5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 23.03.2018 – Afacerist aruncat gol pusca din celula

Scris de: L.J. | pdf | print

23 martie 2018 14:09
Vizualizari: 8944

* Razbunare la Penitenciarul Ploiesti. Omul de afaceri Liviu Luca, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate, a fost supus unei actiuni de represiune in urma cu mai putin de 24 de ore pentru "vina" de a face o plangere la judecatorul de drepturi si libertati. Concret, Liviu Luca a reclamat instantei faptul ca este incarcerat intr-o camera de 11 metri patrati impreuna cu alti patru detinuti si ca la nivelul conducerii Penitenciarului Ploiesti s-a luat decizia suplimentarii randurilor de doua paturi suprapuse, cu inca unul, astfel incat sa existe cate trei paturi suprapuse, sudate intre ele. Liviu Luca s-a plans de faptul ca se incalca norma de minim 4 mp/detinut si ca toti ocupantii celulei vor fi adusi in stare de tortura si tratamente inumane. Imediat dupa depunerea plangerii la judecator, un desant al gardienilor din penitenciar a navalit in celula lui Liviu Luca si l-au scos in fundul gol, obligandu-l sa tina un cearceaf pe spate, in scop de umilire si intimidare. Doamne, Dumnezeule, in ce tara traim! In loc sa devina europene, autoritatile devin tot mai inchizitoriale. Cand vor fi sanctionate asemenea apucaturi? Credem ca se impune interventia urgenta a ministrului Justitiei, caci asta ne mai lipsea, dupa ce sunt conditii inumane de detentie, mai avem un pic si ajungem la batai cu pulanul, ca pe vremea comunista.


* N-are nicio treaba dragul si iubitul nostru conducator, Klaus Iohannis, cu problemele stringente din spatiul Justitiei. Dupa cererea de revocare a Laurei Kovesi si dupa ce Sectia de procurori i-a trimis motivarea avizului negativ pe cererea lui Tudorel Toader, presedintele Iohannis, cu o lentoare caracteristica, a anuntat ca nu se va pronunta, decat dupa Paste. Adica dupa vreo doua saptamani. Chiar asa, unde o pleca de data asta domnul nostru presedinte, care de fiecare data cand arde tara, e prin State, prin Tenerife, sau pe ski, oriunde altundeva, dar nu in deal la Cotroceni? Auziram ca saptamana de lucru a domnului presedinte incepe marti si se termina joi. Hai sa nu fim rai, mai vine si in cate-o vineri. Punem pariu ca domn' presedinte va pleca cat de curand undeva la ski, ceva Austria, Elvetia? Ca nu e vreme de bicicleta...


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# visu date 23 martie 2018 18:17 +12

Se impune control civil al autoritatilor nu numai prin comisiile parlamentare!

# DODI date 23 martie 2018 19:12 +7

Pentru a-l (men)ține pe anofelul de Ciolanis mai mult la serviciu propun ca SPP (tot nu are de lucru la Guvern!) să amenajeze o pârtie de schi pe dealul de la Cotroceni. Poate așa omul, care nu nu are nimic în comun cu funcția pe care abuziv o ocupă, să rămână în București și să admire troienele. Poate în acest caz nu va face abuz de imunitate și va mai sta și la serviciu. Propun Guvernului să reducă drastic bugetul Administrației prezidențiale pentru a-l obliga pe anofel să mai renunțe la naveta cu SPP la Sibiu. Nu din răutate ci pentru a demonstra ciolanis că ține la banii țării dar nu a găsit soluția. În afara buzunarului propriu.

# un mizantrop date 23 martie 2018 19:45 +5

Bestii proaste! N-au inteles nimic din lectia Visinescu. "Magistratii", care dau ordinele, nu vor pati nimic, puscaria pentru tortura o vor face gardienii...

# Leopold date 23 martie 2018 20:04 +2

Ce se intampla in anii ‘50 la Periprava se intampla in ziua de astazi in mai multe penitenciare de la nivel national. Iar sefii institutiilor sunt impasibili la astfel de practici comunistoide. Tudorel are o agenda paralela cu problemele nationale. Dureros este insa ca unii activisti din societatea civila, amorfa de altfel, militeaza pentru continuarea abuzurilor, doar de dragul sprijinirii din inertie a unor lideri de mult apusi. Vorba lui Zdreanta: e un mort viu! Pacat de Romania!

# Nicolae Pop date 23 martie 2018 21:01 +1

Stigmatul Herr Klaus se refera La faptul ca va lua decizia LA PASTELE CAILOR.

# Victor date 23 martie 2018 22:14 +9

La Penitenciarul Ploiesti sunt multe abuzuri acoperite de directorul Branzan si de adjunctul lui Matei. Va vom transmite o lista cu abuzurile gardienilor de acolo, toate tolerate si stiute de cei doi. Detalii despre cum si-au angajat nevestele si rudele, prin spaga si slugarnicii si cum le-au pus in functii cheie. Unii se dau si mari membrii ai SNLP. Urmeaza sesizari si la domnul Tudorel Toader, dar si aici, sprijinul mafiot al unora ii va mentine in functii. Gardienii brutalizeaza detinutii fara nici un motiv, iar numirile se fac la mica intelegere. O intreaga OMERTA. Detalii in curand...

# nicu date 23 martie 2018 22:38 +2

Stai linistit. Asa cum Vulpe nu a indraznit sa-i deranjeze cu nimic, nici Dobrica nu o sa faca ceva. Omerta e bine ancorata in Sistem. Corb la corb nu scoate ochii. Iar de Tudorel Toader ce sa mai zic, daca vroia sa schimbe ceva, o facea de mult. Crezi ca e singurul penitenciar unde se tolereaza abuzurile si se fac combinatii cu functiile si primele?

# Edelweiss - Fost deținut la Găești date 23 martie 2018 23:02 +3

Cum e, SAVALIUC; cu mesajele din închisori? Ați ajuns la concluzia că se petrec acolo fapte absolut abominabile? Să fie clar pentru TOATĂ LUMEA NEPENALĂ că în închisoare UN DEȚINUT NU MAI ARE NICI UN DREPT! În închisoare, în limbajul codificat al comunicațiilor radio al gardienilor, deținuții sunt denumiți „COLETE”. Ce poate fi mai edificator asupra nivelului incredibil de încălcare a celor mai elementare drepturi ale condiției umane? Fără a mă referi la condițiile de detenție, nefiind necesar să detaliez care este diferența dintre animalele de companie ale deținuților - ploșnița de Botoșani vs. Ploșnița de Găești Dâmbovița, aș supune atenției opiniei publice un aspect oripilant: În penitenciarul Găești, deținuților li se încalcă până și dreptul de acces la prevederile legale, drept stipulat la art. 61 din legea 254/2013. La Găești, în aplicația electronică de informare, este afișat conținutul vechiului C.p. și C.p.p.

# Edelweiss - Fost deținut la Găești date 23 martie 2018 23:08 +3

Io* cât am fost clientul acelui Konzentrationlager, a trebuit să intru de-a dreptul ÎN REFUZ DE HRANĂ ca să obțin să-mi fie înmânată Decizia de condamnare a CA Suceava, decizie pe care am solicitat-o prin cerere scrisă adresată CA Sv. și care mi-a fost ascunsă în dosarul de deținut. De asemenea, tot în dosarul de deținut mi-au fost ascunse, fără a-mi fi înmânate sau puse la dispoziție spre consultare, o ordonanță a PCA Sv. de clasare a unei plângeri penale în care eu aveam calitatea de petent. Deci, se poate deduce din cele de mai sus cât de josnic și abject este nivelul la care se coboară acești neo-torționari de rit securist, ce poartă ținuta de lucrător ANP. Cat despre solicitarea de a fi actualizat conținutul informatic al aplicației interne, cu textul în vigoare al C.p. C.p.p. C.civ. C.pr.civ. NU AM REUȘIT CÂTUȘI DE PUȚIN SĂ-I URNESC DIN INDIFERENȚA LOR CRIMINALĂ pe torționarii de la Găești.

# Edelweiss - Fost deținut la Găești date 23 martie 2018 23:16 +4

Ca să reușesc să-mi redactez actele de procedură la contestația la eliberarea condiționată, a trebui să aștept să-mi aducă o rusă, la vizită, Noul Cod Penal și Noul cod de procedură penală. Motivul pentru care torționarii de la Konzentraționlagerul Găești, peiorativ denumit „Asociația Famiglială Penitenciarul Găești S.R.L.” refuză să respecte dreptul deținuților de acces al deținuților la prevederi legale este simplu: să nu aibă posibilitatea hoții să formuleze acțiuni împotriva torționarilor. Iar în loc de încheiere, un sfat adresat ministerului justiției: Luați o dubă cu mascați și ARESTAȚI-I PE LOC PE directorul penitenciarului - anghel gheorghe, directorul adjunct - prioteasa stelian ( atenție că tac-su e ștab mare prin ANP), directorul cu securitatea - barbu cristian, directorul adj EAP - vulpescu eliza, sefa regim deținere - ștefu ancuța, sefa secției 2.2 de deținere - marin (duța) carmen și mai ales judecătorul cu supravegherea executării pedepselor privative - spătaru luiza.

# Edelweiss - fost deținut la Găești date 23 martie 2018 23:23 +3

ARESTAȚI-I PE LOC, FĂRĂ GRIJĂ, căci știu ei pentru ce sunt arestați. Dacă nu mă credeți, trimiteți un organ independent de control să verifice respectarea drepturilor minimale ale deținuților. Trimiteți un organ de control economico-financiar să verifice de risipă și ce delapidare s-a făcut la Găești la obiectivul de reabilitare denumit „BARĂCI” ( te doare mintea ce furtișag e acolo). Trimiteți o comisie alcătuită din medici, nutriționiști, economiști să verifice politica de exterminare prin înfometare a deținuților. Frate, ce e acolo ar fi în stare să oripileze și un Gauleiter de lagăr de concentrare nazist. SE FURĂ LA GREU DIN HRANA DEȚINUȚILOR iar ceea ce li se azvârle în scârbă am definit în declararea refuzului de hrană ca fiind „ilustre zoaie, admirabile putregaiuri și excepționale lături”. OPRIȚI EXTERMINAREA PRIN ÎNFOMETARE, PRIN EPUIZARE FIZICĂ ȘI PSIHICĂ DE LA PENITENCIARUL „DE LUX” (chici!) GĂEȘTI. ARESTAȚI ACEI TORȚIONARI CU COMPORTAMENT DE CĂLĂI NAZIȘTI!

# Marinela Dobrea date 24 martie 2018 07:35 +3

Penitenciarul e stat in stat. Nici nu va puteți imagina umilințele pe care le îndură o persoana cu studii. Nu va puteți imagina cum ești tratat de cadre. Pe mine m-au transferat de la un penitenciar la altul pentru ca am scris la ANP. Și de la ANP au venit tot prietenii lor. Nu ai nici un drept in penitenciar.

# cunoscator date 25 martie 2018 09:23 -20

Despre conditiile din penitenciare, nimic de zis. Inumane. Ca pentru Luca este grea aceasta trecere, aste e alta treaba. De unde a fost si unde a ajuns...... Sunt unii care zic ca si-o merita.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva