20 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU CLASAT 1.000 DE ASASINATE – Procurorii care au musamalizat crimele din decembrie 1989 trebuie sa intre in puscarie! Dupa ce nu a facut nimic timp de 25 de ani pentru a deconspira criminalii din '89, PICCJ si-a anuntat „isprava”: dosarul „Revolutiei” a fost clasat pe motiv de prescriptie. Cum mai pot sta in functii Procurorii Generali care au manageriat acest dosar in ultimii 10 ani: Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu? (Ordonanta de clasare)

Scris de: Razvan SAVALIUC - George TARATA | pdf | print

23 October 2015 15:34
Vizualizari: 18926

Iata dovada ca procurorii instalati sub regimul Basescu in fruntea marilor parchete nu au facut nimic pentru a-i trage la raspundere pe asasinii din decembrie 1989, vinovati de uciderea a peste 1.000 de persoane, ranirea a peste 5.000 si producerea de imense pagube materiale: dosarul „Revolutiei” a fost clasat!

Ordonanta de clasare a cauzei are 1.075 de pagini si poate fi citita aici.

Circul necontenit al fostului presedinte Traian Basescu, care ba se ratoia la Codruta Kovesi, cand aceasta era Procuror General, ba la Tiberiu Nitu, caruia i-a dat un termen de gratie de un an sa rezolve „dosarele Revolutiei” s-a dovedit o farsa simnistra pentru poporul roman. Surprinde faptul ca Laura Codruta Kovesi, care a fost timp de 6 ani Procuror General al Romaniei, iar apoi aproape 3 ani sefa la DNA, a fost superdecorata de Traian Basescu si ambasade ale unor puteri straine, desi, in acest caz, nu s-a remarcat prin altceva decat prin infirmarea in 2009 a solutiei de incepere a urmaririi penale dispuse de procurorii militari in dosarul „Revolutiei”. Asa cum a facut si in dosarul „Mineriadei”.


In ceea ce-l priveste pe Tiberiu Nitu, acesta nu a facut nimic pentru a misca „dosarele Revolutiei”, el fiind de altfel unul care in decembrie 1989, ca militar in termen, tragea cu arma in „inamicii” din jurul Televiziunii Romane.

Amintim ca Uniunea Europeana, in procesul de monitorizare a Romaniei, a semnalat in repetate randuri manevrele unor procurori de a tine dosarele pana la prescriere, luandu-se masuri ferme in acest sens pe zona anticoruptie. Insasi Laura Codruta Kovesi, in mai multe randuri, a lasat sa se inteleaga ca daca vor exista judecatori care nu vor solutiona dosarele pana la termenul de prescriere va analiza posibilitatea deschiderii de dosare penale. Surprinzator, intr-un dosar in care este vorba de peste 1000 de crime, actuala sefa DNA nu mai da dovada de atata exigenta, ceea ce demonstreaza, in opinia noastra, ca nu este procurorul caruia i s-a creat o aura de Ioana d'Arc a Justitiei romane.

Cat despre procurorii care timp de 25 de ani au musamalizat crimele din decembrie 1989 si care au tinut la sertar dosarele „Revolutiei”, este evident ca acestia nu mai au ce sa caute in sistemul de Justitie. Ba mai mult, trebuie sa intre la puscarie!

Clasare pe prescriptie

Ministerul Public a emis, vineri 23 octombrie 2015, un comunicat de presa in care a anuntat clasarea dosarului „Revolutiei”, comunicatul fiind atasat integral la finalul articolului. Astfel, procurorii militari au dispus clasarea cauzei pe motiv ca faptele s-au prescris, ca nu sunt prevazute de legea penala, ca nu exista sau pe motiv de existenta a autoritatii de lucru judecat:

In raport de rezultatul cercetarilor efectuate cu privire la fiecare victima in parte si de impedimentele procedurale referitoare la punerea in miscare si exercitarea actiunii penale in cauza, prin Ordonanta din 14.10.2015 s-a dispus:

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunilor de propaganda de razboi, genocid, tratamente neomenoase, infractiuni de razboi contra proprietatii si altor drepturi, respectiv infractiuni contra umanitatii, retinandu-se ca faptele cercetate nu sunt prevazute de legea penala, nefiind caracterizate de tipicitate in raport cu normele legale incriminatoare.

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de omor, tentativa de omor si instigare la infractiunea de omor, retinandu-se, dupa caz, implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale sau existenta autoritatii de lucru judecat, dar si faptul ca decesul nu s-a datorat unei fapte prevazute de legea penala sau ca fapta nu exista;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa, retinandu-se ca faptele nu sunt prevazute de legea penala;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de lovire sau alte violente si instigare la infractiunea de lovire sau alte violente, retinandu-se, dupa caz, ca fapta nu exista sau nu este prevazuta de legea penala, respectiv ca s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de vatamare corporala si instigare la infractiunea de vatamare corporala, retinandu-se ca s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal si instigare la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, retinandu-se, dupa caz, implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale sau existenta autoritatii de lucru judecat, dar si existenta unei cauze de neimputabilitate, respectiv eroarea;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de furt si distrugere, retinandu-se implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale;

-clasarea cauzei sub aspectul infractiunii de ultraj, retinandu-se implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale;

-clasare cauzei sub aspectul infractiunii de purtare abuziva si instigare la infractiunea de purtare abuziva, retinandu-se ca a intervenit amnistia”.

*Cititi aici integral comunicatul PICCJ

Comentarii

# Catalin Racaceanu date 23 October 2015 13:59 +8

Stau bine-merci pe o gramada de bani...

# Nitu e suspect ca ... . Ce era sa faca date 23 October 2015 16:54 +10

Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi a tras înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti. Probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă.

# obiectiva date 23 October 2015 19:03 +2

În ”Dosarul Revoluției”, instrumentat de procurorii militari din Parchetul Instanței Supreme, au fost făcute cercetări privind 709 morţi, 2.198 de răniţi, dintre care 1.855 împuşcaţi, şi 924 de reţinuţi. Alina Mungiu-Pippidi cere să se deschisă o anchetă împotriva celor care au "îngropat" dosarul Revoluției. Generalul Dan Voinea: Soluția de clasare este complet nelegală! Mărieș îl acuză pe Nițu: "Pe ultima sută de metri a dat o satisfacție întregului sistem care l-a promovat, avansat și protejat timp de 25 de ani pentru faptul că în 21 și 22 decembrie 1989 a tras în București la Televiziunea Română, conform propriei lui declarații"

# ARGUS date 23 October 2015 20:09 +4

Te salut,obiectivo!Te rog,nu mai aminti de Voinea.Asta,facand jocurile imediat dupa dec.1989,participand la anchete si fiind,atunci,omul FSN,dupa ce nu a fost numit nici sef al parchetelor militare,nici sef la SRI,nici ministru de justitie si nici procuror general,a intors-o ca la Ploiesti .De ce nu ne spune adevarul despre teroristii din decembrie?Dupa dec.89  a fost numit sef la Directia a 6-a a Securitatii,dar nu a facutnimic.Acum se da mare exeget al Revolutiei,uitand de mascarada facuta de el cu rechizitoriul la adresa Ceausestilor.Si student sa fi fost si nu inventa acele infractiuni.In  orice situatie,putina demnitate si deontologie profesionala este necesara.Voinea nu le-a avut si acum se da cocos.Cat despre Nitu,o sa-ti scriu cu alta ocazie.Cum ti-am mai zis:mi-e dor de injuraturile tale de naparca aurie.

# obiectiva date 23 October 2015 21:56 +1

@argus, confuziune totala .......daca ma confuzi cu naparca aurie :-x , te inseli amarnic....aia e nauca..... :-x NU AM TIMP DE INJURATURI, nici macar la adresa ta, mai asteapta,  acum sunt ocupata cu aliantele in vederea pregatirii ARMAGEDDON ului..... :P :P :P  :- 

# obiectiva date 23 October 2015 22:40 +9

EU NU INTELEG NIMIC, REVOLUTIA DIN DEC. 1989 ESTE PRESCRISA, DAR MINERIADELE DIN IUNIE 1990, NUUUUUUUU ???? pai, nu le despart decat 6 luni ! nu 60 de ani ! 

# Martian Roman date 24 October 2015 09:06 +2

Marele secret, vizibil si de pe Marte, este acela ca,in cazul mineriadei, procurorii au optat pt schimbarea incadrarii juridice in "infractiuni contra umanitatii" care nu doar ca sunt imprescriptibile ci au si o rezonanta grava si dramatica in mentalul colectiv al publicului votac, dornic de spectacol; o " magie" adaptata necesitatii de a mai continua putin, cu noi episoade, "The neverending story" si eventual sa paseze "pisica" instantei de judecata. ;-) In schimb, in Dosarul Revolutiei 11/P/2014(data fiind complexitatea acestuia prin"conexarea" a vreo 4544 de dosare) procurorii s-au gandit ca mai au si alte treburi de facut dupa un sfert de veac de la evenimente decat sa audieze pana la pensie, iar si iar, martori si presupusi faptuitori, din ce in ce mai inventivi sau uituci in declaratii. Si au decis ca de Revolutie,de acu' incolo, sa se ocupe istoricii, ca lor li s-a acrit. 8)

# obiectiva date 24 October 2015 19:44 +1

ba eu cred si sunt convinsa ca DOSARUL REVOLUTIEI A FOST CLASAT ca sa nu iasa la iveala faptul ca a fost implicat MOSSAD ul, daca ar fi fost implicat doar  KGB ul, ar fi continuat.....tocmai ce fuse ZGONEA sa se dea cu capul de zidul plangerii......astia iau lumina NU de la SUA, ci de la ISRAHELL.......  :-x :-x :-x

# Martian Roman date 25 October 2015 11:39 0

De ce nu si extraterestri sa fi fost implicati???Nu li se poate reprosa procurorilor militari ca n-au analizat materialul de cercetare efectuat pana la ei in Dosarul11/P/2014.La pag.24-29 enunta sintetic care este obiectul dosarului.Iar dupa consideratiile generale privind infractiunile contra umanitatii (p.1014-1031), explica de ce termenul de prescriptie s-a implinit in decembrie 2004. Pe scurt : ce au inceput unii procurori in 7.12.2004 (cu cateva zile inainte sa se implineasca termenul de prescriptie), mai apoi, peste 4-5 ani, au infirmat alti procurori, pe motiv ca aia care au inceput, au inceput prost.

# obiectiva date 24 October 2015 17:24 +5

ALERTA DE GRAD ZERO.......ISRAHELLIENII VOR SA DISTRUGA SFINX ul din BUCEGI, cum a procedat ISIS cu vestigiile antice...A început palestinizarea României, dupa ce multi magnati evrei s-au ales cu majoritatea hotelurilor si din multe statiuni turistice, . acum vor sa acapreze si parcul national Bucegi Pe Agentia de stiri Yahoo-News a aparut in aceste zile o stire care a trecut neobservata comentatorilor: o noua statiune montana in Romania la Nucet. La prima impresie pare a fi un proiect turistic obisnuit.Cu toate ca el iese din tiparele obisnuite.Ecologistii s-ar putea intreba de ce este nevoie sa defrisam alte 200 hectare de padure montana cand avem destule statiuni turistice ce zac in paragina si nici un investitor strategic nu le preia pentu a fi salvate.De ce Guvernul nu incredinteaza evreilor doritori sa faca turism in Romania o astfel de statiune.Intrebarea are un singur raspuns.In spatele acestui obiectiv turistic se ascunde prima colonie evreiasca in Romania  

# obiectiva date 24 October 2015 20:55 +2

chiar daca nu il vor distruge, vor INGRADI PROPRIETATEA LOR.......pe veci, ne vor impusca daca sarim parleazul, si noi nu vom mai avea acces la SFINX si la BUCEGI. ne RAPESC AXIS MUNDI AL POPORULUI ROMAN.........in vreo 200 de ani vom invata ca , de fapt, aici este poporul evreu......proprietar de drept...si ca primii zei sunt MOISE.....si DAVID..... :eek: :eek: :eek:

# obiectiva date 24 October 2015 22:40 0

``Ce anume caută israelienii în arhivele armatei până în 1964 dacă nu am avut Holocaust iar evreii au fost „persecutaţi” doar un an de zile? Cine poate răspunde, domnul Duşa, cel care a semnat documentul, sau domnul Oprea, cel care conducea armata pe când paranormalii israelieni cercetau Bucegii şi o „coordonează” acuma ?```

# obiectiva date 24 October 2015 23:42 0

NU RATATI EMISIUNEA DIN 25.10.2015 ROMANIA, TE IUBESC..ASTA DACA NU VOI PROVOCA PANA MAINE UN CUTREMUR....```Chiar dacă sună a SF este crunta realitate ! Sfinxul din Bucegi va fi mutat pentru că ”proprietarul” dorește să construiască cartiere rezidențiale, vile, hoteluri și cine mai știe ce.   Vom afla multe ”noutăți” Duminică 25 octombrie de la ora 18.00 la România Te Iubesc la PRO TV Duminica, 25 octombrie, ora 18:00, va invitam sa descoperiti muntii nostri – t Posted by ROMANIA, TE IUBESC! on 20 Octombrie 2015   Directorul Parcului Natural Bucegi declară : ” Proprietarul a spus că dacă-mi trebuie Sfinxul pot să mi-l mut in altă parte ”  … De vis urât ! Mă intreb și eu așa, a prost … Cum este posibil TOVARĂȘU’ Director să iți spună cineva așa ceva și tu să TACI ? Până acum ar fi trebuit să vuiască presa, televiziunile, guvernul, UE, Natura 2000, toate pornite de la sesizarea TA , domnu’ Director, nicidecum pentru că te-a intrebat cineva din m

# obiectiva date 25 October 2015 00:04 +1

ROMANIA, TE IUBESC! 1 hr ·  Avantul imobiliar in muntii Bucegi sfideaza orice regula: de la lege la bun simt. Anca Nastasi va introduce in culisele unui business murdar: pornit inca din ianuarie 1990, pe cand inca se tragea la Revolutie. Cum s-au transformat pasunile si padurile in teren intravilan si parcelat, cum s-a defrisat si cum cerceteaza DNA autorii distrugerilor, cum incalca legea tocmai cei alesi sau angajati de noi sa protejeze natura si cat de nefaste sunt efectele pe termen lung, vedeti la "Romania, te iubesc!", maine, ora 18:00,. ProTV.

# obiectiva date 23 October 2015 22:35 +4

președintele asociației 21 Decembrie a precizat că "primul lucru pe care îl fac - zâmbesc. "Nu pot decât să zâmbesc, e un zâmbet trist. Nu pot să cred că au avut capacitatea intelectuală să închidă dosarul Revoluției. Cu certitudine, asociația 21 Decembrie va ataca decizia la Înalta Curte și este o umilință", a spus Mărieș E o umilință, criminalii de la mineriadă sunt aceiași de la Revoluție, a spus Măries. Mărieș l-a acuzat pe prim adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, că este unul din cei care au decis clasarea dosarului. "Autorii documentelui de azi sunt ion Vasilache, Nițu Tiberiu Flaviu, ajutați de domnul Coldea. Nu se putea închide acest dosar fără cele trei persoane. Dacă greșesc, domnul Coldea să iasă public și să spună . Eu nu am fost informatorul lor și sunt mai puțin informat, e adevărat. Să iasă domnul Coldea public și să spună dacă SRI împreună cu domnul Vasilache și domnul Nițu care nu e departe de această instituție 

# ambalaj decent pentru crime date 24 October 2015 08:42 0

 “Eu cred că a venit timpul să închidem dosarul Revoluţiei şi să intre cercetătorii pe el, când spun să-l închidem mă refer la noi, oamenii politici. Să avem decenţa să lăsăm cercetătorii să intre în realităţile Revoluţiei, pentru că noi vom fi partizani”, Traian Băsescu, decembrie 2011

# Nicolae Clivet date 23 October 2015 14:12 +7

Suntem liberi, macar atat sa scrim si este ceva, datorita acelor eroi care s-au jertfit in decembrie 1989 cat si inainte de revolutie. Cati romani ar mai iesi astazi in strada pentru a-si apara drepturile castigate atunci. Putini... foarte putini. Vinovatii pentru aceste crime mai traiesc si o duc bine. Insa toti isi merita numele de Iuda al poporului roman.

# unul din lumea cea mare date 23 October 2015 16:08 +5

ptr nicolae clivet//zau!!!! sintem liberi sa ce?scrie tu mai asa pe luju,cam cum aivrea tu,sa vedem cit de ,,liber esti,, sa ti posteze comentariul.si apropos de ai de murira! cam ce crezi tu ca gindesc ei din locul cu verdeata cind se uita la ,,gradina raiului,,(cum zice nesuferita aia de avocata de la psd,imi scapa numele chiar acum).asculta una la mine!in anii 90 cind am ajuns peste girla eram foarte ,,confuzionat,,NU STIAM CINE LUASERA LEGILE DE LA CINE,AMERICANII DE LA CEAUSESCU SAU CEAUSESCU DE LA AMERICANI si ca sa fie on sale 2 la pret de una iti mai dau un pct de vedere (din statisticile mele personale) daca azi ceasca ar mai fi in viata,ar bate romanii din palme de le/ar avea unflate ,ca si cind i/ar fi batut la palme!!concluzia!!atunci PROSTII ATUNCI AU MURIT,AZI BAIETII DESTEPTI SAU BASIT/UDRIT SI NIMIC NU AU PATIT

# Vladi Mir date 23 October 2015 14:56 +5

Erori a fost, erori e inca si-o fi in neamul romanesc, ca rupti e ca din tare stanca toti cei ce ne batjocoresc !!!

# SVERIGE date 23 October 2015 15:42 +8

CE RUSINE!RUSINE,RUSINE,...........RUSINE,NU AM CUVINTE ......

# Andrei Muresan date 23 October 2015 16:25 +7

Iata ca am avut dreptate. Dosarul privind pe comunistul Iliescu a fost doar o "perdea de fum". Securitatea nu doarme, arunca doar fumigene spre poporul flamand si bolnav, iar ziaristii au si pus botul. Nu as putea trai intr-o asemenea tara. Este "noaptea mintii"!

# ion date 23 October 2015 18:23 +4

INCENDIAR ! V-ATI GANDIT ca Nitza a deschis dosarul mineriadei cu conditia sa se inchida cel cu revolutia unde domnia sa a tras....trrrrr

# jan date 23 October 2015 18:24 +8

Iata ce spune Parchetul Militar in solutia data: - Armata a tras in aer. - Militia a tras in aer. - Securitatea a tras in aer. Revolutionarii au tras aeru-n piept.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 October 2015 20:33 +4

ptr jan//,,Revolutionarii au tras aeru-n piept.,, si au inhalat gloantele fierbinti si au FACUT PNEOMONIA!!!!!!! diagnostic ,,INSUFICIENTA RESPIRATORIE,,!!!!!

# obiectiva date 23 October 2015 21:58 +4

@UNULE, completez diagnosticul.....INSUFICIENTA CARDIO RESPIRATORIE .... :P vai de capul meu ca era sa fiu si eu IMPUSCATA DE NITU......CA M-AM PLIMBAT SI PE LA TVR in 23 dec. 1989 !!!!!!!!  :cry: :cry: :cry: se tragea in prostie si pe acolo ! 

# chitzac date 24 October 2015 00:45 0

obiectivo ii vezi zambetul ? Stiti de cand are acest zambet ? La revolutie , era cu kalasnicovul in mana , puf!-unu ! pac!-doi ! parrrrrrr!,parrrrr!,,,parrrrrr!-Mama ,ce bun sunt ! Langa el niste tipi cu ochii albastri au inregistrat performanta sportiva , l-au felicitat :-OCHESTI BINE ! El cu zambetul asta tamp a intrebat :–Cuuum ?....erau de-adevaratelea ? adica cum? chiar erau de-adevaratelea ? si… aia erau …? … si de atunci a ramas el cu zambetul ala tamp! ….Baietii cu ochii albastrii l-au linistit ….nu te sparia –numai noi am vazut …. OCHESTI BINE ! O sa te promovam! Si l-au promovat …ca altfel cum ajungea in functia asta …nu va uitati la el Din cand in cand , cand mai uita , baietii cu ochi albastri ii amintesc cat de bine ochea ! si lui ii revine iar zambetul asta ….

# ghita date 24 October 2015 12:10 0

Nu ai fost in raza lui... ca el tinteste bine.-n-a ratat nici o tinta ..... nu scpai

# nitu date 23 October 2015 19:43 -4

nitu asta nu e inscaunatul celei mai cinstite guvernari..sau basescu e de vina si pentru oamenii feseneului?

# Diana date 23 October 2015 20:09 +4

EXPLICAȚIA ESTE SIMPLA : Cei care se fac vinovați de aceste crime au deținut puterea 25 de ani împiedicand anchetele - doar SECURITATEA adică SRI+SIE putea mușamaliza 25 de ani aceste crime

# Golan date 24 October 2015 00:32 +1

D'a ce face Parlamentul,Presedintele Johaniss-democraticul,presa libera,societarea civila a democratiei din Romania afiliata U.E si SUA.nu se revolta pentru bataia asta de joc a Jutitiei ''democratice''romanesti?Nu ia nimeni la rost justitia asta scelerata care a decis ca nu exista criminalii din DEC.'89?

# TITULESCU date 24 October 2015 10:26 +1

PROCURORII CARE AU MUSAMALIZAT DOSARUL O SA RAMANA IN FUNCTII CU 30.000 LEI PE LUNA SAU O SA IASA LA PENSIE CU 30.000 PE LUNA .DE FAPT situatia e identica cu a judecatorilor care au trimis OAMENI IN PENITENCIARUL LUI VISINESCU, ei n-ar TREBUI SA MEARGA LA PUSCARIE ?DAR COPIII LOR NU TREBUIE SA PLATEASCA CU AVEREA DAUNE DIN MOMENT CE PRESUPUN CA AU ACCEPTAT SUCCESIUNEA PARINTILOR LOR JUDECATORI,JUDECATORI CE AU TRIMIS OAMENI IN PUSCARIA LUI VISINESCU SI A ALTORA ASEMENEA LUI ?

# Titi Naivul date 24 October 2015 19:06 +2

De ce n-au recuperat proiectilele din trupurile celor împușcați pentru a identifica ulterior armele din care au fost trase și implicit, soldații care le-au folosit? Nu ar putea fi identificați toți cei cre le-aufolosit deoarece de la un moment dat, Iliescu și Militaru i-au izolat pe militari în cazărmi și în schimb i-au înarmat la întâmplare pe toți derbedeii care au tras în toate direcțiile și spre cine le-a venit lor chef să tragă iar aceste arme nu se știe cui au fost împărțite astfel că numeroase puști mitraliere AK 47 nici astăzi nu au mai fost recuperate. PENTRU CE OARE ÎI PLĂTIM PE PROCURORII ȘI JUDECĂTORII CARE NE SFIDEAZĂ ȘI FAC CE VOR EI? PENTRU ASEMENEA FAPTE NU EXISTĂ LEGE? CU RARINCA CE S-A MAI ÎNTÂMPLAT?!   

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.06.2024 – Coldea, legat de cartelul Sinaloa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva