2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A INTOXICAT INALTA CURTE – Elena Udrea cere Comisiei de control a activitatii SRI declasificarea notei secrete care devoaleaza cum inculpatii si martorii din “Gala Bute” au fost filati de “Binom”, dupa care ca la un semn au facut declaratii impotriva sa: “DNA a furnizat date false in raspunsul pe care l-a dat instantei... Aceeasi atitudine nesincera si manipulatorie au avut-o procurorii DNA si prin faptul ca nu au depus acest document, desi aveau cunostinta de el” (Sesizarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 May 2018 14:48
Vizualizari: 7446

In asteptarea deciziei finale din dosarul “Gala Bute”, pe care Inalta Curte ar urma sa o pronunte in 5 iunie 2018, Elena Udrea (foto centru) a facut o miscare de ultima ora. Prin intermediul cunoscutului avocat Veronel Radulescu, fostul ministru al Dezvoltarii a solicitat Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI sa initieze procedurile privind declasificarea notei strict secrete a SRI, pe care fostul presedinte Traian Basescu, a citit-o in plenul Senatului. Udrea cere ca ulterior declasificarii nota sa ii fie pusa la dispozitie pana la pronuntarea deciziei finale de catre ICCJ si sa fie atasata la dosarul “Gala Bute”.


In solicitarea adresata Comisiei parlamentare, pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate, Elena Udrea explica si de ce aceasta nota este importanta pentru solutionarea dosarului “Gala Bute”. Mai exact, Udrea arata ca nota secreta a SRI devoaleaza ca inculpatii si martorii din dosar au fost filati de “Binomul DNA-SRI”, dupa care ca la un semn acestia au facut declaratii impotriva sa. Practic, nota strict secreta a SRI arata implicarea Serviciului Roman de Informatii in cauza “Gala Bute”, tocmai prin monitorizarea si documentarea inculpatilor din acest dosar, Udrea sustinand ca informatiile obtinute de “Binom” au fost ascunse si ulterior folosite in 2015, pentru a detemina obtinerea de declaratii prin care favorita lui Basescu sa fie infundata.

De altfel, Elena Udrea acuza DNA ca a intoxicat Inalta Curte de Casatie si Justitie in raspunsul pe care l-a acordat instantei supreme in legatura cu implicarea SRI in dosarul “Gala Bute” (click aici pentru a citi raspunsul DNA catre ICCJ). Udrea subliniaza ca parchetul lui Kovesi a furnizat date false in legatura cu modul in care a desfasurat urmarirea penala si a obtinut probele in cauza, negand incidenta Protocolului, declarat nelegal de CCR si negand existenta Planului comun de actiune, iar procurorii DNA au o atitudine nesincera si manipulatorie inclusiv prin faptul ca nu au depus acest document la dosarul de urmarire penala, desi aveau cunostinta de el.

Pe de alta parte, trebuie spus ca nota secreta a SRI care dezvaluie filajul inculpatilor si martorilor din “Gala Bute”, pe care DNA a ascuns-o Inaltei Curti si Elenei Udrea, este esentiala pentru deznodamantul dosarului. Asta intrucat, asa cum se stie deja, CCR a decis ca implicarea SRI in dosarele DNA este neconstitutionala, ceea ce in mod logic atrage nelegalitatea probelor obtinute prin colaborarea celor doua institutii (click aici pentru a citi). Ceea ce inseamna ca orice dosar in care se intalneste o asemenea situatie, deci inclusiv “Gala Bute”, trebuie trimis la rejudecare.

Iata solicitarea pe care Elena Udrea a adresat-o Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI:


Comentarii

# DODI date 23 May 2018 16:40 +8

Mă întreb: din atâtea bombe, care cad zilnic în sediul DNA, nu este una în stare să o lovească pe slujire și, prin ricoșue, pe marele iubitor de DNA ”imparțialul ciolanis? Oricum se pare că ne așteaptă o ”lungă vară fierbinte”. Pentru cei cu vise în Tenerife va veni coșmarul? După spiciul de la ONU putem spune la aeroportul: O, NU veni acasă slujire că ți-a pregătit portocală locul de veci. Dacă e masochistă ar fi bine să își ia și un pat cu cuie. Și niște apărători de CUCUIE.

# Balodericanf date 24 May 2018 16:56 0

Schizofrenicul ala trebuie dat afara complet si cartea de munca arsa!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva