19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECLARATIE BOMBA A SEFULUI SRI PRAHOVA – Col. Constantin Marin a recunoscut in fata procurorilor DNA ca ofiterii SRI din subordine lucrau dosare penale cu procurorul Mircea Negulescu, incalcand protocolul secret dintre PICCJ si SRI: “mr. Teodorescu Valentin, aflandu-se in biroul PCA Ploiesti dactilografia documente in biroul si pe calculatorul procurorului Negulescu... am constatat ca si-a depasit mandatul”. Ofiterul Teodorescu a ajuns procuror dupa plecarea din SRI (Declaratia)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

23 April 2017 13:14
Vizualizari: 29549

Lumeajustitiei.ro va prezinta o declaratie incendiara data de colonelul Constantin Marin, cel care a detinut pana in luna iulie 2014 functia de sef al SRI Prahova, ulterior inlocuit cu col. Sabin Iancu, un om de mare incredere al generalului Florian Coldea.

La data de 23 iulie 2014, fostul sef al SRI Prahova col Constantin Marin (in prezent pensionar) a fost audiat de procurorii militari din cadrul DNA in dosarul 83/P/2014. Declaratia ofiterului este stupefianta si vine sa confirme ca ofiterii SRI din structura SRI Prahova pe care o conducea nu doar ca lucrau dosare penale cot la cot cu anumiti procurori locali, in baza protocolului secret de colaborare dintre SRI si PICCJ, dar si depaseau limitele mandatului conferit de protocolul secret, pentru a genera anumite deschideri si instrumentari de dosare penale impotriva unor capi ai judetului Prahova. In aceste operatiuni, varf de lance era vestitul procuror Mircea Negulescu, care pana in vara lui 2015 a lucrat la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, dupa care a fost promovat la DNA Ploiesti, devenind unul dintre preferatii sefei DNA Laura Kovesi (instrumentand dosarele lui Victor Ponta, Sebastrian ghita, Mircea Cozma, Vasile Blaga etc).


Ofiterii SRI luati in vizor de sefi sunt recuperati ca procurori cu ajutorul CSM

Declaratia col. Constantin Marin trebuie luata in calcul de Comisia speciala de control a Parlamentului condusa de Adrian Tutuianu.

Mai mult, declaratia fostului sef al SRI Prahova releva faptul ca maiorul SRI Valentin Teodorescu, dupa ce a fost vizat de o cercetare disciplinara pentru relatia sa neprincipiala cu procurorul Mircea Negulescu si-a dat demisia din SRI devenind procuror dupa o intrare pe scurtatura in magistratura, via CSM, fara absolvirea Institutului National al Magistraturii.

Mai precis, Valentin Teodorescu a devenit procuror, ultimul pe lista – (vezi facsimil 1) prin admitere directa in noiembrie 2012, in cadrul unui lot de persoane acceptate la examen de intrare pe baza de recomandari, si care aveau conditia de 5 ani vechime intr-o profesie juridica.


Cine din SRI i-a dat recomandare favorabila lui Valentin Teodorescu, cand el era prins asupra faptului de seful SRI Prahova si si-a dat repede demisia in 2012, asa cum rezulta din marturia sefului sau de atunci?

Azi, Valentin Teodorescu este procuror la Parchetul Campina, atentie, acolo unde procurorul Mircea Negulescu s-a refugiat dupa alungarea din DNA, dupa ce presa i-au dat in vileag nenorocirile comise. Cum se mai gasesc intre ei tovarasii de arme... Si oare ce a ajuns magistratura? Un culcus pentru fostii ofiteri din servicii cu probleme interne?

Asa se lucra la nivel national: recunoastere oficiala a cooperarii fara baza legala a SRI cu procurorii, pe dosarele penale

Iata fragmentele relevante din declaratia col. Constantin Marin: “...Valentin Teodorescu a fost jurist la Inspectoratul de Politie Prahova, iar aproximativ in anul 2008 a fost transferat la SRI Prahova in cadrul biroului juridic. In anul 2009 a fost promovat sef birou.

In cadrul unor masuri de verificare pe linie administrativa publica l-am nominalizat pe ofiter, cu aprobarea conducerii, ca persoana de contact cu Parchetul Curtii de Apel si procurorul de caz.

Aveam informatii certe ca mr. Teodorescu Valentin, aflandu-se in sediul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, dactilografia documente in biroul si pe calculatorul procurorului Negulescu. La momentul respectiv, eu l-am trimis la unitatea de parchet, sa-l ajute pe procuror cu o solicitare de date catre SRI Ploiesti. Solicitare in acord cu protocolul incheiat intre institutii (parchet si SRI). Am constatat ca si-a depasit mandatul, eu luand hotararea ca ofiterul sa nu mai frecventeze parchetul.

Ofiterul a trecut in rezerva in conditiile in care in cadrul unitatii, conducerea serviciului a ordonat o verificare speciala, el si alti colegi: lt. Tomescu Georgiana, lt.col Pruna Eugen, mr. Florea Daniel, urmand sa fie testati la aparatul poligraf.

Intre timp, mr. Teodorescu Valentin, pentru a evita testul poligraf, si-a dat demisia, in conditiile in care demarase examene pentru intrarea in magistratura. In prezent este procuror la Targu Secuiesc (…)

Eu am colaborat foarte bine cu procurorii Tudose Liviu (n.red. - fostul procuror general al PCA Ploiesti) si Negulescu Mircea, in virtutea atributiilor mele de serviciu si impreuna s-a dezvoltat dosarul penal de evaziune fiscala si spalare de bani pentru un prejudiciu de peste 40.000 euro”.

* Cititi aici declaratia integrala data la DNA de col. Constantin Marin

Comentarii

# Afrodita date 23 April 2017 13:30 +14

Toți ăștia din asa zisa justiție românească împreună cu foarte multi politicieni  sunt legați intre ei( ca la domino).dacă cade unu cad și ăilalți d-asta nu prea le convine astora când se deconspira cate unul. De exemplu alegerile din 2009 . De ce nu vor sa fie chestionați asa zisii justițiabili ai României? De ce fug de asta sub pretextul ca ei nu pot fi cică chestionați de către parlamentari? Din acest lucru reiese FOARTE CLAR CA AU CEVA ILEGAL DE ASCUNS ȘI LE E  FRICA CA SE AFLA.stiu prea bine ca totul este ilegal în România și ca totul mai ales JUSTIȚIA ESTE O MAFIE , UN GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT.  Dacă ne mai facem mult ca nu vedem aceste lucruri s-ar putea sa ne fie (nu ca acum) infinit de ori mai rău ca acum. Cu furaciosii ăștia la conducere și în justiție. Se știe prea bine ca nu exista condamnare DREAPTA ÎN aceasta tara. Peste tot în lume se mai intampla erori dar problema la noi este ca astea sunt tot timpul săvârșite cu buna intenție,  cu știință , o mafie.

# TITULESCU date 23 April 2017 14:07 +6

SI ACUM IN TOATRA TARA CREDE CINEVA CA NU FACE LA FEL ,CE NU MAI EXISTA PARTENERIATE SI PROTOCOALE??????? NUMAI CAND MA GANDESC LA TOATE COLEGELE MELE S LA TOTI COLEGII MEI DE LA ,,CU TAXA '' DEVENITI PROCURORI BA LA DNA,BA LA DIICOT SI taticutul uneia din inspector in invatamant si-a facut pensiune la munte si fiica procuror chiar daca ea a venit in anul IV la drept ,alt taticut procuror si-a facut fiica procuror DIICOT si spunea nepotica lui Florenta in sala de sport cum unchiul o sa o faca pe vara-sa procuror si a zis ca intai o sa fie in alt judet si apoi revine aici la noi SI CE SA VEZI ASA A FOST SI inca o nulitate pur si simplu NULITATE absolventa de particulara care s-a iubit cu seful de la Parchetul .... dupa o viata anterioara foarte mocirloasa A AJUNS PROCUROR DIN AVOCAT MURITOR DE FOAME DIN PROSTIE NU DIN ALTA CAUZA si exemplele POT CONTINUA .ASA CA BONE A SPUS ,,AFRODITA'' ASTA E GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT PLATIT DIN BANII ROMANIEI SI EXTERMINA ROMANIA.Platiti sa ?

# OUTSIDER date 23 April 2017 22:06 +4

Și DNA ce părere-și bagă? Un comunicat acolo că n-or fi toate rezervate să apere plagiatul și amorul ghebos al LULUȚEI CIORDUTZA ;-) .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva