1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA, ATAT POTI? UNDE E PERICOLUL SOCIAL? - Arest pentru o ciocolata si sume de 5 lei – 10 lei strecurate benevol de pacienti in buzunarul medicului. DNA si cativa judecatori exaltati au arestat si condamnat doua cadre medicale din Lehliu, la 2 ani si 8 luni inchisoare pentru “mita”. Procurorii au instalat o camera video in cabinetul medical, iar apoi au determinat peste 100 de bolnavi sa dea denunturi impotriva medicilor ca sa nu-i bage la “dare de mita” (Rechizitoriul)

Scris de: L.J. | pdf | print

14 August 2016 12:34
Vizualizari: 20737

Lumeajustitiei.ro va prezinta un caz judiciar jenant, fata de care ne exprimam opinia ca ne este rusine ca in loc sa se ocupe de cazurile cu adevarat de coruptie, DNA se ocupa de dosare de doi bani, fara pericol social, care au generat arestarea si condamnarea la inchisoare a doua cadre medicale din Lehliu – Gara, pentru asa-zise infractiuni de luare de mita, constand in sume de 5 lei, 10 lei sau vreo ciocolata strecurate din proprie initiativa de pacienti in buzunarul halatului medical. “Mitele” nu au fost pretinse, cadrele medicale nu au facut nimic ilegal in schimbul minorelor foloase, chiar procurorii recunosc ca asa era cutuma ca cei care se duc la medic sa lase o mica atentie, dar atentie, pentru ca procurorii DNA Carmen Tundrea si Gheorghe Popovici (semnatari ai rechizitoriului – vezi facsimil) au gandit ca acest caz este unul de coruptie, cele doua cadre medicale au stat 2 luni in arest, iar apoi a fost condamnate la 2 ani si 8 luni, cu suspendare de catre Tribunalul Calarasi.


Sa nu ne mai mire ca ne pleaca medicii in strainatate pe capete, daca pe langa faptul ca sunt platiti de mizerie dupa studii superioare ce au presupus ani indelungati de truda si privatiuni, ajung sa fie aruncati in inchisoare si sa li se distruga carierele doar pentru ca li se mai baga in buzunare cate o ciocolata sau sume marunte, fara ca acestia sa le pretinda.

Din punctul de vedere al DNA, acest caz reprezinta un dosar de coruptie, cu care se va impauna la bilantul anual. Noi credem si spunem ca DNA trebuie sa se ocupe de cazuri serioase, iar daca procurorii acestei structuri ajung sa lege oameni pentru cativa lei, in medicina, invatamant si alte domenii in care angajatii sunt platiti de mizerie, opinam ca nu fac decat sa distruga oameni pe criterii care nu tin de coruptie, ci de traditii care s-au inradacinat inca din perioada comunista. In felul acesta se poate ajunge ca oameni sa fie arestati, condamnati la inchisoare, terminati profesional si lasati pe drumuri, pentru ca au primit o floare sau au acceptat sa li se plateasca o cafea la o intalnire (n.red. - suntem convinsi ca mai toate procuroarele din Romania au primit flori de ziua lor de la avocatii care reprezentau partile in dosare). In acelasi mod pot fi arestati toti chelnerii din Romania, atunci cand primesc cate un bacsis, si mai mult, ca toti cei care ofera aceste mici atentii sa fie aruncati in inchisoare pentru “dare de mita”.

Credem nu exista nevoia sociala si ratiune pentru sanctionarea penala a unor asemenea fapte. Ele pot fi sanctionate disciplinar sau administrativ daca se considera ca e necesar. Dovada a absurditatii sanctionarii penale a unor asemenea fapte, cazul de fata, incheiat cu condamnare, nu are niciun efect util pentru societate, dimpotriva a condus la distrugerea a doua cadre medicale a caror pricepere putea servi multor bolnavi; ancheta a generat costuri uriase si a produs spaime si panica in randul zecilor de pacienti abordati de DNA si fortati sa dea denunturi impotriva cadrelor medicale, pentru a nu fi puse sub acuzare pentru dare de mita, pentru simplul fapt ca aceste persoane au inteles conform educatiei dobandite in societate sa vina din proprie initiativa cu o ciocolata la doctor ori sa strecoare 5 lei – 10 lei in buzunarul halatului.

Evident aici nu mai vorbim de starpirea coruptiei, ci de un exces de zel a unor procurori care in loc sa se ocupe de cazuri serioase, cheltuie banii si resursele statului pe cazuri incadrate pompos la “coruptie”, dar care prin neinsemnatatea lor sustinem ca nu prezinta niciun pericol social. Acesti procurori se lauda cu asemenea dosare, insa rezultatul muncii lor este indoielnic, ba chiar avem convingerea ca lasa in urma zeci de oameni inspaimantati.

Bolnavi citati pe capete si fortati sa dea denunturi. Cat rau produc oamenilor asemenea anchete?

Corina Ileana Dima si Paula Achim, medic si, respectiv, asistent medical la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara au intrat in tinta vajnicilor procurori anticoruptie, dupa ce in cabinetul acestora a fost montat o camera video, care a surprins activitatea ambientala din perioada octombrie – decembrie 2014. S-a constatat ca in aceasta perioada, peste 100 de pacienti care se prezentau la doctor, lasau pe birou ori strecurau in buzunarul halatelor cele doua cadre medicale sume modice, din proprie initiativa, cate o ciocolata ori sume de regula de 5 lei – 10 lei, arareori 50 lei. In niciunul din aceste cazuri, nu s-a identificat, si niciun pacient nu a a discutat cu medicii in sensul unei intelegeri ca in schimbul neinsemnatelor atentii sa beneficieze de vreun favor. Pe baza acestor filmari, vajnicii anchetatori i-au chemat la DNA pe pacienti, acestora li s-au aratat filmele, iar de frica oamenii au recunoscut ca au dat atentiile. Sub presiunea anchetei, multi pacienti au fost determinati sa scrie denunturi. Cine s-ar apuca sa dea denunt ca a dat o ciocolata sau 5 lei – 10 lei la un medic din proprie initiativa? De retinut, chiar si in aceste conditii, niciun pacient nu a declarat ca ar fi negociat cu medicii sa li se faca un favor, chiar procurorii recunoscand in rechizitoiu acest lucru.

In final, dupa transformarea pacientilor in denuntatori, procurorii DNA au clasat cauza in privinta a circa 100 de pacienti pe motiv ca “acestia au denuntat faptele de dare de mita mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat in legatura cu aceasta”, fiind evident ca solutia este una in contradictie flagranta cu realitatea, cata vreme oamenii au vorbit doar dupa ce au fost citati – la cateva luni dupa comiterea faptelor - dupa ce li s-au aratat filmarile ori li s-a spus / sugerat ce se stie in legatura cu ce au facut in cabinetul medical. Pe orice logica de bun simt, nu se poate crede ca peste 100 de pacienti au dat buluc la DNA sa denunte doua cadre medicale din Lehliu – Gara, pentru ca le-au dat din proprie initiativa o ciocolata ori 5 lei – 10 lei.

Puse in fata filmarilor efectuate cu mandat cele doua cadre medicale si-au recunoscut faptele. Au fost insa retinute si apoi arestate timp de 60 de zile fiecare, dupa care plasate in arest la domiciliu si control judiciar. In final au fost ttrimise in judecata, iar Tribunalul Calarasi le-a condamnat cu maxima asprime pentru “luare de mita”, dupa cum urmeaza:

-2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare pentru asistenta medicala Paula Achim, careia i s-a retinut ca “mitele” au insumat 1125 lei (72 acte materiale) si careia i s-a pus in carca si faptul ca nu si-a denuntat colega de bioru ca primea atentii;

-2 ani de inchisoare cu suspendare pentru medicul Ilieana Corina Dima, careia i s-a retinut ca “mitele” ar fi insumat 6638 lei (130 acte materiale);

Culmea, in cuprinsul rechizitoriului DNA se arata ca: “imaginile inregistrate in incinta cabinetului medical nu permiteau stabilirea cu certitudine a bunurilor care formeaza obiectului infractiunii de luare de mita, din cauza luminozitatii reduse, a faptului ca inregistrarea a fost alb-negru, a modului in care era efectiv data mita (pe sub birou, printre documente, direct in buzunarul inculpatelor etc); ca nu se purta nicio discutie referitoare la mita, unica afirmatie care era facuta fiiind arareori 'multumescu', ceea ce impiedica identificarea scopului darii/primirii si a legaturii cu atributiile de serviciu ale inculpatelor si ca nu a fost posibila atunci cand se putea presupune ca obiectul mitei era o suma de bani, stabilirea cuantumului ei”.

Recompensele” transformate in “mita” de procurorii DNA. Martorii au sustinut ca nu au dat mita, ci recompensa pentru modul in care au fost tratati, ca rezultat al propriei vointe

Mai mult, cu privire la ceea ce au declarat martorii – denuntatori, in rechizitoriul DNA se precizeaza: “Martorii antementionati au aratat in denunturile si declaratiile lor ca prezentandu-se la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara, fie pentru emiterea deciziei asupra capacitatii de munca, fie pentru revizuirea deciziei medicale deja obtinute, au remis celor doua inculpate sume cuprinse intre 5 – 200 lei sau alte foloase (ciocolata, cafea, branza, tigari), drept recompensa pentru modul in care acestea s-au comportat cu ocazia solutionarii problemelor pentru care s-au adresat cabinetului pentru a nu fi lasati sa astepte o perioada indelungata intocmirea deciziilor sau pentru ca 'asa se obisnuieste cand mergi la doctor'. De asemenea, martorii audiati au confiat ca nu li s-au pretins banii si foloasele date inculpatelor de catre acestea, actiunile lor fiind rezultatul vointei proprii (vezi facsmil 2)”.

In final, ridicam cateva probleme de principiu:

-chiar era nevoie sa se coboare lupta anti-coruptie la un nivel atat de jos, de neinsemnat, la nivel de mici atentii oferite benevol in virtutea unui obicei comunitar?

-poate constitui acceptarea sumei de 5 lei – 10 lei sau a unei ciocolate folos necuvenit in sensul definitiei infractiunii de mita? De la ce valoare poate porni un folos necuvenit?

-era nevoie sa se ajunga la citarea a peste 100 de pacienti la DNA pentru a fi determinati sa dea denunturi? Cata spaima au tras bietii pacienti chemati pe loturi la DNA?

-era nevoie sa se ajunga la arestarea celor doua cadre medicale (tinute peste 60 zile in arest) si in final la condamnarea lor la inchisoare pentru acceptarea de mici atentii? Exista pericol social in asemenea fapte? Ce s-a castigat din condamnarea celor doua cadre medicale si scoaterea lor din sistemul medical? Va functiona mai bine sistemul medical?

-pedepsele date celor doua cadre medicale sunt echitabile cata vreme infractorii din lotul Microsoft (Dorin Cocos & Co) care au praduit zeci de milioane de euro din avutia statului, au primit doar 2 - 3 ani de inchisoare, cu suspendare, si lasati liberi cu banii furati?

-pentru asemenea cazuri s-a infiintat DNA? Acesta reprezinta un adevarat caz de coruptie?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sefa DNA se plange ca nu are suficiente resurse umane si logistice, dar in loc ca DNA sa se ocupe de cazurile de mare coruptie, de recuperarea marilor prejudicii, aloca atatea resurse si timp pentru a se ajunge in final la aruncarea dupa gratii a doua cadre medicale care aveau niste salarii amarate si acceptau mici atentii de la pacienti?

 

In final nu putem concluziona decat ca bine ca nu s-a ajuns ca toti pacientii sa fie inculpati pentru dare de mita, pentru ca la maniera la care a ajuns sa opereze azi parchetul anticoruptie, ar fi fost posibil si acest lucru.

Comentarii

# DODI date 14 August 2016 13:33 +20

În România astfel de cazuri trebuie sancționate drastic. Ori furi cu vagonul ori te lași păgubaș. Întinezi memoria atâtor hoți !”cinstiți” din țara asta care au trebui să fie condamnați cu suspendare! În ceea ce privește zelul sfertodocților din DNA, ne amintim de lupta lor cu Microsoft fără Microsoft, dosarele AEDS cu praful de un deget, etc. Sunt tot mai actuale vorbele marelui ȚUȚEA: ”Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii. Aici stă cauza indolenței noastre: în exploatare. De ce și pentru cine să muncești în plus?”

# 2 ouă negre date 15 August 2016 11:47 +11

Musai să șadă bățoasă în biroul din noul hogeag al DNA micuța ex-baschetbalistă după așa realizare! Ne fură LEGAL banii dugheana asta second-hand profilată pe găinării. Procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi s-au ocupat de salvarea onoarei bietei vădane, de puii si curcanii primiti de medici de la pacienti, de rochiile, caprele si strutii judecatorului CCR Toni Grebla - saltat de DNA la cateva zile dupa ce Curtea Constitutionala a intors a treia Lege Big Brother mult dorita de SRI - si de operatiunea "Guvernul meu" prin inculparea premierului Victor Ponta pentru fapte pretins comise acum 8 ani.

# prioritatile le stabileste Ko date 15 August 2016 11:50 +6

"Analizăm situaţia infracţionalităţii la fiecare trei luni şi, în funcţie de rezultate, stabilim priorităţile. Spre exemplu, am constatat că, corupţia în Sănătate şi în Educaţie a crescut, de aceea aceasta este o prioritate pentru noi." - Der Spiegel. Canci vechi dosare babane :P

# PEȘTELE DE LA CAP SE-MPUTE date 15 August 2016 13:17 +6

Din decență, Ko s-a abținut să comenteze intimitățile sale. Nu se făcea să se plîngă la străini în ce rahat e din cauza frățiorului! Ministresa Justitiei Raluca Pruna e somată de un senator sa explice de ce dosarul privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz zace la DNA: „Functia de director general a fost detinuta de Florin Muntean, prieten apropiat al copresedintelui PNL Vasile Blaga si al tatalui actualului procuror sef al DNA, Ioan Lascu, iar una din functiile de director adjunct a fost detinuta de fratele actualului procuror sef al DNA, Sergiu Lascu”

# DNA aresteaza date 15 August 2016 13:23 +4

Ko trînti cu mucii în fasole fără jenă. Presa internationala stie in prezent ca DNA aresteaza! Acest lucru "se datoreaza" declaratiilor facute de Laura Codruta Kovesi in cadrul unui interviu acordat publicatiei austriece Der Standard unde a afirmat ca Directia Nationala Anticoruptie ar putea fi nevoita sa aresteze toti medicii si profesorii inainte de a se lua masuri impotriva coruptiei.

# DNA nu aresteaza date 15 August 2016 14:23 +3

"Nu arestează pe nimeni procurorii! Procurorii te duc la arest, după care judecătorul decide dacă vei rămâne în arest sau nu” - CTP. Tot procurorii sunt cei care aresteaza si pe judecatori, asa ca judecatorii au doar o sarcina de functionari cu manecute, adica sa copieze pe alte formulare ce au scris deja procurorii si, eventual, sa mai faca o munca de "cap limpede" adica sa mai corecteze niste virgule, vreun articol cu numarul citat gresit din graba, din astea! Nu "decid" ei nimic, treaba a fost analizata si decisa dinainte de cine trebuie, de la Organe.

# mircea boariu date 15 August 2016 12:35 +8

;-) Au distrus industria ,nu au patit nimic .Au jefuit bancile ,nu au patit nimic .Au dat liber la cumpararea pe nimic a celor mai bune terenuri agricole ,nu au patit nimic .Au alungat din tzara floarea tinerilor medici ,ingineri ,IT-isti ,asistente medicale ,nu au patzit nimic .Au distrus familii cu copii ramasi ai nimanui ,nu au patzit nimic . Au taiat salarii ,au ciuntit pensii ,am jucat ''Pinguinul'' in Piatza Victoriei .Ne-au impus guvern strain ,presedinte supus stapinilor lumii ,am acceptat fara cricnire ,scosi in strada de papusarii lumii ,dind jos pe cei care incepusera sa repare cite ceva .Avenit vremea sa alegem :traim ca Romani ,sau ne tirim ca sclavi ? Restul e tacere....

# unul din lumea cea mare date 14 August 2016 15:39 -20

aoleo, astia sunt doctorii mei de familie, ce ma fac acuma ca-mi trebuie retete compensate si le dadusem spaga inainte//

# selectie (ne)naturala date 15 August 2016 12:23 +6

Usor puteai deveni medic, muncind serios vreo 2 cincinale. Sa ajungi procuror era destul sa ai tatic procuror, ca se intra la drept pe baza de dosar. Fostii puradei de procurori comunisti pot distruge medici fara nici o jena, nu pot fi trasi la raspundere.

# mulder, agentul mulder date 15 August 2016 12:28 +1

daca nu ai o "recomandare" catre un medic (ca doctor e si kovalact!!!) iti trebuie minim recomandarea lui "ion luca caragiale".... Catei nu se fac medici pentru un trai mai bun, consfintit de sfanta spaga. Unii nu cer, dar sunt cazuri cand itit explica inca de la consultatie cat e tariful. Ce dracu o mai dam pe alaturi?! Daca exista o diferentiere la salarii, atunci se schimba totul! Dar pentru asta avem nevoie de trei lucruri: INVATAMANT PUTERNIC, cu DASCALI BINE REMUNERATI, MEDICI CORECT RASPLATITI MATERIAL si O SOCIETATE CARE SA ISI SCHIMBE MENTALITATEA. Binomul e puternic deoarece noi, societatea il alimentatm cu vanitatile noastre. Daca nu aveam defecte mai multe decat calitati, mai avea binomel din ce trai si se alimenta?! :eek: :eek:

# unul din lumea cea mare date 15 August 2016 23:46 +1

bai sosia mea IAR TE UMPLUSI DE.......ROSU FOLOSINDU/MI ALIASUL.........cit despre stil........este tot de ........rosu!!!!!!!!!!!!!

# Doina date 14 August 2016 16:04 +13

In aceste conditii, trebuie inchisi, practic , toti medicii din tara. Oare nu ar fi mai bine intai sa le facem salariile ca la procurori, de minim 2000 euro pe luna si abia apoi sa le pretindem sa nu ia mita?Zic si eu. 10 lei e bacsisul pentru un tuns, de exemplu, care nu se impoziteaza.Iar serviciile unui medic inseamna mai mult decat cele ale unui frizer. Cum sa bagi un om in puscarie sau sa-l condamni cu suspendare pentru niste sume infime pe care nu le-a pretins, dar, adevarat, le-a primit, pentru ca salariul lui e...cum e... Cred ca in Romania se pune carul inaintea boilor, ca de obicei. Intai dati-le salarii decente si abia apoi pretindeti sa fie corecti si sa respecte legea.Nu spune nimeni ca nu au luat "atentiile", dar atat timp cat toata tara are aceasta "cutuma", de ce sa condamni numai doi dintre medici?E o inechitate la mijloc. <img src=ops:' />

# bulă date 15 August 2016 11:53 +2

Ce ne trebuie cadre medicale pe bărăgan? Lumea bună se tratează în Austria, Franța...

# slabă organizarea... date 15 August 2016 23:41 +1

Discriminare! Trebuiau plimbate cu cătușe cadrele medicale și convocată presa de casă a DNA iar corupătorii aduși cu mascați la sediul central al DNA. Că doar s-a putut pentru cetățeanca de unde se pune harta-n cui ;-)

# georgiana date 14 August 2016 16:36 -13

Nu sunt de acord cu voi aici. In primul rand, darea de mită se consuma si prin acceptare. 2 -cum sa eliberezi adeverință de handicap unuia cu hemoroizi..vinovăția a existat.punct

# TÎNDALĂ date 15 August 2016 11:57 +4

Corect! Dar DNA trebuie să-și schimbe atribuțiile și numele, devenind DGA = DIRECTIA GAINARIILOR ASANATE

# sanchi date 16 August 2016 00:20 0

De aveai caracter, te luptai să fie dat jos marele handicapat de la CCR...

# Doina date 14 August 2016 17:57 +3

M-am grabit sa-mi dau cu parerea. Rectific: daca se stabileste ca medicii cu pricina au prejudiciat statul dand decizii in functie de banii primiti, nu de realitate, atunci ...procurorii au dreptate. Din articol , citind in fuga, nu mi-am dat seama prea bine care era miza.Mea culpa. <img src=ops:' />

# Dosar beton de care s-a ales prafu date 15 August 2016 12:00 +1

DNA insistă să găsească în sănătate marea corupție, chiar și după eșecul dosarului STERILETUL :P http://www.luju.ro/magistrati/dna/faptele-au-existat-doar-in-mintea-procurorului-eva-dna-a-plecat-iar-cu-coada-ntre-picioare-de-la-inalta-curte-instanta-suprema-a-mentinut-sentinta-cab-pronuntata-in-dosarul-steriletul-printre-persoanele-achitate-definitiv-se-numara-avocata-ileana-adriana-#comments-boxes

# procurorii DNA au clasat cauza date 16 August 2016 00:15 +1

Clasînd cauza pentru mituitori, DNA a ratat ocazia să se fălească cu un dosar stufos! Nu e de ici-colea să dai de peste 100 corupători pentru o mită de 7763 lei :P :P :P

# SI VIOLU, MAICA? date 15 August 2016 12:03 +2

DNA a instrumentat primul dosar de viol, infractiune care nu face parte din categoria faptelor de coruptie. DNA a garnisit dosarul si cu infractiunile de santaj si luare de mita, constand in obtinerea de placeri sexuale prin constrangere. Iata pana unde s-a coborat DNA, parchet care in 2002 a fost infiintat in scopul eradicarii marilor fapte de coruptie. Este vorba despre o cauza in care este vizat profesorul conferentiar universitar DP de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi.

# Ciorap date 14 August 2016 17:59 -10

In strainatate, acesti "medici" sau "cadre medicale" ar fi fost concediate imediat. Nu conteaza ca e vorba de 10 lei sau 10.000. Aceste persoane chemate sa ingrijeasca bolnavii profita de vulnerabilitatea lor. Nu exista scuza.

# Nea soseta date 14 August 2016 19:22 +6

Nea Ciorap una este sa fie dati afara imediat si alta este sa fie bagati la puscarie, dar tu sigur esti unul dintre cei care striga HUU COMUNISTII , si tu ai cele mai mari convingeri comuniste, tu esti unul din aia de zice jos comunistii si ai votat Monica Macovei procuroru comunist... Atat puteti voi, atat faceti , atat aratati, trist este ca prin Facebook va raspanditi convingerile catre altii la fel de necomunisti ca si voi...

# ciorapel date 14 August 2016 22:17 +4

In strainatate,da,acolo au salarii demne de munca prestata.Apropo,de unde stii cum functioneaza un sistem medical in strainatate,ai facut parte din el?Sau vorbesti din frustare financiara sau din informatia;radio sant;?

# Doina realitatea este alta date 14 August 2016 19:57 0

Coana Doina unde lucrezi tu primesti, spaga ? s-au asa vati invatat nu conteaza cat ,sa primesti ceva ,ca asa s-a invatat romanul cersetor, dar cand te duci la medic si nu se uita la tine daca nu ai bani in buzunar si te lasa sa mori cum este ?

# PAIU & BARNA date 15 August 2016 12:26 +2

DNA isi permise sa-i salte pe medici dar nu ii pasa de mituirea cremei justitiei, respectand indicatia pretioasa a lui Ciolannis: “Mai bine sluga la americani decat la rusi”. http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/pe-banii-marilor-ambasade-freedom-house-organizatia-de-suflet-a-monicai-macovei-finantata-de-marile-ambasade-instruieste-varfurile-justitiei-romane-care-fac-partie-la-ambasada-sua-toata-floarea-cea-vestita-a-dna-participa-la-training-urile-freedom-house-u

# eu date 14 August 2016 21:52 -1

ciocolata,branza,cafea tigari=beah

# EU date 14 August 2016 21:57 +3

DA DNA A REZOLVAT SI ACEASTA " MARE CORUPTIE". AS AVEA SI EU TREI INTREBARI PENTRU KOVESI.1.DACA ASTA ESTE MAREA CORUPTIE CUM SE NUMESTE OARE FAPTA CA MADAM KOVESI SA AIBA O RELATIE CU O PARTE-VATAMATA ( ANGAJAT RCS&RDS) VS.ALEZANDRESCU? 2.DE CE MADAM KOVESI NU PRECIZEAZA CONTEXTUL IN CARE A FOST MONTATA IN INCINTA CABINETULUI CAMERA VIDEO CU INCALCAREA FLAGRANTA A DISPOZITIILOR CEDO SI TRATATULUI DE FUNCTIUNE A UNIUNI EUROPENE- CARTA FUNDAMENTALA A DREPTURILOR OMULUI CA PRESUPUN CA NU A SOLICITAT ACORDUL PARTILOR, SI APOI CUM A FOST PRELUCRATA INREGISTRAREA ( BIT STREAMUL).3.CUNOASTE PROCURORUL DE CAZ DAR SI CEL CE A CONTRASEMNAT RECHIZITORIUL TEXTUL INFRACTIUNII DE LUARE DE MITA? EVIDENT CA NU SI MAI GRAV CA NICI INSTANTA.

# AMOR GHEBOS date 15 August 2016 11:38 +3

După modelul care a dus la reţinerea şi arestarea preventivă a numeroase persoane, fără nici o probă, doar pe baza suspiciunilor rezonabile ale procurorilor, precizînd că n-avem nici o probă, ne permitem să lansăm şi noi următoarele suspiciuni rezonabile în legătură cu Codruţa Kovesi şi amorul ei: 1) Amorezarea lui Florin Nemeş din 2012 n-a fost dezinteresată. Sînt multe filme în care o firmă puternică vîră în patul unei procuroare sau judecătoare un tînăr frumuşel. De ce n-am crede că asta a fost şi aici? Mai ales că Florin Nemeş, deşi amorezat, nu şi-a dat demisia din funcţia de la RCS-RDS, după ce a început relaţia cu şefa DNA. 2) Desigur, Codruţa Kovesi e Eroina Poporului Român. E, totuşi, o femeie. Şi pînă la proba contrarie, putem presupune că o femeie poate fi orbită din dragoste... http://www.evz.ro/exista-suspiciuni-rezonabile-pentru-implicatiile-penale-ale-frumoasei-povesti-de-iubire-dintre-codruta-kovesi-si-unul-dintre-sefii-rcs-rds.html

# EU date 14 August 2016 21:59 +2

DA DNA A REZOLVAT SI ACEASTA " MARE CORUPTIE". AS AVEA SI EU TREI INTREBARI PENTRU KOVESI.1.DACA ASTA ESTE MAREA CORUPTIE CUM SE NUMESTE OARE FAPTA CA MADAM KOVESI SA AIBA O RELATIE CU O PARTE-VATAMATA ( ANGAJAT RCS&RDS) VS.ALEZANDRESCU? 2.DE CE MADAM KOVESI NU PRECIZEAZA CONTEXTUL IN CARE A FOST MONTATA IN INCINTA CABINETULUI CAMERA VIDEO CU INCALCAREA FLAGRANTA A DISPOZITIILOR CEDO SI TRATATULUI DE FUNCTIUNE A UNIUNI EUROPENE- CARTA FUNDAMENTALA A DREPTURILOR OMULUI CA PRESUPUN CA NU A SOLICITAT ACORDUL PARTILOR, SI APOI CUM A FOST PRELUCRATA INREGISTRAREA ( BIT STREAMUL).3.CUNOASTE PROCURORUL DE CAZ DAR SI CEL CE A CONTRASEMNAT RECHIZITORIUL TEXTUL INFRACTIUNII DE LUARE DE MITA? EVIDENT CA NU SI MAI GRAV CA NICI INSTANTA.

# binomu DNA-SRI a favorizat corupția date 15 August 2016 12:14 +2

De ce n-a descoperit DNA mai demult Afacerea Hexy Pharma? O întrebare cu atît mai naturală cu cît, prin Decizia CSAT, DNA beneficiază în cazuri de corupție nu numai de informații, dar și de dosare de la SRI. VALUL DE ARESTĂRI DIN SĂNĂTATE – Diversiunea prin care DNA vrea ca opinia publică să uite de Afacerea de corupție Hexy Pharma :P

# SIMPLA COINCIDENTA date 15 August 2016 12:32 +3

Exact când era în toi scandalul Hexipharma, DNA a început urmărirea penală a 77 de medici oncologi din întreaga ţară, ceea ce înseamnă o treime din doctorii specializaţi în tratarea cancerului. Situaţia este şi mai dramatică pentru că în unele oraşe mici asta înseamnă de fapt toţi medicii existenţi

# Cred ca date 14 August 2016 22:11 +2

Doina este o independenta care se supune codului profesiei.Nu primeste cadouri,(desi pune pret pe aspectul exterior),isi cumpara singura ceasul,intrabandu-se (cu mirare)cum reusesc femeile frumoase sa primeasca de la seicii din Dubai atentii.In egala masura aproba-dezaproba ;atentiile;in cazul cadrelor medicale.Trist(sa moara capra vecinului)!

# Ghita Bizonu' date 15 August 2016 00:03 -1

Da dom'le asta este lupta cu coruptia! Da nu stiu de ce imi aduc aminte de o povesrire SF :Pasari de prada a lui Robert Silverberg .. ca colo era vorba despre derive ale inteligentei artificale si nu e cazul zau ..Da a iesit buine excat ca in pvestirea aia SF

# nae girimea date 15 August 2016 07:55 +4

DNA ul nu este un instrument de implementare a justitiei ci un instrument de lupta politica ( cu scop clar economic ) in miinile Likuriciului

# misu date 15 August 2016 10:07 -2

Pe cei care cred ca medicii o duc extrem de greu din pricina salariilor mici ii intreb,cum se face ca, in cartierul in care locuiesc am vecini vreo 10 familii de medici cate au vile de peste 300 mp construiti. Au curti mari,ingrijite de firme de peisagistică,femei de serviciu,bone,masini scumpe si da....lucreaza in mediul de stat,au vârste intre 35-50 de ani. Nu spuneti ca au facut împrumut la banca,cu un salariu de 2000-4000 lei nu poti lua credit de sute de euro,cum îl platesti? Deci ceea ce încearcă sa ne inducă acest articol,faptul ca săracii medici sunt oropsiti,e o mare vrăjeală,de ce nu ne vorbiți si de averile lor sau de faptul ca acei sărmani care le băgau banii in buzunar poate nu mâncau in aceea zi,zona respectiva nu e Beverly Hills.

# basicuta date 15 August 2016 10:20 +3

Asa le trebe ! pai cafea, ciunga, de tot plansu: daa? de Videanu ce dadea gaz moca...de melioane de euro...daa de Blenar cu melioane pe acciza la motorina?????  daa de astia consiglieri curtii prezidentiale cu tot cu famiglia pe melioane de retrocedari si trafice, DNA-justitiarul ce ne poate spune ? aaa ...nimic....nu intelegem !!!!

# Doina date 15 August 2016 11:50 +2

Oare meritam atat de multa atentie din partea lui "Cred ca"? Sa cauti cu lumanarea comentariile mele la mai multe articole, sa le faci terci intr-o singura oala, e o... performanta de amalgam ideatic, probabil... Eu cred ca e bine sa te axezi strict pe comentariile la articole, nu pe atacul subtil la persoana. Nu-mi cumpar singura ceasul pentru ca nu am nevoie de ceas. Am telefon care imi arata ora. In general, cred ca saracia si cumpatarea te duc in rai. Nu am necesitatea de a fi bogata. Poate am alte hibe, dar nu asta. Sic!

# Doina date 15 August 2016 12:21 +3

Despre atentiile pentru medici, ce sa zic?Sunt cazuri si cazuri. Incerc sa ma pun in pielea unui medic rezident cu 1200 lei pe luna din care cam tot atat trebuie sa plateasca chirie intr-un oras mare. Si nu are parinti care sa-l intretina. Nu as acuza o asemenea persoana daca ar lua o "atentie" pe care nu a solicitat-o, ci i s-a oferit ca multumire pentru ca si-a facut bine munca. As acuza doar persoanele care conditioneaza actul medical de acea "atentie".Sau pe cei care ofera acte de handicap celor in putere sa munceasca, de exemplu, prejudiciind astfel statul. Sper ca m-am facut inteleasa.Nu poti judeca pe toata lumea cu aceeasi masura. Legea e lege, dar sunt cazuri si cazuri. Opinia mea.

# anca perihueux date 15 August 2016 17:39 +4

Toti medicii romani sunt foarte bine primiti in Europa, iau salarii mari, muncesc in conditii civilizate, iar pacientii au dreptul sa dea iar ei au voie sa primeasca "atentii" numai in produse alimentare de regiune, frumos ambalate in cosuri traditionale , oferite personal sau prin posta.... Poftiti in Franta la o viata decenta!!!

# sărăntocilor: leacuri băbești + descîntece date 15 August 2016 19:24 +4

ROMÂNIA a cheltuit ceva mălai să pregătească aceste cadre medicale! Guvernului nu-i pasă de hemoragia de creiere...

# Axinte care nu va minte date 15 August 2016 20:59 +4

Mai stiti ceva de Casa din Mihaileanu sau de "vanzarile anterioare" ale Ioanei Basescu sau de creditul EXCEPTIUONAL primit de aceasta de la CEC pentru mosia NANA dupa ce Chioru a intervenit ca Ghetea sa mai primeasca un mandat ca sef al CEC ?? Mai stiti ceva de sursa banilor din care au rasarit casele Ancai Boagiu sau ale pedelistului HOARA care mintea ca a avut bani de la parinti iar parintii justificau sute de mii de euro cu vanzarea a 2-3 vite spunand ca defapt banii sunt ai baiatului adica chiar a lui Hoara ??!!! Ati mai auzit ceva de banii negri folositi de EBA in campania electorala ca europarlamentara INDEPENDENTA cand umpluse Romania de pliante frumos tiparite din bani inexplicabili pentru care doar RIDZI a intrat la puscarie nu si beneficiara acelor bani ??

# Rica date 15 August 2016 23:10 +2

De a dreptu penibil miliarde de euro anul evaziune fiscală păduri defrișate sistemul medical la pământ învățământul la pământ alocația unui copil derizorie agricultura la pământ oameni băgați in închisoare pentru niște lucruri mărunte iar cel ce fura zeci de milioane de euro se îmbolnăvește si scapă cu câțiva ani intr-o închisoare de lux .Romanul de rând nu benficeaza de un sistem medical bun de sistem de învățam si încele din urma de un trai mai bun

# SC date 16 August 2016 14:06 +3

Au fost si alte consecinte; doctorita a murit. http://marinbadea.ro/moartea-doctoritei-dima-ileana-corina-sau-despre-eficienta-criminala-statului-politienesc/

# Ciprian Birtea date 16 August 2016 16:02 +1

Comparația cu ospătarii e idioată. Ospătarii nu-ți pun viața în pericol dacă nu te servesc, tu putându-te duce binișor la alt restaurant sau la șeful de sală pentru a-i reclama. Ori medicii îți pun viața în pericol dacă nu au grijă de tine pentru că nu le dai mită.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva