20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE CERE ARESTAREA AMBASADORULUI SUA – Judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea a facut plangere penala la DNA impotriva lui Hans Klemm si Valeriu Zgonea, pentru cumparare si trafic de influenta: „Trebuie sa aveti in vedere influenta pe care cei de mai sus o au asupra institutiilor publice, inclusiv asupra DNA... Se impune punerea in discutie a pericolului pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta lasarea in libertate a celor doi” (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 May 2016 16:54
Vizualizari: 69240

Demers inedit din partea unei judecatoare. Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, inculpata de DNA intr-un dosar care a picat la Inalta Curte, a formulat plangere penala impotriva ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm (foto 1), pentru cumparare de influenta, si impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, pentru trafic de influenta. Mai mult, judecatoarea Roman arata in plangerea trimisa la DNA, miercuri 18 mai 2016, ca s-ar impune chiar si arestarea celor doi.

Anuntul privind depunerea plangerii penale fata de Hans Klemm si Valeriu Zgonea a fost facut chiar de judecatoarea Roman, pe blogul personal floricaroman.wordpress.com. Florica Roman precizeaza ca a luat aceasta decizie dupa ce Hans Klemm si Valeriu Zgonea ar fi recunoscut ca si-au folosit influenta pentru a promova si urgenta adoptarea unor legi dorite de SUA. Judecatoarea considera ca „faptele lui Valeriu Zgonea de a-si folosi influenta data de functia detinuta asupra membrilor Camerei Deputatilor, pentru a promova si urgenta adoptarea unor legi, sustinute de SUA, in schimbul unor foloase necuvenite constand in cresterea influentei sale publice si politice, cu scopul de a fi mentinut in functia de Presedinte al Camerei Deputatilor, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de trafic de influenta, prevazut de art. 291 Cod penal”, iar „faptele lui Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, de a-si folosi prestigiul si influenta pe care o are in Romania, vizitandu-l pe numitul Valeriu Zgonea la sediul Camerei Deputatilor si participand la conferinta de presa comuna, prin acestea transmitand public ca il sustine in pozitia de Presedinte al Camerei Deputatilor, in contra partidului care l-a desemnat, in schimbul exercitarii influentei acestuia asupra deputatilor pentru ca a sustinut si urgentat votarea unor legi sustinute de ambasador, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de cumparare de influenta, prevazut de art. 292 Cod penal”.


De asemenea, Florica Roman (foto 2) le cere procurorilor DNA sa analizeze pericolul pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta lasarea in libertate a celor doi. Judecatoarea sustine, in acelasi timp, ca nearestarea acestora ar putea crea in societate temerea ca Justitia nu functioneaza, tocmai intr-un caz in care este atacat si manipulat statul de drept prin una din functiile sale esentiale, si anume legiferarea.

Nu in ultimul rand, Florica Roman atrage atentia asupra influentei pe care cei doi ar avea-o asupra institutiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenta recunoscuta de Laura Codruta Kovesi, care a multumit in repetate randuri Ambasadei SUA pentru sprijinul acordat.

Florica Roman face insa si o precizare extrem de importanta. Mai exact, judecatoarea arata ca prin aceasta cerere a dorit sa arate „cat de usor se pot construi 'compuneri' penale in sezonul denunturilor”, si „cat de usor este sa vorbesti despre 'egalitate in fata legii' cand te bucuri de imunitate deplina”.

Iata textul publicat de judecatoarea Florica Roman pe blogul floricaroman.wordpress.com:

Plangere la DNA impotriva ambasadorului american Hans Klemm si Valeriu Zgonea pentri trafic de influenta. Se cere arestarea lor preventiva

Am trimis o plangere penala la DNA pe data de 18 mai 2016 impotriva numitilor Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, si Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, pentru comiterea infractiunilor de cumparare, respectiv trafic de influenta, solicitand in acelasi timp luarea in considerare a arestarii preventive a acestora.

Plangerea vine in urma faptului ca, intr-o conferinta comuna de presa tinuta pe data de 13 mai 2016, acestia au recunoscut public ca si-au folosit influenta pentru a promova si urgenta adoptarea unor legi, sustinute de SUA.

Data fiind pozitia ocupata de cei doi si influenta pe care o au, precum si gravitatea deosebita a faptelor comise de acestia, am solicitat DNA sa aiba in vedere oprtunitatea aplicarii dispozitiilor din Codul de procedura penala privind masura arestului preventiv.

Astfel, trebuie sa aveti in vedere influenta pe care cei de mai sus o au asupra institutiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenta recunoscuta chiar de Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Lasarea in libertate a celor doi ar putea crea in societate temerea ca justitia nu functioneaza tocmai intr-un caz in care este atacat si manipulat statul de drept prin una din functiile sale esentiale: legiferarea.

In acest sens exista o bogata practica judiciara a instantelor prin care, uniform si constant, s-a dispus luarea masurii arestului preventiv fata de inculpati cu motivarea generala si comuna ca 'lasarea acestora in libertate ar crea in societate temerea ca justitia este nefunctionala'.

Fata de toate aspectele de mai sus, consideram ca se impune punerea in discutie a pericolului pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta lasarea in libertate a celor doi, am sustinut in plangere.

Sunt judecator de peste 20 de ani si stiu ca diplomatii beneficiaza de imunitate deplina, iar parlamentarii au imunitate speciala.

Prin cererea de fata am dorit sa dovedesc cat de usor se pot construi 'compuneri' penale in sezonul denunturilor, dar si a arata cat de usor este sa vorbesti despre 'egalitate in fata legii' cand te bucuri de imunitate deplina. Oricare alta persoana ar fi fost in pozitia Ambasadorului American Hans Klemm, si recunostea public ca si-a folosit influenta asupra presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea sa treaca anumite legi, era automat 'saltat' de mascati, retinut si bagat la tubulatura, la 'Beciul Domnesc'.

Pentru referinta, postez mai jos integral plangerea trimisa DNA”.

Iata plangerea judecatoarei Florica Roman impotriva ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea:

CATRE
DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE

Subsemnata Florica Roman, dom. in Oradea, (...), formulez prezenta:

PLANGERE PENALA

Impotriva numitilor:

Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, pentru comiterea infractiunii de cumparare de influenta, prevazuta de art. 292 Cod penal, si

Valeriu Zgonea, deputat si Presedinte al Camerei Deputatilor, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta, prevazut de art. 291 Cod penal,

Solicitandu-va sa faceti cercetari si sa luati masurile legale ce va revin in competenta.

MOTIVE:

In data de 27 aprilie 2016, numitul Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, a fost exclus din Partidul Social Democrat si s-a incercat schimbarea sa din functie, lucru nereusit.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Valeriu+Zgonea+exclus+din+PSD

In data de 13 mai 2016, Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, s-a intalnit la sediul Parlamentului cu Valeriu Zgonea, inca Presedinte al Camerei Deputatilor.

La finalul intalnirii a fost organizata o conferinta de presa comuna, transmisa in direct de mai multe televiziuni cu acoperire nationala, in care cei doi au dat declaratii oficiale:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Ambasasdorul+SUA+conferinta+de+presa+cu+Zgonea+Sunt+aici+pentru

In acea conferinta de presa, numitul Valeriu Zgonea a declarat ca a primit 'multumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la ordonanta 109 cu guvernarea corporativa, a institutiilor publice si companiilor publice, legile privind achizitiile publice care creaza deja un avantaj pentru toate societatile care sunt in Romania', adica inclusiv pentru societatile americane.

Ambasadorul Hans Klemm a declarat apoi, la randul sau: 'I-am multumit (lui Valeriu Zgonea, n.r.) pentru modul in care a indeplinit in ultimele saptamani mai multe prioritati legislative importante pentru Romania si SUA – referitor la restituirea proprietatilor, la exproprieri, legea managementului intreprinderilor de stat, legi foarte importante'.

Observati ca Ambasadorul Hans Klemm NU a multumit Parlamentului in general, sau Camerei Deputatilor in particular, ci presedintelui Valeriu Zgonea personal, prin aceasta recunoscand public influenta personala pe care numitul Valeriu Zgonea, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a avut-o in adoptarea respectivelor acte normative, de mare interes, se pare, pentru Statele Unite.

Ambasadorul a mai declarat ca 'sunt aici pentru ca domnul Zgonea este presedintele Camerei Deputatilor. Am inteles ca situatia nu s-a decis inca si sper ca se va decide cat mai repede'.

Regulamentul Camerei Deputatilor, prevede ca:

Art. 33, atributiile Presedintelui Camerei Deputatilor.

c) acorda cuvantul, modereaza discutiile, sintetizeaza problemele puse in dezbatere, stabileste ordinea votarii, precizeaza semnificatia votului si anunta rezultatul acestuia;

d) conduce lucrarile sedintelor Biroului permanent;

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=introcd1-c

Art. 31, atributiile Biroului Permanent al Camerei Deputatilor:

g) hotaraste, in cazul initiativelor legislative, retinerea lor spre dezbatere si adoptare ca prima Camera sesizata sau trimiterea la Senat a celor pentru care Camera Deputatilor este Camera decizionala;

i) intocmeste proiectul ordinii de zi a sedintelor Camerei Deputatilor si al programului de lucru al acesteia, pe care le transmite Comitetului liderilor grupurilor parlamentare spre dezbatere si aprobare;

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=introcd1-d

Din lecturarea textelor legale mai sus mentionate reiese ca Presedintele Camerei Deputatilor, nu doar conduce sedinta Camerei si sintetizeaza problemele puse in discutie dar, in calitate de sef al Biroului Permanent, are un rol important in intocmirea proiectului ordinei de zi si in a hotari care propuneri legislative vor fi retinute spre dezbatere in Camera.

In concluzie, Presedintele Camerei Deputatilor este o personalitate politica cu multa influenta in a fixa ce legi intra in dezbaterea Parlamentului, ce legi urmeaza a fi adoptate si cu privire la adoptarea acestora.

Profitand de aceasta calitate, numitul Valeriu Zgonea a promovat legile sustinute de ambasador si le-a trecut prin Camera Deputatilor, folosindu-se in acest scop de influenta pe care o are asupra deputatilor din pozitia de presedinte al Camerei.

Pe de alta parte, influenta Statelor Unite asupra politicilor publice din Romania este de notorietate, lucru recunoscut atat in Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015-2020, cat si in pozitiile publice ale celor mai influenti politicieni, indiferent ca fac parte din legislativ sau executiv. Aceeasi influenta rezulta chiar si din pozitiile adoptate de DNA, care prin declaratiile Procurorului sef a multumit repetat pentru sprijinul acordat de Ambasada SUA in lupta anticoruptie.

Art. 291 – Traficul de influenta

(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, savârsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public si care promite ca il va determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intârzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscarii, iar când acestea nu se mai gasesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Art. 292 – Cumpararea de influenta

(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, pentru sine sau pentru altul, direct ori indirect, unei persoane care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public, pentru a-l determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intârzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(2) Faptuitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta.

(3) Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat, daca au fost date dupa denuntul prevazut in alin. (2).

(4) Banii, valorile sau orice alte bunuri date sau oferite sunt supuse confiscarii, iar daca acestea nu se mai gasesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Va solicit sa constatati ca atat Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea cat si Ambasadorul SUA Hans Klemm au recunoscut public in direct ca si-au folosit influenta pentru adoptarea unor legi de catre Parlamentul Romaniei, legi dorite de Statele Unite.

Mai mult, prin prezenta sa in Parlament si conferinta de presa publica cu Valeriu Zgonea, Ambasadorul SUA a intarit pozitia acestuia impotriva partidului care l-a propus la Presedintia Camerei Deputatilor si care, la data intalnirii, dorea sa il schimbe din functie.

Fata de dispozitiile legale de mai sus si recunoasterile celor doi, solicit sa constatati ca faptele lui Valeriu Zgonea de a-si folosi influenta data de functia detinuta asupra membrilor Camerei Deputatilor, pentru a promova si urgenta adoptarea unor legi, sustinute de SUA, in schimbul unor foloase necuvenite constand in cresterea influentei sale publice si politice, cu scopul de a fi mentinut in functia de Presedinte al Camerei Deputatilor, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de trafic de influenta, prevazut de art. 291 Cod penal.

Faptele lui Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, de a-si folosi prestigiul si influenta pe care o are in Romania, vizitandu-l pe numitul Valeriu Zgonea la sediul Camerei Deputatilor si participand la conferinta de presa comuna, prin acestea transmitand public ca il sustine in pozitia de Presedinte al Camerei Deputatilor, in contra partidului care l-a desemnat, in schimbul exercitarii influentei acestuia asupra deputatilor pentru ca a sustinut si urgentat votarea unor legi sustinute de ambasador, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de cumparare de influenta, prevazut de art. 292 Cod penal.

Mai mult, date fiind pozitiile publice ocupate de cei doi si gravitatea faptelor mai sus expuse, va solicit sa aveti in vedere disp. art. 202, alin. 4, lit e, Cod pr. penala si, daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege, sa procedati in consecinta.

Astfel, trebuie sa aveti in vedere influenta pe care cei de mai sus o au asupra institutiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenta recunoscuta chiar de Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Lasarea in libertate a celor doi ar putea crea in societate temerea ca justitia nu functioneaza tocmai intr-un caz in care este atacat si manipulat statul de drept prin una din functiile sale esentiale: legiferarea.

In acest sens exista o bogata practica judiciara a instantelor prin care, uniform si constant, s-a dispus luarea masurii arestului preventiv fata de inculpati cu motivarea generala si comuna ca 'lasarea acestora in libertate ar crea in societate temerea ca justitia este nefunctionala'.

Fata de toate aspectele de mai sus, consideram ca se impune punerea in discutie a pericolului pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta lasarea in libertate a celor doi.

Va solicitam, in concluzie, sa analizati cele de mai sus si sa actionati in consecinta.

Florica Roman

18 mai 2016

*Cititi aici textul postat pe blog si plangerea penala formulata de judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea

Comentarii

# Mikael date 18 May 2016 17:12 +25

Si eu am facut o plangere penala impotriva presedintelui ANRE, care ca a permis numitei EON sa incaseze ilegal taxa radio-TV iar parchetul de pe langa judecatoria din urbea mea a considerat ca-i o speta din sfera dreptului civil.

# BERCEA MONDIAL ,, e manevra lu frații miei.........,, date 18 May 2016 17:38 +28

Ei l-aș reclama pentru art. 400 CP iar pe procurorul șef al DNA pentru art. 394 și art. 395 C.P. în formă continuată. Serviciile române de informații nu se vor agita pentru că agenții organizațiilor străine au atras la colaborare persoane importante din structurile de apărare și securitate ale României. Modalitățile de punctare, verificare și introducere în rețeaua informativă a fost prin organizarea de ,,cursuri, convocări, seminarii, etc.,, susținute financiar de agenții acestor structuri. o altă modalitate a fost furnizarea de echipamente specifice din domeniul IT, detectare materiale radioactive, biologice și chimice, mașini, etc. Recompensarea personală a celor din agentură se face prin invitarea în străinătate la diferite cursuri, cu suportarea logistică, oferirea de cadouri, susținere și recomandare în funcții de conducere, etc.

# GIGI BERLOGEA date 19 May 2016 07:59 +9

Pentru ,,BERCEA MONDIAL,, E MANEVRA LU FRAȚII MIEI.........,, În referie la art. 394 CP, cred că te referi la litera ,,b,, adică SUBMINAREA POLITICĂ A STATULUI ROMÂN.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 May 2016 10:20 0

AM CITIT OPINIILE VOASTRE!!!!!!!!!!DAR!!!!!!CACI EST UN MARE DAR!!!!!! MAI EXISTA SI CONVENTIA DIPLOMATICA DE LA WIENNA 1953 LA CARE MERMELICA/I PARTE SEMNATARA!!!!!!NU SE POATE  !!!!!!!ASTEA/S VISE DE CATEL!!!!!!DACA S/AR ARESTA AMBASADORUL!!!ATENTIE AMBASADORUL!!!!!AR FI SINONIM CU DECLARATIE DE RAZBOI AMERICII...VA SIMTIT IN STARE??? CEL MULT CF CONVENTIEI DIPLOMATICE  S/AR PUTEA APLICA PCTUL 9 ADICA SA FIE DECLARAT  PERSONA NON GRATA!!!!(ca de asta ambasadorul isi prezinta scrisorile de acreditare PRESEDINTELUI!!!)CITITI,CITITI,CITITI!!!ca sa nu va mai prostiti .asta care a scris si facut PROSTIA !!!CU ARESTAREA AMBASADORULUI ASA A SI JUDECT(MERMELIT) CIT A FOST IN SCAUN,DE ASTA SI ARATA JUSTITIA CUM ARATA ,DIN CAUZA ,,STIINTEI,,!!!!!!!(ar putea sa mai intervina si conventia  TPI CARE A FOST SEMNATA  DE MERMELICA PRIN PONTA!!!! ca de asta lucrarea lui nu prea este plagiat caci NU A MAI EXISTAT TPI PINA LA PONTA,DECI ESTE CAM ORIGINALA LUCRAREA LUI!!

# DODI date 18 May 2016 17:12 +69

Cât adevăr are judecătoarea și cu câtă indiferență va fi tratată solicitarea ei. Cunoaștem atitudinea de slugă americană a luluței așa că sunt șanse imense ca pe această cerere să se depună un strat de praf gros de ...3 ani. Luluța nu a mișcat nimic în denunțurile făcute de guvernul Ponta la adresa unor ”simpli” membri de partid PDL. Cum credeți că va face acum, cu atât mai mult cu cât este vizată direct.

# KARAMBA date 19 May 2016 11:02 +10

Chiar daca, PRIN ABSURD, MAE ar propune expulzarea lui Mr K, Ciolannis va face pe mortu-n papusoi!

# remember date 19 May 2016 13:21 +3

„Am fost insultați! Cum adică să faci film despre Moldova și moldoveni și să nu filmezi nici o scenă măcar în țara noastră? Regizorii din SUA zic că moldovenii nu au internet. Să se ducă americanii iștea la Orhei și să vadă că peste tot este Wi-Fi gratuit! Azi am semnat decretul privind expulzarea din Moldova a ambasadorului SUA, James D. Pettit. L-am sunat și i-am zis drept în față: Jimi, tu nu mai ai ce căuta la noi în republică”, a declarat Nicolae Timofti

# morarescu date 18 May 2016 17:13 +33

Unul a cumparat, celalalt a traficat...sau invers ? :-)

# 'compuneri' penale in sezonul denunturilor” date 19 May 2016 16:57 +4

Procurorii DNA stiu mai bine . . . „cat de usor se pot construi 'compuneri' penale in sezonul denunturilor”

# gogu date 18 May 2016 17:29 +61

Mr Klemm calca in picioare cele mai elementare reguli de diplomatie dar isi permite la slugarnicia de care dau dovada cei ce se ploconesc in fatza sa :-|

# Andrei Muresan date 18 May 2016 20:01 +36

Am spus si scris de multe ori ca adevaratii oameni ai Romaniei sunt femeile nu barbatii. Ele au demonstrat ca sunt net superioare barbatilor: in sport, educatie, medicina, etc. Aceasta doamna este cu advarat doamna. Este o profesionista in domeniul Justitiei si cred ca va avea succest pentru noi romanii. Chiar daca, cele loaze de tip bolsevic precum Kovesi sau Stanciu nu vor face nimic pentru dreptate, doamna judecator Florica Roman este de departe geniala. Cele doua ticaloase, lesbiene ale justitiei nu se ridica nici macar la nivelul calcaiului acestei doamne, si nici nu au cum caci sunt niste "viermi", care nici la pescuit nu sunt buni(bune). PUNCTUM.

# Andrei date 18 May 2016 20:35 +2

Conventia de la Viena, 1961, imunitate diplomatica, anul II de drept. Vai de noi. :|

# vai de tine nu vai de noi date 19 May 2016 09:09 +12

ptr. comentatorul ,,Andrei,,: vezi în primul rând ce infrac prev. și sanct. art. 394 și art. 395 C.P. În al doilea rând șeful DNA nu are imunitate dipomatică.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 May 2016 12:11 0

PTR vai de tine nu vai de noi//bai nea  cum iti zici tu!!!!!!! andrei are dreptate!!!!!!! si iti demonstrez foarte usor ca  ESTI NECITIT!!! LEGILE COMUNITARE PREVALEAZA  IN FATA LEGILOR STATALE????dupa ce/mi raspunzi la asta  GINDESTE/TE DCA LEGILE DIPLOMATICE RATIFICATE DE MERMELICA PREVALEAZA DREPTULUI ROMANESC??????DUPA CE TE/AI GINDIT RASPUNDE/MI!!!!!!

# avocat traditional date 18 May 2016 20:52 +9

In stilul de a gandi,a aprecia si a actiona al DNA, ipoteza incadrartilor juridice ,facuta de  Bercea Mondial ,sunt perfecte.Dar cand aceasta politica a dominatiei acceptate porneste de la varful,varfurilor,ce vina are Luluta ca este pe linie?

# zgonea milogu' date 18 May 2016 21:00 +26

zgonea ce milog. al 3 om in stat se milogeste la un ambasador, chiar usa. zgonea milogu'

# Mr Klemm = lobbyist pentru funcții date 19 May 2016 22:18 +3

„După părerea mea, ambasadorul Statelor Unite a greșit, așa ceva nu se face. El a uitat că este ambasadorul Statelor Unite și s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcții. Păi asta în România se cam pedepsește, e trafic de influență. Sigur, la ei e lobby, la noi e trafic de influență și dacă îl descoase puțin Codruța Kovesi s-ar putea să-l cheme la DNA, sigur glumesc”, a spus Băsescu la România TV.

# Mr K apara incompetenta date 19 May 2016 00:00 +17

"Sustin in totalitate munca doamnei Kovesi.”. Își însușește, involuntar, erorile Luluței! "Persoana care a făcut expertiza în acest dosar este acreditată pe domeniile pe care a făcut expertiza". Poate aţi acreditat-o dumneavoastă în ultima perioadă. În anul 2008 doamna Aurelia Nicolae nu era decât specialist in niciun caz nu era expert în evaluarea valorii de piaţă a societăţilor comerciale. Pentru a evalua o societate comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul pieţelor specifice, un expert financiar şi un jurist. O astfel de evaluare este un proces de durată şi nu se poate face în cinci zile. Tot ce spuneţi este o mare minciună. Încercaţi să induceţi ideea că apăraţi persoanele care lucrează în cadrul DNA. Dacă luaţi apărarea unei persoane care a produs un mare fals economic pe baza căruia 12 persoane sunt condamnate, nu face decât să decredibilizaţi instituţia pe care o conduceţi. Ascundeţi cu intenţie, falsul şi incompetenţa." www.dcnews.ro

# CTP il critica pe Mr Klemm date 19 May 2016 00:05 -8

"Domnul Zgonea este un persoană care nu are nicio cădere, nicio putere cu privire la problemele pe care le-a enumerat domnul Klemm. Din poziţia de preşedinte într-un picior de scaun, domnul Zgonea nu poate să rezolve nimic din tot ce a enunţat domnul Klemm. (...) Ne aflăm în faţa unei discriminări. A ales un politician aflat într-o conjunctură cât se poate de specială în momentul de faţă să iasă cu el într-o conferinţă de presă. Nu se justifică după părerea mea sub nicio formă", a mai declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24

# Mr Klemm se amesteca unde nu-i fierbe oala date 19 May 2016 00:27 +1

"Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloș că acțiunea ANAF nu a influențat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acționat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obținute prin acte de corupție și furate de la poporul român", a spus ambasadorul american, pe Facebook - See more at: http://www.covasna.e-vocearomaniei.ro/partide/klemm-sunt-de-acord-cu-ciolo-aciunea-anaf-nu-a-influenat-dreptul-antenei-de-a-emite#sthash.JXEuR2x2.dpuf

# antena3.ro date 19 May 2016 10:08 +8

Constatând că informaţiile care au ajuns la înaltul reprezentant al SUA la Bucureşti sunt insuficiente pentru formarea unei opinii obiective, directorul Antena 3, Mihai Gâdea i-a trimis o scrisoare care conţine precizări esenţiale în acest caz: ''In primul rând, sentinţa la care se face referire atât în media cât şi în comunicatele oficiale, cea din 8 august 2014, nu priveşte niciuna dintre cele cinci televiziuni, adevăr confirmat şi de procurorul şef al DNA, dna Laura Codruta Kovesi în declaraţia facută pentru ziarul Adevărul în data de 10 august 2014."

# livia date 19 May 2016 07:19 +18

Este de admirat curajul doamnei. Vorbim de curaj intr-o actiune normala (daca tara ar fi fost normala). Bineinteles ca nu se va intampla nimic, dar macar  stim sigur ca doamna nu este lingator de clante. Pana la urma, klemm si predecesorii nici nu sunt asa de vinovati. daca li se permite, de catre slugi, de ce nu ar face ceea ce fac?

# nu se va intampla nimic??? date 19 May 2016 23:50 -1

"Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmațiile făcute în spațiul public de doamna judecător Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Inspectorii urmează să efectueze verificări pentru a stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, Alin Alexandru.

# nae girimea date 19 May 2016 08:18 +14

O felicit pe doamna care a dovedit caracter . Si eu m-am gindit la un moment dat sa-i dau in judecata pe acest individ , dar si pe Kovesi pt abuz in serviciu .Problemele de sanatate insa m-au impiedicat in acest demers . Amintesc faptul ca in Ungaria , ambasadorul american a fost amenintat cu un proces pt niste afirmatii si a fost silit sa-si ceara scuze . Deasemenea dl Orban nu l-a primit in audienta pe dl ambasador . Ce diferenta fata de slugoii si cacaciosii nostri .! Ramine insa un principiu : trebuie imediat actionati in judecata atunci cind isi permit imixtiuni

# leo date 19 May 2016 08:53 +16

oamenii care au curajul in Romania sa puna punctul pe 'i" sunt pe cale de disparitie precum caprele negre

# saha date 19 May 2016 09:13 +10

Nu cred ca un ambasador poate fi arestat preventiv. Mai ales cel american.Legile SUA prevad ca nici un american nu poatem fi judecat pentru infractiuni etc decât dupa legile SUA si in SUA. In schimb MAE are dreptul sa-l declare PNG (persona non grata) si sa ceara rechemarea sa, conform uzantelor internationale. Cu Zgonea e alta caciula.

# Golan date 19 May 2016 09:28 +13

Va zambi batjocoritor trimisul C.I.A pe post de ambasador in Romania,cand va citi cele scrise de d-na judecatoare din Romania,d'a tot isi va roade unghiile cata,cand il va injura tot mai multa lume,ca asta nu le place ''baietilor''.Incepe sa se intrrevada ca a avut dreptate A.Severin cand a prevazut ceva revolta impotriva sistemului tortionar sustinut de amerloci in Romania.

# Cristian Moldoveanu date 19 May 2016 09:35 +16

Evident ca aceasta plangere penala e "retorica" sa spun asa. Doamna judecator nu se astepta la un rezultat pozitiv, ci face un exercitiu de "justitie romaneasca". Adica pe sistemul "suspiciuni rezonabile", sau "lansarea temerii ca justitia e nefunctionala", ca motivare a arestului preventiv, sau "nu exista dovezi directe, dar inculpatul trebuie dat exemplu", etc. Cred ca o pot tine in ritmul asta pana maine. Totusi, desi ramane doar un exercitiu, e bine ca cineva il face. Si chiar daca va ramane fara rezultat, exista niste adevaruri de necontestat in acuzatiile din acesta plangere, care e posibil sa aiba niste urmari interesante, daca nu acum, poate candva in viitor. https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/05/14/zgonea-si-klemm-sau-gitenstein-2-0/

# basicuta date 19 May 2016 09:35 +13

Fantastica dna jude, bravo pt un adevarat practician al dreptului, amu..noi asteptam cu incredere ca cei doi faptuitori sa fie chemati la audieri cu presa asteptand pe scari...practica DNA...sau sa fie luati de pe strada si dusi la audieri...conf.practicii DNA... si in final sa fie retinuti si trimisi pt arestare prev. cu catuse la mana printre ziaristi....ce exemplu ar fi pt toti paduchii trimisi ambasadori in Romania si pt gura lor conf. Delia.

# Demersul este diluat chiar de către autoare date 19 May 2016 10:15 +2

prin afirmaţia: "Prin cererea de fata am dorit sa dovedesc cat de usor se pot construi 'compuneri' penale in sezonul denunturilor, dar si a arata cat de usor este sa vorbesti despre 'egalitate in fata legii' cand te bucuri de imunitate deplina." :-|

# Salvamar date 19 May 2016 10:59 +13

Ce vreti? Cand ambasada americana a declarat ca 10 persoane din Ambasada lucreaza alaturi de procurorii DNA la facut dosare, cand FBI are biroul in sediul DNA, dar nu il are in Procuratura SUA, nimeni NU s-a revoltat si nimeni nu a spus ca se incalca Constitutia Romaniei. Nu este legal ca SRI sa faca anchete penale, dar este legal ca servicii secrete straine - FBI, CIA; Secret service sa le faca in Romania? In filmul Argo la un moment dat cineva propune ca Sahinsahul Iranului, refugiat in SUA sa fie schimbat cu ostaticii, folosind expresia - sa-l dam pe vagabondul asta Iranului la schimb cu ostaiciii.Replica a fost - nu putem, pentru ca ceilati vagabonzi care ne servesc vor intelege ca nu-i putem apara. Acum intelegeti de ce Basescu si acolitii lui din PDL nu sunt cercetati? Sunt ”vagabonzii” lor. Asa a ajuns Basecu presedinte in 2009, falsificand alegerile sub privirea blanda a DNA si americanilor, asa am fost calcati in picioare de americani la referendum - isi aparau VAGABONDUL.

# ochila date 19 May 2016 12:21 +10

Ce gretosi sant liberalii de stransura (pedelaci) aparandu-l pe Zgonea si condamnand opiniile lui Tariceanu vizavi de ambasadosul american si interventiile sale. Va place umilinta blagorghiilor?

# Zgonea = impostor? date 20 May 2016 07:52 +2

"Dar cel mai grav mi se pare să admiţi acest mijloc în lupta anticorupţie. Adică o manevră puturoasă, o manevră tipică a politicianului corupt din România, adică a-l folosi pe acest impostor... Este un impostor. Este individul cu declaraţiile alea... Ciocănarul de la Roger Waters, care stătea cu ciocanul acolo să spargă zidul Casei Poporului. Care, de altfel, a fost părtaş la toate nefăcutele PSD-ului în materie de antijustiţie, începând cu 2012. Ce, a făcut vreo opinie separată? Până la proba contrarie, (întâlnirea dintre Hans Klemm şi Valeriu Zgonea – n.r.) este o prostie. Cred că a fost greşit informat că trebuie să facă treaba asta. Sau e o confuzie. E unul din cele mai frumoase nonsensuri pe care le-am văzut în ultima vreme. Ce să rezulte de aici? Nimic. Domnul Klemm a coborât în ochii unora ca mine, de exemplu - şi cred că nu sunt singurul -, prin acest gest. Singurul efect a ceea ce a făcut domnul Klemm este degradarea în imagine a domniei sale”, a declarat CTP

# steluta date 20 May 2016 08:08 0

Mai gretos era Ponta care recunostea hlizit si alintat ca domnu Goe ca el l-a pus pe Zgonea la Camera Deputatilor si ca a gresit , de parca nu stia cate legi necesare democratiei romanesti a blocat Zgonea ca sef al camerei in timp ce el era premier si sef al PSD. Mai mult Ponta cu aceeasi inconstienta si le asuma ca propuneri in 2013 pe basistele Kovesi si Bica la DNA+DIICOT semna coabitari cu Basescu desi candidase cu sloganul Jos Basescu si facea lobby RMGC+Chevron la vedere fara rusine . N-or fi buni liberalii corciti cu pedelei dar justitia in timpul lui Ponta si varu Kazanciuc a ramas o reduta basista cu ajutorul acestor 2 acoperiti

# AMANOLESEI ELENA-DOINA date 20 May 2016 08:37 +7

UAN JUDECATOR ADEVARAT. FELICITARII!!!!

# pentru unii muma... date 20 May 2016 09:36 +2

IJ are alta parere! S-a autosesizat ca doamna jude a fluierat in biserica sectei DNA-SRI si precis va prioritiza dosaru'!! IJ s-a facut ca nu vede purtarea robelor in strada la taraba lui Danilet si a pus la FEZANDAT, din iunie 2011, sesizarea primita!!! http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/lumeajustitiei-ro-sesizeaza-unbr-si-inspectia-csm-purtarea-robelor-in-strada-la-taraba-foto-a-lui-cristi-danilet-si-a-asociatiei-lider-just-incalca-legea-avocaturii-si-constituie-abatere-disciplinara-magistratii-din-tara-sunt-oripilati-de-situatie

# ADEVARUL date 20 May 2016 18:48 +2

CU O FLORICA DE ACEST FEL NU SE FACE PRIMAVARA...SE FACE DIRECT VARA.BRAVO.MAGISTRATUL ASTA SALVEAZA ONOAREA CATORVA MII DE SLUGI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva