13 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZAR SI KOVESI AR FI FOST DEJA LA PUSCARIE – Deputatul Plesoianu propune pedepse grele pentru magistratii colaboratori pe protocoale: “Judecatorii, procurorii nu pot desfasura activitati de cooperare cu lucratori sau colaboratori ai niciunui serviciu de informatii in baza unor protocoale si in echipe mixte... Se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani... In cazul in care infractiunea este comisa de un magistrat cu functii de conducere, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate” (Proiectul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 februarie 2019 12:28
Vizualizari: 12227

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto 1 dreapta) si fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto 1 stanga) ar fi fost deja in puscarie in cazul in care proiectul pe care il propune astazi deputatul PSD Liviu Plesoianu (foto 2) ar fi fost in vigoare, sub forma de lege. Plesoianu a depus in Camera Deputatilor, in urma cu cateva zile, o excelenta initiativa legislativa izvorata tocmai din activitatea lui Augustin Lazar si a Laurei Kovesi. Mai exact, din protocoalele secrete pe care acestia le-au semnat cu SRI in 2016, respectiv in 2009. Prin proiectul sau de lege Liviu Plesoianu propune interdictia expresa pentru magistrati de a semna protocoale secrete cu serviciile de informatii, precum si de a-si desfasura activitatea in cadrul unor echipe mixte.


Concret, deputatul Liviu Plesoianu propune modificarea art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor in sensul ca magistratii sa nu poata colabora cu serviciile secrete in baza unor protocoale secrete, si nici sa nu isi poata desfasura activitatea in cadrul unor echipe mixte. In caz contrar, colaborarea pe protocoale si lucrul in echipe mixte se vor pedepsi cu inchisoare de la 5 la 10 ani.

Iata propunerea deputatului Liviu Plesoianu privind interdictia pentru judecatori si procurori de a colabora cu serviciile pe protocoale secrete si de a lucra in echipe mixte:

“Articolul 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art. 7

(1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate si personalul conex personalului de specialitate al instantelor si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informatii, nu pot desfasura activitati de cooperare cu lucratori sau colaboratori ai niciunui serviciu de informatii in baza unor protocoale sau a unor alte documente cu caracter secret si nu isi pot exercita activitatea profesionala in cadrul unor echipe mixte impreuna cu lucratori sau colaboratori ai serviciilor de informatii in baza unor proceduri stabilite prin protocoale sau prin alte documente cu caracter secret.

(2) Incalcarea dispozitiilor alin. (1) conduce la eliberarea din functia detinuta, inclusiv cea de judecator sau procuror. Incalcarea interdictiilor prevazute la alin. (1) este infractiune impotriva independentei justitiei si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani. In cazul in care infractiunea este comisa de un magistrat cu functii de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate. Tentativa se pedepseste”.

Iata prevederea actuala din Legea 303/2004 in legatura cu interdictiile magistratilor de a colabora cu serviciile:

“(1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

...

(4) Incalcarea dispozitiilor alin. (1) conduce la eliberarea din functia detinuta, inclusiv cea de judecator sau procuror”.

Puscarie si pentru sefii serviciilor

De asemenea, deputatul Liviu Plesoianu propune masuri nu doar impotriva magistratilor care colaboreaza cu serviciile secrete in baza unor protocoale secrete, ci inclusiv impotriva serviciilor secrete. Mai precis, Plesoianu introduce interdictia expresa pentru servicii de a racola magistrati, de a semna cu acestia protocoale secrete, precum si de a-si desfasura activitatea in echipe mixte impreuna cu judecatori si procurori. Pedepsele prevazute sunt aceleasi, de la 5 la 10 ani de inchisoare, cu majorarea limitelor in cazul unor ofiteri cu functii de conducere sau la instigarea acestora.

Iata propunerea lui Liviu Plesoianu privind interdictia serviciilor de a colabora cu magistratii pe protocoale secrete sau in echipe mixte:

Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele de la alin. (1) ca lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori. De asemenea, serviciilor secrete le este interzis sa semneze protocoale secrete sau orice alt tip de documente cu caracter secret cu persoanele prevazute la alin. (1), precum si sa isi desfasoare activitatea profesionala in cadrul unor echipe mixte impreuna cu persoanele prevazute la alin. (1), in baza unor proceduri stabilite prin protocoale sau prin alte documente cu caracter secret. Incalcarea acestei interdictii este infractiune impotriva independentei justitiei si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani. In cazul in care infractiunea este comisa de un ofiter cu functii de conducere sau la instigarea acestuia, limitere pedepsei se majoreaza cu jumatate. Tentativa se pedepseste”.

Iata proiectul deputatului PSD Liviu Plesoianu:


Iata expunerea de motive a deputatului PSD Liviu Plesoianu:


Comentarii

# Raul date 6 februarie 2019 12:38 -52

LAZAR SI KOVESI AR FI FOST DEJA LA PUSCARIE si NICOLAE CEAUSESCU EROU NATIONAL, mai usor cu vraja, numai vorbe, vorbe si nimic concret. Pana la urma ce-au facut? Concret.

# unul din lumea cea mare date 6 februarie 2019 13:48 +8

o poza face cit 1000 de cuvinte .....TUSEA CU JUNGHIUL DE ARDEAL( BA RAULE, ESTI UN HASTAGIST IDIOT- VREI CONCRET IDIOTULE,ia de aici,de ce a fost implicata deneaua,in cazul rarinca??estedestul de concret?

# Raul date 6 februarie 2019 15:10 +5

O completare mica. Ce au facut parlamentarii, concret, in afara de multe PROIECTE? Ce a facut DNA, am simtit, inca din 2012. Pana sa fie pedepsit un tortionar al sistemului, dureza mult, chiar si decenii. Sa inceapa cu ceva care ar avea efect imediat, EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA. Ce mai cauta fostii colaboratori ai fostei securitati in magistratura? Ex. porc. DREXLER de la DNACaz dovedit. De ce nu da Parlamentul o lege si pt. procurorii executanti, nu numai pt. cei ce au functia de sef, pt a fi exclusi din magistratura? A fost rejudecat procesul doamnei Rarinca? De ce sa beneficieze de o viitoare lege numai Udrea, Bica sau Dragnea sa? Abuzuri sau savarsit si impotriva celor mai putin cunoscuti sau necunoscuti.

# nu conteaza date 6 februarie 2019 19:45 +1

Din pacate, imensa majoritate a "beneficiarilor" abuzurilor asa-zisei justitii, este formata din necunoscuti! Cei cunoscuti si de aceea, mediatizati, formeaza impreuna, doar cateva procente amarate din total...

# Andra date 6 februarie 2019 15:15 +3

Pt.cei(fără de minte) care nici acum nu înțeleg nimic pe ce se bazează statul de drept.? Logic e atunci când nu există lege nu există faptă penală! la fel e şi în cazul când legea nu e respectată de cei care fac justiție ;-) Deci fie chiar şi un infractor real dacă nu este judecat conform legii rezultă că judecata e în afara legii deci NULĂ. Aşadar toate condanările şi achitările din ultimii 10 ani sunt 100%NULE şi trebuiesc rejudecate urgent de instanțe legale şi fără protocoale ilegale. Punct! Dacă nu se face asta acum va trebui impusă amnistia şi grațierea pe 10 ani tuturor fără excepție întrucât toată justiția a fost ÎN AFARA LEGII(Adică fără LEGE) Însuşi Hristos a zis: "Că puterea păcatului este LEGEA" Adică lipsa legii reprezintă lipsa judecății şi a oricărei condamnări. Nu mai stați ca tâmpiții şi faceți dreptate URGENT în țară că atâtea ilegalități şi abuzuri nu s-au făcut nicăieri în lume!

# BELGIANCA date 6 februarie 2019 12:56 +2

F BUNA DECIZIA DAR AI OMIS UN LUCRU ELEMENTAR SA FIE ESCLUSI SI SA NU MAI POATA NICI ODATA SA LUCREZE IN MAGISTRATURA SI SA NU POATA EXZERSA 10 DREPTUL LA VOT SAU SA FIE VOTATI DAR GRABITIVA ODATA CA PINA O SA SE APROBE ACEASTA LEGE CA SI CELELALTE VOR FI PIEDICI CA DE OBICEI DE OIERUL SEF DE SIBIU.DAR PUTETI FACE CEVA PT ROMANI SI ROMANIA .NU VA FIE FRICA DE GICA MANDOLINA SI FINUL PONTA A LUI MAIOR DATI ORDONANTA DE URGENTA CA OIERUL SEF SA NU MAI POATA PUNE PEDICI .DOAMNE OCROTESTEI PE ROMANI SI PAZESTEI DE TRADATORI

# Jan date 6 februarie 2019 13:12 +4

Toata tara e oripilata de cazul "medicului" Matteo politi. Dar ce te faci cand toata justitia si toate institutiile din justitie sunt pline de impostori exact pe modelul Matteo Politi?? Demersul lui Plesoianu este perfect. Insa puscaria trebuie pe viata acuzatia fiind crime impotriva UMANITATII. Vrajeli am mai auzit. Concret avem nevoie nu doar gargara . Masuri in urma protocoalelor ilegale ( toate dosarele ultimilor 10 ani trebuie anulate), completele de 3 si 5 ilegale ce masuri s-au luat in afara de salvarea catorva vipuri?! Politicienii sunt acolo doar pt o parte relativ infima a populatiei sau pt toata tara? Nu vi se pare ca se lucreaza cu dubla masura ? Este legal? Lasati vrajeala si palavragelile. Fapte concrete vrem, nu gargara

# nu conteaza date 6 februarie 2019 13:25 -1

De propus, fiecare poate propune ce vrea. Doar nu se asteapta cineva ca propunerea lui Plesoianu sa fie luata in seama de vreunul cu putere de decizie! Inca ceva: 1-legea (in cazul asta), nu retroactiveaza deci, chiar daca ceva de genul asta ar fi adoptat, nu ar afecta pe nimeni din cei care AU FACUT mizerii si 2- pe cand O ADEVARATA lege a raspunderii magistratilor? Daca nu vrea nimeni sa pedepseasca nemerniciile de pana acum (desi baza legala exista!!!), macar sa-si doreasca cineva sa NU se mai intample asa ceva!

# BELGIANCA date 6 februarie 2019 13:27 +1

TU AI DREPTATE RAUL. NU AU FACUT NIMIC ABSOLUT NIMIC LEGAL. DOAR NU AU RESPECTAT CONSTITUTIA .NU AU AVUT RESPECT PT CETATENI ROMANIEI .SAU INCHINAT LA PORTILE ATOR .AU DISTRUS TOT CE ERA SOCIETETE ROMANEASCA SI IAU AVANTAJAT PE CELE STRAINE. DAR NU INCERC EU SA ITI DESCHID OCHII .SINT SIGURA CA SI TU VEZI LUCRURILE PRECUM MARELE PATRON AL ROMANIEI. CARE SPUNE EU NU AM AVUT DOSARE PENALE PT CA AU FOST TOATE INCHISE. DECI ASTA ESTE INTREBAREA MEA . CE A FOST INCHIS? EU CRED CA DACA NU AU FOST NU AVEA CE SA SE INCHIDA. CEPARERE AI?

# eu date 6 februarie 2019 14:07 +4

@raul: de protocoalele secrete semnate de cei doi cu serviciile, protocoale in afara legii, nu ai auzit??? s-au esti in grupul iohannistilor: " nu stiu si nu ma intereseaza,". daca nici in fata evidentelor, intrebi ce au facut cei doi, atunci proslaveste-i in continuare. de lingai nu duce lipsa omenirea

# lupu date 6 februarie 2019 14:33 +1

Pe noi romanii ne umilesc toti,extern si intern, si nu avem dreptul nici macar sa ne aparam,iar presa straina ne ataca si apara abuzurile si abuzatorii.Respect pentru guvernul ungar,da cu olandezii de pamant si nu-i lasa pe politicienii olandezi sa verifice statul de drept ungar,mai ales ca ambasador olandez i-a jignit.Noi cand suntem jigniti devenim pupincuristi.

# Euis date 6 februarie 2019 15:54 +1

@raul si toti cei care va doriti Justitie a la Kovesi,va doresc sa aveti parte din plin de aceasta pe pielea voastra.Poate se gaseste cineva sa o ia pe bunica ta(Maria Cocicova parca) sa o aduca la audieri la Bucuresti cu mascati pentru doua oua,si dupa acea sa se duca acasa cu ce vrea ea.Sau poate o sa faceti si voi astia care va doriti justitia lui Kovesi dintr-un lot(Nastase,Voiculescu,Vama,Medici,etc,etc).si dupa ani de audieri,procese sa va bage cineva la puscarie ca victime colaterale ale unui razboi politic,si atunci o sa va bucurati de ceea ce va doriti cu ardoare acum.Poate cineva va va trimite o lista nefinalizata inca a celor f.multi care au avut parte de legea lui Kovesi:Asa vrem noi,La puscarie-Nu avem dovezi/dar le vom face. Si daca va iese,si se intampla ceea ce va doream in randurile de mai sus o sa va bucurati tare de tot, sau o sa fiti victimele Ciumei Rosii....

# Retardanis date 6 februarie 2019 16:07 +2

Plesoianu Prededinte!. Daca se luau actiunile indicate de Plesoianu, statul paralel era demult oale si ulcele.

# romanul date 6 februarie 2019 18:05 +1

"Daca se luau actiunile indicate de Plesoianu, statul paralel era demult oale si ulcele." Tare adevarat! Dar si acum, pe legea actuale, trebuie urgent dati in judecata pentru ca jivinele sa nu apuce sa obtina vreo imunitate!

# Plesoianu presedinte ! Bosorogii ne-au tradat la SRI , date 6 februarie 2019 16:29 0

au marit bugetul mafiei securiste , adica seviciilor , in mod special SRI care-i un serviciu contra poporului . Deci noi suntem fortati s aplatim niste paraziti care ne creeaza probleme grave. PS. Nu zic , pot fi acolo si oameni de treaba dar i-as sfatui sa paraseasca acea imputziciune numita SRI. :o

# john date 7 februarie 2019 07:18 +1

eu l-as vota cu un milion de maini pe Livache PRESEDINTE! leprele la care face vorbire in proiect , ar trebui normal sa mearga la puscarie. proces ca la nurnberg ,pentru nazistii astia, in frunte cu nazistul sef!

# Edelweiss = Ivory Tower Controller date 6 februarie 2019 17:49 +7

Da, măi Pleșoianule, e bună inițiativa dar e ciuntă! E ciuntă fiindcă suferă de același beteșug al majorității legilor din Kolonia Penitenciară și Experimentală Rröemenika: Geaba voință dacă nema putirință. Adică degeaba scrii în lege fraze sforăitoare, alcătuite din cuvinte mari dacă „nu reglementezi un algoritm procedural cert, explicit, de implementare a legii”. Degeaba puii pedepse aspre pentru colaborare cu Gestapoul neo-nazist dacă activitatea de verificare a statutului neo-naziștilor cu robeeste o veritabilă utopie. Inga, Io* am încercat să-i cercetez pe câțiva securiști cu robe de la CA Suceava (Vespasiana de Apel ). Inga ce rahat cu moț a ieșit: declarația de necolaborare e depusă în dosarul titularului iar acces la dosarul personal nu are decât titularul! Ura, ura și la gară! https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/10/art-326-cod-penal-si-impunitatea-de.html

# ?????? date 7 februarie 2019 14:17 0

Ați putea să conturați ,la domnul Pleșoianu, o atitudine politică certă în acest mandat ? Apreciați că inițiativa este adresată parlamentarilor ?

# ?????? date 7 februarie 2019 14:59 0

Un text care ar putea propune ideea că, pentru domnul Liviu Pleșoianu, în societățile guvernate prin constituție, funcția de președinte are o puternică încărcătură poetică și uneori abstractă, îndeosebi referitor la funcționarea CSAT ? Probabil că de la dumnealui așa se percepe funcționarea CSAT, a justiției și rolul președintelui , textul de act normativ propus ''povestind" despre propriile "percepții legislative" ale autorului propunerii ? Remarcați și faptul că, a comuniștilor, constituția, era mai dură, muncitorească ?

# ?????? date 7 februarie 2019 15:04 0

Considerați că domnul Pleșoianu încercă să explice funcționarea constituției prin prisma propriilor sale experiențe și trăiri anterioare și a pregătirii profesionale dobândite, în propuneri legislative ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.05.2021 – Liberalii o vor pe fosta nevasta a lui Tulus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva