15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DAUNE PENTRU ABUZUL IMPOTRIVA PROCURORULUI TUDOSE – Exclusiv: Tribunalul Bucuresti a obligat statul roman sa-i plateasca fostului sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, peste 150.000 de lei pentru arestarea nelegala dispusa in dosarul fabricat de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti. TMB a condamnat DNA la plata unor daune catre Liviu Tudose de 25.000 lei pentru comunicatele de presa denigratoare (Minutele)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 November 2021 17:59
Vizualizari: 8981

La doar o zi dupa ce Inalta Curte a recunoscut abuzul fata de avocatul Robert Rosu, comiterea unui alt abuz a fost confirmata de Tribunalul Bucuresti. Concret, procurorul Liviu Tudose (foto), fost sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, aflat la pensie in prezent, a obtinut daune morale si materiale pentru retinerea si arestarea sa nelegale dispuse in dosarul pe care i l-a fabricat DNA Ploiesti, dosar in care in cele din urma a fost achitat definitiv de Inalta Curte.


 

Astfel, judecatoarea Elena Avrigeanu de la Tribunalul Bucuresti a condamnat miercuri, 24 noiembrie 2021, statul roman la plata unor daune morale de 150.000 lei pentru retinerea si arestarea nelegala a procurorului Liviu Tudose in dosarul in care procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu l-au acuzat de inchipuite infractiuni de luare de mita si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Un dosar in care Tudose a fost in 2019 definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, atat la fond, cat si in apel (click aici pentru a citi).

De asemenea, judecatoarea Elena Avrigeanu de la Tribunalul Bucuresti a obligat statul roman si la plata unor daune materiale de 14.643 lei pentru cheltuielile avute de procurorul Tudose pe parcursul procesului penal cauzat de inscenarea DNA.


Iata minuta TMB privind condamnarea statului roman la daune morale si materiale (dosar 5651/105/2019):

 

“Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, ca neintemeiata. Admite in parte cererea. Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 150.000 lei reprezentand daune morale cauzate prin retinerea si arestarea nelegala a reclamantului si la plata dobanzii legale aferente acestei sume de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte si pana la plata efectiva. Obliga paratul la plata sumei de 14643,38 lei reprezentand daune materiale constand in cheltuieli cu asistenta juridica in cursul procesului penal in legatura cu masurile preventive de libertate si la plata dobanzii legale aferente acestei sume de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte si pana la plata efectiva. Respinge in rest cererea, ca neintemeiata.

Obliga paratul la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 3570 lei reprezentand onorariu de avocat.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 24 noiembrie 2021.

Document: Hotarare 24.11.2021”.

 Tudose a invins si DNA. Kovesi a scapat


De asemenea, tot miercuri, 24 noiembrie 2021, procurorul Liviu Tudose a mai obtinut o victorie. Si tot la Tribunalul Bucuresti.

Astfel, judecatoarea Georgeana Viorel a condamnat Directia Nationala Anticoruptie la plata unor daune morale de 25.000 lei catre fostul sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti pentru comunicatul prin care Tudose a fost infierat cu niste acuzatii ce s-au dovedit a fi simple fabulatii, dovada fiind decizia definitiva de achitare. Sentinta priveste insa doar DNA, caci TMB a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a procurorilor Laura Kovesi, Lucian Onea si Cerasela Raileanu.


Iata minuta TMB privind condamnarea DNA la daune morale (dosar 7218/3/2019):

 

“Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite exceptiile lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor Kovesi Laura Codruta, Onea Lucian Gabriel si Raileanu Elena Cerasela, invocate de catre fiecare dintre acesti parati prin intampinare si unite de instanta cu fondul cauzei si, in consecinta, respinge cererea astfel cum a fost precizata formulata de reclamant in contradictoriu cu acesti parati ca fiind formulata impotriva unor persoane lipsite de calitate procesuala pasiva.

Admite in parte actiunea precizata formulata de reclamant in contradictoriu cu parata DNA. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 25.000 lei cu titlu de daune morale reprezentand repararea prejudiciului cauzat, precum si la plata a dobanzii legale de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari si pana la momentul platii efective.

Respinge in rest cererea ca neintemeiata.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmand a se depune la Tribunalul Bucuresti-sectia a IV-a civila.

Pronuntata azi, 24.11.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.

Document: Hotarare 1628/2021 24.11.2021”.

 


Comentarii

# Pai sa plateasca Onea ! date 24 November 2021 18:23 +212

Urgentati legea raspunderii magistratiilor : daca greseste , plateste asigurarea sa. Toti magistratii sa aiba asigurare obligatorie , care va plati in cazuri din astea , cand da gres , iar apoi cuantumul asigurarii va creste , probabil , cu numarul de greseli si valoarea acestora. E simplu ! PeeSeeDee : action !

# Malagamba date 24 November 2021 18:45 +303

DNA are bani de la buget, adica functioneaza din banii platiti de prostii de romani sub forma de impozite taxe etc. N-AM NIMIC IMPOTRIVA DESPAGUBIRILOR, DAR NU DIN BANII NOSTRI. SA PLATEASCA Vaca Nebuna LCK si ailalti 2 :-x

# santinela date 25 November 2021 07:37 +17

Si nemernicii astia de Onea si Portocala se plimba inca liberi pe strazi.Cica "colegii " au o greata in a-l judeca,nu prea au timp , sint deja ani buni trecuti de cind dosarele lor zac sub dosul unor asa zisi "magistrati" impartiali evident !

# Eu date 25 November 2021 21:25 +1

De ce să plătească statul,adică fraierii de contribuabili??? DE CE? Statul a greșit,adica noi??? Clar NU! Să răspundă cei care au dat sentința! Să-și asume! Plătim taxe,plătim impozite,suntem abuzați, segregați,ținuți în amenzi, ținuți afara din magazine,trăim în teroare de doi ani și tot noi să vă plătim? Hai sictir putorilor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva