Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

IONUT MATEI L-A TERMINAT PE ADI NEACSU – Fostul judecator si membru CSM Adrian Toni Neacsu a fost condamnat definitiv la 1 an inchisoare cu suspendare de Completul de 5 judecatori condus de Ionut Matei, dupa ce la fond a fost achitat. Condamnarea s-a dat cu opinie separata. Este inadmisibil ca judecatori de ICCJ de acelasi rang sa achite la fond si sa condamne in apel pe baza acelorasi probe. Act de justitie sau executie? (Minuta)

Luni, 23 martie 2015 17:32 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Completul de 5 al ICCJ condus de judecatorul Ionut Matei  din care mai fac parte judecatorii Simona Daniela Encean, Florentina Dragomir, Lucia Tatiana Rog si Alina Ioana Ilie l-au condamnat pe fostul judecator si membru CSM Adrian Toni Neacsu (foto) la 1 an inchisoare cu suspendare. Decizia ICCJ a fost luata cu majoritate, fiind facuta opinie separata in sensul achitarii lui Neascu si admiterii apelului formulat de CSM, in calitate de parte civila. In acelasi timp, Completul lui Matei l-a condamnat si pe soferul lui Toni Neacsu, Angel Gabriel Rosca tot la 1 an inchisoare cu suspendare. Decizia din data de 23 martie 2015 este definitiva si reprezinta, in opinia noastra, o condamnare cu titlu de exemplu, data doar pentru a masca abuzurile DNA in acest caz.


Decizia Completului de 5 judecatori al ICCJ vine la mai putin de un an de la data la care Completul de 3 al ICCJ format din judecatorii Sandel Macavei, Maricela Cobzariu si Sofica Dumitrascu l-au achitat pe Toni Neacsu in baza art. 17 alin. 2 din Codul de procedura penala, raportat la articolul 16 litera b din Codul de procedura penala - fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.

Cert ramane un lucru, dosarul marca DNA in care Toni Neacsu a fost judecat pentru abuz in serviciu si finalizat astazi a avut ca singur efect patarea imaginii lui Toni Neascu si scoaterea sa din magistratura!

Adrian Toni Neacsu, in prezent avocat, a fost trimis in judecata in 2013, procurorii DNA acuzandu-l de abuz in serviciu. Mai exact, DNA sustinea ca Neacsu ar fi falsificat documente justificative si ar fi incasat in baza acestora suma de 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii si drepturi asociate aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu.

Asa cum bine ne amintim, dosarul lui Toni Neacsu a fost un spectacol judiciar, nu doar din calitatea de judecator si membru CSM pe care acesta le detinea la momentul trimiterii sale in judecata, dar si din punct de vedere al dezvalurilor referitoare la relatiile tensionate in Consiliul Superior al Magistraturii.

Ex-judecatorul Adrian Toni Neacsu a fost scos pe tusa de procurorii DNA intr-o perioada in care, in calitatea sa de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, era vazut ca un ghimpe in coasta conducerii institutiei din anul 2012, respectiv judecatoarea Alina Nicoleta Ghica si procuroarea Oana Andrea Schmidt-Haineala.

Percheziile intr-o seara de duminica ale procurorilor la sediul CSM, in biroul fostului membru CSM, perchezitii incuviintate de Oana Haineala in calitate de sefa a Consiliului, faptul ca Neacsu a fost monitorizat timp indelungat de serviciile specializate in culegerea si prelucrarea informatiilor probabil pentru a se vedea prezenta sa in Bucuresti, SMS-urile prezentate de Lumeajustitiei.ro de pe telefonul ex-soferului lui Neacsu, Angel Rosca, care cuprindeau indicatii transmise de Oana Haineala actualului vicepresedinte al CSM, procurorul Bogdan Gabor, cu privire la modul in care sa se voteze, dar care cuprindeau si opinii fata de anumiti membri CSM numiti de Haineala "4-pezi", actiunile depuse la parchet de ex-presedintele CSM, Oana Haineala impotriva lui Neacsu si a lui Rosca, audierile pe banda ale tuturor membrilor CSM atat in faza de fond cat si in apel, culminand cu suspendarea de catre CSM din magistratura a lui Neascu si finalizand cu demisia sa din functia de judecator si intrarea in avocatura au facut din dosarul lui Toni Neacsu un dosar unic in sistemul judiciar.

*Cititi aici minuta ICCJ in cazul lui Adrian Toni Neacsu

Accesari:12436

Comentarii

# mda date 23 martie 2015 18:13 +26

N-are nimeni nicio sansa acolo daca dosarul este de la DNA. Complete de 5, decizie luata cu majoritate...

# unul din lumea cea mare date 23 martie 2015 19:23 +13

nu/i pling de mila!!!!!LASA SA VADA SI EL CUM ESTE JUSTITIA DIN ROMANICA,cind era EL justitia sint convins ca NU II PASA CUM ARATA JUSTITIA!!!!!!abia astept sa constare si aia cu sarmale in cap si fanta si ,,l,, vasilica(mielul fara fica

# Judecător la Nurenberg date 23 martie 2015 18:32 +9

(Y) A început. 

# DOREL date 23 martie 2015 19:33 +15

Mai draga, n-o mai da pe dupe visin si hai s-o tragem pe Academiei: la fel ca Nuerenberg, procesul (separat) al judecatorilor Tribunalelor Poporului, TOATE dosarele in care s-au pronuntat Livia Stanciu si Ionut Matei (si, la drept vorbind, toate completele de 5 de sectia penala) trebuie rejudecate ! Pentru ca, uneori, hotararile date de completele de 5 sunt mai atroce decat condamnarile Tribunalelor Poporului (de ex., condamnarea sotilor Popovici in Trofeul Calitatii) ! Parerea mea ...

# DOREL date 23 martie 2015 20:03 +8

1. Erata: ..la fel ca la Nuerengerg ... 2. Revin si arat: in procesul (sau procesele ?) judecatorilor Tribunalelor Poporului (care au fost distincte de procesul conducatorilor nazisti si s-au judecat tot la Nuerengerg), judecatorii civili au fost intrebati: "dvs., civili, aveati posibilitatea sa demisionati, spre deosebire de militari, decat sa pronuntati condamnari la moarte pentru oameni despre care stiati ca erau nevinovati ?" Sic transit gloria mundi ! Parerea mea ... 

# radualunu date 23 martie 2015 18:34 +17

Halal justiție! Unde mai e principiul sfînt „mai bine să scape o mie de vinovați decît să fie condamnat un nevinovat” ?

# VIKY date 24 martie 2015 09:46 +3

@radualunu..."Unde mai e principiul sfînt „mai bine să scape o mie de vinovați decît să fie condamnat un nevinovat” ?". Principiul sfant al completului negru este: "mai bine condamnam o mie de nevinovati, decat sa fie condamnat un vinovat". Atata timp cat la varfurile justitiei patroneaza lichelele alese cu grija de dictator timp de 10 ani, nu va fi justitie dreapta in frumoasa si saraca tara. Pacat de voi, pacat de tara.

# radualunu date 23 martie 2015 18:49 +7

Halal justiție! Unde mai e principiul sfînt „mai bine să scape o mie de vinovați decît să fie condamnat un nevinovat” ?

# VIKY date 24 martie 2015 08:02 +5

@radualunu..."Unde mai e principiul sfînt „mai bine să scape o mie de vinovați decît să fie condamnat un nevinovat” ?". Principiul sfant al completului negru este: "mai bine condamnam o mie de nevinovati, decat sa fie condamnat un vinovat". Atata timp cat la varfurile justitiei patroneaza lichelele alese cu grija de dictator timp de 10 ani, nu va fi justitie dreapta in frumoasa si saraca tara. Pacat de voi, pacat de tara.

# eu date 23 martie 2015 18:55 +16

n-a convins judecatorul.

# Radu date 23 martie 2015 22:03 +2

GENIALA ASTA!!!

# eu date 24 martie 2015 20:03 -2


Citeza pe Radu
GENIALA ASTA!!!
n-am citit cartea,n-am fost la conferitele omului,pentru ca oricum 75%din judecatori nu se uita in dosare.Megem la plezneala ,ca la pronosport:1 x 2.

# radualunu date 23 martie 2015 18:55 +3

Halal justiție! Unde mai e principiul sfînt „mai bine să scape o mie de vinovați decît să fie condamnat un nevinovat” ?

# ...escu date 23 martie 2015 19:05 +2

Multi vorbesc putini cunosc...Fiat justitia ruat caelum !!! 

# unul mic date 23 martie 2015 19:20 -5

Convinge judecatorul....era mai bn sa convinga procurorul sa nu l trimita...dar deh....legea e lege pt toti

# vasile date 23 martie 2015 19:37 +5

Sa fie multumit si sa spuna "saru' mana Nasule"! Cine incalca Omerta se poate astepta si la mai rau!

# Legea penala date 23 martie 2015 20:07 +5


Citeza pe vasile
Sa fie multumit si sa spuna "saru' mana Nasule"! Cine incalca Omerta se poate astepta si la mai rau!
Ia mai citește odată.  Nu omerta a incalcat Neacsu. Pentru ca 66000 lei încasați ca diurna nu înseamnă omerta. 

# Salvamar date 24 martie 2015 05:57 +9

Serios? Stii ca in regulamentul de atunci al CSM nu exista notiunea de pontaj sau program fix? Asa, trebuia luat tot CSMul, inclusiv madam Stanciu sau Haineala si purecati. L-au purecta pe Neacsu ca era impotriva lui Haineala, Ghica si Stanciu in CSM si acum plateste. Completele de cinci de la ICCJ nu sunt justitie, ci PLUTOANE DE EXECUTIE. Ce dicteaza procurorii, aia primesc asa zisi inculpati.Parca toti ar fi personaje kafkiene si joaca in procese absurde.

# TITULESCU date 23 martie 2015 20:15 +3

CU SUSPENDARE CA PENTRU UN FRATE DE-AL LOR CARE S-A FACUT RAUTACIOS CU EI .NU SUSTIN CONDAMNAREA CUIVA DE onorata instanta DIN CATEGORIA JUDECATORILOR FACAND PARTE SI IMPARTIND DREPTATEA SI ONORATA INSTANTA DIN ARTICOLUL INVECINAT, care pana azi era ONORATA INSTANTA CARE APLICA LEGEA SI CONDAMNA LUMEA SI AZI putem sa spunem:uite cine condamna!

# Dragos date 23 martie 2015 20:50 +21

Dupa completul de 5 macaroane fierte, lui Ghica si Haineala, cam cati ani le-ar da? Pentru ca ele chiar au furat, s-au plimbat, au sfidat, guitat, numai pe banii nostri? Si nici nu se compara moral cu judecatorul Neacsu. Halal justitie!

# nuibai date 23 martie 2015 21:25 +11

Aş vrea să şţtie Toni că mai are şi foşti colegi şi actuali prieteni alături. Din vestita triadă mai este măcar unul?

# Adevarul date 24 martie 2015 00:08 +2

ADEVARUL nu poate fi condamnat definitiv pentru fals. ADEVARUL e condamnat doar sa triumfe. Asa e mersul facut, oricat se impotrivesc unii de 2 mii de ani incoace sa-L recunoasca!

# Adevarul date 24 martie 2015 00:13 +4

PS "Unii" sunt cei care i-au ispitit pe aia care i-au corupt pe cei care il folosesc pe vanitosul care condamna ADEVARÜL.

# Gogu date 24 martie 2015 01:02 +7

Păcat, îmi pare rău de Toni! Sper să nu îl excludă din avocatură, e la mîna Consiliului BB. Ar fi o porcie curată să îl excludă pentru o condamnare ca asta în timp ce Florin Costiniu, condamnat la 4 ani sub supraveghere pentru o gravă infracțiune, continuă să fie avocat!

# Alberto Kurtyan date 24 martie 2015 08:33 +2

S-a gandit cineva ca Toni e vinovat? Falsurile in acte sunt usor de dovedit. Nu e mare inginerie. E o gainarie simpla. Sau sunteti atat de orbi incat sa credeti ca un fost membru CSM poate fi condamnat atat de usor?

# Nope date 24 martie 2015 17:28 0

Daca era o gainarie si simpla usor de dovedit de ce nu l-au condamnat la prima instanta? Ce a fost atat de complicat incat doua complete de la instanta suprema se bat cap in cap pentru o gainarie? Aceasta e intrebarea.

# mda date 24 martie 2015 09:36 +3

""Voi, care intraţi aici, lăsaţi orice speranţă." Aceste vorbe-atît de-întunecate înscrise mi s-au arătat pe-o poartă " Numai vreo 700 de ani au trecut de cand un nene numit Dante Aligheri a zis asta. Misto, avem Inalta Curte culta :" Suntem ajunşi într-a durerii ţară cu chinuite suflete apuse ce şi-au pierdut a minţii lor comoară.." (tot nenea Dante)

# Morticia Adams date 25 martie 2015 14:30 +3

"The thing" a primit ce merita. Si e doar începutul! 

# BBC date 28 martie 2015 19:18 0

Din pacate se intoarce raul si inducerea in eroare care au avut-o multi impotriva Baroului Constitutional si a avocatilor huliti din cauza miseleniei multora, asa zisi judecatoti.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER