Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

UMILINTA PENTRU TARCEA – CCR i-a pus la punct pe sefa ICCJ si pe toti acolitii ei din Colegiul de conducere, care nu au pus in aplicare modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. Curtea a constatat un conflict juridic de natura constitutionala cu Parlamentul, cauzat de refuzul ICCJ de a respecta noua Lege 304, astfel incat sefii Inaltei Curti sa-si pastreze privilegiul de a conduce Completele de 5 judecatori, nefiind desemnati aleatoriu. Deciziile Completelor de 5 sunt nule

Miercuri, 7 noiembrie 2018 16:39 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Umilinta maxima pentru presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie Cristina Tarcea (foto). Aceasta a oferit miercuri, 7 noiembrie 2018, o prestatie cel putin indoielnica la Curtea Constitutionala a Romaniei, acolo unde s-a discutat conflictul juridic de natura constitutionala dintre ICCJ si Parlament, reclamat de Guvern, in cazul compunerii Completelor de 5 judecatori. Dovada este ca Tarcea nu a reusit sa convinga judecatorii CCR, astfel incat acestia din urma au confirmat ca Inalta Curte a incalcat legea.


Sefa ICCJ Cristina Tarcea a mers la CCR pentru a sustine punctul de vedere al instantei supreme in cazul conflictului juridic de natura constitutionala cauzat de refuzul Inaltei Curti de a pune in aplicare modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara in ceea ce priveste compunerea Completelor de 5 judecatori. Mai exact, este vorba despre conflictul izbucnit dupa ce Cristina Tarcea si acolitii ei din Colegiul de conducere al ICCJ au decis sa nu aplice prevederile noii legi 304/2004 si sa traga la sorti completele de 5 judecatori ale ICCJ, pe motiv ca legea nu e clara si ca nu exista dispozitii tranzitorii, respectivele complete fiind deja formate, iar o noua tragere la sorti urmand sa aiba loc la inceputul anului viitor. Practic, s-a dorit pastrarea situatiei din prezent, in care doar patru membri ai Completelor de 5 judecatori sunt trasi la sorti, iar presedintele si vicepresedintii ICCJ sunt membri de drept, prezidand automat completele. Or, legea noua prevede ca toti cei cinci membri sunt trasi la sorti, iar sefii ICCJ vor prezida completele doar daca vor fi la randul lor trasi la sorti. Cu alte cuvinte, s-a dorit pastrarea privilegiilor sefilor ICCJ care fac parte si prezideaza Completele de 5 fara sa fie trasi la sorti.

Pe de alta parte, trebuie spus ca tragerea la sorti a tuturor membrilor Completelor de 5 judecatori este obligatorie inca din 2014, si tot de atunci ICCJ a decis sa nu respecte legea. Iar asta intrucat Colegiul de conducere al Inaltei Curti a modificat regulamentul impotriva legii, stabilind ca doar patru membri ai Completelor de 5 judecatori sunt trasi la sorti, sefii Inaltei Curti fiind automat membri de drept si presedinti de complete.

In final insa Cristina Tarcea a suferit o infrangere rusionoasa. CCR a constatat existenta unui conflict juridic intre ICCJ si Parlamentul Romaniei si a decis ca: Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a proceda de indata la desemnarea prin tragere la sorti a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecatori, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.207/2018”.

Oricum, trebuie spus ca in momentul de fata este obligatoriu organizarea unor trageri la sorti a Completelor de 5 judecatori, ceea ce inseamna ca in cazul in care componenta acestora se va schimba faza de apel a dosarelor va trebui reluata de la zero. Mai mult, prin confirmarea de catre CCR a nelegalitatii Completelor de 5 prin tragerea la sorti a doar 4 membri, situatie mentinuta timp de 4 ani, toate deciziile pronuntate sunt lovite de nulitate.

Tarcea umflata cu pompa, Stanciu dispret total

In final, inainte de a prezenta decizia CCR, remarcam un fapt cat se poate de jenant. Si anume modul in care Cristina Tarcea a fost umflata cu pompa de catre aparatul de propaganda al Statului Paralel. Venirea Cristinei Tarcea la sedinta CCR a fost prezentata drept garantia ca Executivul si implicit Puterea PSD-ALDE vor suferi un esec crancen. Ce s-a intamplat, am vazut cu totii.

Totodata, trebuie evidentiat inca un aspect. Si anume dispretul total manifestat de partenera de nadejde a DNA, judecatoarea CCR Livia Stanciu. Aceasta a refuzat sa se abtina de la judecarea cazului, astfel cum Lumea Justitiei a solicitat, fiind intr-o evidenta stare de incompatibilitate in conditiile in care, inclusiv in timpul mandatelor sale, compunerea Completelor de 5 judecatori s-a facut pe langa lege. Mai mult, Stanciu a refuzat sa se abtina in pofida solicitarilor adresate in acest sens de catre colegii sai. De altfel, nici nu e greu de intuit cum a votat in acest caz Livia Stanciu.

Iata comunicatul CCR:

In ziua de 7 noiembrie 2018, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul dispozitiilor art.146 lit.e) din Constitutie si ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum si ale art.34, art.35 si art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, determinat de refuzul explicit al acestei din urma autoritati publice de a aplica o lege adoptata de Parlament, si substituirea in acest mod, implicit, autoritatii legiuitoare, cerere formulata de prim-ministrul Guvernului Romaniei.

Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi:

-A admis sesizarea formulata de prim-ministrul Guvernului Romniei si a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de hotararile Colegiului de conducere a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, incepand cu Hotaraea nr.3/2014, potrivit carora au fost desemnati prin tragere la sorti doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecatori, contrar celor prevazute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.255/2013.

-Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a proceda de indata la desemnarea prin tragere la sorti a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecatori, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr.207/2018.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, prim-ministrului, Senatului, Camerei Deputatilor si Inaltei Curti de Casatie si Justitie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

* Cititi aici Hotararea Colegiului de conducere al ICCJ prin care s-a decis ca noua Lege 304/2004 sa nu fie respectata

* Cititi aici actiunea Guvernului pentru constatarea unui conflict juridic de natura constitutionala intre ICCJ si Parlament

* Cititi aici apararea sefei ICCJ Cristina Tarcea

Accesari:7216

Comentarii

# Iulian date 7 noiembrie 2018 17:02 +15

Rusinea nerusinoasei este ca vantul in varful muntelui; o bate din toate partile! Asa ca, ,,urmatoarea” lui Stanciu nu putea fi vreo eminență a dreptului chiar si cocoțată in varful muntelui (in)justitiei romane. Chiar si persistenta in prostie tine de un anumit talent si, cu atat mai mult, prostia insasi!

# jude date 7 noiembrie 2018 20:24 +3

Judecatorii de la ICCJ reprezinta statul mafiot format din cheile justitiei lui base. Banditii s-au pus singuri in functie de presedinti de complet si i-au belit pe prosti. Nu zic ca unii chiar nu trebuiau beliti dar cum ramane cu principiul democratic care spune ca mai bine 10 infractori in libertate decat un nevinovat in puscarie?

# DOREL date 8 noiembrie 2018 06:07 +4

Rusinea e a judecatorilor "supremei instante" care au incalcat litera legii timp de 4 ani, ceea ce demonstreaza ca "suprema instanta" s-a autoplasat in adanca ilegalitate si s-a erijat in executant al statului paralel mafiot, terorist si criminal ! Si, b): este nevoie ca Parlamentul sa-si ia rolul in serios si sa reseteze componenta "supremei instante" - care s-a compromis iremediabil - basca ca au comis un munte de infractiuni (pardon de cacofonie) care, la actualul regim al contopirilor de pedepse inseamna sute de ani de inchisoare per capita ! Si de ce resetare ? Pentru ca lupul isi poate schimba parul dar naravul ba, cu aceiasi "jdecatori supremi" justitia va i fi doar o iluzie ! Parerea mea ...

# Adela date 8 noiembrie 2018 10:27 0

Cata başcalie ! Cum se face ca numai unde sunt implicate vip-uri ilegalitatile din justitie ies cel mai mult in evidenta si se cauta rezolvarea cat mai urgent ! Judecatorii "instantei supreme" nu au incalcat legea doar timp de 4 ani ci timp de 10 ani (prin protocoalele secrete ilegale) se tot incalca legea.plus ca sunt mult mai multe probleme in justitia romaneasca: coruptie, legi interpretabile si neconstitutionale, probe falsificate, oameni condamnati pe suspiciuni sau acuzati de prejudicii care nu pot fi dovedite,interceptari ilegale,trunchiate,falsificate,etc.Asta e justitie? Este o RUSINE NATIONALA,TERORISM se cheama ce au facut escrocii din justitie si SERVICII. 10 ani de CONDAMNARI NULE !!!!!!!!

# Vasi date 8 noiembrie 2018 10:42 0

nu credeti ca acelasi principiu al tragerii la sorti trebuie aplicat si completurilor de 3 judecatori? De ce se vorbeste numai despre nerespectarea prevederilor si procedurilor legale numai pentru completurile de 5 judecatori? Completurile de judecata de 3 judecatori au functionat si functioneaza, la fel, prin desemnarea directa a unuia dintre membri! Aceasta incalcare a legii este(a fost) menita sa stabileasca la procese un judecator(presedinte) care sa duca la bun sfarsit ordinele primite! Credem ca aveti datoria sa sesizati CCR, din partea Guvernului Romaniei si cu existenta acestui conflict institutional! Asteptam cu mare interes masurile pe care le veti dispune in acest sens! Procedand altfel se va demonstra ca nu exista interesul in vederea INTRODUCERII LEGALITATII IN SISTEM! Aceasta situatia va genera concluzii de genul : PAROLE, PAROLE … !

# 4 ani de pagube la bugetul de stat!! Milioane de euro paguba date 7 noiembrie 2018 17:23 +9

Daca 4 ani de hotarari sunt nule atunci banii cheltuiti cu producerea hotararilor anulate (indemnizatii/salarii+diurne+cheltuieli de protocol+cheltuieli judiciare diverse) trebuie ca vor fi recuperati de la faptuitori:membrii colegiului de onducere ale caror hotarari asumate prin semnatura au produs pagubele.

# steluta date 7 noiembrie 2018 21:15 +3

Tarcea Parcea trebuie sa raspunda penal pentru abuz in serviciu in constitutirea completelor de la ICCJ

# Goargăș date 7 noiembrie 2018 17:24 +2

Dacă Cesare Lombroso ar mai fi trăit acum, ce exemple notorii ar fi avut, în frunte cu Flatulentul care a creat Statul paralel, fie-i în veci numele blestemat!

# un mizantrop date 7 noiembrie 2018 17:25 +2

Nicio surpriza! cand te gandesti, totusi, ca asta e "expertiza" pe justitie a presedintelul...nici securitatea nu mai e ce era, de la "recrutarea" tuturor aprozaristilor si macelarilor, a scazut mult nivelul de competenta...Totusi, asta (ca sa-l citam pe pres) nu indeplineste conditiile de pensionare pe Legea 80?! Ca si daca ar avea grad de general, cu toate prelungirile, mie mi se pare ca ar trebui sa treaca direct in retragere...

# Baran Gheorghe date 7 noiembrie 2018 17:28 +4

Parca seamana cu maimuta Zira din filmul Planeta Maimutelor, care era de partea oamenilor, totusi.

# Ce lepra , mai si comenteaza ! date 7 noiembrie 2018 17:45 +16

25000 pe luna noi platim pt. ticaloasa asta care nu respecta legea ? si inca vreo 40000 pe luna la Stanciu , si la Macovei , si la ... Da ce lucreaza astea fratilor ? Fac autostrazi de unele singure sau canal Dunare-Sighetul-Marmatiei ? Programeaza sateliti pt. Marte sau fac operatii pe cord deschis? Nu, sunt doar niste parvenite ticaloase si aia de ne condus la fel ca ele . Cum este posibil ca cineva , de la Stat, sa castige mai mult de 10 ori ca altul ? NU EXISTA ! Ziua are tot 24 de ore si nu pot fi Einstein toate !

# Colegiul de conducere al Inaltei Curti: INTANGIBILI !? date 7 noiembrie 2018 23:28 +6

Statul Democrat aduna resurse de la toata lumea: persoane fizice, juridice, din exploatarea resurselor naturale... si imparte banii publici dupa se pretinde ca are nevoie natiunea... Subventiile statului pentru agricultura erau permise inainte de 1989... dupa 2007 banii se duc la UE iar subventiile vin numai de acolo... Alocarile pentru Serviciile Secrete si Justitie, teoretic, ar fi trebuit sa fie in interesul tuturor cetatenilor nu pentru protocoale secrete, fbricare de probe, condamnari comandate si achitari premeditate... Si cum sa faci asa ceva fara sa impui macar un om potrivit in completele de judecata de 5 judecatori chiar daca legea spune ca tragerea la sorti era obligatorie? Nu face nimeni plangere pentru abuz impotriva celor care au ales sa legifereze pe langa lege ? Daca Primarii si Consiliile Locale ar alege sa faca la fel atunci cand nu le convine o lege... ar fi anchetati ? Justitia lui Harcea-Parcea. Musiu Presedinte: Asta va era Statul de Drept ? Minciuna si impostura!

# Florin date 7 noiembrie 2018 17:45 0

Normal,legal, constituțional!

# Edelweiss - Neabsolvent de studii juridice (apud tarcea) date 7 noiembrie 2018 17:47 +10

Mey, reiau o opinie de acum ceva vreme: ca să interpretezi legea îți trebuie, într-adevăr, să ai absolvită specialitatea studiilor. Dar în primul rând îți trebuie să ai BUN SIMȚ! Nu bun-simț juridic, ci BUN-SIMȚ elementar. Căci doar așa se poate deduce și aplica eficient sensul expresiei „Lex superiori derogat legi inferiori”. Am văzut zilele trecute cum un BOW cu talangă colhoznică adaugă prin hotărâre de ministru (normativ de rang inferior) o condiție suplimentară la cele 5 condiții cumulative de accedere la concursul de procuror SIIJ. Azi vedem cum o altă ilustră WACĂ cu talangă securistă adaugă la lege printr-un normativ de asemenea inferior: o căcăcioasă de hotărâre de colegiu a ÎCCJ. Din aceste 2 exemple se poate deduce de ce Rroemenika asta a ajuns pe fundul haznalei: pentru că e condusă și diriguită de personaje cu talangă. DE NESIMȚIȚI. De persoane fără cel mai elementar bun-simț!

# erată date 7 noiembrie 2018 18:14 +1

în loc de „hotărâre de ministru” se va citi „circulară (ordin) al procurorului general”

# Ste19ven date 7 noiembrie 2018 19:02 +3

"...Din anul 2014, tragerea la sorţi s-a făcut în şedinţă publică. Nimeni nu a invocat nelegala constituire a completurilor de 5. Timp de patru ani, nimeni, judecători sau avocaţi, nu a citit legea? Ba au citit-o şi au interpretat corect legea", a spus şefa ICCJ. "Întrebare: Doamna Tarcea îşi menţine afirmaţia potrivit căreia autorii sesizării au uitat să citească şi art.32 din legea privind constituirea completurilor de judecată?", a scris Toader pe contul său de Facebook. 8)

# Jemapel Costel date 7 noiembrie 2018 19:23 +5

Un fleac... i-a terciuit! Si sa intelegem ca dosarul referendumul poate fi revizuit pe motiv de complet de judecata facut terci de terciuitoarea sefa? Hmmm.. interesant.. Sa-mi fac provizii de popcorn... :lol:

# ionel date 7 noiembrie 2018 19:53 +1

Se pare ca am uitat ca deciziile Curtii Constitutionale se aplica pentru viitor si nu pot retroactiva conform Constitutiei! sau o respectam doar cand ne convine!!!

# ZEUS date 7 noiembrie 2018 23:28 +3

Mai Ionele "smechere" ce vrei sa zici? Adica fraierii care au apucat a fi condamnati in mod nelegal s-o ia in freza? Du-te mah d-aci. Adica sa stea la puscarie oameni condamnati nelegal??? Beee ILEGAL. Tu nu esti batut in cap?sau te faci asa la prosteala ca nu intelegi?Ia uite mah !!! Si nu numai dosarele din ultimii 4 ani sunt nelegale ci TOATE DOSARELE DIN 2009 PANA IN PREZENT SUNT NELEGALE, OAMENI CONDAMNATI SI FAMILII DISTRUSE IN MOD NELEGAL !!!?? Sa intre la puscarie toti . Toti cei vinovati de aceste ilegalitati sa intre la puscarie. Au ruinat vieti,familii cu stiinta din REA VOINTA. Sunt niste criminali. Asta este o alta dovada a modului cum s-a facut justitia in Ro. O justitie facuta in mod ILEGAL SI DISCRIMINATORIU PE SPAGI, PE SMECHERIE, PE INTERESE PERSONALE. SOLUTIA ESTE GRATIEREA SI AMNISTIA iar cei care au distrus justitia la puscarie,sa nu beneficieze de AMNISTIE SI GRATIERE. Gata cu puscariile si cu epoca procurorilor. Au ruinat Romania

# Baran Gheorghe date 8 noiembrie 2018 12:27 +1

"IONELE" , mai "plimab-te putin " Articolul 453 NCPP - Cazurile de revizuire ,alin 1) ,lit f)hotărârea s-a întemeiat pe o prevedere legală ce a fost declarată neconstituţională după ce hotărârea a devenit definitivă, în situaţia în care consecinţele încălcării dispoziţiei constituţionale continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate.

# Baran Gheorghe date 8 noiembrie 2018 12:47 0

"IONELE" , mai "plimab-te putin " Articolul 453 NCPP - Cazurile de revizuire ,alin 1) ,lit f)hotărârea s-a întemeiat pe o prevedere legală ce a fost declarată neconstituţională după ce hotărârea a devenit definitivă, în situaţia în care consecinţele încălcării dispoziţiei constituţionale continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate.

# Gigi date 7 noiembrie 2018 20:03 +3

Se schimbă eșaloanele ????????????

# ?????? date 7 noiembrie 2018 22:32 -6

Ați zice că publiciștii de la Luju.ro nu ar fi aflat că legea nu dispune retroactiv și că politicul sau alte persoane interesate nu ar putea imixtiona în funcționara justiției și în derularea actului de justiție?

# santinela date 8 noiembrie 2018 08:04 +4

Unii nu inteleg ca in speta nu este vorba despre neretroactivitatea unei legi, ci despre CONSTATAREA facuta de CCR ca o LEGE nu a fost "aplicata" in mod legal si ca atare, efectele aplicarii ilegale a unor norme trebuiesc remediate de la data de la care si-au produs efectele in mod ilegal.

# Adina date 8 noiembrie 2018 11:14 0

Aici nu e vorba doar de retroactivitate. Aici e vorba de ILEGALITATI IN JUSTITIE. Sarpele Tariceanu se opune vehement unei OUG de gratiere si amnistie. Sarpele Tariceanu crede ca va lua achitare. Sarpele Tariceanu dupa parerea lui mii de oameni condamnati nelegal sa stea la puscarie doar pt ca asa vrea el. Justitia s-a facut in mod ilegal.Legile TOATE IN RO sunt INTERPRETABILE.=^^^^Legea nu poate fi interpretata(prin adaugare sau presupuneri) de cei ce trebuie sa o aplice.^^^^

# ?????? date 7 noiembrie 2018 22:36 -7

Ăștia zic că nu au aflat că nu se schimbă judecătorii în timpul procesului decât în anumite condiții ce țin de obiecivitatea și necesitatea înfăptuirii actului de justiție ?

# Capac date 8 noiembrie 2018 10:41 0

Securistule, securiștii de ICCJ au incalcat legea. :-*

# Edelweiss - Înțalept cu BUN-SIMȚ (de Bukowina) date 8 noiembrie 2018 00:44 +3

Zice tăriceanu - luptătorul cu gura împotriva systemului deep state: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze ...” Zice dragnea - luptătorul non-combat împotriva systemului dep-state: Dacă se dă amnistie și grațiere, zice lumea că se dă greațiere pentru dragnea. Apăi, Io* propun o măsură de bun simt: întrucât amnistia și grațierea sunt o măsură reparatorie inevitabilă, ca să nu mai zică unii sau alții că sunt favorizați 1 sau 2 oameni, propun ca acei 1 sau 2 oameni să facă un decisiv pas înapoi, să depună neechivocă DEMISIE, astfel încât să nu mai fie nici un impediment interpretativ la implementarea acestei măsuri reparatorii față de miile de încarcerați aiurea, față de miile de cariere distruse, față de miile de familii nenorocite, față de miile de destine ucise sau schilodite. Că doar n-o fi tăriceanu „Ombelico del Mondo” iar dragnea „Axis Mundi” ! Amândoi imediat DEMISIA! Marsch!

# nae din dealul feleacului date 8 noiembrie 2018 05:40 0

Justitia intirzie,dar soseste! Fidel Castro-avocat.

# FLORIN G date 8 noiembrie 2018 07:27 +3

REGULAMENTUL DE FUNCTIONARE DE LA ICCJ ESTE AIDOMA DIABOLICELOR PROTOCOALE. CE AR AVEA CEVA DE SPUS INSPECTIA JUDICIARA, SAU D-UL MINISTRU TUDOREL TOADER ? REFERITOR LA - PRESEDINTA ICCJ - CRISTINA TARCEA CARE A RECUNOSCUT PUBLIC ACUM CATEVA ZILE CA SE OPUNE APILCARII PREVEDERILOR LEGALE(modificarile la Legea 304/2004). ESTE F.GRAV LA ACEST NIVEL. REGULAMENTUL ADAUGA LA LEGE, O MODIFICA SI PRODUCE CONSECINTE CONTRAR LEGII. CINE A ELABORAT SI APROBAT ACEST REGULAMENT AR TREBUI SA RASPUNDA IN FATA LEGII. IN PLUS CINE VA PLATI TOATE CHELTUIELILE DE JUDECATA REZULTATE DIN REJUDECAREA PROCESELOR? STATUL ROMAN ADICA EU,DVS,CETATENUL OBISNUIT.CACI DACA COMPLETELE AU FOST ILEGALE, ATUNCI SI SENTINTELE SUNT LOVITE DE NULITATE. TOATE CHELTUIELILE DE JUDECATA AR TREBUI SUPORTATE DE CEI CARE AU APROBAT ACEST REGULAMENT ICCJ NEFAST.

# FLAVIUS date 8 noiembrie 2018 09:09 0

asta imparte dreptatea suprema in Romania?! Mare -Ti este gradina Doamne!Bate-i TU Doamne! Suntem blestemati, noi poporul Tau? Cat sa-i mai suportam?Rusine lor si familiilor lor, in veci!

# Ene Ivan date 8 noiembrie 2018 10:37 0

Galagie, prosteala...! Prinse cu matza in sac, Tarcea si... anterioara presedinta a ICCJ cred inca in idiotzenia ca Regulamentul intern (care inseamna pentru ele"asa vrem noi") le acopera nelegiuirea. De unde, Doamne, aceasta arogantza sugrumatoare a spiritului Legii ?! Cred ca numai pedeapsa poate indrepta ceea ce mai poate fi indreptat. Prima masura fiind inlaturarea de pe scaunul functiei n-ar fi suficiet. Societatea te plateste cerandu-ti sa aplici corect Legea. Si daca n-o aplici, sa nu te plateasca.

# Dobre date 8 noiembrie 2018 11:45 0

Madam Tarcea a incercat prin Decizia 52/2018 sa respinga toate recursurile justitiabililor care fusesera promovate dupa data de 20.07.2017. Incalcand astfel prevederile obligatorii ale Deciziei CCR nr.369/2017. A fost nevoie ca CCR sa intervina din nou prin Decizia $%$/01.10.2018, pentru a o pune la punct. Madam Tarcea insa nu se astampara. In prezent a dat dispozitie Curtilor de Apel din tara sa suspende toate dosarele ce au ca obiect recursul pentru sume de pana in 100.000 lei, introduse dupa 2013. Un alt abuz grosolan care trebuie santionat de CSM.

# faracatuse date 8 noiembrie 2018 11:58 0

Ma intreb si io ca prostul... Joaca asta cu Amnistia si Gratierea, se da, nu se da... Cine raspunde pentru miile de oameni care spera, asteapta, plang, iar spera, iar dispera?! Dupa ce sistemul i-a nenorocit, ii mai nenenorocesc si guvernantii, politicienii dandu-le sperante desarte.. E si asta un instrument de tortura... As incadra la rele tratamente... Cum sa dai AG, sa retragi OUG si dupa aia sa tii pe jar mii de oameni 2-3 ani de zile.. Scoateti mai bine aceasta pozibilitate din lege, sa stim un lucru, nu va mai bateti joc de noi...

# Retardanis date 8 noiembrie 2018 13:05 +1

Tarcea si tot statul paralel s-au obisnuit de ani de zile sa ia decizii pe langa lege si cu foarte mult tupeu spun la toata magaria asta "stat de drept". Ne amintim de declaratiile lui zegrean privind interpretarea constitutiei si celebra decizie a CCR (atunci cand statul paralel avea majoritate) cum ca presedintele poate refuza o data motivat, alta aberatie ce trebuie indreptata.

# poporul date 8 noiembrie 2018 13:36 0

cum se face! ca acesti judecatori au incalcat LEGEA si nu sunt arestati pentru abuz in serviciu,dar alti judecatori care nu au incalcat nicio lege au fost arestati si incarcerati ani grei de inchisoare din cauza unor judecatori de la Inalta Curte care habar nu aveau de ce era in dosare ,dar au judecat pe biletelele primite de la DNA!!!!!! vrem sa fie arestati toti judecatorii care au judecat in complete ilegal constituite! si judecatorii arestati fara incalcarea legii sa fie eliberati! asa a murit si domnul judecator Stan Mustata nevinovat,condamnat de judecatorii lui Basescu! Basescu de ce este liber? le este frica procurorilor sa ii faca dosar? el a furat tara in lung si in lat de cand a fost primar! cum si-a dat singur casa din MIhaileanu? de ce nu ii este luata aceasta casa? pentru ca le este frica procurorilor ca le-a facut la toti dosare ,i-a urmarit pe toti! ICCJ sa faca curatenie si Tarcea sa plece imediat ,a facut de ras aceasta institutie!

# poporul date 8 noiembrie 2018 14:06 0

va rog sa faceti aceelasi lucru si pentru completele de trei judecatori,nici ei nu au fost alesi aleatoriu!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER