28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DELIRUL JURIDIC – Avocatul Toni Neacsu se dezlantuie dupa scandaloasa Hotarare de Guvern care exclude din societate romanii nevaccinati: „Guvernul a intrat in zona delirului juridic! N-are voie sa introduca mai multe restrictii decat i-a delegat Parlamentul prin Legea 55/2020... Poate restrange/interzice circulatia tuturor persoanelor intr-un spatiu dat, dar nu poate introduce diferentieri si sa interzica circulatia doar anumitor persoane, indiferent de criteriu (aici vaccinul)”

Scris de: V.B. | pdf | print

4 octombrie 2021 13:33
Vizualizari: 4163

Ultima hotarare de Guvern prin care regimul Iohannis-Citu-Arafat a inasprit restrictiile impotriva romanilor, excluzandu-i de la viata sociala pe nevaccinati, nu denota altceva decat delirul juridic in care au intrat autoritatile.Acuzatia a fost lansata sambata, 2 octombrie 2021, de catre avocatul Adrian Toni Neacsu, care evidentiaza caracterul disproportionat al HG 1050/2021, un act infralegal care adauga la Legea nr. 55/2020. Explicatia este simpla: Legea 55/2020 le da voie autoritatilor sa instituie restrictii, dar nicidecum nu permite discriminari in functie de statutul vaccinal al indivizilor.

Vina o poarta si Parlamentul, adauga Neacsu: asa cum Curtea Constitutionala a subliniat in Decizia nr. 381/2021, publicata inca din iulie in Monitorul Oficial (click aici pentru a citi), Legislativul are obligatia de a institui mecanisme prin care romanii sa aiba un acces real la justitie. Mai exact, legea trebuie sa oblige instantele a acorda termene urgente pentru solutionarea actiunilor in contencios administrativ impotriva hotararilor de Guvern privind prelungirea si inasprirea starii de alerta. In lipsa acestei obligatii, instantele – in special Inalta Curte, ca instanta de recurs – acorda termene dupa bunul plac, dupa ce HG-urile atacate vor fi incetat demult sa-si produca efectele, detaliaza avocatul.


Redam postarea de pe Facebook a lui Adrian Toni Neacsu:


Vazand HG nr. 1050 de astazi, o spun raspicat ca Guvernul a intrat in zona delirului juridic!

Pe intelesul oricui, Guvernul nu are voie, in considerarea bunului simt democratic si in respectul legilor din tara asta, sa introduca mai multe restrictii decat i-a delegat Parlamentul expres prin Legea nr. 55/2020. Guvernul nu legifereaza, ci pune in aplicare legi date de Parlament. Asta inseamna un stat de drept si un executiv neabuziv si nearbitrar. Guvernul doar executa pe timpul starii de alerta ce i-a cerut Parlamentul prin Legea nr. 55/2020, nu inventeaza, nu vine cu nimic nou, nu adauga la lege.

De exemplu, prin Legea nr. 55/2020, in vederea combaterii pandemiei, Guvernul poate sa dispuna 'limitarea sau suspendarea pe durata determinata a activitatii unor institutii sau operatori economici' (art. 5 alin 2). Nu cred ca trebuie sa ai studii de drept sa intelegi ca cel chemat sa puna in aplicare aceasta lege (Guvernul) nu poate face mai mult decat o spune legea: poate limita activitatea in timp a unor operatori economici (restaurante, baruri, cluburi s.a.), dar nu poate interveni si sa spuna ce clienti au voie sa primeasca sau sa nu primeasca acei operatori economici. Are voie sa le limiteze programul de lucru (2 ore, 8 ore, 12 ore, cat vrea), dar nu poate interzice accesul anumitor categorii de populatie si sa permita accesul deplin al altora.

La fel, legea ii permite sa dispuna 'restrangerea sau interzicerea circulatiei persoanelor si vehiculelor in locurile si, dupa caz, in intervalele orare stabilite'. Adica poate restrange sau interzice circulatia tuturor persoanelor intr-un spatiu dat, dar nu poate introduce diferentieri si sa interzica circulatia doar anumitor persoane, indiferent ce criteriu alege (aici vaccinul). Pot da mai multe exemple dar va trebui sa fiu crezut pe cuvant: pentru orice jurist ceea ce legifereaza Guvernul este aiuritor si delirant.

Explicatia e foarte simpla: Legea nr. 55/2020 nu a avut si nu putea sa aiba in vedere existenta pe scara larga a vaccinului si ca atare parlamentul de atunci nu putea da voie Guvernului sa ia masuri diferentiate in functie de existenta vaccinarii sau nu!

Guvernul si cei care planifica si conduc aceasta strategie se bazeaza pe un lucru foarte simplu: hotararile lor, indiferent cat de impotriva legii, de aberante, discriminatorii sau absurde sunt, nu sunt supuse absolut niciunui control in cele 30 de zile cat produc efecte!

Parlamentul (adica toate partidele!!!!) a refuzat sa creeze un cadru legal in care instantele de judecata sa se poata pronunta asupra legalitatii acestor hotarari in interiorul valabilitatii lor, adica inainte sa expire, in cele maximum 30 de zile.

Obligatie pe care i-a trasat-o chiar Curtea Constitutionala (n.r. in Decizia nr. 381/2021) si care a spus raspicat ca daca Parlamentul nu stabileste o procedura de solutionare urgenta a actiunilor impotriva hotararilor din starea de alerta, in maxim 30 de zile, atunci intrega stare de alerta este in afara Constitutiei, dreptul cetatenilor de a se adresa justitiei fiind in practica abolit. Ori, nicio hotarare de Guvern, indiferent cat de impotriva Constitutiei sau a legii este ea, nu este nelegala pana o instanta de judecata nu spune asta in mod definitiv!!! Cred ca s-a inteles smecheria pe care se bazeaza.

Guvernul, Citu ori Arafat stiu foarte bine ca masurile dispuse de ei sunt in afara Constitutiei si principiului suprematiei legii, dar mai si stiu ca nimeni nu are ce le face si ca orice hotarare judecatoreasca de sanctionare va interveni tardiv, dupa ce deciziile lor vor fi produs de mult efecte.

Daca nici asta nu mai este un rapt constitutional, in sensul ca puterea judecatoreasca este impiedicata prin intelegerea celorlalte doua puteri in stat – Parlamentul si executivul – sa-si realizeze functia de control si sanctionare al actelor administrative abuzive emise de Guvern (art. 126 alin. 6 Constitutie), atunci eu nu mai stiu care este.

Cred mai mult ca niciodata ca #rezistenta trebuie sa se realizeze acum prin drept si justitie. Si exista solutii”.

 

sursa foto: Mediafax

Comentarii

# AMR cîcîțu: 1 zi date 4 octombrie 2021 14:04 +68

Norocuț că mâine, pe la orele nămiezii, această gașcă de neo-naziști va fi trimisă exact acolo unde-i este locul: la LADA DE GUNOI A ISTORIEI!

# maxtor date 4 octombrie 2021 16:56 +45

referitor la D381 si opinia jud. Varga pe art13.a: Anterior art 72.1 fusese DECIS n.c.,masurile privind "masca de protectie" se impun NUMAI PROFESIONISTILOR,dl. varga E UN BOU!(art 9.4 introdus de dep Ambrus Isabela sustine teza asta-"mascarea"se adreseaza CASIERILOR).art 9 trebuie recitit,e interesant in sine.in general L55 e o porcarie obtinuta prin trafic de influenta de catre dep Florin Roman pnl (si achiesata de psd prin vot).si-au batut ca intotdeauna joc de notiunea de "bicameralism","camera decidenta",etc,etc,etc.L55 e data ca "temporara" fara termen de expirare/limitare,probabil nici nu se poate(regim contraventional...).art 53 din Const. e doar pentru stare de razboi cand caducitatea legii se poate observa de catre oricare...parliamentul poarta raspunderea vinovatului complice la un act de samavolnicie(autor guvernul).

# maxtor date 4 octombrie 2021 17:17 +108

in art 9.1 NU TREBUIA sa scrie "cu acordul" :priveste relatia dintre cnssu,Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență SI guvernul Romaniei,e o substituire in privinta raspunderii ministeriale.

# maxtor date 4 octombrie 2021 17:41 +111

si nimeni nu vrea sa citeasca art.1 si art. 2,nimeni nu observa auto-tautologia(!): cauza si efectul se confunda,"starea de alerta" se auto-sustine,e un cerc vicios in sine pe fundalul altei stari,"pandemie",stare scapata de sub putintza poporului roman suveran.

# Neanae date 5 octombrie 2021 13:34 +8

Cine îmi explica și mie de ce cei ce refuză serul experimental sunt acuzați de Violențe contra celor “sierificati de una, doua, trei șamd doze” și contra celor ce ÎMPING CU FORȚA SIRINGILIIN OAMENI? Ca mie mi se pare, dar poate greșesc, ca e fix pe dos! Ne”vaccinatii” stau in banca lor, mai toți doar se pronunță că cum c-ar fi o nedreptate. Nu împiedica nimic și pe nimeni, se testează, și sunt sănătosi. Care rezulta pozitiv se bagă in cârpe dacă e de treaba, dacă e bou circula pana il ia Sersea! Dapai și-o merita! Cum beleaua mamei lor de acuzatori sunt agresați? De cine? Dacă sunt vaccinați cu sosurile propuse, rămânând purtatori de carcalaci, de ce le-o fi venit durerea contra sanatosilor in circulație? Dapăi să să testeze ca sa nu se contagieze intre ei! Sa fie clar, dacă la primul simptom ca de răceala/gripa omul sta acas in cârpe, se testează și ia ce trebuie dacă e pozitiv, se vindeca fără doar și poate. Dacă bate câmpii … bate la spitale ca tâmpitul!

# Pintea date 5 octombrie 2021 14:49 +27

Delir juridic reprezinta pt d-nul Neacșu, ca specialist al dreptului. Pentru cei mentionati este o AGENDA globalista, pharma, pe care atat ei cat si alte tari UE trebuie sa o aduca la indeplinire, ca sa isi multumeasca stapanii. Persoane ignorante si pline de lacomie ne inrobesc si ne vor conduce viata. Lor nu le pasa de Constitutie nici cat negru sub unghie, pentru ca grozăviile pe care ni le impun transcend legile, Constituția, măsura, bunul simț, etc.

# Florins date 5 octombrie 2021 23:10 +2

Priviti-l atent pe cel din dreapta! A facut ranza porcul asta; falcile i s-au umflat de la latrat ca la vechii politruci/activisti, nesimtirea este genetica iar tupeul si aroganta enervanta le-a invatat de la actualii guvernanti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva