18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACUZATIE EXPLOZIVA: CAPII SRI SI SIE AU TRADAT ROMANIA – Primarul din Baia Mare Catalin Chereches detoneaza nucleara: „Cei care conduc Jandarmeria, Politia, SRI, Armata, SIE si alte entitati care trebuie sa apere aceasta tara poarta uniforma altor state, nu a statului roman... Aceasta este o tara de slugi... Isi iau salariile si gradele din alta parte: ori din Vest, ori si mai din Vest... Bocancul altor state este pus pe gatul romanilor” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 July 2019 13:59
Vizualizari: 12828

Sefii institutiilor de forta, in frunte cu SRI si SIE, au tradat Romania, punandu-se in slujba strainilor. Devastatoarea acuzatie a fost formulata de catre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches (foto), care i-a acuzat pe sefii institutiilor de forta ca servesc interesele Occidentului, iar nu ale tarii noastre.


De altfel, Chereches a facut aluzie la numele neromanesti pe care le poarta presedintele Klaus Iohannis, directorul SRI Eduard Hellvig si chiar si noul Avocat al Poporului, Renate Weber.

In discursul sustinut pe 1 iulie 2019 la aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Ardelene, Chereches a amintit situatia umilitoare a romanilor din imperiile Habsburgic si Austro-Ungar (deci dinaintea Marii Uniri de la 1918), cand conationalii nostri, desi majoritari in Transilvania, erau marginalizati si lipsiti de drepturi. Pe cale de consecinta, edilul baimarean i-a indemnat pe romani sa-si redescopere coloana vertebrala in relatia cu Occidentul, politicianul invocand figura lui Stefan cel Mare, in conditiile in care in noiembrie 2018 Jandarmeria Romana a primit o copie a sabiei domnitorului.

Iata cuvantarea primarului Catalin Chereches:


Dragi baimareni, dragi maramureseni, onorati jandarmi,

Va spun 'la multi ani' cu aceasta ocazie speciala a implinirii a 100 de ani de la infiintarea / organizarea Jandarmeriei in aceasta parte a Romaniei si, de fiecare data, ma uit la dumneavoastra, cei care sunteti in fata mea, si ma uit la cei care sunt in spatele meu. Si vad de foarte multe ori cateva diferente. Prima diferenta este ca cei din spatele meu aleg sa stea cu o jumatate de metru mai sus decat dumneavoastra. Cealalta diferenta (si cea mai importanta, pentru ca vorbim despre arme si despre uniforma) este faptul ca cei care conduc institutiile precum Jandarmerie, Politie, Serviciul Roman de Informatii, Armata, Serviciul de Informatii Externe si alte entitati care trebuie sa apere aceasta tara, daca-i dezbraci de uniforma, o sa vedeti ca poarta uniforma altor state, si nu uniforma statului roman.

Am toata increderea in dumneavoastra, cei care sunteti coloana vertebrala a Jandarmeriei, asa cum sunt si colegii dumneavoastra, pilonii principali ai institutiilor pe care le reprezinta si in cadrul carora muncesc. Aceasta tara nu mai este tara. Aceasta tara este o tara de slugi, iar slugile sunteti dumneavoastra si noi, si nu cei care conduc institutiile. Ei isi iau salariile si gradele din cu totul si cu totul alta parte: ori din Vest, ori si mai din Vest.

Pentru ca vorbim despre Stefan cel Mare, suntem datori sa tinem aceasta sabie ridicata si sub aceasta sabie sa ne asezam cei care mai credem in aceasta tara, cei care mai credem in Romania si cei care mai credem in romani. Pentru ca de fiecare data, aproape in fiecare zi, credem mai mult in ceilalti, din alte parti, decat credem in noi. De fiecare data, venim si facem festivitati in care, intr-o falsitate debordanta, povestim despre cat de buni si cat de frumosi si cat de performanti suntem, cand de fapt nu suntem nici buni, nu suntem nici frumosi, nu suntem nici harnici, nu suntem nici performanti.

Dar nu pentru ca nu vrem noi aceste lucruri, ci pentru ca bocancul altor state este pus pe gatul romanilor. Asta la 100 de ani de la infiintarea Jandarmeriei aici, in Ardeal, si mai ales (asa cum spunea doamna care coordoneaza Arhivele Statului aici, in Maramures), la inceput si romanii puteau sa se incadreze / inroleze in Jandarmerie. Si romanii puteau. Asa am ajuns si astazi: si noi, romanii, putem – aici, la noi in tara – sa mai facem cate ceva. Dar de fiecare data, si in mod regulat, si in mod obisnuit, si din ce in ce mai aproape de normalitate, din pacate pentru noi, altii pot sa faca. Si altii au voie sa faca. Noi nu. Noi trebuie sa stam in genunchi. Nu ca sa ne rugam la Dumnezeu. Trebuie sa stam in genunchi in fata celor care ne conduc de prin Vest sau si mai din Vest. Presedinte, sefi de institutii, sefi de institutii importante (de la Serviciul Roman de Informatii pana la Avocatul Poporului) au niste nume care n-au de a face nici cu Grigore Ardelean, nici cu Muresan Vasile, nici cu Popescu Viorel. Le gasiti in cartile de limba germana, le gasiti in alte carti aceste nume, dar nu in cartile care sa tina de romani si despre exemplele pe care le avem noi, aici, de la romanii nostri, de la inaintasii nostri. La multi ani Jandarmeriei ardelene! La multi ani jandarmilor din Maramures!”

Comentarii

# gelu date 11 July 2019 14:20 +127

Jos palaria pentru acest brav primar, Chereches Presedinte!!!

# Mihail date 11 July 2019 19:22 +12

Salariile si le iau din munca noastra ! Doar uniformele sunt ale unor state straine ! Statele straine nu arunca cu bani ca noi !

# nu conteaza date 11 July 2019 14:24 +91

Ce se mai poate adauga la cele constatate mai sus? Un om intreg care in cateva fraze a sentetizat intreaga realitate pe care o traim cu totii de 30 de ani... Am ajuns sa-l regretam pe Ceausescu, din cauza nemernicilor care l-au asasinat si care vor sa ne ucida si tara...

# Viorel date 11 July 2019 14:28 +71

Fără comentarii fiindcă acești nemernici trebuie de urgență la pușcărieeeereeeeeeeeeeeeeeeeee cu ei

# DODI date 11 July 2019 14:29 +67

Omul știe ce spune. O face în cunoștință de cauză. Doar că uneori cauza altora este mai mare.

# livia date 11 July 2019 14:45 +63

Bravo dle Chereches! Ce pacat ca singurul lucru pe care-l mai putem face este doar sa semnalam starea de slugi in care suntem, fara sa facem nimic sa iesim din ea.

# Procurorul date 11 July 2019 14:55 +58

Barbu Catargiu, întâiul premier al României=asasinat; Ionel Brătianu, premier al României=mort în condiții suspecte; I. G. Duca, premier al României=asasinat; Armand Călinescu, premier al României=asasinat; Ion Antonescu, premier și mareșal al României=asasinat, Nicolae Ceaușescu, președinte al RSR=asasinat. Toți cei enumerați au ceva în comun. Sunt legați prin faptă de momente importante ale istoriei României, prin care au încercat să apere și să dezvolte țara (da, chiar și Tovarășul, în felul lui, a făcut acest lucru) și au fost, într-o măsură mai mare sau mai mică, patrioți și naționaliști. Mare blestem pe țara asta ca să aibă în prezent niște trădători la conducerea ei. Și mare blestem pe țara asta ca aproape toți conducătorii ei destoinici să fi fost lichidați fizic. Însă ce ar trebui să înțeleagă cei de azi este că pentru ”Dulcea Românie” merită orice efort și orice risc, așa cum, în mod conștient și-au asumat și au plătit cei dinainte. Fără ei, n-am fi avut nimic.

# imun/teanu date 11 July 2019 17:31 +4

Si ce!, s-o fi chiar abolit?! Moartea. S-a doar rafinat, mai "uman" /nu sunt umplute puscarii cu "clientii" neascultatori! /si nu deja de dupa gratii si ca celebrul Gisepe?, care "e morto definitivo"? Chereces asta, curajos, chiar crede ca a scapat?! /incalcata omerta nu vine si vendetta? Ca nu degeaba "apusul" nostru iubit ne zice ca mafioti.

# dar cel mai mare blestem date 11 July 2019 18:14 -4

este sa fie unii procurori ca tine

# Liliana date 11 July 2019 15:31 +33

Total de acord. Cand vor cadea tradatorii si leprele? Cine e de vina pentru moartea groaznica a judecatorului STAN MUSTATA? Cat mai trebuie sa-i pupam in fund pe americani si bruxelezi? Cred ca este scris in gena romanilor sa fie tradatori si lasi. Trebuie sa fugim cat se mai poate!

# VERONICA NASTASE date 11 July 2019 15:32 +39

FELICITARI DOMNULE PRIMAR !! SUNTEM PREA PUTINI CARE GANDIM ASA !!

# Il vreau presedinte pe baiatul asta ! date 11 July 2019 16:45 +43

Asa da ! Problema e ca aceste institutii vor pune presiune pe justitie sa-i faca dosar ...veti vedea ! :o

# Excelent discurs ! In sfarsit un roman adevarat ! date 11 July 2019 16:47 +36

Nu candideaza ? In ce partid este , daca este ? Bravo , nota 10 cu felicitari ! 8)

# Foarte tare ! Bravo ! date 11 July 2019 16:51 +27

Iata noul presedinte , fie el si independent . Omul sfanteste locul , si el chiar o face bine !

# CEL MAI BUN DISCURS dupe `89 !!! date 11 July 2019 16:55 +34

Asa este , suntem oprimati sub diverse forme parsive . Cel mai mult de catre, sanki, aliatul strategic (de care nimeni nu vrea sa vorbesca in fata) care ne umileste folosindu-ne terenurile si expunandu-ne la un atac nuclear , dar pe de alta parte nu ne da nici macar vize ca la orice alta tara din UE . Pai asta nu-i discriminare mei amerilocilor imputiti ? :eek:

# Da , dar stiti de ce ne-o trag milogii de peste Atlantic ? date 11 July 2019 17:11 +27

Fiindca ei sunt datorii Planetei , ia uitati-va aici , ca numerele "vorbeste" cel mai bine , dati cu geana la : https://www.usdebtclock.org/ :eek: este ca-i tare ?

# Homoroceanu AdrianCamil date 11 July 2019 17:12 +24

I s a facut dosar de catre DNA tocmai pt.ca are curajul sa rosteasca adevarul.Dupa 6 tergiversari ale solutiei cerute imperativ intr o anume forma de cei ce au sesizat in mod sistematic CCR ul,Presedintele V.Dorneanu a plecat astazi in timpul sedintei candurma sa se dea decizia pe sesizarile de pretinsa neconstitutionalitate depuse de opozitia distructiva si dePresedintele Iohannis privind modificarile codului penal, plecarea datorandu se starii de sanatate subrezite in urma iradierii precum a lui Iorgovan si a judecatoarei ce a decis eliberarea Angelei Nicolae victima lui Kovesi pt ca a deconspirat rolul ilegal al L.C.Kovesi in extradarea din Indonezia a tintei N.Popa folosit in favorizarea mediatica a lui T.Basescu in turul al 2 lea prezidential din 9.XII.09 in detrimentul contracandidatului M.Geoana .Acum esteora17.10ziua 11.7.19

# Homoroceanu AdrianCamil date 11 July 2019 17:28 +17

Este indiciul aplicarii metodei RADU prelucrata de Kovesi si la stagiile de pregatire ale 400de procurori de la Cheile Gradistei ( "decapati institutional")e folosita daca magistratul nu raspunde imediat si intocmai comenzilor uneltelor coordonatoare din cadrul sistemului paralel criminal.E foarte posibila montarea unei bucatele de uraniu radioactiv sub scaunul presedintelui Dorneanu pt a l intimida si convinge sadea solutii in favoarea Presedintelui Iohannis ,a PNL USRpresati din spate de santajistul T.Basescu .ora17.28.ziua11.7.19

# gelu date 11 July 2019 17:45 +15

De ce nici un trust de presa sau televiziune din Romania nu au difuzat acest discurs integral ???? Pentru ca nici o entitate mass-media importanta din aceasta tara nu este cu adevarat independenta si nu slujeste cu onestitate acest popor. Luju si justitiarul sunt singurele site-uri care au publicat acest discurs sau au facut analiza lui. Chereches descrind print-o alocutiune sincera, scurta si la obiect cancerul care a sugrumat si sugruma aceasta tara si popor, cohorta de alogeni infiltrata in cele mai importante centre de putere ale statului roman.

# Mada date 12 July 2019 00:23 +5

Luju, justitiarul.ro si https://lupuldacicblogg.wordpress.com/ sunt singurele care au publicat acest discurs. Nici o televiziune nu este independenta. Nu stiu daca ai observat dar absolut toate televiziunile sunt slugile perfecte straineziei. Numai tradatori de neam si tara peste tot.

# Mada date 12 July 2019 00:27 +4

https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/07/11/dupa-ungaria-polonia-face-achizitii-si-repatrieri-masive-de-aur/

# Homoroceanu AdrianCamil date 11 July 2019 18:04 +10

Sistemul paralel criminal urmareste ca unul dintre uneltele sale im ordinea ce o voi arata Simina Tanasescu,Livia Stanciu ,Daniel Morar sa ocupe functia de Presedinte al CCRimediat dupa eliminarea lui Valer Dorneanu speriat de agresiunile #Rezist. Intentia lui Iohannis de a controla CCR prin trimiterea la CCR pe fostul sau consilier Simina este vadita ,Tanasescu cea care l a amenintat oblic pe curajosul judecator CCR Lazaroiu ce nu a cedat constrangerii. ora18.03,ziua11.7.19

# Cetateanul date 11 July 2019 18:06 -20

Gresit mai nea primarele. Gresit fata de majurii din fata ta care sigur nu au nicio treaba cu ce zici. Gresit fata de matale pt ca esti cel putin inconsecvent. Cand aranjai chestii cu Oprea izmenarul era ok? Atunci nu era cu strainezia? Dar cand erai cu Udrea? PS Ca si procurorii paraditori, cand e la altii...vitejie mare...cand ajunge pe el....e nasoale si cu straini

# escu date 11 July 2019 18:15 +15

Corect. Felicitări dl. primar pentru spunerea pe drept a unor fapte. Mă întreb. Câți maramureșeni au votat românește, în ultimii 5 ani și la recentele europarlamentare, și câți l-au votat pe Werner? Dl. primar, mult respectat de maramureșeni, de altfel, mobilizează poporul să dea votul românilor și celor care țin cu țara?

# santinela date 12 July 2019 07:43 -21

Discurs eminamente politic,general ,baga toate institutiile in aceeasi oala. Ce nu inteleg - "unde-i nucleara " ?

# Bula date 12 July 2019 09:04 -12

Pe bune? Acum a aflat? Cat a fost in pozitia de sluga bine rasplatita nu stia? Lucrurile astea se stiu de cel putin doua decenii, si multi le spun public pe toate blogurile, forumurile si retelele de socializare, A aflat si Chiriches , si ar trebui sa cadem pe spate? De ras, poate...

# geirg date 12 July 2019 12:30 +2

De foarte multi ani reoet acest articol. SUA fac razboaie pe toate continentele punand oamenii lor in toate institutiile statului. Acest lucru se intamola in toate tariile noncapitaliste. Este strategia cu care au injunghiat cintinentul Indian, African, America De SUD . Daca Romanii nu se trezesc inpotriva colonizatorului cu manifestatii in fata ambasadelor vim manca din gunoaie. Sunt un fost salariat al scolii militare de la Paris. Aceasta strategie este predata la scoala. Facebook este inpanzit de virbitorii de Romana, televiziuniile sunt ale lor etc.. Bravo romanii ati paradit Romania. Nu politici pot face ceva ci numai noi toti romanii!!!

# Lita date 12 July 2019 13:12 +2

Intrebare pentru domnul Chereches: exista uniforma si sub roba unor magistrati ai sistemului?

# Dr.Botomei Vasile, date 12 July 2019 14:13 +4

Dr. Botomei Vasile spune:Avem nevoie de o schimbare de atitudine din partea guverului, dar si din partea presedintelui.Primarul Chereches este un patriot convins.Felicitari parintilor care l-au crescut!!!D

# ANTENA 3 , de ce nu transmiteti discursul lu` Chereches ? date 12 July 2019 20:13 +8

Ati intrat in vacanta ? Eu zic ca merita ! :-*

# nu conteaza date 13 July 2019 16:02 +4

Cum sa transmita asa ceva, nu te simti bine? Asculta-i pe radu tudor si pe mihai gandea cum saliveaza de placere cand ii pupa-n fund pe americani si ai sa intelegi de ce asa ceva n-are cum avea loc acolo! Mai "patrioti americani" ca astia, nu-s nici americanii din America! Iar daca asculti gretoseniile pro-UE ale prompteristelor de la A3, ti se face lehamite de postul ala! Pana la ei, n-am auzit de nimeni care sa se bucure ca in Romania, armata nationala e inlocuita de cea americana!!

# Anti Mafia. date 13 July 2019 23:32 -4

Primar Mafiot. Toți mafioții se declară victimele sistemului, Au furat țara asta în draci. De la vlădică la opincă la pușcărie și confiscate averile. Proștii care îi apară fie sunt și ei mafioți, fie săraci cu duhul, care se bucură la o sticlă de ulei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva