15 iunie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NETARMURITA PRETUIRE - Desi in cazul lui Horia Roman Patapievici, a aratat ca se poate opune unui ordin de decorare, premierul Victor Ponta a semnat decretul prin care presedintele Traian Basescu i-a acordat Laurei Codruta Kovesi, "Steaua Romaniei": "In semn de inalta apreciere a meritelor deosebite in indeplinirea actului de justitie... se confera Ordinul National 'Steaua Romaniei' doamnei Laura Codruta Kovesi, procuror general al PICCJ" (Decretul)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

12 septembrie 2014 14:18
Vizualizari: 8950

Prim-ministrul Victor Ponta, cel care, in urma cu patru luni, se opunea vehement contrasemnarii decretului prezidential pentru decorarea fostei conduceri a Institutului Cultural Roman, si-a pus fara ezitare semnatura pe ordinul prin care presedintele Traian Basescu i-a conferit Laurei Codruta Kovesi, la incheierea mandatului de procuror general al Romaniei al acesteia, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler. Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera documentul in care semnaturile lui Traian Basescu si Victor Ponta s-au intersectat in semn de recunostinta "pentru activitatea desfasurata timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si pentru meritele deosebite in indeplinirea actului de justitie in Romania" ale actualei sefe a DNA.

Aspect extrem de interesant, decretul pentru decorarea Laurei Codruta Kovesi este datat 2 octombrie 2012, intr-o perioada extrem de tensionata politic, plasata imediat dupa referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu si cu putin timp inainte de controversatul pact de coabitare dintre presedinte si premier.

Practic, decizia lui Ponta de a semna decretul de decorare a Codrutei Kovesi intareste speculatiile conform carora opozitia acestuia fata de actuala sefa a DNA si acuzatiile lansate in trecut la adresa acesteia ca ar executa ordinele lui Basescu ar fi fost de fapt doar simple declaratii politice. Totodata, trebuie sa ne amintim ca la aproximativ opt luni de la momentul decorarii, Ponta a nominalizat-o pe Kovesi pentru functia de procuror sef al DNA, decizie pentru care premierul este criticat si in prezent. Asadar, avand in vedere toate aceste aspecte, ne putem intreba: a nominalizat-o Ponta pe Kovesi la DNA din suflet, camufland apoi hotararea in pactul de coabitare incheiat cu Traian Basescu?


Iata Decretul pentru decorarea lui Kovesi (vezi facsimil):

"Decret privind conferirea Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler

In temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, precum si ale art. 4 alin. (3), ale art. 6 lit. a) si ale art. 11 din Legea nr. 29/200 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare,

in semn de inalta apreciere a meritelor deosebite in indeplinirea actului de justitie in Romania,

PRESEDINTELE ROMANIEI decreteaza:

Articol unic - Se confera Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Cavaler doamnei Laura Codruta Kovesi, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

PRESEDINTELE ROMANIEI Traian Basescu

In temeiul art. 100 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, contrasemnam acest decret

PRIM-MINISTRU Victor-Viorel Ponta

Bucuresti, 2 octombrie 2012"

In cazul lui Horia Roman Patapievici, Victor Ponta a putut sa refuze contrasemnarea decretului pentru decorare

Acelasi Victor Ponta, care, cel putin in spatiul public, nu a manifestat nicio obiectie in cazul decorarii Laurei Codruta Kovesi "pentru meritele deosebite in indeplinirea actului de justitie", a demonstrat ca se poate opune decorarii unei persoane despre care se afirma ca ar fi apropiata sau in slujba lui Traian Basescu. Ponta a refuzat sa contrasemneze, in luna mai a acestui an, decretul pentru decorarea fostei conduceri a Institutului Cultural Roman. Premierul si-a motivat atunci refuzul de a-si pune semnatura pe decretele pentru decorarea lui Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies, Tania Radu si Dan Croitoru, invocand un raport al Curtii de Conturi a Romaniei, care arata ca in mandatul lui Horia Roman Patapievici la sefia ICR, "banii s-au cheltuit incorect". Totodata, Victor Ponta i-a acuzat pe cei nominalizati ca "au exprimat pozitii contrare intereselor Romaniei", principalul vizat fiind Mircea Mihaies, pe care prim-ministrul l-a denumit "un fascist batran":

"Am doua rezerve. Prima rezerva este legata de faptul ca, in baza raportului Curtii de Conturi care a fost transmis mai departe catre toate institutiile competente, conducerea de atunci a ICR, asa spune Curtea de Conturi, nu spun eu, a folosit in mod gresit o multime de fonduri publice, deci sa-i decoram pe cei care au cheltuit prost banii publici sau chiar au deturnat mi se pare un lucru gresit. Si, in al doilea rand, erau acolo persoane care au facut deseori declaratii si au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste, nu exagerez, pentru ca daca va uitati la domnul, e un domn Mihaies, dansul e de extrema dreapta, e un fascist batran asa, ca nu credeam ca mai exista neonazisti in Europa, uite, exista si in Romania. Or, eu nu pot sa contrasemnez decorarea unor indivizi care, pe de o parte, repet, au gestionat gresit bani publici si, pe de alta parte, exprima pozitii impotriva Romaniei. Daca domnul presedinte Basescu doreste sa-i decoreze, sa o faca, dar nu cu semnatura mea".

Reactia presedintelui Traian Basescu

Ulterior, presedintele Traian Basescu a iesit public pentru a critica refuzul premierului Victor Ponta de a contrasemna decretul pentru decorarea lui Horia Roman Patapievici si a altor personalitati din fosta conducere a Institutului Cultural Roman: "As vrea sa am cateva reactii la ultimele intamplari din spatiul public si prima, pentru ca nu am explicat-o in niciun fel, este cea legata de intentia de a decora fosta conducere a ICR. In primul rand, vreau sa le multumesc inca o data pentru calitatea muncii pe care au desfasurat-o la conducerea ICR, si ma refer, in primul rand, la domnul Horia Roman-Patapievici, la Mircea Mihaies, la Tania Radu si la Dan Croitoru. Au fost oameni care in perioada in care s-au aflat la conducerea ICR au ridicat ICR la un nivel pe care nu l-a atins niciodata pana la momentul in care domniile lor au condus aceasta institutie. Mai mult decat atat, in stilul mostenit, Victor Ponta a utilizat maciuca pe care o are la indemana, Corpul de control, pentru a incerca sa discrediteze acesti oameni si a-si motiva decizia abuziva de a-i schimba din functie. Eu le spun romanilor ca toate afirmatiile legate de neregulile financiare de la ICR sunt minciuni, dar ele sunt un mod de guvernare pentru Victor Ponta si pentru cei care se afla astazi la Palatul Victoria".

A doua zi dupa aceasta declaratie, la 9 mai 2014, presedintele Traian Basescu l-a decorat pe fostul sef al Institutului Cultural Roman, Horia Roman Patapievici, cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, "in semn de inalta apreciere pentru contributia avuta in domeniul istoriei ideilor, pentru talentul si originalitatea dovedite in cercetarea marilor teme ale culturii contemporane, contribuind pe aceasta cale la animarea vietii intelectuale romanesti si la promovarea libertatii de gandire si exprimare in acord cu principiile democratiei".

Foto: Agerpres

*Cititi aici decretul contrasemnat de premierul Victor Ponta prin care presedintele Traian Basescu i-a conferit Laurei Codruta Kovesi, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler

Comentarii

# Valeriu Mangu date 12 septembrie 2014 14:16 -5

Articolul "O idee: referendum pentru deconspirarea ofițerilor "acoperiți" care candidează la funcția de Președinte al României!", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu    

# ioan duscas date 14 septembrie 2014 21:20 -1

IN URMA CU PESTE OPT ANI DE ZILE AM SOLICITAT RESTITUIREA UNEI PROPRIETATI DE 1 MILION EURO IAR PENTRU A REZOLVA PROBLEMA NISTE CRIMINALI CU EPOLETI AU INTOCMIT DOSARE PE NUMELE MEU ASA KA PROPRETATEA S-A DUS IN ALTA PARTE ! CRIMINALI CU EPOLETI MI-AU SCOS CHILOTII IN PUBLIC DE PESTE OPT ANI , MI-AU ANULAT VOTURILE IN DOUA RANDURI ! MA IMPIEDICA DE PESTE OPT ANI DE ZILE SA POT OCUPA UN JOB ! IMI DIRIJEAZA ZILNIC GASTI DE TIGANI SCARBOSI PE URME , MA IZOLEAZA DE ORICINE SI ZILNIC DERULEAZA ACTIUNI CRIMINALE DE DISCREDITARE PE ORICE CALER POSIBILA  ! AU INCERCAT SA MA OMOARE IN REPETATE RANDURI SI INCEARCA SA IMI ASSASINEZE COPILASII PRIN INTERMEDIUL UNOR SUBSTANTE MEDICAMENTOASE ADMINISTRATE PRIN METODE MAFIOTE !DAR NICI JUSTITIA NICI POLITICUL NU MISCA UN DEGET IMPOTRIVA ACESTOR CRIMINALI DEOSEBIT DE PERICULOSI !SI ACESTI CRIMINALI PRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DESII ISI BAT JOC DE ORICE LEGE CARE NU LE CONVINE  SI DE BANUL PUBLIC !

# unul din lumea cea mare date 12 septembrie 2014 14:17 +17

wowwwwww!!!!!la dracu!!!!!asta/i chiar sfidare pe fata a celor 7,4 milioane ,,DE PROSTI,,CAALCI IN FUGA MARE PE URMELE imperiului raului.sansele tale la cotroceni se diminueaza considerabil dupa isprava asta de COLABORATIONIST

# obiectiva date 12 septembrie 2014 21:15 +3

DOVADA clara ca ponta si /sau baSsescu sunt oamenii RUSIEI si actioneaza la 3 BUTOANE, si TRADEAZA , nu doar la dubla comanda....este ca AZI GAZPROMU reduc cu 5% livrarea de gaze CATRE ROMANIA, NU catre altii.... ca sa ne OBLIGE sa agreem ideea gazelor de sist ! CINE  incheiat afacerile cu GAZPROMUul....NU notareasa lui baSescu ????? ponta va cadea si isi va frange gatul !

# obiectiva date 12 septembrie 2014 21:18 +3

a fost necesar UN SINGUR TELEFON CATRE GAZPROM....venit din RO, REDUCETI LIVRAREA.............sau asa era ACORDUL SECRET intre guvernul RO si gazprom..........reduceti progresiv....DACA NU ERA ASA, trebuiau sa tipe in gura mea,.....DAM IN JUDECATA GAZPROMUL CA NU RESPECTA CONTRACTUL.......

# remember date 12 septembrie 2014 22:14 +4


Citeza pe obiectiva
a fost necesar UN SINGUR TELEFON CATRE GAZPROM....venit din RO, REDUCETI LIVRAREA.............sau asa era ACORDUL SECRET intre guvernul RO si gazprom..........reduceti progresiv....DACA NU ERA ASA, trebuiau sa tipe in gura mea,.....DAM IN JUDECATA GAZPROMUL CA NU RESPECTA CONTRACTUL.......
Obiectiva, nu te baga pe un taram alunecos, cel al gazelor de sist, si-al importului de gaze.Poti sa dai Gazpromul in judecata de cate ori vrei si...vei ramane cu judecata!!! :sigh: :sigh: In ce priveste capania de sabotare a explorarii gazelor de sist este finantata tot de Gazprom.Iei bani de la Gazprom???Daca nu iei, las-o balta.Nu e loc aici sa-ti explic de ce.Ce ma ingrijoreaza mai mult este jocul duplicitar al lui Ponta, vizavi de slugile securite de tip Kovesi.Multi inca mai cred ca Kovesi este sluga bassecurista dar sunt indicii ca multe slugi ce dadeau impresia ca sunt slugi bassecuriste sunt defapt unelte ale ocultei securiste mult mai extinsa si mai perversa

# remember date 12 septembrie 2014 22:31 +2

...in spatiu si timp.Am mai spus-o si o repet:bassecurismul nu este decat o manifestare cu particularitati proprii ale securismului, in ansamblul lui,dar cei ce suprapun lucrurile sunt intr-o grava eroare.Basescu a fost impins in fata de securisti, a fost incurajat de ei, securistii l-au ajutat sa parvina si sa-si depaseasca conditiile iar in spatele scandalurilor provocate in timp de basescu, securistii si-au vazut in liniste de treaba iar acum, dupa cum se pare, mizand si pe situatia internationala tensionata,vor sa ne dea lovitura suprema si sa puna presedinte un om de-al lor, nu o sluga mai docila sau mai putin docila de tip Iliescu,Nastase sau Basescu, cum s-a intamplat pana acum.Au mai incercat in '90 sa puna direct mana pe putere printru-un bou securist ce l-au urcat pe un tanc si l-au pus sa tina speack-uri dar multimea era cat pe ce sa-l linseze si si-au luat gandul o vreme.Acum cand domina economia, vor si puterea suprema in stat.Gestul lui Ponta imi da de gandit, sincer. <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# unul din lumea cea mare date 12 septembrie 2014 23:19 +2

pentru remember//asculta una la mine remember(chiar daca multi ma vor injura)romanica/i cumparata 80% de rusi si asta o sa se afle in scurta vreme si la momentul oportun,dar o sa fie prea tirziu.din proprie experienta pot afirma ca rusii sint extrem de inteligenti si extrem de bine informati si au jucat cu noi cea mai simpla carte.cartea lacomiei si prostiei liderilor politici romani(in special in ultimi 10 ani)

# obiectiva date 13 septembrie 2014 08:33 +4

poate iau banii de la CHEVRON , remember ! :lol:  SFATUL tau nu ti l-a cerut nimeni, de obicei cand sunt sfatuita sa NU fac ceva, fac exact invers,  si eu AM DREPTUL sa intru pe orice fel de teren, inclusiv minat........te temi ca mor urmarita de  rachetii de la gazprom ???? daca eu NU ma tem, de ce te temi tu ? tu, remember, NU ai decat sa scrii de ce vrei tu, eu scriu de ce imi tuna mie prin cap.....ASTA AM VAZUT EU aseara, asta am scris ! si , sincer, nici chevronul, nici gazpromul NU sunt vinovate de ceea ce fac puliticienii romani si de TRADAREA LOR........ei fac doar afaceri in TARA PROSTILOR.........

# obiectiva date 13 septembrie 2014 08:38 +5

pe mine NU  ma ingrijoreaza jocul duplicitar a lui ponta fata de chiorvesi...... :lol: care NU este decat un simplu `om`, si ORICE om poate fi inlocuit, deoarece NIMENI nu este de neinlocuit si NICI VESNIC pe lumea asta, ci jocul DUPLICITAR a lui ponta cu poporul roman, in raport cu alte state.........si a lui baSSescu, si a tuturor.......celor care ne conduc !

# obiectiva date 13 septembrie 2014 08:49 +3

apropo, de tema `ofiterul acoperit` data de baSSescu ! sa vii tu sa spui tu ca premier, FOST PROCUROR, ``ca NU este nici o problema``, `` ca este patriotism``.. daca asta INSEAMNA INCALCAREA LEGII........e prea mult de suportat, dupa opinia mea...la fel a dat SI TOATE CELE PESTE 150 DE OUG de cand e la guvernare ! CU INCALCAREA LEGII SI A CONSTITUTIEI.....este un caz de atentat la siguranta nationala si la ordinea de drept constitutionala din RO ???? si stiti de ce ? pentru ca OFITERUL ACOPERIT raspunde in fata superiorului, NU in fata poporului roman care l/a votat ! eu zic ca baSSescu trebuie sa ii dea pe fata PE TOTI CANDIDATII, nu doar pe unul, care este vebit din partea ORICARULUI SERVICIU SECRET, fie el autohton, fie el strain ! asa intra si el in istorie !

# obiectiva date 13 septembrie 2014 09:27 +5

:D :lol: :lol: ACUM, baSSescu a cazut in propria sa groapa sapata pentru altul/altii ....NU MAI ARE CALE DE INTOARCERE....este OBLIGAT sa faca public numele `acelor ofiteri acoperiti`, deoarece , in caz CONTRAR, ORI FAVORIZEAZA FAPTULUITORUL, ORI POATE FI ACUZAT DE SANTAJ ORDINAR.. :P .. 

# obiectiva date 13 septembrie 2014 09:29 +3

iar cele 2 fapte sunt prevazute de LEGEA PENALA........ :P :D

# obiectiva date 13 septembrie 2014 09:30 +3

erata...FAPTUITORUL.... :o

# obiectiva date 13 septembrie 2014 09:39 +4

REDUCEREA LIVRARII GAZELOR catre RO de catre GAZPROM face parte dintr-un plan prestabilit cu luni bune inainte.........NU este stilul lui PUTIN si al RUSIEI........daca RUSIA vrea sa o faca, o face BRUSC, FARA NOTIFICARE, fara nici un indiciu ca o va face, si TOTAL.......plus ca o facea IN PLINA IARNA, 

# obiectiva date 13 septembrie 2014 09:48 +4

iar PONTA este direct implicat, deoarece in aberatiile si stupizeniile spuse ieri in congresul noului PCR......in loc sa spuna `REDUCEREA`  a spus ceea ce avea el in cap...`OPRIREA`, gazelor catre RO......s-a autocorectat, dar prea TARZIU pentru ca.....am prins din zbor......si dupa aceea, si-a ridicat statuie, `ia uite ce am facut eu pentru RO, vreau sa aduc `independenta energetica`, adica GAZELE DE SIST, ...in spatele acestui `patriotism` de gheena si de ghena, se ragasesc COMISIOANE GRASE LUATE DE LOBBISTII DE LA CONDUCERE.........

# obiectiva date 13 septembrie 2014 11:42 +3

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE...STIRE APARUTA DE IERI LA ANTENA 3.......MANIPULATORII ALEG UN CETATEAN , POATE PLATIT, POATE AGENT SI IL PUN SA DECLARE LA TV........ca `Compania poloneză PGNiG afirmă că livrările de gaze ruseşti în Polonia via Ucraina şi Belarus s-au redus cu 45%.` Compania rusească Gazprom a declarat că nu a redus livrările de gaze destinate Poloniei şi nu este obligată să satisfacă cererile clienţilor de a trimite o cantitate suplimentară de gaze. Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_09_11/Gazul-rusesc-destinat-Poloniei-este-furat-6273/

# obiectiva date 13 septembrie 2014 11:44 +3

IN SCHIMB, UKRAINA FURA GAZELE RUSESTI CATRE EUROPA.........În loc să îi oblige pe partenerii de la Kiev să accepte o soluție de compromis, Statele Unite și Uniunea Europeană au creat, de fapt, o situație de impas. Acest lucru este avantajos pentru politicienii și oamenii de afaceri americani, dar extrem de periculos pentru europeni, subliniază editorialistul Vocii Rusiei Piotr Iskenderov. Potrivit deciziei părții ruse, începând cu 16 iunie, Gazprom livrează, prin sistemul de transport al gazelor din Ucraina, doar volumul destinat consumatorilor europeni. Prin urmare, orice sustragere de gaze de către partea ucraineană (iar astfel de cazuri au fost înregistrate și atunci când Ucraina traversa perioade favorabile) va însemna că europenii nu vor primi cantităţile de gaze naturale contractate. Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_06_17/America-este-gata-sa-lase-nu-doar-Ucraina-fara-gaze-9551/

# obiectiva date 13 septembrie 2014 11:46 +3

DECI, NU GAZPROM A REDUS CU 5% LIVRAREA DE GAZE CATRE RO, si ce mai urmeaza in zilele urmatoare, ci astea sunt FURATE SI RAMAN LA UKRAINA, cu ACORDUL STATULUI ROMAN........CINE NE FURA ??? STATUL ROMAN, NU GAZPROMUL.........

# obiectiva date 13 septembrie 2014 16:55 +3

:D :D :D gata, a fost necesar IAR un SINGUR TELEFON si GAZPROM nu mai reduce cu 5% livrarile de gaze catre RO ! bai, ce dezmat al manipularii..........o sa muriti de sifilis, prostituate politice si securiste ce sunteti. :lol: :lol: :lol: ...

# obiectiva date 13 septembrie 2014 19:16 +2

CASE CLOSED....AM GASIT SI SURSA RAULUI, BAI, A DRACULUI SI AMERICANII ASTIA......de aia cica GAZPROMUL ` a redus`. A REDUS PE DRACU` SA VA REDUCA PE VOI DE PE PLANETA ASTA `Washingtonul își dorește "să își asigure condițiile cele mai favorabile în cadrul negocierilor privind crearea unui parteneriat transatlantic comercial și de investiții", a apreciat el. Astfel, SUA "încearcă să impună Europei livrările sale de gaz lichefiat american la prețuri ce nu pot fi concurențiale prin raport cu prețul gazului rusesc", a precizat ministrul.` SURSA COTIDIANUL.RO

# Dan date 12 septembrie 2014 14:26 -2

Foarte bine a facut ! Bravo Ponta ! Voi chiar nu va imaginati ce s-ar bintampla daca alti procurori ar fi cei care ar lua decizii dupa decembrie 2014 ? Foarte bine....aceeasi procurori...decorati.... vor face dreptate ! Iar dreptatea nu va putea fi contestata de cel care....i-a decorat ! Este atat de simplu incat ma mir ca se intelege atat de greu ! :)

# Funcția de premier presupune multe compromisuri date 12 septembrie 2014 14:40 0

Funcția de premier presupune multe compromisuri. Nu a „sperat” că va fi așa de neam prost ex-răcan-kolonelul Kappa și nu e drum de-ntors după recunoașterea americană...

# emil date 12 septembrie 2014 15:24 +14

Daca cineva mai avea dubii in ce priveste  fatarnicia lui Ponta, acum s-au lamurit. La televizor ( Antena 3) zmeu,  iar in rest pisicut coabitac. Jalnic.....

# Ana date 12 septembrie 2014 15:46 +7

Parerea mea despre premier era alta, of Doamne ce deziluzie! A muscat cum nu se poate mai rau. L-au compromis Basescu si Kovesi in ochii electoratului, s-a terminat si cu acesta. Sa va vad acum,cine ramane speranta roamanilor? Pana la urma Udrea , ea e o C pe fața, astia sunt sub acoperire . Jalnica clasa politica in Roamania. Noroc ca mai putem avea o opțiune, Tariceanu .

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 septembrie 2014 15:59 +8

ptr ana//sau ghise daca aduna semnaturile!!!

# obiectiva date 12 septembrie 2014 21:12 0

eu NU pun MIZA pe tariceanu, si el e tradator ! 

# obiectiva date 13 septembrie 2014 11:13 +3

si cand spun de tariceanu ca e tradator, ma refer la STERLING si la art. 30 din HG 268/2007, pe scurt, ca sunt mai multe....

# obiectiva date 13 septembrie 2014 11:15 +3

Compania canadiană Sterling Resources deţine drepturile de explorare pentru două perimetre din sectorul românesc al Mării Negre, respectiv Midia şi Pelican. Sterling Resources a semnat un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania şi OMV Petrom pentru vânzarea unui segment al perimetrului petrolifer 15 Midia din Marea Neagră. Directorul diviziei româneşti a Sterling, Marc Beacom, a declarat recent că firma canadiană nu are intenţia să vândă alte active din Marea Neagră şi caută parteneri care doresc să investească în perimetrele pe care le deţine.

# obiectiva date 13 septembrie 2014 11:17 +4

tot mapamondul stie ca EXXON e firma de a lui ROCKEFELLER....Exxon Mobil Corp., or ExxonMobil, is an American multinational oil and gas corporation headquartered in Irving, Texas, United States. It is a direct descendant of John D. Rockefeller's Standard Oil company,[3] and was formed on November 30, 1999, by the merger of Exxon and Mobil (formerly Standard Oil of New Jersey and Standard Oil of New York). It is affiliated with Imperial Oil which operates in Canada.

# Adevarul Absolut date 12 septembrie 2014 16:41 +8

un basist jegos si becisnic si Tonta.daca nu iese printr-un miracol Ghise presedinte,inc n secol de saracie,mizerie i umilinte se vor asterne peste tara cu optiunile actuale

# visu date 12 septembrie 2014 16:44 0

Se, putea si fara R!

# CI trage o concluzie: Ponta+Băse=Love date 12 septembrie 2014 18:41 +9

Dacă va fi ales Ponta o vom mai vedea pe Kovesi cocoțată în fruntea DNA, încă un mandat. Doamne ferește-ne de așa ceva!

# Tudorel date 12 septembrie 2014 20:22 +5

O biata laveta in mana satrapului. Inca un motiv pentru care nu-l voi vota.

# unul din lumea cea mare date 12 septembrie 2014 20:35 +4

ptr tudorel//bai tudorele ce o inbrobodesti SPUNE/I CIRPA CA/I PE ROMANESTE SI ASTA ESTE O CIRPA!!!!!

# obiectiva date 12 septembrie 2014 21:16 +4

NU stiu daca voi vota pe cineva, dar SIGUR trebe `sa ma duc sa imi ANULEZ VOTUL.........

# HUUUOOOO date 12 septembrie 2014 20:24 +5

HUUUOOOOO ordinarilorrrrrr, basisti pesedinti huuuooooooo, va doresc sa va traiasca familiile ce traieste acum familia mea….

# HUUUOOOO date 12 septembrie 2014 20:27 +4

HUUUOOOOO ordinarilorrrrrr, basisti pesedinti huuuooooooo, va doresc sa va traiasca familiile ce traieste acum familia mea….

# Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE : date 12 septembrie 2014 22:20 -2

Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE : ! Laura Codruta Kovesi, Livia Stanciu , Monica Macovei ,Daniel Morar, Oana Haineala, Horia Georgescu, Ionut Matei , CAMELIA BOGDAN, MIHAI MIHALCEA , PROCUROR EMILIAN EVA , EXPERT AURELIA NICOLAE Ghica, Danilet,Tulusi, Papici,Mariana Alexandru, medicul legist Mihai Onciu, etc si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra TRAIAN BASESCU CARE AU REDAT DEMNITATEA UNUI NEAM INTREG!!! GLORIE VOUA NEINFRICATILOR ! INJURATURILE NU V-AU TULBURAT, SCUIPATURILE NU V-U OPRIT , AMENINTARILE NU V-AU CLINTIT , MANA NU V-A TREMURAT ! DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE !

# luptați-vă pentru visul vostru! date 12 septembrie 2014 22:54 -1

Guzgani ascunși prin șanțuri + rigole, luptați-vă pentru visul vostru! Mergeți la CULTURA - directia MONUMENTE și dați un aconto substanțial de vă e atît de scumpă doleanța! Ți-ai găsit, doar chițcăituri . . . underground :lol:

# uynyuyl diny luymea cea mare date 13 septembrie 2014 10:54 +3

PENTRU ALA CU STAUILE// da ba linissteste/te dracului odata cu statuile tale!!!!!DEJA A INCEPUT SA SE ADUNE MATERIALUL MARO PENTRU ELE!!!!!!! AM AUZIT CA VOR FACE STATUILE CA PE mount rushmore(echivalentul sfinxului romanesc)

# dragos date 12 septembrie 2014 23:02 +5

I-a fost teama. Nu a numit-o el? Nu se putea dezice. De fapt, Kovesi este prim-ministrul. Ar trebui sa isi mute biroul in esdiul guvernului. Poate asa se trezeste si Ponta, si Caznciuc, si Nitu. 3 tampiti.

# Valeriu Mangu date 13 septembrie 2014 10:01 -1

 Articolul = "Soluția finală" a dlui Victor-Viorel Ponta =, pe:  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# TITULESCU date 13 septembrie 2014 11:52 +3

EU AAM CONVINGEREA CA BASESCU O SA-L SCOTA PE PONTA DIN CURSA PENTRU PRESEDINTIE DAR IL LASA SA VISEZE SI FAPTUL CA SI- LUAT SFATUITORI DIN AMERICA EXACT CA GEOANA IMI INTARESTE CONVINGEREA.

# unul din lumea cea mare date 13 septembrie 2014 12:38 +3

ptr titulescu//titulescule CRED CA AI DREPTATE.s/a vazut ca se potriveste zicala romaneasca ,,nu/i pentru cine se pregateste este pentru cine se nimereste,, asta a lucrat si in cazul lui somnoroase pasarele si CRED CA PONTA SI PSD/UL a copt treaba cu multe luni bune inainte sa/l anunte ieri.am tinut cu ponta ,dar din noaptea alegerilor cind a anuntat ca vrea udmr ,NU/L MAI POT SUPORTA,SI ULTERIOR A MAI SI CRESCUT IMPOZITELE CA BOC SI CA DRACU,MAI LIPSESTE SA TAIE IAR SALARII SI ALTELE!!(urmeaza si asta DACA ajunge presedinte)si ne/a mintit ca tot zicea DREPTATE PINA LA CAPAT SI A AJUNS LA CAPATUL DREPTATII!!!!!!

# bobo date 14 septembrie 2014 11:43 +2

RUSSIA, va relua livrarea de gaze integral , de frica DNA ....!!!

# Ionel date 16 septembrie 2014 11:56 +1

De unde se vede, inca odata, ca Ponta este mana in mana cu Basescu; Uitati ce am postat cu ceva timp in urma pe Facebook: "Ce cred eu…ca Ponta si Basescu, desi se pare ca sunt „la cutite”, de fapt se inteleg foarte bine, pe sub masa, cum se spune, cu scopul ca primul sa devina presedinte; Indicii: - la referendum, Ponta a fost „non commbat” - dupa referendum, a acceptat fara cracnire lista Barosso-cred ca de fapt era lista lui Basescu; - imediat dupa alegeri, invita la guvernare UDMR, prietenii si salvatorii Basescului, fara sa-l consulte pe Antonescu; - accepta pactul de coabitare fara sa-l consulte aliatul; - numeste procurorii in stransa colaborare cu Basescu; astfel, prin numirea Codrutei la DNA se ingroapa dosarele PDL-istilor, pe care tot Ponta, cu parsivenie, se lauda ca le-a transmis in urma controlelor Corpului de Control al Guvernului

# Ionel date 16 septembrie 2014 11:57 +1

- a fost indepartat contracandidatul cel mai periculos din viata politica , Antonescu, cu sprijinul serviciilor, si a fost propulsat un candidat fara nicio sansa – Johanis - acum, nu accepta suspendarea; - restul, sunt doar vorbe…

# Nicu Zacheu date 1 noiembrie 2014 00:39 +1

Este o mare favoare că avem în persoana dlui. Funar omul care care și-a propus să se confrunte foarte serios cu toate aceste probleme și să le rezolve prin voința și afirmarea rolului conducător al Poporului Român conform noii Constituții a Cetățenilor scrisă de prof. dr. docent Constantin Cojocaru. Nevoia ne face să fim puțin naționaliști, cum sunt și japonezii, de fapt, și chiar Ungurii de lângă noi. La ora actuală, Ungaria cu un număr mai mic de cetățeni are un nivel de dezvoltare aproape dublu față de noi, și asta datorită politicii naționaliste în primul rând. Ne este rușine în coada Europei.  Nu aici este locul românilor! Votați Gheorghe Funar Președinte, și vom ajunge în fruntea Europei!  Votați Gheorghe Funar Președinte, și vom fi o Națiune Fericită!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2021 – Hagi si Popescu au fost umiliti, seful DNA Crin Nicu Bologa s-a lefait la VIP (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva