16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUMINTIREA MANELISTULUI – Inspectia Judiciara a declansat cercetarea disciplinara a procurorului Ciprian Man, alungat din DNA si refugiat la Parchetul Tribunalului Bihor, pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei. La pachet cu Man este anchetat si procurorul Cristian Ardelean, tovaras de proteste cu Vasilica Danilet. Cazul priveste discutiile despre linistirea judecatorilor incomozi prin fabricarea de dosare penale (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 April 2019 14:56
Vizualizari: 5145

Noi probleme pentru vestitul procuror Ciprian Man (foto stanga), dat afara de la DNA si refugiat la Parchetul Tribunalului Bihor. Zis “manelistul DNA” gratie gusturilor muzicale si dosarelor dupa ureche pe care le-a facut pe cand activa la structura din Oradea a parchetului anticoruptie, Ciprian Man este cercetat disciplinar. Nu singur, ci impreuna cu un fost coleg de la DNA Oradea, actual coleg la Parchetul Tribunalului Bihor, procurorul Cristian Ardelean (foto dreapta), cel care mai nou e tovaras de proteste cu judecatorul Vasilica Danilet, cu care s-a suit recent pe trepte la Bruxelles.


Cunoscutul avocat Razvan Doseanu a dezvaluit joi seara, 18 aprilie 2019, ca Inspectia Judiciara a decis cercetarea disciplinara a procurorilor Man si Ardelean. Ambii sunt acuzati de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Declansarea cercetarii priveste discutiile purtate in interiorul de la DNA Oradea si facute publice printr-o inregistrare difuzata de avocatul Razvan Doseanu, in care Ciprian Man, Cristian Ardelean si alti procurori vorbeau despre cumintirea si linistirea judecatorilor incomozi prin deschiderea unor dosare penale. Trebuie spus ca in paralel Ciprian Man, Cristian Ardelean si alti procurori de la DNA Oradea care stabileau planul pentru punerea sub control a judecatorilor incomozi sunt vizati intr-un dosar deschis de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie privind fapte de santaj, cercetare abuziva, abuz in servciu, inducerea in eroare a organelor judiciare si grup infractional organizat, toate sub forma instigarii.

Iata un fragment din rezolutia Inspectiei Judiciare prin care s-a dispus declansarea cercetarii impotriva procurorilor Ciprian Man si Cristian Ardelean:

“Din verificarile efectuate a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In ceea ce priveste aspectele sesizate prevazute la pct. A si partial la pct. B din prezenta rezolutie, cu privire la inregistrarea audio a discutiilor purtate la 19.01.2018 in cadrul sedintei de analiza a solutiilor ce a avut loc in sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea, mediatizata in spatiul public, prin mai multe mijloace mass media, prin rezolutia 19/76 din 08.04.2019, in temeiul art.45 alin. 5 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, raportat la art. 31 alin. 1 din noul Regulament privind normele de efectuare a lucrarilor de inspectie, aprobat prin Ordinul inspectorului sef nr. 136 din 11 decembrie 2018, s-a dispus inceperea cercetarii disciplinarea fata de procurorii Man Cirpian si Ardelean Cristian de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata”.


Comentarii

# Scarbosel date 19 April 2019 13:44 +5

Senzational! Incredibil! Formidabil! Hai sictir cu plevusca asta! O sa credem in mizeria asta de sistem cand o sa vedem greii gen Kovesi, Mirica, Popovici trasi la raspundere penala, nu caterinca asta interminabila cu CSM si Inspectia Judiciara. Faceti publice informatiile privind dosarele judecatorilor si procurorilor tinute in nelucrare de Mirica la DNA si sa vedem solutiile date de acestia in dosarele instrumentate/judecate. Asta e justitie nu rahatul pe care il mancati toti, si aia cu justitia si aia cu politicul.

# DODI date 19 April 2019 17:14 +1

Sper că adevărații magistrați nu se vor răzbuna pe el pentru acuzele injuste aduse colegilor lor de breaslă ci îl vor condamna corect la o pedeapsă cu executare pentru repararea parțială a prejudiciilor aduse justiției române și pentru a fi un bun exemplu pentru mulțimea de procvuror paraditori din DNA.

# Ioan Barbatei date 19 April 2019 16:01 +2

Pe vreme ceausescului, tractoristii se faceau MILITIENI... Acum HIRCIOGII, SOBOLANII, FRUSTRATII, se fac PORCURORI...

# Florentin date 19 April 2019 19:30 +1

Acest cadou ti l-a facut d-l Nistor cu ocazia Sărbătorii Floriilor! A stiut ca esti si Florentin. Se vorbeste ca urmează si alte surprize pentru tine! Fii puternic, nici la pușcărie nu se moare.

# SPARTAKUS date 20 April 2019 11:49 +1

PROCURORUL,la modul general este inzestrat prin lege.cu diverse obligatii majore,fiind privit ca un magistrat,acuzator public intr-un proces,acesta este reprezentantul procuraturii/parchetului la judecata,el supravegheaza justa aplicarea a legilor reprezintand interesele statului in fata instantelor judecatoresti.In cazul lui Ciprian Man,nu se poate vorbi de procuror,ci mai degraba de un INTERLOP,persoane de acest tip si apuicaturi,pot fi intalnite in locurile de detentie(peniteniciarele)din tara,unde defapt este locul lui si a celorlalti nemernici,colegi cu acesta de la DNA Oradea.Acestea nu au nici cea mai mica legatura cu justitia si salile de judecata,reprezentand STATUL!!!!!

# scorilo date 20 April 2019 23:43 0

cine-i fraierul care sa creada ca inregistrarea din 2018 a procurorilor dna oradea a fost primita de la un anonim?cred ca procurorii au fost urmariti la singe de un profesionist, pt.ca au deranjat ...

# CONFUCIUS date 20 April 2019 23:52 0

Asa se distruge sistemul judiciar-prin hartuirea magistratilor care isi fac treaba, nefiind lasati sa solutioneze dosare!MAN,CU UNELE MICI EXCESE,SI-A FACUT DOAR ACTIVITATEA DE PROCUROR,CHIAR DACA ASTA NU PLACE TUTUROR!II DORIM SA SCAPE CU BINE DE TOATE RAUTATILE VIETII!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva