15 iunie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRADAREA SE PLATESTE – Inspectoarea Elena Radescu care a boicotat controlul dispus de ministrul Justitiei Tudorel Toader la DNA a fost trimisa in judecata disciplinara pentru ca a avut intalniri de taina cu sefa DNA Laura Kovesi, in timpul controlului. Elena Radescu este cea careia Kovesi i-a trimis masina la scara sa o aduca la DNA, ca sa nu se deranjeze. Sectia pentru procurori a CSM va da verdictul!

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 martie 2018 16:38
Vizualizari: 11192

Plimbatul cu masina DNA i-a daunat carierei! Inspectia Judiciara a trimis-o in judecata disciplinara pe procuroarea Elena Radescu, inspector judiciar in cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori din cadrul IJ, dupa ce aceasta s-a plimbat cu masina asigurata de DNA pentru a se intalni cu sefa parchetului anticoruptie Laura Kovesi in timpul controlului pe care il efectua la DNA, din dispozitiile ministrului Justitiei Tudorel Toader. Fata de Elena Radescu a fost exercitata actiunea disciplinara miercuri, 14 martie 2018, procuroarea care s-a plimbat cu masina DNA fiind acuzata de incalcarea unor prevederi din Legea 303/2004 privind statutul judecatorului si procurorului, mai exact a literelor a) si m) ale articolului 99, unde sunt prevazute abaterile disciplinare.


Mai exact, inspectoarea Elena Radescu este acuzata ca "a adoptat o conduita contrara demnitatii si prestigiului functiei pe care o exercita prin afirmatiile nereale, facute intr-o interventie telefonica la un post de televiziune" si ca "a incalcat procedura regulamentara prin aceea ca a discutat cu procurorul-sef al respectivei unitati de parchet conditiile de efectuare a controlului fara ca, in prealabil, sa consulte membrii echipei de control si solicite comunicarea datelor si informatiilor necesare in raport de obiectivele controlului".


Elena Radescu, inspectoarea premierelor

In urma actiunii Inspectiei Judiciare, Elena Radescu devina astfel primul inspector judiciar din Inspectia Judiciara care a fost vreodata trimis in judecata de institutia in care lucreaza, dupa ce reprezentatii IJ s-au sesizat din oficiu fata de actiunile publice ale lui Radescu.

Aceasta nu este insa singura premiera care o are in prim plan pe Elena Radescu. Pentru inspectoarea Elena Radescu care a condus, in vara lui 2017, echipa de cinci inspectori desemnata sa controleze activitatea de mamangement a sefei DNA, Laura Kovesi, conform dispozitiilor ministrului Justitiei, Tudorel Toader, s-a inventat o noua institutie.

Mai exact, in premiera Sectia pentru procurori din CSM, aceeasi care va trebui acum sa se pronunte in cazul abaterilor disciplinare constatate de IJ, a sesizat din oficiu Inspectia, in octombrie 2017, pentru a-i aparea reputatia Elenei Radescu, desi aceasta nu se declarase lezata de anumite afirmatii sau reactii aparatute in spatiul public. Practic, procurorii din CSM au cerut IJ sa ii apere reputatia Elenei Radescu, fara vointa sa.

Si asta nu este tot. In aceeasi perioada a fost inventata si institutia "insusirii unei sesizari din oficiu". Mai exact, in Raportul nr. 6601/IJ/1369/DIP/2017, intocmit de inspectoarea Nicoleta Rhfir, procuroarea Elena Radescu este intrebata daca isi insuseste actiunea Sectiei de procurori din CSM, fara a tine insa cont ca instiutia "insusirii unei sesizari din oficiu" a CSM de catre judecatorul ori procurorul vizat nu exista in Romania si nu poate deci fi folosita in actele si actiunile Inspectiei.

Amintim ca in timpul controlului efectuat de echipa de inspectori judiciari coordonata de Elena Radescu pentru efectuarea controlului la DNA au aparut in spatiul public date potrivit carora inspectoarea care astazi este trimisa in judecata disciplinara a avut intalniri de taina cu sefa DNA Laura Kovesi, care i-ar fi pus la dispozitie un autoturism al Parchetului Anticoruptie pentru ca Elena Radescu sa se deplaseze la DNA de una singura, fara ceilalti inspectori desemnati sa realizeze controlul pentru a stabili "tematica de control". Ulterior, informatia a fost confirmata chiar de Elena Radescu, care a justificat ca nu a putut merge la DNA cu masinile Inspectiei Judiciare, intrucat acestea "erau la coafor".

Iata precizarile Inspectiei Judiciare de miercuri 14 martie 2018:

"Exercitarea actiunii disciplinare fata de un inspector judiciar

Bucuresti, 14 martie 2018. in cursul acestei zile, InspectiaJudiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de inspectorul judiciar Elena Radescu, pentru savârsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a)[1] si lit. m)[2] teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata.

In ceea ce priveste abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a), s-a retinut ca inspectorul judiciar cercetat disciplinar a adoptat o conduita contrara demnitatii si prestigiului functiei pe care o exercita prin afirmatiile nereale, facute intr-o interventie telefonica la un post de televiziune.

Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. m) teza a II-a, s-a retinut ca, in calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma sa efectueze un control la Directia Nationala Anticoruptie, inspectorul a incalcat procedura regulamentara prin aceea ca a discutat cu procurorul-sef al respectivei unitati de parchet conditiile de efectuare a controlului fara ca, in prealabil, sa consulte membrii echipei de control si solicite comunicarea datelor si informatiilor necesare in raport de obiectivele controlului, prin adresa avizata de directorul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori, si sa instiinteze conducerea Inspectiei Judiciare.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea magistratului in cauza."


Comentarii

# un mizantrop date 14 martie 2018 17:56 +15

"Fatucile" astea, "magistrate", procuroare au un soi de tupeu vecin cu nesimtirea, probabil, dat de apartenenta, sau sprijinul promis de servicii. Altfel, cum va imaginati ca poate veni un subaltern sa afirme, in direct, la o televiziune, ca a beneficiat de avantaje de la cel controlat, pentru ca masinile institutiei erau la coafor?! Cat de obedient si de vandut sa fii tu membru CSM-procurori, n-ai cum sa treci peste un asa afront! Plus ca se mai estompeaza si aura zeitei...

# inspectorul date 15 martie 2018 07:50 +2

Realizati ca, CSM nu are un ghid de efectuare a unui control la orice unitate de parchet din tara? Nici prin cap nu le-a trecut in 28 de ani de libertate ca va veni ziua cand trebuie sa execute un control. Bag seama ca inspectia nu are nicio autoritate. Cand vor fi controlate la sange(conform legii toate unitatile de parchet din tara) inclusiv la PORTOCALA, MANDARINA, PAPICI, EVA, BUCURICA ETC?

# Cristi date 14 martie 2018 18:37 -13

Daca tot pretindem ca prezentam adevarul, hai sa incercam sa-l prezentam pana la capat. In acest sens, ar fi util de amintit nota trimisa in august 2017 de catre Elena Radescu spre CSM. In nota respectiva se mentioneaza dispozitiile primite de catre ea de la conducerea IJ, printre care "efectuarea intr-un anumit mod a controlului, de natura a crea conditii pentru scurgeri de informatii in cauze aflate in proceduri speciale, verificarea unor dosare care se aflau in proceduri de inventariere si nu se aflau in lucru la procurori, audierea unor persoane care au plecat din DNA pe segmentul comunicare". Mai mult, aminteste si de conduita din timpul controlului a doi inspectori, pe care ea o considera neprofesionista. Daca punem in ecuatie si faptul acesta, poate ca lucrurile incep sa se lege putin, si poate vedem ca aceasta actiune disciplinara are motive mai adanci decat cele enumerate. Si da, tradarea se plateste, doar ca nu in sensul insinuat de catre autorul articolului. :)

# un mizantrop date 14 martie 2018 19:45 +3

Deci, hai sa spunem adevarul pana la capat: daca lucrurile alea spuse de impricinata ar fi fost reale, acum am vorbi de dosarul deschis de DNA sefului IJ. In rest, ce sa spun, un sifon DNA in IJ, care-si denigreaza si sefii si colegii, mai mult arunca in derizoriu munca acestui colectiv, o adevarata "profesionista" a departamentului "MANIPULARE_DEZINFORMARE" din celebrul cuplu fantezist DNA-SRI. Tu ai dreptate, daca ar fi anchetata pentru toate astea ar trebui exclusa din magistratura, asa, o "atentionam" un pic, e buna o sluga la casa CSM-ului si dupa ce s-o duce zeita se va lipi de dosul mostenitor...

# Carcotas date 14 martie 2018 20:08 -2

Adevarul se bazează pe fapte, nu pe parerea unora. Madame Radescu este prea versatata dupa cate eliminări a gestionat, si era normal sa aibă si ea o "opinie" intr-un raport. Tehnica este veche, hotul striga primul uite hotii ca sa scape el. Manipulați ieftin!

# Cristi date 15 martie 2018 00:56 0

Da, insa de ce IJ a asteptat cale de 8 luni inainte de a incepe procedura disciplinara, daca faptele sunt atat de grave? Sau oare are legatura cu razboiul mediatic lansat recent, cand se aduce in fata tot ce se poate aduce? (vezi declaratiile - amuzante e un adjectiv prea bland - ale lui Dragnea, printre multe altele similare). Si nu, DNA nu are competenta de a ancheta asemenea fapte, chiar daca sunt sau nu reale, se gasesc in afara competentei institutiei.

# un mizantrop date 15 martie 2018 18:56 0

DNA ancheteaza ce vrea ea, crime, violuri, accidente de circulatie, toate, pot avea, la un moment dat "tangenta cu fapte asimilate faptelor de coruptie". Sa zici ca nu are competenta pe ceva, orice, comiti o blasfemie! Si apoi, orice are legatura cu ceva ce ar prejudicia aura zeitei se desfasoara, in ritm de stana, ciobaneste, asa cu "nu stiam ca-i graba", n-ati vazut cat dureaza sa vina la o audiere, la DIICOT i-a luat aproape un an... Nu e vorba de un razboi mediatic, daca ai vietuit pe planeta asta in ultimii zece ani, ai sti ca, macar, o parte a presei a fost "in razboi" cu abuzurile DNA. Aaaa, ca, acum, isi iau unii masuri pentru eventguala debarcare si reevaluare a zeitei, ca, vezi, Doamne, s-au achitat de fisa postului, ai si tu dreptatea ta....

# Cristi date 16 martie 2018 13:51 0

Un exemplu recent legat de declinarea competentei DNA este inaintarea spre Parchetul General a unei acuzatii asupra lui Tariceanu, legata de declaratia acestuia de avere. Deci, cred ca e cale lunga pana la 'DNA ancheteaza ce vrea ea'.

# un mizantrop date 16 martie 2018 15:51 0

Cred ca tu n-ai inteles rolul PG in slujirea tarinei anticoruptie: la PG ajung dosarele din care n-a avut DNA ce mulge, spre clasare. E ca atunci cand un medic il vede pe unul ca moare si-l transfera a alt spital, ca sa nu se inregistreze el cu decese. Gata, e ultima data cand mai fac scheme, crezi ce vrei si descurca-te cu ce intelegi....

# Adina date 14 martie 2018 19:19 +3

Cum zicea Giordano Bruno arzand pe rug "si totusi se-nvarte" . Parca se simte o miscare , cat de cat, in tara asta si in speta in justitie :-)

# leo date 14 martie 2018 23:46 +1

Așa e Adina. Sunt sigur că la Drept ai învățat de treaba asta pe care a zis-o Giordano Bruno. Dacă aveai altă specialitate ai fi greșit și ai spus că afirmația aprține lui Galileo Galilei. Pllus că simți și mișcarea.

# Golanul date 14 martie 2018 19:32 +2

Din păcate această insectoare eterna si mai ales neprofesionista va fi albita de sinistra secție pt procurori. De altfel Cristi unul dintre ei ne -a explicat deja mai sus. Ca doar nu e micuțul securist de Valcea sau mutul de la timiș Chis nu poate fi suspectată de atata coerență

# Anonymus Magnus date 14 martie 2018 19:48 0

Eppur si muove a zis Galileu, dupa ce s-a ridicat de pe locul unde abjurase. Asta ca sa fim exacti!

# Klaus-Klaus date 14 martie 2018 20:45 +3

:sigh: Cum ar zice scribii de avertismente de pe pachetele de tzigari: PLIMBATUL IN MASINA lulutzei dauneaza GRAV kr-ului de magistrat inspector :P PS GHINION! 8)

# georgel date 14 martie 2018 21:04 +4

Sa fie bagata la racoare la Sighet spagara sa se invete minte! Daca la nivelul CSM se ia spaga la greu ce sa mai ceri la omul care cauta de mancare prin tomberoane. Increderea in justitie este zero fiindca membrii CSM nu au nicio treaba cu aplicarea legii de catre magistrati in Romanica.Toti din CSM au bube in cap la munte si la mare. Bine ca va dati salarii de 25.000 de ron/luna si pensii de 43.000 ron/luna. Huuo CSM!

# Judecator iccj date 14 martie 2018 21:05 +3

Cu siguranta pseudo magistrații din secția pt procurori vot respinge acțiunea împotriva acestei incompetente. Nu le e teama nici de recurs la iccj pt ca acolo se va implica tovarășa lor de ilegalități tarcea . Deja matilet i-a spus președintei iccj. Si ea a spus sigur bogdanel. Cum vrei tu in maniera ta securistica. Suntem judecători și trebuie sa ajutam procurorii De judecatori nu ne pasa

# inspectia... judiciara ??? nici un procuror n-a priceput date 14 martie 2018 22:36 +3

afirmatiile ministrului Elena Udrea dupa intalnirea cu reprezentantii Samsung Corporation in Coreea de Sud cu privire la suprafetele de teren retrocedate in Romania care depaesc suprafata tarii... ANCHETEAZA CINEVA ?!? Evident ca nimeni nu le-a cerut Prefectilor sa prezinte suma totala a suprafetelor de teren retrocedate inscrise in Titlurile de Proprietate emise in ultimii aproape 30 de ani prin Ordinul Prefectuliui... Depasesc de peste 100 de ori suprafata fiecarui Judet ? Cine le-a emis, cine le-a cumparat de pe piata neagra ? Amatorii de drepturi de despagubire ? Actionarii Fondului Proprietatea ? ANRP nu stie ce suprafata totala a despagubit si care este suma totala platita ? Avem 41 de judete si Municipiul Bucuresti ... i-a vazut cineva pe toti prefectii chemati la DNA sa prezinte raportul in ultimii 6 ani ? 150 de posturi de Procurori DNA nu fac fata la cele aproape 3200 de primarii care au retrocedat terenuri.... Curtea de Conturi stie ceva ??? Sistemul ? Basescu ? SRI ? NATO ?

# Retardanis date 15 martie 2018 14:58 0

Aberatii si tot felul de lucruri fara logica se intampla daca pleci de la premize gresite. Premiza gresita este ca procurorii sunt magistrati. Deci trebuie luptat ca procurorii sa fie egalii avocatilor. Adica procurorii sa nu mai fie magistrati.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2021 – Hagi si Popescu au fost umiliti, seful DNA Crin Nicu Bologa s-a lefait la VIP (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva