31 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DETRACTORII ROMANIEI AU FOST NIMICITI – Europarlamentarii PSD si ALDE au dejucat planul compromiterii Romaniei in UE: „Romania nu accepta sa fie moneda de schimb... Nu am vazut judecati oficiali care ar fi dat mita la Bucuresti... Justitia se face doar in sala de judecata si niciodata pe baza de protocoale, pe baza de servicii secrete si pe baza de intelegeri oculte... Romanii primesc apostrofari si amenintari ca daca nu revin la sistemul odios vor fi penalizati”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 October 2018 16:04
Vizualizari: 14866

A fost rupere miercuri, 3 octombrie 2018, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, unde mai multi eurodeputati de la PSD si ALDE au demascat atat manipularile indrugate in fata mai-marilor UE de catre Monica Macovei (foto) si confratii ei de idei, cat si staruinta prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a merge pe aceeasi linie ideologica a tolerarii abuzurilor din justitia romana.


In aceeasi sedinta a PE in care prim-ministrul Viorica Dancila a sustinut cel mai puternic discurs de la investirea in functie (denuntand atitudinea fanariota fata de Romania a unor oficiali din Uniunea Europeana – click aici pentru a citi), europarlamentarii Dan Nica si Ioan Mircea Pascu (PSD), precum si Norica Nicolai (ALDE) au expus cu subiect si predicat atat dorinta romanilor de a elimina amintitele abuzuri (prin votul acordat in 2016 coalitiei PSD-ALDE), cat si dublul standard al Comisiei Europene, de a cere socoteala Romaniei pentru asa-zise incalcari ale statului de drept, in timp ce inchide ochii la derapaje intalnite in alte tari.

In acest sens, Norica Nicolai a subliniat ceea ce in tara noastra este cunoscut de ani de zile: strainii care dau mita in Romania nu sunt inculpati pentru faptele lor, singurii executati fiind doar functionarii publici autohtoni. La randul lui, Dan Nica a invocat problema protocoalelor, a numeroaselor achitari de la DNA si a presiunilor asupra judecatorilor si procurorilor, in timp ce Ioan Mircea Pascu a evidentiat importanta votului acordat PSD si ALDE in sensul eliminarii abuzurilor.

De partea cealalta, cel mai agitat discurs i-a apartinut Monicai Macovei. Aceasta a pus din nou placa despre infamii politicieni de la Bucuresti, care vor sa scape de puscarie si care pun jandarmii sa bata protestatari. Cuvantarea fostei ministrese a Justitiei si-a gasit ecoul in cea a eurodeputatului Siegfried Muresan, care a invocat condamnarile presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

O mentiune aparte merita Laurentiu Rebega, care le-a oferit o surpriza neplacuta celor ce il stiau drept un politician cu discurs nationalist. Ales in 2014 din partea Partidului Conservator si afiliat initial grupului S&D (din care fac parte PSD-istii romani), Rebega s-a mutat un an mai tarziu in Europa Natiunilor si Libertatii (ENF), iar in martie 2018 la Conservatorii si Reformistii Europeni (ECR), unde a devenit coleg cu Monica Macovei. Desi nu a fost la fel de agitat ca fosta procuroare, Rebega i s-a dovedit un discipol in materie de blamare a lui Liviu Dragnea.

Nu trebuie uitati nici europarlamentarii S&D Razvan Popa, Emilian Pavel si Maria Grapini, care au taxat nerespectarea procedurii privind acordarea cuvantului. Acuzatiile l-au vizat pe presedintele de sedinta, germanul Rainer Wieland de la PPE (grupul cunoscut drept principalul adversar al social-democratilor).

Prezentam declaratiile tuturor eurodeputatilor romani, in ordinea in care au luat cuvantul:

Monica Macovei: „Dragnea si Tariceanu ataca acum Uniunea Europeana, pentru ca minciuna si impostura le-au fost descoperite. Dar romanii vor in Europa, in democratie si in libertate. Acum romanii sufera din cauza unui Guvern, a acestui Guvern care lucreaza impotriva lor. Romania nu este un grup de politicieni corupti; Romania este fiecare om cinstit – oriunde s-ar afla in lume. Si multi au plecat in lume tocmai din cauza coruptiei, dar vor acasa. Guvernul a lovit cu bastoane si grenade propriii cetateni. Imaginile din 10 august nu mint. Presa independenta este si ea amenintata.

La ordinul unui condamnat penal la 10 ani de inchisoare pentru spalare de bani, Dragnea a decis sa pregateasca legi ca sa ingroape si presa independenta. Justitia este primul dusman al PSD si ALDE. Au schimbat legile justitiei ca sa controleze magistratii, au schimbat codurile penale ca sa scape de infractiuni si sa blocheze anchetele. PSD si ALDE se folosesc acum de niste protocoale intre serviciile de informatii si parchete ca sa obtina revizuirea sentintelor de condamnare si sa scape de puscarie. Pentru ca o lege a amnistiei va scoate oamenii in strada. Romanii protesteaza. Romanii nu sunt inerti. Romania este un popor viu si va riposta intotdeauna sa-si apere democratia”.

Dan Nica: „As dori sa fac o prima declaratie care trebuie sa fie foarte clara pentru toata lumea: Romania nu accepta sa fie moneda de schimb in niciun fel de conditii si cu nicio alta tara. Intelegem ca au fost ingrijorari in privinta anumitor state-membre, dar noi cerem – si acest lucru a fost subliniat si de catre prim-vicepresedintele Comisiei Europene – ca fiecare tara sa fie judecata in functie de propriile sale merite. Noi in Romania incercam in acest moment ca toate lucrurile care au tinut de un trecut intunecos, de un sistem judiciar pervertit, de fosti ministri ai Justitiei care au transformat procurorii in propriii servitori, de cei care au reusit sa transforme dintr-o institutie respectabila a judecatorului in persoane timorate, in procurori care au fost fortati sa faca dosare la comanda intr-un sistem independent, controlat doar de catre Consiliul Superior al Magistraturii si in care nimeni niciodata sa nu fie santajat.

Toata lumea in Romania trebuie sa inteleaga un singur lucru: justitia se face doar in sala de judecata si niciodata pe baza de protocoale, pe baza de servicii secrete si pe baza de intelegeri oculte. Si salut aceasta luare de pozitie a Comisiei Europene. Toata lumea trebuie sa stie ca vremurile care au fost nu se mai pot intoarce, cu toate eforturile disperate pe care le fac acesti 'adevarati romani' din sala (cum ar fi Preda si Macovei) si care au reusit sa transforme justitia romana intr-o rusine. Noi aceste lucruri nu le toleram; le vom schimba si le vom schimba asa cum trebuie, in conformitate cu normele democratice.

Acest lucru (n.r. acuzatia ca autoritatile de la Bucuresti pun piedici luptei anticoruptie) face parte din ceea ce inseamna campania de fake news. V-a spus cineva ca in ultimii 5 ani 98% dintre cei trimisi in instante chipurile pentru dosare de coruptie au fost achitati? Vi s-a spus ca toti acesti oameni – care chipurile au fost raportati si catre Comisia Europeana – au fost declarati nevinovati doar in aceste 6 luni? Peste 200 de achitari din partea Directiei Nationale Anticoruptie! Anticoruptia inseamna pentru noi ca cel vinovat sa plateasca si cel nevinovat sa nu plateasca. Justitie pentru unul inseamna justitie pentru toata lumea. Asta este deviza noastra.

Laurentiu Rebega: „Voi spune de la inceput ca in Romania in ultimii ani s-au impus decizii politice care au incalcat unele standarde europene in privinta statului de drept. Aceste decizii au fost luate insa de catre liderul PSD Liviu Dragnea, pentru rezolvarea problemelor sale personale si toti cei care-l sustin aici, in tara, stiu foarte bine.

Este insa obligatoriu sa subliniez in fata Parlamentului European ca nu voi fi de acord ca romanii sa fie pedepsiti pentru ceea ce fac politicienii in tara lor. Si nu, nu trebuie adoptate sanctiuni care vor afecta cetatenii nevinovati ai Romaniei care nu au sustinut niciodata sforariile lui Liviu Dragnea. Daca colegii sai din guvernare sunt complici, atunci masurile trebuie luate contra lor, si nu contra cetatenilor Romaniei. Ii invit deci pe colegii social-democrati si ALDE sa ia atitudine fata de colegii romani care sustin demersul liderului lor politic. Sa-i criticam si sa-i sanctionam pe politicienii vinovati, nu pe cetatenii Romaniei! Romania este o tara pro-europeana”.

Norica Nicolai: „Ca popor pro-european, suntem foarte constructivi si va propun, domnule Timmermans, sa declaram astazi, in plenul Parlamentului de la Strasbourg, ca nu este nevoie de nicio autorizatie si niciun respect fata de lege ca sa protestezi in Europa. Acesta este standardul democratic pe care-l impuneti la Bucuresti. Da, cu siguranta, poate n-am facut foarte mult pentru a combate coruptia la nivel inalt. Si v-as propune, domnule Timmermans, sa rugati anumite state-membre sa nu-si mai prevada in legislatie posibilitatea de a da mite pentru a obtine contracte in strainatate. Intr-adevar: oficiali care se presupune ca ar fi dat mita la Bucuresti nu am vazut niciodata a fi tradusi in curtile noastre de judecata. Sigur, stimati colegi: dublul standard devine astazi, din punctul meu de vedere, o realitate in aceasta dezbatere de la Strasbourg. Asta nu aduce nici mai multa coeziune, nu aduce nici mai multa Europa si este dovada unei lipse de analiza, unei lipse de obiectivitate si a unei lipse de standard.

As intreba Comisia Europeana: desi este obligatoriu, de ce in ultimii ani nu am avut niciun fel de analiza pe situatia coruptiei in toate statele-membre din Uniunea Europeana? Ori va plac doar acestea trei?

Razvan Popa: „Domnule presedinte, cu tot respectul pentru dumneavoastra si pentru aceasta institutie, mi-ar fi placut sa fiti la fel de ferm si cu colegii de acolo, care au vociferat toata sedinta, iar domnul Preda este o rusine pentru aceasta institutie si pentru felul in care nu este in stare sa respecte pe cei care sunt aici si institutia aceasta”.

Emilian Pavel: „Observ ca aveti un comportament foarte partinitor fata de grupul dumneavoastra politic. Ati uitat ca la catch-the-eye nu exista posibilitatea blue card, dar ati tinut neaparat sa o atentionati pe doamna Nicolai ca se vorbeste din picioare. Uitati: eu vorbesc in picioare si va rog frumos sa reprezentati acolo Parlamentul European, si nu grupul dumneavoastra politic. Trebuie sa fiti impartial si sa respectati toti deputatii de aici, nu doar pe ai dumneavoastra”.

Maria Grapini: „Dumneavoastra ati declarat, in momentul in care am ridicat cartonase, la speaking time, ca nu puteti sa dati si catch-the-eye, si cartonas. Eu am avut un cartonas. Nu mi l-ati oferit si nu mi-ati dat nici la catch-the-eye, spunand totusi (asta este democratia – s-o-ntelegem si noi) ca dumneavoastra decideti daca dati cartonase la catch-the-eye, si nu la speaking time. Nu mai inteleg modul de conducere si voi face in scris o scrisoare conducerii Parlamentului”.

Siegfried Muresan: „Stimati colegi, de doi ani de zile, poporul roman se manifesta in strada pentru apararea valorilor europene. Oamenii cer justitie, oamenii cer dreptate, oamenii cer stat de drept si oamenii cer buna guvernare. Si oamenii ies in strada impreuna cu drapelul Uniunii Europene. Si oamenii intreaba: 'Ce poate face Uniunea Europeana pentru noi?' Iar raspunsul nostru, domnule prim-vicepresedinte Timmermans, stimati colegi, trebuie sa fie un raspuns convingator. Trebuie sa fim alaturi de poporul roman, sa aparam impreuna valori europene, sa aparam impreuna modul de viata european. Asta doreste poporul roman si asta trebuie sa facem si noi. Suntem alaturi de poporul roman. Trebuie sa stim totodata ca oamenii se manifesta impotriva unui Guvern care este controlat de presedintele Partidului Social Democrat, care este un infractor condamnat de mai multe ori. Iar cand infractorii fac legi, legile sunt bune pentru infractori, nu sunt bune pentru oameni. De aceea, domnule prim-vicepresedinte Timmermans, dumneavoastra, Comisia Europeana, si noi, Parlamentul, suntem alaturi de popor, trebuie sa fim alaturi de ei, sa aparam valori europene si buna guvernare”.

Ioan Mircea Pascu: „Dezbaterea privind statul de drept in Romania a fost asteptata de romani cu speranta. Ei se asteptau ca Uniunea Europeana sa-i ajute sa scape de sistemul odios expus aici de primul-ministru. Spre amara lor surpriza, in loc de ajutor, romanii primesc apostrofari si amenintari ca daca nu revin imediat la sistemul odios de care incearca sa scape acum, vor fi penalizati. Romanii – printre cei mai pro-europeni cetateni – nu merita asta. Pentru ca romanii adevarati sunt cei multi (care prin votul masiv acordat coalitiei in 2016, i-au cerut acesteia sa le redea drepturile democratice furate de o justitie politizata, controlata de serviciile secrete), si nu cei putini (care dezinformeaza).

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii

# Edelweiss - Privitor amuzat la Spectacolul Lumii din PE date 3 October 2018 16:22 +11

Cred că sunt singurul omuleț din țara asta care a irosit vreo oră și 26 de minute ca să asculte întreaga dezbatere din PE referitoare la statul de drepți instaurat în Rromânika neo-securistă de drojdiera stalinistă. Interesant, opinii divergente, părtinitoare, ironii fine sau mai grosiere, tot tacâmul aferent unui Parlament. Singurele note discordante de la eticheta unui asemenea for îl fac doi țopârlani și neghiobi români: mormolocul de preda, care vociferează permanent de zici că e la mumă-sa pe cuptior și, bineînțeles, Știma Nopții mixată cu Muma pădurii neosecurismului românesc - bețivanca cronică monica luisa gherghescu. De la min. 27.58 la 29.34 în Parlamentul european se declanșează niște rafale lozincarde, ca parcă amintind de mitraliera rusească „Maxim” pe afet, răpăite pe o tonalitate de asesor popular ce înfierează cu mânie proletară, din dreapta lui Al. Voitin Voitinovici, pe celebrii condamnați din dosarul Mareșalului Antonescu.

# Nicu date 3 October 2018 16:38 +7

Monica Luisa Macoveica trebuie demisa de urgentă din PE și nu mai trebuie lăsată sa vb de rau România acolo ,ea face jocurile altor puteri și se da mare șmecheră in ale justiției ,nu ea cu mâna ei a modificat codurile in 2004 ca sa se permită abuzurile ? Buhăită asta trebuie judecată pentru Trădarea intereselor României in fata UE ! MCV asta trebuie anulat de urgentă și lăsată tara in pace ca noi nu suntem cârpele Europei sa dam socoteala ! Macoveica la pușcărie !!!!!

# Edelweiss - Privitor amuzat la Delirium Tremens-ul din PE date 3 October 2018 16:39 +6

Orice om cu capul pe umeri și bine înfiletat poate analiza, în manifestarea de ură și venin a spurcăciunii staliniste, cât de infect este nivelul de promiscuitate în care se bălăcărește această Mamă Hâdă a Trolilor, cât de evident și irevocabil este nivelul de depreciere neuronală cognitivă și fiziologică al acestei înveterate vestale al lui Dionysos. Să te ferească Domnul Zeu, că mai rar se poate zări un asemenea înjositor și jenant moment de autoînjosire publică. Iacătă cum începe fiica adoptivă a etanolului: (prrr! prrrr! prrrrr! pornește cățeaua ”Maxim” turbată) „Dragnea și Tăriceanu atacă acum U.E. pentru că minciuna și impostura le-au fost descoperite...”(prrr! prrrr! prrrrr! - mitraliază cățeaua etilică vreo două minute în care se bâlbâie, își uită cuvintele de la mână până la gură și ideile de la gură până la mâna tremurândă) „Românii nu sunt inerți... ESTE un popor viu ... România este un popor viu... și va riposta întotdeauna SĂ-ȘI VA APERE democrația.” (prrrr! prrr! prrrr!)

# absolut vodka date 4 October 2018 07:30 0

imaginili vorbeshte, https://ixquick-proxy.com/do/spg/show_picture.pl?l=english&rais=1&oiu=http%3A%2F%2Fvictorbostinaru.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F03%2FMonicaMacovei-Copyright-EuropeanParliament.jpg&sp=1d4abf6fa3e95d583c16e4b5ab2f3571

# Delirium date 5 October 2018 00:21 0

:D prrr,prrr,prrrrrr Edeweisse,aste sunt paraituri de gaze etilice? :D

# Edelweisss - Armurier sovietic date 5 October 2018 00:51 +2

Nooo, be! Sunt pârâielile cățelei sovietice - Mitraliera Maxim pe afet M1910, cu răcire pe „samagoni” în loc de apă. link: https://ro.wikipedia.org/wiki/Maxim_M1910 Cam așa lătra în PE cățeaua securistă cum lătra și mitraliera bolșevicilor. Acuma, la ce nivel în decibeli al exploziei încărcăturii de azvârlire are cățeaua Maxim, îți dai seama că nu se mai putea auzi dacă spurcăciunea kaghebistă se pârțâia pe ea au ba! Dar, dacă tot m-ai ischitit să detaliez tabloul auditiv-imaginar-visual, iaca că mi-am stârnit o altă asemănare: La cum pornea cățeaua NKVD-istă să mitralieze ... „Dragnea și cu Tăriceanu atacă mUE...” mi-a amintit de-o prostovancă de grupă mare de grădiniță, care toată ziua bună-ziua se smiorcăie la Tovarășa: „Tovarăsa educatoare, Ionescu și cu Popescu ... „mă înstrâmbă”. Din uluitoarea asemănare de mai sus, poți desluși cât de avansat este nivelul deprecierii neuronale al scârboasei babornițe: deprecierea neuronală a adus-o la nivelul unui copchil tâNpit de grădiniță.

# basicuta date 3 October 2018 16:59 +5

eee, asa da, in sfârsit avem luptatori romani la UE. Rusine tradatorilor de tara Macovei, Preda, Muresan care sunt de vina pt nenorocirea si distrugerea justitiei romane. Noroc ca, cu noua generatie de magistrati nu le va mai merge...mai e un pic si nu vor mai fi nici europarlamentari...

# Baran Gheorghe date 3 October 2018 19:23 +3

Mereu încerc sa nu fiu răutăcios. Spălați va fraților rufele în familie, adică în tara!Este adevărat ca acest mesaj nu prinde la aceasta femeie din poza acestui articol. Zici ca i beata mereu. Are un breton similar sau identic cu alta tâmpită judecătoare și o alta fosta ministreasa fugita. Romani!Feriți de betoane și timpita!

# hai noroc date 7 October 2018 18:17 0

Detractorii Romaniei cad rand pe rand ,atentie la macoveica mega buhaita ,rusinea femeilor politicieni. :-*

# sandor somogyi date 3 October 2018 20:02 +3

Monica Macovei, esti rusinea Romaniei! Conpromiti tara si poporul romain! Locul tau si bandei vostru este linga STALIN. Fui!! mi-e scirba de voi.

# ?????? date 3 October 2018 21:56 -5

@Domna Monica Macovei a fost ministru al justiției în guvernul Tăriceanu și individul Tăriceanu, care din 1990 este politician, reclamă că a fost abuzat de doamna Macovei care era ministru al justiției când Tăriceanu era prim ministru ?

# 6655 date 5 October 2018 20:39 0

Păi da ! Că matracuca era în tabăra matrozului bețiv ( cred că erau tovarăși de pahar ) iar Tăriceanu era ținta permanentă a atacurilor chiorbaliului.

# stefaniaolteanca date 4 October 2018 09:19 +1

Daca statul roman nu o aduce in tara pe Macovei si o condamna pentru inalta tradare ---- este complice la denigrarea acestui stat nimit Romania. Sa fie trasi la raspundere si cei ce au trimis-o pe Macovei la EU si nu au rechemat-o

# Retardanis date 4 October 2018 14:41 +4

E clar ca nu le-a mers prea bine lui macovei & co, la discutiile de acum din PE. Dar prin noiembrie se da un vot in PE in ceea ce ne priveste, iar majoritatea din PE se pare ca este impotriva noastra. macovica s-a asigurat de sprijinul "popularilor" si argumentele logice sunt ultima lor preocupare, ne fac cum vor. Si atunci zic ca mai avem o singura optiune ROXIT. Ei ne imping catre rusi, cu autismul lor in ceea ce ne priveste.

# please don/t date 4 October 2018 14:57 0

Phuai,are pleopele umflate ca gaoacele de ou,urata creatura Macove,i este talpa iadului de urata ., vorbeste Romania de rau in strainatate,halal zgripturoaica ridata,.// mars la arat pamantul cu mecla ta .

# Neanae date 4 October 2018 15:43 0

Hai acasa puișor, de la mica cârciumioară ... Auzi madame? Astea sunt versurile unui cântec, dar mesajul real e altul. Treci acasa ca da dracu-n tine daca mai deschizi gura aia otrăvită. Vândut-o, treci la plata, ca ai de unde. Ca luași pe nemeritate o pălărie de bani pe luna. Cand ma gandesc ca te candidași la presedenție, Doamne Ferește. Nu ca nimeriram mai bine, dar oricum, într-un grajd un bou e mai acceptabil decâ o vaca nebună.

# vasea date 5 October 2018 09:22 0

este relevanta aceasta imagine, intrutorul, caracterul omului se cunoaste pe fata lui, dixit !, problema e cum dracu, ajunge o astfel de creatura sa reprezinte ac tara? nu cumva cu voturi puse cu mana si numerate de 3 ori?, ca doar s-a m ai vazt

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.01.2023 – Piturca, pe mana lui Mota

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva