25 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEATCU DE LA SRI MERGE LA PUSCARIE – Curtea Militara de Apel Bucuresti l-a condamnat pe fostul sef al SRI Prahova, colonelul Silviu Deatcu, la 4 ani inchisoare cu executare. Deatcu a omorat o tanara, in timp ce conducea baut. La fond, Tribunalul Militar Bucuresti ii daduse lui Deatcu 2 ani si 10 luni inchisoare cu suspendare (Minuta)

Scris de: B.G. | pdf | print

5 noiembrie 2020 18:59
Vizualizari: 7707

Fostul sef al SRI Prahova, colonelul Silviu Deatcu, se duce la inchisoare. Decizia a fost luata de Curtea Militara de Apel Bucuresti in dosarul in care Deatcu a fost trimis in judecata dupa ce a omorat o tanara, peste care a dat cu masina in timp ce conducea baut.Judecatorii militari au pronuntat in 4 noiembrie 2020 decizia definitiva pentru Silviu Deatcu:
4 ani de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa si conducere
a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. La fond, in 25 noiembrie 2019, Tribunalul Militar Bucuresti il condamnase pe colonelul SRI Silviu Deatcu la 2 ani si 10 luni inchisoare cu suspendare.

 

Cheful lui Deatcu


Reamintim ca sentinta Tribunalului Bucuresti, prezentata in exclusivitate de Lumea Justitiei, dezvaluie ca fostul sef al SRI Prahova a organizat o petrecere cu cadrele unitatii pentru a sarbatori sfarsitul de an, cheful avand loc la o cabana apartinand Romsilva, din localitatea Balta Doamnei, judetul Prahova. Desi bause, dupa terminarea petrecerii colonelul SRI s-a urcat la volanul autoturismului plecand spre casa, insa in dreptul localitatii Tancabesti a accidentat–o mortal pe Valcean Draghia Aurelia, care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Politistii sositi la fata locului l-au testat pe Deatcu cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur in aerul respirat. De asemenea, din buletinul de analiza toxicologica al INML a rezultat o alcoolemie de 0,95gr%0, la ora 19.00 si o alcooloemie de 0,80 gr%0 la ora 20.00
(click aici pentru a citi).


Iata minuta Curtii Militare de Apel Bucuresti in dosarul 79/753/2019:


“In temeiul art. 421 pct.2 lit. a din Codul de procedura penala admite apelurile declarate de Parchetul Militar de pe langa Tribunalului Militar Bucuresti, inculpatul col. DEATCU SILVIU DUMITRU, partea civila OBREJA GEORGETA si partea responsabila civilmente S.C. Omniasig – Vienna Insurance Group S.A. impotriva sentintei penale nr. 150/25.11.2019 a Tribunalului Militar Bucuresti. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala atacata si in fond, rejudecand:

Descontopeste pedeapsa rezultanta de 2 ani si 10 luni inchisoare si 3 ani interzicerea exercitarii dreptului prev. de art.66 alin.1 lit. i) C.pen. aplicate inculpatului col. DEATCU SILVIU DUMITRU in pedepsele ei componente, pe care le repune in individualitatea lor.


Majoreaza pedeapsa principala aplicata inculpatului col. DEATCU SILVIU DUMITRU pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, prev. de art. 192 alin. 1 si 2 Cod penal, de la 2 ani si 6 luni inchisoare la 3 ani si 8 luni inchisoare. Conform art. 38 alin.1 – 39 alin.1 lit. b din Codul penal contopeste aceasta pedeapsa cu pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata inculpatului pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, stabilind pedeapsa mai grea, de 3 ani si 8 luni inchisoare, la care adauga sporul de 4 luni inchisoare, inculpatul col. DEATCU SILVIU DUMITRU urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 4 ani inchisoare.

In baza art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal raportat art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, pe o perioada de 3 ani. In temeiul art.45 alin.5 Cod penal aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii dreptului prevazut de art.66 alin.1 lit. i Cod penal. Inlatura dispozitiile privind suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, prev. de art. 91 si urmat. din Codul penal.

Reduce cuantumul despagubirilor morale acordate partilor civile Valcean Bogdan Constantin, Valcean Sanziana Catalina si Draghia Paun, de la 100.000 euro la 70.000 euro (in echivalent in lei la data platii) pentru Valcean Bogdan Constantin, de la 250.000 euro la 180.000 euro (in echivalent in lei la data platii) pentru Valcean Sanziana Catalina, respectiv de la 75.000 euro la 40.000 euro (in echivalent in lei la data platii) pentru Draghia Paun, sume ce vor fi actualizate cu indicele de inflatie la data platii efective, la care se adauga dobanda legala calculata de la data pronuntarii prezentei decizii si pana la data platii efective.

In baza art. 19 si art. 25 alin.1 din Codul de procedura penala obliga pe partea responsabila civilmente S.C. Omniasig – Vienna Insurance Group S.A. la plata catre partea civila OBREJA GEORGETA a sumei de 5.000 euro, in echivalent in lei la data platii, reprezentand daune morale. Respinge, ca nefondata, actiunea civila exercitata de partea civila RADOI ECATERINA. In temeiul art. 404 alin. 4 lit. c din Codul de procedura penala ridica sechestrul asigurator instituit prin ordonanta nr. 95/P/2017 din data de 21.02.2019 a Parchetului Militar de pe langa Tribunalului Militar Bucuresti. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei care nu sunt contrare prezentei decizii.

II. In temeiul art. 421 pct.1 lit. b din Codul de procedura penala respinge, ca nefondate, apelurile declarate de partile civile Draghia Paun si Radoi Ecaterina impotriva aceleiasi sentinte. Conform art. 275 alin. 2 din Codul de procedura penala obliga pe apelantele parti civile Draghia Paun si Radoi Ecaterina la plata sumei de cate 200 lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. In baza art. 275 alin. 6 din Codul de procedura penala onorariul partial al avocatului din oficiu, in cuantum de 300 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva".

Comentarii

# NM date 5 noiembrie 2020 20:27 +6

Ticălos asta nu este cel care la făcut pe maiorul Daniel Florea?, uite ca Dumnezeu ia dat și lui, mai rău de victima omorâtă de acest bețivan. Intreb cum și cu ce a măsurat SRI-ul faptele lui când el era condamnat cu suspendare, o orașe un om și totuși tot șef la SRI a rămas. Bravo cinstiți lor din servicii pentru voi legea nu funcționează. Dar mai este ceva, cum dracu ca tot la Ploiești sau mai dus doi șefi SRI, un șef și un adjunct. Panta a mare jmecher la SRI Prahova. Feriți-vă de Prahova nu va duceți șef. Ajungeți la parnae

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.10.2021 – Si totusi, Mariana a fost?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva