21 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCREDIBIL – Unitatea 0232 a SRI Bucuresti a ajuns sa faca expertize criminalistice in timpul urmaririi penale din dosarul „RCS&RDS-ANTENE”. Ofiterii SRI au concluzionat, printr-o expertiza personala, ca documentul-contract detinut de ANAF a ajuns in copie la Sorin Alexandrescu, dar si faptul ca acest contract este acelasi cu cel ridicat de Garda Financiara de la SC BODU SRL!

Scris de: L.J. | pdf | print

2 octombrie 2013 18:01
Vizualizari: 7847

Rechizitoriul prin care a fost sesizata Curtea de Apel Bucuresti cu dosarul ”RCS&RDS—ANTENE„ devoaleaza un alt fapt ”deosebit” in ce priveste legalitatea unor acte procedurale: SRI a ajuns sa faca expertize pe documente pentru a atesta daca un act dintr-o institutie a ajuns in alta institutie. Asa se face ca procurorii anticoruptie au scris in acest rechizitoriu ca ofiterii SRI de la UM 0232 Bucuresti au intocmit un raport de constatare tehnico-stiintifica ce poarta numarul 57/04.07.2013, concluzia marilor ”experti” din SRI fiind: contractul ajuns in posesia inculpatului Alexandrescu George Sorin, a fost cel ridicat de echipa Garzii Financiare de la SC BODU S.R.L., care apoi a fost incredintat martorului Armas Cosmin, care l-a transmis invinuitului Serban Pop prin intermediul lui Carbunaru Gabriel.


Tot SRI a facut o expertiza in dosar pentru a „atesta” ca un document detinut de ANAF a ajuns in copie la directorul Antena Group Sorin Alexandrescu. Restul se stie, cei de la DNA au fost doar executanti care au incropit o poveste de santaj pe denuntul unui provocator, desi dadusera mandat de interceptare pe siguranta nationala pe nu se stie ce indicii, de vreme ce nu exista denuntatorul, deci nici vreun indiciu de savarsire a unei posibile infractiuni de santaj.

Iata ce scrie in rechizitoriu, negru pe alb: ”In concluzie, pentru toate aceste argumente, rezulta ca, documentele si informatiile privitoare la pretinse fapte de coruptie care ar fi mascate prin contract, au provenit de la invinuitul Pop serban, asadar din interiorul Garzii Financiare. De altfel, asa cum s-a demonstrat prin raportul de constatare tehnico-stiintifica nr 57/04.07.2013, intocmit de UM 0232 Bucuresti, contractul ajuns in posesia inculpatului Alexandrescu George Sorin, a fost cel ridicat de echipa Garzii Financiare de la SC BODU S.R.L. care apoi a fost incredintat martorului Armas Cosmin, care l-a transmis invinuitului Serban Pop prin intermediul lui Carbunaru Gabriel. Distinct de faptul ca, toate datele si documentele care constituiau indicii ale unor fapte coruptie, trebuiau sa fie transmise de organul de control fiscal, organului de urmarire penala, se impune a fi subliniata si imprejurarea ca, potrivit dispozitiilor care reglementeaza organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, documentele obtinute pe parcursul activitatii de control fiscal au caracter confidential si nu pot fi publice ori remise vreunei persoane din afara institutiilor statului„.

Ceva este foarte neclar: se stie ca expertize care sa ateste daca un document s-a aflat in posesia lui X si a ajuns la Y, fac cei de la politie, de la Institutul National de Criminalistica si cei de la INEC. Cat priveste tehnica documentelor, adica daca s-a facut o copie de pe documentul X la un anume aparat (copiator, xerox etc), face INEC, adica Institutul National de Expertize Criminalistice. De cand face SRI astfel de expertize? Este iarasi o intrebare cu raspunsul in...eter!

Conform Legii SRI, la capitolul 1 privitor la „Coordonarea, controlul si atributiile”, noi am gasit doar la articolul 9 ceva referiri legate de consultari cu specilaistii din alte domenii si constatari personale inclusiv prin operatiuni tehnice: „Art. 9 - In vederea stabilirii existentei amenintarilor la adresa sigurantei nationale, cadre anume desemnate din Serviciul Roman de Informatii pot efectua, cu respectarea legii, verificari prin: solicitarea si obtinerea de obiecte, inscrisuri sau relatii oficiale de la institutii publice; consultarea de specialisti ori experti; primirea de sesizari sau note de relatii, fixarea unor momente operative prin fotografiere, filmare ori prin alte mijloace tehnice; constatari personale, inclusiv prin operatiuni tehnice”.

Comentarii

# Oblio date 2 octombrie 2013 21:23 +10

SRI-ul e in toate ! ! !

# BERCEA MONDIAL; e manevra lu frații miei...........,, date 3 octombrie 2013 07:11 +6

dar SERVICIUL ROMÂND DE INFORMAȚII poate face expertiză și în Dosarul FLOTA adică vapoarele României furate de ,,PIRATUL,, DE LA GRĂDINA BOTANICĂ ???????. Adică George maior poate să atace acest PIRAT pe uscat ???

# BERCEA MONDIAL; e manevra lu frații miei...........,, date 3 octombrie 2013 07:15 +5

dar SERVICIUL ROMÂND DE INFORMAȚII poate face expertiză și în Dosarul FLOTA adică vapoarele României furate de ,,PIRATUL,, DE LA GRĂDINA BOTANICĂ ???????. Adică George maior poate să atace acest PIRAT pe uscat ???

# Dinu Vintila 10 date 2 octombrie 2013 21:46 +5

Vedeti HG 1411/2004 care nu a figurat pe ordinea de zi a sedintei de Guvern din 2 septembrie 2004. Art.1 (a) prevede urmatoarele: \"...efectuarea de expertize tehnice, consultanta si pregatire a specialistilor.\" Pagina de legislatie a site-ului SRI nu face nicio referire la aceasta HG. In baza acesteia au fost instruiti si racolati expertii INEC.

# Radu date 2 octombrie 2013 22:08 +9

SRI nu are drept sa faca altceva decat culegere de informatii. El nu este organ de urmarire penala si nici expert criminalist. Daca exista un HG este ilegal pentru ca  el contravine legii penale si Drepturilor Omului. Ofiterii SRI care actioneaza ca experti pot face cel mult expertize pt SRI sa se amuze acest serviciu, dar orice asemenea expertiza intr-un dosar penal este o infractiune. 

# Dinu Vintila 10 date 3 octombrie 2013 07:23 +11

De acord, dar spuneti-le asta si lui Coldea si Maior, si amintiti-le si de CEDO Dumitru Popescu c Romania in care SRI a facut si interceptarile, si transcrierea, si expertiza lor. Si mai ales lui Maior care tine sa ne aminteasca la fiecare interviu ca SRI desfasoara aceleasi activitati ca si omologii lor din alte tari, clarificati-i ca MI5, DST, BND si alti asa-numiti parteneri strategici ai Romaniei din UE nu efectueaza expertize si deci nu produc astfel de mijloace de proba, si nici nu atrag sanctiuni CEDO impotriva propriilor tari. Sistemul din Romania este similar celui din Rusia in care FSB-ul face si interceptari, si expertize. Si inca un aspect interesant: OG75/2000 este traducere din limba rusa a Cpp din Rusia, varianta 1996. Pentru cei care nu cred si cunosc limba rusa, verificati editia originala si intrebati-i pe angajatii INEC cine a facut aceasta traducere in limba romana. Pentru restul, verificati CEDO Mirilashvili c Rusia (2008)

# mariana date 3 octombrie 2013 10:43 +3

Analiza dvs este perfecta. Daca-mi permiteti voi mai adauga si faptul ca mj-urile din aceste tari nu autorizeaza experti si implicit serviciile mentionate de dvs nu au oameni pe liste de experti publicate de aceste mj-uri. La noi INEC-ul este o reminiscenta comunista, ca si institutele similare de la Chisinau, Minsk si Moscova.

# MANIFEST date 3 octombrie 2013 11:06 -3

Antena 3, Lumea Justitiei, UNBR-Bota INSTITUTII SUPUSE REPRESIUNII DE CATRE ACTUALII GUVERNANTI CORUPTI SI PARTINITORI ILEGALI..RUSINE!!!

# Salvamar date 3 octombrie 2013 11:38 +2

Iertati-ma dar eu nu inteleg ce DREAK are de a face SRI cu toata povestea asta? Cu asta se occupa serviciile noastre secrete? Adica atunci cand s-a aflat de contractul dintre RDS si Dragomir, in loc sa fie inghatati cei care au semnat contractul pentru CORUPTIE s-au ocupat de o insailata inscenare Antenelor? Pai de asta platim serviciile secrete sa faca INSCENARI? Asta se numeste siguranta nationala? Imi fac cruce. Intr-o tara civilizata, dupa aparitia unei asemnea povesti serviciile secrete erau de mult curatate de cei care au facut inscenarea si de cei care au apropbat-o! Cata nerusinare este in servicii si procuratura daca nici macar nu au mai mascat INSCENAREA!!!??????

# Plano10 date 3 octombrie 2013 13:16 0

Raportul de Constatare demonstreaza fara dubii ca intregul dosar Antene a fost instrumentat de SRI ca amenintare la adresa sigurantei nationale. Specialistii grafoscopici ai SRI intocmesc rapoarte de constatare in cazurile instrumentate de SRI. Rapoarte de expertiza intocmesc Laboratoarele MAI si al m Justitiei.

# populatiunea date 3 octombrie 2013 15:30 +1

ca sa se intre in normalitate trebuie URGENT sa cada niste capete mari din SRI. Nu cred ca toti din SRI fac asa ceva. Dar din 2004 incoacce, au fost angajati multi in SRI fost membri ai PDL. Chipurile au dat declaratii ca nu mai sunt membri in partidul lu Basinescu.Aiurea, cine-i crede. Se si vede ce-au facut toti anii astia.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.09.2020 – Balanel ii ia fata lui Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva