Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

LAZARICA ATENTEAZA LA CONSTITUTIE – Procurorul General Augustin Lazar este acuzat de incalcarea a patru articole din Legea fundamentala si de nerespectarea a trei decizii CCR. Iata documentul prin care ministrul Justitie Tudorel Toader este informat cu privire la derapajele repetate ale Procurorului General al Romaniei. Lazar deja a fost anuntat (Documente)

Duminică, 13 august 2017 12:27 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Refuzul comunicarii unei copii a dosarului clasat "Sufrageria lui Oprea" catre Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 ar putea reprezenta finalul carierei de magistrat a Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar. Membrii Comisiei parlamentare de ancheta conduse de deputata Oana Florea au inventariat articolele din Constitutia Romaniei pe care Procurorul General le-a incalcat prin actiunile sale fata de solicitarile Comisiei, precum si Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei, in numar de trei, pe care acesta le-ar fi nesocotit prin refuzul sau de a da curs unei solicitari a Comisiei.


La finalul acestei saptamani, Comisia parlamentara de ancheta i-a transmis ministrului Justitiei Tudorel Toader o ampla adresa in care sunt enuntate toate derapajele lui Augustin Lazar, dar si masurile ce trebuie luate.

Astfel, Procurorul General al Romaniei este acuzat ca prin decizia de a nu pune la dispozitia Comisiei o copie a dosarului clasat "Sufrageria lui Oprea", prin modul in care a interpretat articolele din Codul de procedura penala, dar si prin faptul ca si-a arogat atributii le CCR, solicitand CSM sa exercite la randul sau atributii care revin CCR, se face vinovat de incalcarea a patru articole din Constitutia Romania si de nerespectarea a trei decizii CCR:

Domnul Augustin Lazar, in exercitarea functiei de procuror general,

persista in a refuza solicitarea Comisiei, incalcand:

-principiul cooperarii loiale dintre institutii;

-principiul loialitatii fata de Constitutie;

-Art. 1 alin.(5) din Constitutie: ”In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.”

-Art. 61 alin.(1) din Constitutie: ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”

-Art. 54 alin.(2) din Constitutie:”Cetatenii carora le sunt incredintate functii publice, precum si militarii, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop, vor depune juramantul cerut de lege”

-Art. 131 alin.(1) din Constitutie: ”In activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor.”

-Deciziile Curtii Constitionale nr 411, 428 si 430/2017".

In cuprinsul adresei pe care o prezentam integral la finalul articolului, Comisia parlamentara de ancheta ii pune in vedere ministrul Justitiei textele de lege in baza carora are obligatia de a exercita de urgenta un control la PICCJ pentru a vedea cum isi indeplineste Lazar atributiile de Procuror General, dar si de a sesiza, in calitate de titular al actiunii disciplinare, Inspectia Judiciara cu privire la Augustin Lazar. Dupa cum se poate observa din cuprinsul amplei solicitari, membrii Comisiei de ancheta au fost vigilenti si i-au transmis lui Toader o solicitare bazate pe articole de lege, fix asa cum ii place ministrului Justitiei:

"Fata de cele prezentate, va rugam sa uzati de autoritatea dumneavoastra pentru a debloca aceasta situatie pe baza principiilor enuntate mai sus.

In situatia in care considerati ca trebuie sa va limitati la rolul ministrului justitiei ”trasat prin legile speciale care reglementeaza statutul magistratilor si organizarea judiciara”, rol enuntat de dumneavoastra in adresa nr. 4/60514/2017, inregistrata la Comisia speciala de ancheta cu nr. 4C-30/51 din 04/08/2017,

Va solicitam:

1.Sa initiati ”in extremis” exercitarea unui control care sa vizeze modul de indeplinire de catre domnul Augustin Lazar a atributiilor sale de serviciu, in calitate de Procuror General.

2.Conform art.44 alin.(4) coroborat cu art.45 alin.(1), in calitate de titular al actiunii disciplinare sa sesizati inspectia judiciara in legatura cu exercitarea de catre domnul Augustin Lazar a functiei de Procuror General.

Reaua credinta s-a manifestat prin incalcarile principiului cooperarii loiale dintre institutii, al principiului loialitatii fata de Constitutie, al art.1 alin.(5), art.61 alin.(1), art.54 alin.(2) si al art. 131 alin.(1) din Constitutie precum si al DCCR 411, 428 si 430/2017."

Augustin Lazar a fost instiintat

Urmare adresei transmise ministrului Justitiei Tudorel Toader, membrii Comisiei parlamentare de ancheta au procedat la trimiterea unei adrese si catre Procurorul General al Romaniei prin care il informeaza cu privire la demersul lor, solicitandu-i in acelasi timp sa comunice Comisiei copia dosarului "Sufrageria lui Oprea":

"In concluzie,

Revenim cu solicitarea noastra sa transmiteti comisiei parlamentare de ancheta, o copie dupa Dosarul nr.213/P/2017 inregistrat pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, precum si declaratiile persoanelor audiate, acestea fiindu-ne necesare la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii.

Prin persistenta in a refuza solicitarea comisiei, in exercitarea functiei de Procuror General, se incalca:

-principiul cooperarii loiale dintre institutii;

-principiul loialitatii fata de Constitutie ;

-Art. 1 alin.(5) din Constitutie: ”In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.”

-Art. 61 alin.(1) din Constitutie: ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”

-Art. 54 alin.(2) din Constitutie:”Cetatenii carora le sunt incredintate functii publice, precum si militarii, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop, vor depune juramantul cerut de lege”

-Art. 131 alin.(1) din Constitutie: ”In activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor.”

-DCCR 411 /2017

-DCCR 428/2017

-DCCR 430/2017

Practica judiciara extinsa (1073 referinte)Practica judiciara (526 referinte) Fata de cele prezentate, va anuntam ca l-am informat pe domnul Ministru al Justitiei despre situatie, rugandu-l sa uzeze de autoritatea sa pentru a debloca aceasta situatie pe baza principiilor enuntate mai sus iar ”in extremis”, in calitate de titular al actiunii disciplinare, sa sesizeze inspectia judiciara in legatura cu modul de exercitare a functiei de Procuror General in relatia cu comisia de ancheta.

Speram sa raspundeti pozitiv solicitarii noastre, incheind astfel un blocaj artificial, inutil si fara motiv care aduce prejudicii institutilor noastre."

*Cititi aici integral adresa transmisa de Comisia parlamentara lui Tudorel Toader

*Cititi aici integral adresa transmisa de Comisia parlamentara Procurorului General al Romaniei

 

Sursa foto: Mediafax

Accesari:3451

Comentarii

# mitica date 13 august 2017 13:40 +23

Am spus de nenumarate ori ca acest Lazar nu este altceva decat un fost comunist odios ca Tata-Lascu de altfel si o sluga ordinara a Lulutzei! Toti astia ar trebui arestati si condamnati pentru faradelegile comise! Sau tratati un un sut in dos!

# IO date 13 august 2017 20:52 -2

Măi omule, pleacă la pește , fă un grătar de ziua ta și petrece !De ce te stresezi atâta? Vezi că mâine trec pe la tine!

# Luați în rîs religia? date 14 august 2017 11:15 0

Cum sf. D-tru nu-i acu, abia-n octombrie să-și facă omul un grătar? Ce fără de frica lui Dzeu e ăst turnător ;-) !

# păcală in satul lui date 14 august 2017 22:15 0

... te bagi și tu în vorbă ca măraru-n ciorbă...! Și mai ușor cu turnătorii și cu aluziile la cele sfinte că..., cam încurci borcanele!

# PERVERSU LĂZĂRICĂ date 14 august 2017 11:18 +1

Lazăr e pervers! Pe hîrtie e șeful Ciordutzei. Înțelegătoare cu masochismul lui, LCK îl tratează ca atare, chemîndu-l pe Azorică, în public, la ordine: AVEM DE VORBIT.

# visu date 13 august 2017 15:02 +3

Ce nu se-ntelege la noi e ca abuzurile astora cu functii profesioniste sunt mult mai grave decat a alora din dosarele dincompententa lor!

# sfîntu Lazăr e bi- date 14 august 2017 11:09 +2

Lăzărică e bi- ! NU bisexual ci atît penal cît și mare sculă în sistemul judiciar, mare sculă fără sînge-n ... instalație. Face o echilibristică de mare clasă, nu cumva să se trezească parlamentarii să ceară o anchetă pe tema promovării și nu cumva să supere DNA&SRI, care-l aburcară atît de suuussss :P :P :P

# CSM are talent literar date 14 august 2017 11:44 +1

CSM, cel mai tare din parcare pe tema juzilor, le are la compuneri. În 2 pagini n-a fost în stare să răspundă la 3 întrebări clare: de fu informat de DNA, SRI și „candidatu” că AG e urmărit penal de DNA pt. fapte de corupție. www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

# CSM are... fustă? date 14 august 2017 12:21 +1

Întrebat de-a comunicat PERSONAL la MJ + CSM + Președinție că are dosar penal deschis la DNA în momentul analizei și numirii ca PG, Lăzărică... recomandă lectura deciziei CSM! www.secundatv.ro/studiu-de-caz/procurorul-general-augustin-lazar-se-ascunde-dupa-fusta-csm-50557.html/

# A TREIA PUTERE ÎN STAT = apă de ploaie date 15 august 2017 19:32 0

Curse ceva apă pe Dîmbovița de cînd apăru informația cu Mapa profesională măsluită a lui AG dar nimeni nu s-a-ndurat să sesizeze IJ...

# Mosu date 13 august 2017 20:42 +3

Absolut incredibila atitudinea acestui personaj desprins parca din povestile lui Creanga. singura solutie: afara! imi pare rau ca-i pun o eticheta- ce fatau are !

# REMEMBER date 14 august 2017 11:27 +2

Atitudinea lui AL e a naibii de credibilă de țineți cont că „Dacă spune ADEVĂRUL, procurorul general al României trebuie să demisioneze; dacă MINTE, va face pușcărie pentru obstrucționarea Justiției!”. secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167html/

# Penalu spălat DUPĂ jurămînt date 14 august 2017 21:05 0

Că licheluța Lăzărică a jurat să îndeplinească cu credință obligațiile ce-i revin - a fost... o glumă. În acel moment era încă învinuit penal și a fost indecent să i se forțeze mînuța...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce credeti ca presedintele Klaus Iohannis intarzie nepermis numirea la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 16.07.2018 – Ea este Augusta lui Augustin

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER