30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AFARA CU STANCIU SI KOVESI! - Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si alti 4 senatori ii cer lui Iohannis sa le inlature pe sefele ICCJ si DNA: “Exista suspiciunea rezonabila si indicii temeinice ca au utilizat abuziv intregul dispozitiv al puterii represive a statului impotriva unui cetatean obisnuit pentru atingerea unui interes privat de natura patrimoniala... Libertatile fundamentale ale unui cetatean au fost incalcate de catre doi inalti magistrati cu rea credinta” (Scrisoarea)

Scris de: G.T.-A.P. | pdf | print

26 May 2015 18:05
Vizualizari: 7950

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si senatorii Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise si Nicolae Nasta sunt primii politicieni romani care iau pozitie in cazul Marianei Rarinca, femeia tinuta 6 luni in arest nevinovata, dupa o plangere a sefei ICCJ Livia Stanciu, si achitata apoi definitiv. Al doilea om in stat i-au transmis presedintelui Romaniei Klaus Iohannis o scrisoare in care ii cere sa le inlature pe Livia Stanciu si pe Laura Codruta Kovesi de la sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Directiei Nationale Anticoruptie.

In respectiva scrisoare, pe care o gasiti atasata la finalul articolului, Tariceanu si cei patru senatori precizeaza ca cele doua ocupa nedemn functiile si ii solicita lui Iohannis sa ceara CSM declansarea unei anchete in urma careia sa se stabileasca daca Stanciu si Kovesi mai indeplinesc conditiile morale pentru a mai activa in magistratura. Tariceanu, Barbu, Ehegartner, Ghise si Nasta ii transmit lui Klaus Iohannis ca exista suspiciunea rezonabila si indicii temeinice ca Livia Stanciu si Codruta Kovesi si-au folosit abuziv puterea impotriva unui cetean roman obisnuit in interese personale.


Prezentam integral scrisoarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu:

"Domnule Presedinte al Romaniei,

Avem onoarea de a va ruga sa dati curs urmatoarei solicitari pe care v-o adresam in calitate de membri ai Senatului Romaniei si de liberali.

Permiteti-mi mai intai sa evocam evenimentul a carui gravitate ne-a determinat sa va scriem. Pe 21 mai, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit definitiv nevinovatia cetateanului Mariana Rarinca. Judecatorii au constatat ca aceasta a petrecut mai mult de sase luni in arest preventiv pentru o fapta pe care nu a comis-o si pentru care nu au existat vreodata probe. Doamna Rarinca, un cetatean fara influenta ori legaturi politice, a fost arestata pe nedrept si cu sfidarea oricaror garantii constitutionale de catre Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura-Codruta Kovesi, in urma unui denunt calomnios facut de Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.

Intr-o asemenea situatie, in care drepturile si libertatile fundamentale ale unui cetatean obisnuit au fost incalcate de catre doi inalti magistrati in mod deliberat si cu rea-credinta, va cerem, Domnule Presedinte, sa folositi atat instrumentele constitutionale si legale de care dispuneti, cat si autoritatea morala inerenta institutiei Presedintelui Romaniei pentru a le inlatura, prin demitere ori prin demisie, din functiile pe care le ocupa in mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu si Laura-Codruta Kovesi.

De asemenea, va rugam sa utilizati pozitia pe care o aveti on Consiliul Superior al Magistraturii prin efectul atributiilor dumneavoastra constitutionale pentru a solicita Consiliului declansarea unei anchete disciplinare pe numele celor doi magistrati, pentru a determina daca acestia mai indeplinesc conditiile profesionale si morale pentru a activa in magistratura.

Avem convingerea, Domnule Presedinte, ca impartasiti indignarea noastra fata de pervertirea notiunii de stat de drept, oricum am defini-o, de catre cei doi inalti mgistrati. Daca intelegem statul de drept ca Rechtsstaat sau Etat de droit, acesta inseamna limitarea puterii represive a statului si protectia sporita a sferei libertatilor individuale fata de abuzul autoritatilor publice; daca intelegem statul de drept ca Rule of Law, ne asteptam sa domneasca legile si nu bunul plac al celor care ar putea manipula normele si procedurile legale in propriul lor interes. Exista in acest moment atat suspiciunea rezonabila, cat si indicii temeinice ca Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Procurorul Sef al Directiei Nationale Anticoruptie au utilizat abuziv intregul dispozitiv al puterii represive a statului impotriva unui cetatean obisnuit doar pentru atingerea unui interes privat de natura patrimoniala.

In final, va rugam Domnule Presedinte sa va alaturati neintarziat si fara rezerve Parlamentului Romaniei in demersul acestuia de a modifica Codul de Procedura Penala in sensul eliminarii arestului preventiv pentru infractiunile comise fara violenta si a inlocuirii 'suspiciunilor rezonabile' prin 'indicii temeinice' ca preconditie pentru punerea in miscare a actiunii penale. Avem in cazul Rarinca dovada scandaloasa si peremptorie a modului abuziv in care unii magistrati, chiat de la cel mai inalt nivel, recurg la practiva arestului preventiv in temeiul unor banuieli a caror rrezonabilitate nu poate fi argumentata. Este acum evident ca arestul preventiv nu este o temere a oamenilor politici, ci un flagel real ce distruge viata si incalca demnitatea a mii de cetateni obisnuiti care au dreptul sa se bucure de protectia legii. Nu trebuie sa mai ingaduim ca cineva sa mai cada vreodata victima bunului plac si intereselor oculte ale unora dintre cei insarcinati cu aplicarea legii.

Domnule Presedinte, ne permitem sa consideram publica aceasta scrisoare.

Cu deosebita consideratie,

Calin Popescu Tariceanu

Daniel Barbu

Petru Ehegartner

Ioan Ghise

Nicolae Nasta"

*Cititi aici scrisoarea lui Calin Popescu Tariceanu, Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise si Nicolae Nasta catre presedintele Klaus Iohannis

Comentarii

# vlad date 26 May 2015 18:36 +50

bine-ar fi sa reusiti!Poate spargem odata gasca

# Titi Glonț date 26 May 2015 20:41 +17

Antiromânul perfect, pe numele său interbelic KWJ, a făcut corp comun cu criminalii în serie din sistem judiciar național. Ce-i de făcut? Știm. La treabă!

# BERCEA MONDIAL: E MANEVRA LU FRAȚII MIEI.........,, date 26 May 2015 22:14 +15

DEMISIA. TOATE FEMEILE PROMOVATE DE BĂSESCU TRAIAN ZIS ,, PIRATUL DE LA COTROCENI,, AU ADUS ROMÂNIA LA SAPĂ DE LEMN. IEȘIȚI ÎN STRADĂ PENTRU DEMOCRAȚIE, JOS CU TENTACULELE  MAFIEI BĂSESCIENE.

# Vio date 27 May 2015 06:44 +12

Petitie online  :-*   Demiterea lui Laura Codruța Kovesi și a Liviei Stanciu  :-x  http://www.petitieonline.com/demiterea_lui_laura_codrua_kovesi_i_a_liviei_stanciu

# Gottwaldt date 26 May 2015 18:53 +51

Din pacate, singurii liberali autentici sunt Tariceanu&co, în timp ce marele PNL a.k.a. noul PDL arata foarte clar ca ramâne fanul justitiei abuzive de factura basisto-macovista si al show-urilor cu catuse...În ceea ce îi priveste pe cei de la PSD, au existat si vor exista doar reactii strict individuale de demnitate (Serban Nicolae, Daniel Savu, Codrin Stefanescu si alti câtiva), însa nu o pozitie unitara a întregului partid. Nu li se poate cere lui Ponta si Zgonea sa aiba curaj si demnitate, ei nu iau atitudine decât daca le dau în prealabil voie ambasadele. 

# www.victimelemagistratilor.ro date 26 May 2015 19:07 +14

Site-ul Asociaţiei Victimelor Magistraţilor din România este în prezent în construcţie. Preşedinte A.V.M.R., Neagu Rodica.

# victimelemagistratilor date 26 May 2015 20:02 -23

alt site din matca FELIX :D

# Fără legătură cu FELIX date 26 May 2015 21:16 +14

Asociaţia Victimelor Magistraţilor din România a fost constituită în 1998 şi a incercat, în mai mute rânduri, să obţină personalitate juridică. De la cine ? Aţi ghicit: de la judecătorii şi procurorii de şedinţă care s-au opus în mod constant . Aşadar, C.E.D.O. a condamnat România pentru încălcarea dreptului la asociere în 14 ian.2014 iar asociaţia nu are nici o legătură cu Felix sau altcineva. Preşedinte asociaţie, Neagu Rodica.

# Goe date 26 May 2015 19:09 +33

Mutulica e las. Nu va face absolut nimic. Mai mult, sunt sigur ca DNA va arunca pe piata un dosar mare ca sa faca uitata aceasta "neplacere".

# Dan date 26 May 2015 21:35 +14

Mutulica este preocupat sa scoata o noua carte si, ca atare, nu are timp de "maruntisuri".  Eu tot cred ca face o mare greseala, caci, daca le-ar fi editat pe timpul detentiei, si-ar mai fi diminuat din cuantumul penitentei de dincolo de gratii!

# Viorica date 26 May 2015 19:13 +44

Felicitari domnului Tariceanu!!!!! este singurul om politic care are suficient curaj sa se bata cu sistemul. Aveti votul meu!

# geo date 26 May 2015 19:52 +25

Bravo dl.Tariceanu,sunte-ti o surpriza placuta,nu ma asteptam sa aveti o asemenea pozitie.Poate ar trebui sa va interesati de problemele din salile de judecata,acolo sa vedeti ABUZURI!!!!(oameni retinuti fara mandat...."magistratii" au lipsit de la ora aritmetica, si multe altele).

# marilena date 26 May 2015 19:55 +28

Semnatarii scrisorii - ADEVARATII LIBERALI, le doresc succes. Din acest caz, romanii ar trebui sa inteleaga cat de vulnerabili sunt in fata institutiilor "Statului de drept".

# Mutus Mutandis SRL date 26 May 2015 20:20 +14

România arde și Antiromânul perfect/KWJ ferește de foc așa-zisa justiție. Soluția? Transformarea în scrum a autorilor crimelor în serie din justiția românească. 

# Ana date 26 May 2015 21:23 +18

Felicitari! Avem un adevarat barbat de stat in pesoana d-lui presedinte al Senatului . Suntem mandri ca nu s-au gatat toti aparatorii de drept din țara noastra, insa suntem ingrijorati ca este prea putin. Toti romanii trebuie sa ia atitudine in fata a asemenea acte de ,,tradare a justitiei si dreptatii romanesti,, Afara cu aceste elemente deplorabile cocoțate pe caii mari ai lui Basescu. Ne este jena sa ne fie reprezentate institutiile statului de drept , de asemenea caractere ingrate . Acestea au cheile puterii in virtutea careia au abuzat , ingenunchiind valorile neamului romanesc ; Profesorul,, Manci ,, Profesorul dr. Corneliu Brsan, Prof A Nastase, prof D Voiculescu... De acesti oameni avem o impetuoasa nevoie, iar de voi, nu mai vrem sa auzim. Rusine sa va fie!

# Represiunea nedreapta si putzoaica date 26 May 2015 21:25 +15

Au sarbatorit un an de PDL nu 140 de PNL. Traiasca represiunea nedreapta!

# Vergillio poetandis date 26 May 2015 21:39 +12

Romani, ne mai trezim din cand in cand?! ...sau cat e dulce rahatul la gura unor profitori  fara scrupule, totul ramane amorf si gri in teorii inepte despre nihilismul existentei umane!?// Aferim si subscriu la o petitie (din viitorul imediat sper!) adresata tuturor romanilor cu aspiratii pentru adevar si dreptate(doua valori fundamentale, ce nu pot fi substituite de asa zisa ordine si disciplina la osul forte si cheremul actualului presedinte Iohannis!),- vizand demersul luarilor de pozitie ale d-lui Tariceanu din ultima vreme, atunci cand in noul amalgam plin de ambiguitate al unor latratori, fosti PeDindosLing-curisti, in Noul Furat Partid Liberal dovedesc pe de o parte - in a practica metodic, politica strutului, minimizand actuale realitati, si apoi generalizand deviind de la subiectul de actualitate, ca bravand adevarul absolut, - fara dorinta de dialog constructiv, mergand observ, pe urma tristei istorii a fascismului, pas cu pas-:))**

# vivi date 26 May 2015 22:52 -4

:zzz :P

# eu date 26 May 2015 23:02 +12

hm, credeti ca IOHANIS E PROST? PAI EL NU ARE NEVOIE DE DOUA CORUPTE CARE SA II EXECUTE ORDINELE ASA CUM A FACUT SI BASESCU? SE VOR DUCE EVENTUAL TOTI TREI LA PACHET DACA NU LE VA DEMITE!!!!!

# niknik date 26 May 2015 23:09 +12

Acum vedem demnitatea Doamnelor de fier sau de c....T din justitia de 2 bani pe care o practica romanica.

# Antena 3 e de vină... date 27 May 2015 05:20 +3

Antena 3 e de vină, că nu are agenți acoperiți! De avea, SRI ar fi prevenit deraierea tov-ei Stanciu. Avea dreptate Iohannis, păcat că s-a răzgîndit (întrebat de i se pare normal să fie ofițeri acoperiți în presă și politică): "Da. Face parte din activitatea serviciilor și nu cred că este o problemă. Nu cred că trebuie noi să le spunem cum să-și facă treaba". Cu prima ocazie a întors-o, fu mai tare tentația jobului la Cotroceni decît tăria de caracter. http://www.dcnews.ro/iohannis-spioni-in-presa-i-politica-ceva-normal_454990.html

# Dana date 26 May 2015 23:17 +15

Felicitari Domnule Tariceanu! Sunteti reprezentantul adevaratilor liberali! E bine ca a ramas un simbure de liberalism in Romania. Poate reuseste sa creasca si sa depaseasca buruiana PNL-PD.

# elena date 26 May 2015 23:57 +10

stanciu, kovesi & co LA PUSCARIE 6 LUNI MINIM- 6 ANI MAXIM <img src=ops:' /> :-x :zzz :sad:

# Lulu date 27 May 2015 07:58 +6

Nu va mai faceti iluzii desarte pentru ca nu se va intampla nimic. Au pus mana pe putere si nu se vor lasa cu una cu doua. Si apoi cine ati vrea sa schimbe sistemul ... un profesor care a facut 6 case din medidatii ... nu credeti ca ii este putin frica ca va fi luat si el la intrebari ? ... cam asa e tot sistemul si inclusiv clasa politica... Oricum cred ca profesorii in Romania sunt cei mai bogati si sunt mari proprietari de imobile :D ... hia ca nu suntem chiar tampiti :-x ...

# santinela date 27 May 2015 08:07 +6

Stati linistiti fratilor ca nu se va intimpla nimic.Cele doua au obrazul atit de gros incit nu-si dau demisia iar onor presedintele nostru bate toate cimpurile pe la televiziuni cu taman alte spete. Cit "MUTUL" neamului nu le cere explicit tutelor sa-si dea demisia astea nu o fac.

# mihai date 27 May 2015 08:22 +6

Mi-e scarba de leprele alea doua !!!

# Lulu date 27 May 2015 08:50 +5

Nu va mai faceti iluzii desarte pentru ca nu se va intampla nimic. Au pus mana pe putere si nu se vor lasa cu una cu doua. Si apoi cine ati vrea sa schimbe sistemul ... un profesor care a facut 6 case din medidatii ... nu credeti ca ii este putin frica ca va fi luat si el la intrebari ? ... cam asa e tot sistemul si inclusiv clasa politica... Oricum cred ca profesorii in Romania sunt cei mai bogati si sunt mari proprietari de imobile :D ... hia ca nu suntem chiar tampiti :-x ...

# VIKY date 27 May 2015 10:53 +5

Unde traiti domnilor?. Inclusiv jungla are legile ei, dar unde traiti voi se pare ca este o groapa de gunoi, unde gunoierii (Stanciu, Kovesy, Codlea, Morar...) arunca la gunoi tot ce ii deranjeaza. Trist este faptul ca inclusiv si gunoierii straini (Merkel si alti), arunca gunoaiele tot la voi. Cred ca aveti mii de motive sa va treziti la realitate pana nu va fi prea tarziu. Va doresc trezire... grabnica.

# cucu date 27 May 2015 10:10 +4

PT.ABUZURILE SAVARSITE CUM ESTE SI CEL CARE A CULMINAT CU ARESTAREA TIMP DE SASE LUNI A UNEI FEMEI NEVINOVATE SE IMPUNE O POZITIE FERMA A INSTITUTIILOR STATULUI DE SCHIMBARE A ACESTORA DIN FUNCTIILE PE CARE LE OCUPA SI REJUDECAREA TUTUROR DOSARELOR UNDE EXISTA INDICII TEMEINICE DE IMISTIUNE A POLITICULUI IN JUSTITIE,RESPECTIV A DOSARELOR FACUTE LA COMANDA POLITICA,CARE NU SUNT PUTINE,SI DEMARAREA ANCHETELOR DNA PRIVIND PROTEJATII LUI TRAINA BASESCU DIN PDL SI BANII MURDARI DIN CAMPANIILE ELECTORALE.DE CAMPANIA LUI M.GEOANA AU TIMP SA SE OCUPE(VEZI CAZUL LUI I.NICOLAE SI VANGELIE) DAR DE CEA A LUI BASESCU N-AU TIMP,AVAND DEJA INDICII TEMEINICE DE UTILIZRE DE BANI FURATII.

# SAM date 27 May 2015 13:57 +1

asta este justitia romana....astia sunt oamenii!...imi este rusine ca sunt roman!...ma p..s pe ea de justitie...cele doua trebuie sa plece,daca nu de bunavoie atunci cu un sut in fundul lor ...huo,Kovesi!...huo,Stanciu!...

# Mareana din 7,4 milioane date 27 May 2015 14:18 +5

DRAGI COPOSTACI OBSERV CU MARE BUCURIE CA NOI AICI GANDIM LA FEL CA TOTI AVEM MULTE LAIKURI CU VERDE. CEACE E BINE E FOARTE BINE CA ACEST SAIT AL NOSTRU INDRAZNESC SA AFIRM ESTE URMARIT CU NESAT DOAR DE NOI CEI CE URMARIM ADEVARURILE ZI DE ZI SEARA DE SEARA 24 ORE DIN 24 SAPTE ZILE PE SAPTAMANA TOTI ANII LA ANTENA TREI. VA FELICIT MA FELICIT HAI SA NE BUCURAM PENTRU ISTETIMEA NOASTRA A CELOR 7,4 MILIOANE DE ROMANI CEI MAI ROMANI DESTEPTI CATE LAM VOTAT CU JOS PE basescu.

# Mareana mica date 28 May 2015 00:13 +1

Tot dand clicuri, am nimerit, din pura intamplare, peste "Lumea Justitiei". WOW, mi-am zis, aici e de mine! In sfarsit, o sa citesc, o sa ma dumiresc si eu, de la o sursa calificata, cum si ce se mai intampla in juru-mi. Am citit primele comentarii si am inceput sa ma frec la ochi; Doamne, cata unanimitate in cuget si simtiri! Cine-or fi oamenii astia, ma tot intrebam?! Si, in sfarsit, m-a lamurit d-na Mareana: sunt cei , citat, ".. MILIOANE DE ROMANI CEI MAI ROMANI DESTEPTI CATE LAM VOTAT CU JOS PE basescu". Si... am rupt-o la fuga, nestiind incotro s-o mai apuc...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva