28 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DETONAREA NOII SECURITATI – UNJR si AMR declanseaza jihadul dupa aparitia Protocolului care a confirmat ingerinta serviciilor in Justitie: "PICCJ si SRI sa publice de indata absolut toate protocoalele ori intelegerile de cooperare pe care le au... Cei ce au semnat si implementat acest Protocol trebuie sa si-l asume si sa dea socoteala pentru el... Procurorii si parchetele au cedat independenta lor operationala SRI-ului... Protocolul a produs consecinte efective in dosarele de urmarire penala"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 aprilie 2018 16:30
Vizualizari: 8599

Reactie sanatoasa din partea asociatiilor magistratilor din Romania dupa aparitia Protocolului PICCJ-SRI, semnat in 2009 de Laura Kovesi, Florian Coldea, George Maior si Gabriela Scutea (care a semnat pentru Tiberiu Nitu). Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) condusa de judecatoarea Dana Girbovan si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), prin presedintele interimar judecatoarea Andreea Ciuca, cer public Parchetului General si Serviciului Roman de Informatii sa publice de indata absolut toate protocoalele ori intelegerile de cooperare pe care le au din 1990 pana in prezent, incheiate intre oricare dintre structurile lor din subordine si solicita CSAT sa dea publicitatii toate Hotararile pe care le-a emis in ultimii 28 de ani, care privesc ori au legatura cu Justitia.


Solicitarea celor doua asociatii ale magistratilor, exprimata intr-un comunicat din data de 3 aprilie 2018, vine ca urmare a declasificarii protocolului incheiat intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii in anul 2009, care devoala colaborarea dintre Parchetul General si SRI, precum si existenta unor echipe mixte formate din procurori si lucratori ai serviciului de informatii.

UNJR si AMR opineaza ca cei care au semnat si implementat acest Protocol trebuie sa si-l asume si, mai ales, "sa dea socoteala pentru el", fiind de nepermis ca, in ultimii ani, Parchetul General sa actioneze in baza unui protocol care a adaugat la lege si care contine prevederi ce contravin legii, cu afectarea dosarelor penale de urmarire penala, prin incalcarea dreptului la aparare si la un proces echitabil al celor vizati de anchete.

Fata de aceasta situatie, UNJR si AMR anunta ca vor declansa o serie de noi actiuni care sa conduca la clarificarea tuturor aspectelor care au determinat afectarea Justitiei si a Statului de drept, "prin prisma ingerintei serviciilor de informatii in administrarea actului de justitie".

Prezentam in continuare comunicatul comun al UNJR si AMR din data de 3 aprilie 2018:

"Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) multumesc tuturor celor care au sustinut actiunile asociatiilor prin care, incepand cu 2015, am urmarit publicarea tuturor actelor si protocoalelor secrete ce au vizat sau afectat administrarea justitiei in Romania.

Intr-un stat care se pretinde democratic si care respecta separatia puterilor, justitia nu poate fi administrata dupa acte secrete, asa cum era in perioada comunista. Cine sustine contrariul are grave carente in a intelege in primul rand democratia si ce inseamna respectarea drepturilor si libertatilor omului.

Cuprinsul Protocolului semnat intre Parchetul General si SRI in 2009 confirma ingrijorarile pe care, incepand cu 2015, UNJR si AMR le-au exprimat in spatiul public cu privire la implicarea SRI in justitie.

Faptul ca SRI-ul a fost cel care a initiat declasificarea acestui Protocol este de laudat si reprezinta un prim pas de revenire la normalitatea democratica si de recredibilizare a acestei institutii.

Grava si nescuzabila, insa, este atitudinea reprezentantilor Parchetului General, care de atatia ani de zile au actionat in baza acestui Protocol ce a produs consecinte efective in dosarele de urmarire penala, punand la indoiala respectarea dreptului la aparare si la un proces echitabil al celor acuzati.

Dincolo de faptul ca Protocolul adauga la lege si are prevederi ce contravin legii, prin acceptarea acestuia procurorii si parchetele au cedat independenta lor operationala SRI-ului, afectand in mod grav statutul procurorilor si increderea cetatenilor in activitatea acestora.

Acest Protocol a subminat independenta procurorilor cum nici un act nu a facut-o, si cu toate acestea, din 2009 pana in prezent, nu a aparut in spatiul public vreo reactie din partea parchetelor care sa conteste raportul de subordonare fata de SRI.

Cand un procuror, care are statut de magistrat, accepta sa fie subordonat unui ofiter SRI, isi submineaza singur propria independenta si isi compromite grav reputatia si statutul.

Cei ce au semnat si implementat acest Protocol trebuie sa si-l asume si sa dea socoteala pentru el.

Daca exista procurori care nu au cunoscut continutul lui sau nu au acceptat implementarea acestuia, trebuie, macar in acest ultim ceas, sa iasa public si sa spuna acest lucru, altfel statutul lor va fi compromis.

UNJR si AMR subliniaza, inca o data, ca gravitatea celor cuprinse in Protocol nu poate fi negata deoarece, intr-un stat democratic, administrarea justitiei nu se poate face prin acte care, nu doar ca sunt secrete si inaccesibile celui acuzat si judecatorilor, dar adauga la lege si/sau au prevederi contrare legii.

UNJR si AMR vor incepe o serie de noi actiuni pentru lamurirea tuturor acestor aspecte de o gravitate fara precedent, care au afectat grav justitia si statul de drept, prin prisma ingerintei serviciilor de informatii in administrarea actului de justitie.

Solicitam public atat Parchetului General, cat si SRI-ului, sa publice de indata absolut toate protocoalele ori intelegerile de cooperare pe care le au din 1990 pana in prezent, incheiate intre oricare dintre structurile lor din subordine.

De asemenea, solicitam public CSAT-ului sa publice toate hotararile pe care le-a emis din 1990 si privesc ori au legatura cu justitia.

Daca vrem sa ne rupem de trecutul comunist si sa vindecam justitia de metehnele si practicile securiste, trebuie sa incepem prin a afla adevarul cu privire la aceste acte secrete ce au influentat justitia din 1990 pana in prezent. Tot adevarul!

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

prin presedinte

Jud. Dana Girbovan

Asociatia Magistratilor din Romania

prin presedintele interimar

Jud. dr. Andreea Ciuca"

Comentarii

# veta date 3 aprilie 2018 17:25 +3

JOS NOUA SECURITATE SRI,DNA,DIICOT,PG,ICCJ... VREM STAT DE DREPT SUB CONTROL DEMOCRATIC NU MAFIE. reset total cu anularea tuturor dosarelor nu alte minciuni si amânări. STOP DOSARE STOP INSTANTE. Asta nu e justiție nebunilor!

# unuldin lumea cea mare date 3 aprilie 2018 20:16 +3

oglinda oglinjoara ,cine lauda mai tare justitia din vremea moroiului???

# Adevarul date 3 aprilie 2018 20:32 0

Adevarul e ca daca unii magistrati au adaugat la lege, restul magistratilor ar trebui dusi la oftalmolog ca nu au vazut nimic. Sau stai...

# ed ward date 3 aprilie 2018 21:30 0

baaah, pai dac-ai fi un procuror ca un procuror la dna, ai avea nevoie de servicii sa-ti faca dosaru?!?!?!?!? doar daca esti o beep care beep beep in beep beep si beep beep beep de beep beep!!!!

# ed ward date 3 aprilie 2018 21:36 0

baaah, pai dac-ai fi un procuror ca un procuror la dna, ai avea nevoie de servicii sa-ti faca dosaru?!?!?!?!? doar daca esti o beep care beep beep in beep beep si beep beep beep de beep beep!!!!

# Txx date 3 aprilie 2018 21:37 +2

In loc sa va agatati doar de documente oficiale (protocoalele), la care veti primi doar raspunsuri oficiale din partea SRI, a Codrutei si a altor (fosti) sefi de Parchete, mai bine v-ati apuca de scormonit prin dosare. Ce naiba, oameni buni, ma uit chiar acum la un document semnat de un fost director al SRI, adresat conducerii unui Parchet, prin care cerea ARESTAREA unui cetatean (deci nu anchetarea, investigarea etc., ci ARESTAREA)! Protocoalele au fost scrise doar ca sa legitimeze abuzurile, nu ca sa permita comiterea lor. Faradelegile si metehnele securistice ale SRI si ale ofiterilor lor sub acoperire infiltrati printre judecatori si procurori, existau cu mult inaintea aparitiei protocoalelor.

# Marin TULUS, Olt date 3 aprilie 2018 22:43 -1

Să vă puneti mai intâi intrebarea: ce justitie am avut până acum?!! Cum au judecat indivizii aceștia oamenii,câtă nedreptate le-au făcut,cât de corupți au fost si apoi sa judecăm de ce SRI/ul si -a permis sa introducă..,, falusul' in ....această d/șoară... putere!!Dar i-a convenit până acum de minune!!Luati întâi cauza si apoi efectul si nicidecum invers!! vă spun eu că in toti acesti ani de la Revolutie ati facut ce ati vrut și așa cum spunea chiar Băsescu:,, justitia a făcut rău Românei și românilor ca nicio altă justitie a UE".Gura păcătosului adevăr grăieste!Nu uit cuvintele unui fost judecator si profesor: ,,,Este mai rău ca pe timpul lui Ceausescu cu această justitie, dar si cu clasa politica!".De ce nu spuneti cum s-a făcut protocolul cu puterea judecătorească de catre UNBRGhe Florea,dar si cu ingerintele acestei clici in puterea politica pt.a face o lege strâmbă doar pt ei și au transformat absolventii de științe juridice in infractori și maidanezi?!Deșteaptă-te române!

# Popescu Cristian din Berceni date 3 aprilie 2018 23:47 0

Au iesit la iveala si protocoalele si suntem informati! Poate iese la iveala si protocolul dintre institutiile de forta prin care au fost protejati criminalii traficanti de droguri din sectorul 4 ...aia care actioneaza cu plecare din zona strazii Turnu Magurele ...cam pe langa Aleea Stupilor nr. 3 ...

# carcotas date 4 aprilie 2018 19:07 0

Bai fratilor! la ora la care postez sunteti cam 5 mii de cititori si sunt numai sase, cu mine sapte care ne dam cu parerea. Ce sa inteleg, ca stiti doar sa cititi, scrisul nu va este inca accesibil? Sau, in traditia cunoscuta, stati pe margine si o sa va dati la sfarsit cu dreptatea, cu libertate,a sau cu.... securitatea?! suntem oare, vorba lui Tutea, citata de o disitinsa infractoare, refugiata prin Costa Rica, un popor de idioti?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2020 – Clotilde a nimerit la o judecatoare-activista. Nimeni nu se pune cu urmasa lui Werner

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva