, aflate in activitati de patrulare pe timp de zi, difuzeaza, prin sistemele de avertizare acustica din dotare, primele trei strofe ale imnului de stat al Romaniei.

(2) Difuzarea se realizeaza, cu autospeciala in stationare, in zilele de sambata si duminica, la orele 17.00 si 21.00.

(3) Sefii structurilor prevazute la alin. (1) dispun masuri pentru pregatirea tehnica a autospecialelor, astfel incat mesajul sonor sa fie redat corect, cu claritate si la intensitatea adecvata, precum si pentru instruirea personalului din subordine privind aplicarea masurilor stabilite de prezentul ordin.

(4) Prezentul ordin se aplica incepand cu data de 28 martie 2020”.

 


Daca ati tresarit si v-ati gandit ca ne-am intors pe vremea lui Ceausescu, nu va condamnam. Nu ne-ar mira sa vedem cum regimul Iohannis-PNL ii scoate pe elevi si pe studenti la munci patriotice pe camp, ca in Epoca de Aur. Desigur: dupa ce trece epidemia.

Altminteri, nu putem sa nu ne amintim faptul ca in noiembrie, imediat dupa desemnarea lui Marcel Vela ca ministru de Interne, Radu Cristescu – fost secretar de stat in Ministerul Energiei – scria pe Facebook ca Vela ar fi fost in tinerete acordeonist in comuna natala, Armenis (judetul Caras-Severin).

Reactia fostului premier Victor Ponta


Nu incheiem inainte sa va prezentam reactia fostului premier Victor Ponta la gaselnita lui Marcel Vela:

Aceasta este solutia Ministrului de Interne pentru Pandemie??? Sa ne cante masinile MAI imnul? Urmeaza slujbe stradale? Dvs ce opinie aveti?

In timp ce ascultam imnul la masinile MAI azi doar prin Vama Nadlac au intrat in tara peste 3.000 de persoane venite din Italia si Spania ????! Care au plecat acasa - ca nu mai sunt locuri in carantina!

Eu credeam ca patriotism inseamna sa iti dotezi personalul medical cu echipamente de protectie / si credem ca patriotic este sa salvezi firmele romanesti nu bancile straine / mai credeam ca este patriotic sa nu faci contracte cu firme fantoma la preturi triple pentru masti si manusi medicale !

Acum ca am aflat ca e suficient sa canti imnul ca sa te declari patriot!”Comentarii

# Cetateanul date 28 March 2020 20:24 +15

Tare chestia! Urmează obligarea la ieșitul cetățenilor în fața blocurilor când trece mașina cu imnul: cu steaguri, cu flori și pancarte. Măi nene dar nu mai bine le dați la oamenii ăia mănuși, măști și dezinfectanți?

# Edelweiss - Ivory Tower Resident date 28 March 2020 20:25 +12

Abi aștept să-mi apară sub geam un BOU dintr=ăsta cu goarnă MI, să sun imediat la 112 sub aspectul tulburării liniștii publice ar. 2, pct. 25 din Legea 161/1991. „tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă” :zzz După ce mi-au tocat nervii la centimetru, seară de seară și noapte de noapte puștanii millennials cu drifturile lor, cu claxoanele lor, cu muzica lor la bas maxim, fără ca NICI UN MILIȚIAN SĂ INTERVINĂ ÎN VREUN FEL, acum asta îmi mai lipsea: UN BOU DE MILIȚIAN CARE SĂ-MI INTONEZE LA 120 DE DECIBELI (cât un Boeing 787 Dreamliner) IMNUL RĂCANULUI VELA SAU IMNUL LA CARE PLĂVANNIS ȚINE O MÂNĂ LA MECANISMUL DE CUTIUȚĂ MUZICALĂ ȘI ACU ALAT SE SCARPINĂ LA PLUĂ. Abia aștept să-mi apară maimuța MI cu colinda patriotică sub geam. De pe acuma afirm, cu toată responsabilitatea că se lasă cu capete sparte!.

# Edelweiss - Ivory Tower Resident date 28 March 2020 20:30 +6

maimușicle astea amuzante din MI, dacă nu știu ce să mai facă și s-au plictisit de scărpinat kurul, ar putea să se apuce de activități utile Cetății: să colaboreze cu autoritățile publice lcoale și să identifice persoanele în prag de colaps financiar și alimentar, să le ia în evidențe și să încerce să-i ajute să depășească și ei perioada de PUȘCĂRIE NAȚIONALĂ. Sau ar putea să distribuie măști la po******ție. Sau ar putea supraveghea ca primăriile să dezinfecteze PE BUNE spațiile publice, nu doar din hârtii bifate. Cu imnuri patriotarde pot să se ducă să i le incanteze sub geam răcanului Vela sau Patriotului miserupist scărpinător în cur de la TreiCoceni. Deși s-ar putea ca și aceia, deranjați de penibilul apoteotic, să le spargă și ei capul la milițieni. :sigh: În loc de concluzie: Băi miliție română, voi chiar nu aveți un șubler sau un micrometru care să vă ofere adevărata valoare a penibilului în care vă bălăcăriți?

# Edelweiss - Ivory Tower Resident date 28 March 2020 20:35 +7

CRETINISMUL ĂSTA cu imnul de stat urlat la 9 seara face parte din arsenalul metodelor de TERORIZARE PSIHICĂ. Sunt echivalente în scop și metodă cele 5 apeluri zilnice de la penitenciarul Găești și IMBECILITATEA ASTA CU IMNUL LUI VELA ȘI AL MILIȚIENILOR PROȘTI! TERORIZARE PSIHICĂ A PO******ȚIEI ȘI AȘA IRITATE; ȘI AȘA AFLATĂ LA O INEDITĂ ȘI NEDORITĂ EXPERIENȚĂ PSEUDO-CARCERALĂ. LA TEROARE PSIHICĂ, UNII MAI OBIȘNUIȚI CU ASEMENEA METODE, RĂSPUND FERM CU CAPETE SPARTE! AM ZIS! AȘtept maimuța MI să-mi colinde fereastra. SĂ nu se plângă nimeni atunci de ultraje sau altele celea. La 9 seara multă lume de la țară deja doarme, că se trezește dimineața devreme să dea demâncare la animăluri.

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 28 March 2020 20:45 +2

În rezumat, ce am vrut să spun mai sus: po******ția NEVINOVATĂ, are nu are experiența penitenciară, nu știe ce anume este... „TERORIZAREA”. Dar... PENALII care au absolvit școala presiunii și terorizării psihologice din pârnăi, s-ar putea să riposteze prin metodele intrate deja în automatism: CELUI CARE ÎNCEARCĂ TERORIZAREA I SE SPARGE CAPUL!

# VIKY date 28 March 2020 21:12 +10

"Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă, La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!"...Inclusiv dusmani va indeamna (fara sa isi dea seama), sa va treziti. Sper din tot sufletul sa va treziti, sa fiti un popor cu picioarele pe pamant, sa nu depindeti de alti, sa nu munciti pentru alti, sa aveti si voi o tara a voastra, unica, la care sa se-nchine alte tari. Impreuna veti reusi, dar trebuie sa va treziti.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 28 March 2020 21:24 +6

Îi plină lumea de oameni „săritori” la necaz. mUE-a ne ajută cu îmbărbătări și mesaje de încurajare de-ale panaramelor hexagenare și ale micronului gerontophil, dublate de glumițe de prost gust de pe Feisbuca ambasadei Swediei. Ca să nu mai rămână mai prejos, TÂMPITUL ăsta de vela își asmuță ciracii să ne zdrăngăne la coarda sensibilă a nervilor și așa făcuți franjuri și întinși la maximum. Să-ți deie unul o juma de pâine sau o mască uzată, pe care s-o speli în clor - IOC! Toți ne dau îmbărbătări, mesaje și patriotism cu IMNUL REPUBLICII PROKURORILOR ȘI AL MILIȚIENILOR. Nu-i nimic, băbăeț'. Mai grăim peste 1-2 luni să vedem atunci cum stau pietricelele pe tabla de Go!

# NADIA date 28 March 2020 22:05 -5

Daca alte tari europene o FAC , noi romanii de ce sa nu ridicam MORALUL CETATENILOR din tara!.

# APEL date 28 March 2020 22:36 -11

Este unul "floare de COLTI" care se pricepe (non-stop) la TOATE articolele postata pe zi. Sa faca o pauza de "URGENTA".

# Pintea date 28 March 2020 22:40 +3

Dar in ce sens vor sa se deștepte românașul, in sensul de a constientiza ca il paște o boală dacă nu stă in casă? Sau in sensul in care să vadă furtul imens practicat de acest guvern in 5 luni? Ar fi bune ambele deșteptări, numai ca romănul se trezește din somn cam greu... el vrea alte chestii, nu din astea serioase, patriotice! O manea daca ar pune, l-ar face fericit, vesel, dar nu e bine, ca poate ii vine chef de iesit afara si incalcă embargoul!

# Neanae date 28 March 2020 23:27 +3

Ce canalii ipocrite umflate cu ... vid. I-a apucat patriotismul. Mai coerent e obositul de la Cotorceni. El face ce poate. Nimic si Tace. Amândouă IMEDIAT!

# Procurorul date 29 March 2020 00:55 +2

Patetic și jenant. Cred că am băgat în sperieți virusul cu imnul nostru național. Ceva mai caraghios și imbecil rar mi-a fost dat să văd. Cum salutau ei în gol lângă mașini... Doamne ai mila de noi...

# @MI-idiotului APELant date 29 March 2020 05:25 +1

Milițianul iNbecil, cu neuronul îmbățoșat, este rugat să dea click pe iconul „EXIT” din colțul din dreapta sus a web-paginii. Când nu-ți place o emisiune TV nu te apuci să arestezi întreaga echipă redacțională ci pui naibii mâna pe telecomandă și comuți pe un canal agreabil. Sau, după alte metode specifice muncii polițienești, poți să-ți spargi televizorul de cap și să te fălești prin sat că ai guleraș ca regina Elizabeta.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 29 March 2020 06:04 +2

Pentru milițianul kretin, „apelant” la ora 22.36. Băbăiatule cu o singură circumvoluțiune pe creier și aceea creată de purtarea excesivă a caschetei, uite cum stau lucrurile. Voi aveți o niște Ordonanțe militare, al căror temei este dat de Starea de Urgență decretată. Booon! În acele ordonanțe nu scrie nicăieri că po******ția trebuie să suporte heirupismele tâmpite ale acelui lăutar comunistoid care, din greșeală și din nefericire, a ajuns să ocupe postul de ministru de interne. Ordinul de ministru este valabil pentru voi – boschetarii radarelor și boacterii de noapte, NICIDECUM MIE! Mie îmi este aplicabil conținutul ordonanțelor. Boooon! A doua la mână. Cu toate sforțările voastre orwelliene de a suspenda Convenția Europeană a Drepturilor Omului, sunt 2 articole care rămân intacte: art. 2 – dreptul la viață și art. 3 – interzicerea torturii. Acest art. 3 INTERZICE ÎN ORICE ÎMPREJURARE TORTURA, PEDEPSELE, TRATAMENTELE INUMANE ȘI DEGRADANTE.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 29 March 2020 06:05 +2

Acum , coroborând argumentativ cele de mai sus cu prevederile art. 2 pct. 25 din Legea61/1991 – care este ÎN VIGOARE și pe perioada Situației d e urgență, rezultă fără putință de tăgadă că voi – boulenii cu caschetă ai tractoristului comunistoid vela – prin TERORIZAREA PSIHICĂ PE CARE O PRACTICAȚI în mod organizat și constant la adresa cetățenilor arestați informal al domiciliu, nu faceți altceva decât SĂ APLICAȚI UN TRATAMENT INUMAN ȘI TORTURĂ METODICĂ. Dreptul la viață și așa este destul de diluat prin măsurile cretinoide pe care le luați voi – câinii turbați ai Fermei Animalelor Naziste, dar să mai și urlați ca zărghiții, la 9 seara, la creierii oamenilor, MAI ALES ÎN WEEK-END, nu e cu nimic diferit decât tortura psihică aplicată în închisoare dintr-o producție cinematografică, în care un deținut era terorizat permanent cu mesaje gen „TREZEȘTE-TE, NUMĂRUL 5!”.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 29 March 2020 06:06 +3

Așadar, cu speranța că a priceput olecuță și mintea ta de buhai meist, rămâne cum am enunțat mai sus: dacă apăreți la geamul meu cu colinde comunistoid-patriotarde, cu rol abscons de terorizare psihică, dau iute un telefon la 112 sub aspectul încălcării articolului din Legea 61/1991 după care… se lasă cu capete sparte. Voi, câinii orwellieni ai porcilor politruci, dacă aveți chef ca în baza unor pompierisme penibile, impuse printr-un răpănos ordin de ministru, să f**e-ți nervii oamenilor, îți dau eu trei adrese unde să mergeți să vă performați talentul artistic de pirați cu voci răgușite: 1. La Palatul TreiCoceni, sub geamurile Întâiului Fătălău al Țării. 2. La ministerul de Interne, sub geamurile Întâiului Acordeonist al Țării, ajuns din nefericire, ministru de Interne. 3. La Hermannstadt, sub geamurile Ravisantei și Răvășitoarei Carmencita, loc în care o puteți pâcăli că v-a trimis Klaus să-i aduceți o sticluță cu pomadă pentru genunchi.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 29 March 2020 06:07 +1

CAPISCI MAJURICĂ, CUM STAU TREBILE CU DREPTURILE ALEA ALE CETĂȚEANULUI, CELE PUȚINE RĂMASE ÎN PICIOARE? Dacă urlați ca nebunii noaptea când dorm copchiii, v-ați furat-o în ritm de cha-cha-cha pe tonuri de Radetzky March! Să nu v-aud că vă smiorcăiți de ultraje și altele celea!

# imun/teanu date 29 March 2020 07:30 +2

Desteapta-te Romane putea ramane mesaj de mobilizare, iesirii oamenilor revoltati in strada, cum in "dec." s-a vazut. Facut imn s-a banalizat. Si flasnetizat atatea ore la difuzoare dogite va ajunge sa fie urat. Asta sa fie scopul real, dicolo aparentei tampenii tembele? Cand la imn il vad pe nemernic cu mana pe piept mi se face o greata enorma. Fiind bine hranit si satisca... pana va fi si cu amandoua ne va baga pe toti in mormant.

# santinela date 29 March 2020 08:24 0

Copiem si noi in mod jalnic ce fac altii !

# Ioana M. date 29 March 2020 09:39 0

E bine pt ca vedem si noi ca politistii din toata tara nu sunt echipati corespunzator pt. prinderea suspectilor covid care se plimba prin orase... Ei se pot imbolnavii si pot transmite si la altii boala..

# Neanae date 29 March 2020 11:07 0

#APEL draga făcuși un comentariu nicicum la obiect, total țintit la ce știi matale. La NIMIC. Acuși gata, grăiși, marș înapoi in turma și behaie la unison. Cum de prinzi o bucățica de realitate și o mistui oleaca, mai scrie pe alături. Da? Am inteles, mai mult nu poți, dar cu mult Exercițiu, mai știi? Cântași bre imnul ? Ca vezi ca sefu’ vre ...

# COMISIE PARLAMENTARA DE ANCHETA date 29 March 2020 12:22 +4

POPORUL CERE: COMISIE PARLAMENTARA DE ANCHETA; RENUNTAREA LA STAREA DE URGENTA, CARE S-A TRANSFORMAT TACIT IN STARE DE ASEDIU SI TEROARE; ANCHETAREA SI TRAGEREA LA RASPUNDERE, DE URGENTA, A CELOR CARE NU AU LUAT MASURI IN TIMP PENTRU PREVENIREA ACESTEI SITUATII SI NE-AU BLOCAT IN CASE, DISTRUGAND SI ECONOMIA. :sad:

# Edelweiss - Ivory Tower Historian date 29 March 2020 13:52 +4

V(iț)elul ăsta de acordeonist ratat, primar multi-ratat și ministru pluri-ratat, repetă greșeala Plumbuitului din 17-18 dec 89 de la Timișoara când a ordonat, ca o manifestație de ”forță”, să defileze prin oraș drapelul de luptă și fanfara militară cântând. Parcă-l văd pe V(iț)el peste vro lună două, alături de Întîiul Fătălău al Țării, cum din balconul TreiCocenilor dă citire Ordonanței militare nr. xyz prin care anunță că se mai dă în plus „câte o sută de lei la alocațiile copchiilor”. Bineînțeles că o să-l mai asculte atunci P*lea Spătariul iar alături de el Întâiul Plăvan o să facă fața aia stupefiatăde Bow plăit cu bila între coarne și o să se smiorcăie la mulțime: „Hallo, Genossen, sitzen Sie ruhig an Ihren Plätzen. Hallo, hallo, Genosen...”

# APEL date 29 March 2020 15:36 0

Numai ACTIVISTII de PARTID -P.C.R le stiau pe "toate pentru TOTI" ! sau este o problem cu TETUL?.

# Neanae date 29 March 2020 17:34 +3

Bre nea APEL, știi ca ai dreptate? Mata ești tânăr si limitat din fire fincă fusăși fătat pe paie moi. Noi astia născuți pe pământ dur si educați in lumina PCR furăm destinați la multilateralismul super dezvoltat. Habar nu ai ce noroc pe noi astia care staturam la cozi ca sa creștem niste lepădături superficiale si tâmpe. Noi astia de le știm pe toate, nu ca chiar le știm, dar le despicam ca sa vedem ce dracului sta dedesubt. Daaa, de la PCR ni se trage si de la politica ca musai sa ne dezvoltam multilateral. Mneata sigur ești gras ca un porc, in cap sigur, fiindca asta ti-a fost cu dezvoltarea. Citiși bre măcar Tex Willer? Ca Cioran sau Nietzsche sigur nu au stat pe uliță cu matale. Citește in mama lu tălica “Inteligenta Emotiva” a lui Daniel Goleman si cauta sa nu adormi chiar dupa primul paragraf. Curaj, cântași imnul? Hai ca noi il cântam in fiecare zi! Dar eram copii dați la dezvoltare multilaterala. Hahaha

# Eu date 29 March 2020 19:07 +1

Pai...statul de drept... Panica și neîncredere. Îmi povestea o bătrânica ca fix la ora când are dreptul sa iasă din casă urla melitia "stați în case,se face dezinfecție!" . Mai...Zic: ăștia vă dau cu DDT sa va extermine! Nu stiu maică, e a treia zi când o pățesc!

# mitica date 15 May 2020 13:13 0

Sica mandolina,de ii este frica nu scapa: PUSCARIE!

# Neanae date 15 May 2020 15:27 +3

GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICA? Nuuuuuuuu CENZURA CENZURA CENZURA Se dorește o informare amplă CINE SUNT INDIVIZII CARE-ȘI PERMIT SA ELIMINE/ÎMPIEDICE ARTICOLE DIN PUBLICAȚII! INCREDIBIL ȘI INTOLERABIL - Aici nu e noaptea minții ci MOARTEA MINȚII.

# ionut date 15 May 2020 17:16 0

Citesc si nu-mi vine a crede.Cum adica "acest articol a fost suspendat"????Si niciun iubitor al "statului de drept" nu se deranjeaza,nimeni nu vorbeste despre asta.Si totul cu doar 40 de milioane de euro.Multumim "presei"!Chiar este o putere in stat,doar ca este putere in statul de rahat.Pur si simplu INCREDIBIL!!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva