31 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUSMANIA LUI TIMMERMANS - Prim-vicepresedintele CE continua atacul mizerabil la adresa independentei Romaniei si intervine fatis in treburile Statului, plangand ca o bocitoare dupa debarcarea lui Kovesi din DNA: "Legile sunt cruciale pentru ca procurorii sa poata sa investigheze... Pana acum activitatea DNA a fost motivul pentru care Comisia a facut o evaluare pozitiva la MCV... Suntem gardianul tratatelor, nu vom ezita sa actionam... Cer autoritatilor romane sa faca pasii necesari"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 October 2018 11:52
Vizualizari: 6932

Zi extrem de importanta in Parlamentul European, unde se dezbat modificarile facute de Romania la Legile Justitiei si Codurile penale, dar si ultimele evenimente care au pus in pericol institutiile statului roman, respectiv protestele din 10 august 2018, cand s-a incercat intrarea cu forta in Guvernul Romaniei. Dupa dezbaterile destul de aprinse din comisia LIBE de la Strasbourg de acum doua zile, au urmat acum dezbaterile din plenul Parlamentului European, dezbateri la care, evident, a participat si prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans (foto), prieten al Monicai Macovei, adulat in cercurile #rezist pentru ca se opune permanent schimbarilor din Romania.


Acelasi lucru l-a facut si miercuri, 3 octombrie 2018, in Parlamentul European. Avand primul cuvant, Frans Timmermans a reluat placa in care critica Romania pentru toate modificarile legislative facute, fiind deranjat practic de curajul autoritatilor romane de a legifera, fara acordul Comisiei de la Venetia, al GRECO sau al MCV.

Intr-un nou atac marsav la adresa Romaniei, Frans Timmermans a avertizat ca viitorul MCV va fi dezastruos pentru tara noastra, mai ales dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost inlaturata din DNA. Caci, din cate deducem din discursul lui Timmermans, o problema majora a reprezentat-o debarcarea lui Kovesi din DNA, acesta afirmand ca pasajele pozitive din Rapoartele MCV se datorau luptei anticoruptie pe care a dus-o Kovesi.

Cu alte cuvinte, pasajele pozitive din MCV ale lui Timmermans reprezentau defilarile de politicieni in catuse, dosarele facute pe echipe comune SRI-PICCJ, pentru ca apoi, rand pe rand, sa vina achitarile in cascada pentru dosarele fabricate de DNA. Hal de lupta anticoruptie!

Discursul lui Timmermans din plenul Parlamentului European, dar si cele ce au urmat critice la adresa Romaniei a fost prilejul sa constatam ca europarlamentarii #rezist au pierdut complet contactul cu realitatea, ori au acceptat de bunavoie sa fie mintiti si indusi in eroare, caci ceea ce se intampla in Romania, pentru cine are ochi sa vada, este cu totul si cu totul altceva.

Prezentam in continuare discursul sustinut de Frans Timmermans in plenul Parlamentului European:

"Reforma Legilor Justitiei, Codului penal si Codului de procedura penala au dus la ingrijorari din partea multor actori atat din interiorul, cat si din exteriorul Romaniei. Foarte multi romani sunt ingrijorati ca modificarile propuse la aceste legi ar putea sa submineze lupta care dateaza de mult timp impotriva coruptiei si sa submineze Justitia. Acestea sunt ingrijorari pe care Comisia le impartaseste.

Ca si gardian la tratatelor, gardian al valorilor fundamentale, Comisia intervine, pe baza unei analize de facto foarte precise si se angajeaza intr-un dialog cu autoritatile. Si din acest punct de vedere, Comisia Europeana are o abordare clinica si neparinitoare. Acesta este cazul pentru Romania, dar si pentru orice alt stat membru, de aceea eu vreau sa fac un inventar al ultimelor evolutii din Romania.

In ceea ce priveste Legile Justitie, care dateaza din 2004, definesc statutul magistratilor, judecatorilor si procurorilor, organizara judiciara si organizarea si functionarea CSM. In ultimul an, aceste legi au fost amendate de catre Parlamentul European si au fost contestate de mai multe ori in fata Curtii Constitutionale. Aceasta a atras critici din partea institutiilor din Romania, dar si din afara. Consiliul European, prin institutia sa GRECO, a adoptat un raport in martie, dar si Comisia de la Venetia a fost extrem de critic in ceea ce priveste independenta justitiei, eficienta si calitatea sa. Aceasta a facut o serie de recomandari, iar opinia finala va fi adoptata la finalul acestei luni.

Stiu ca Parlamentul va fi extrem de atent la acest aviz, cum voi fi si noi la Comisie. Insa, ceea ce este clar este ca Parlamentul Romaniei nu a dat pana acum semne ca raspunde la recomandarile primite.

In al doilea rand, in ceea ce priveste modificarile Codului penal si Codului de procedura penala, in mai, Parlamentul European a lansat o procedura pentru a le amenda pe amandoua. Ele au fost trecute dupa aceea in iunie si iulie, iar autoritatile de punere in aplicare a legilor si-au exprimat ingrijorarile lor. Amendamentele au fost contestate in fata Curtii Constitutionale si se aseapta sentintele la jumatate lunii octombrie.

Comisia de la Venetia pregateste un alt aviz pe aceste Coduri, are probabil va fi adoptat in octombrie. Aceste legi sunt cruciale pentru ca procurorii sa poata sa investigheze si sa trimita in judecata persoanele care se fac vinovate de coruptie si sunt esentile pentru eficienta justitiei.

Climatul necesar pentru o reforma s-a deteriorat din cauza protocoalelor secrete intre PICCJ si SRI. Eu cer ca autortiatile romane sa lanseze o investigatie asupra acestor protocoale pentru ca, totusi, este nevoie de o independenta a Justitiei pentru ca aceste reforme la codul penal si codul de procedura penala trebuie sa fie vazute ca un pachet. Ele nu trebuie sa aiba in niciun caz un impact negativ asupra independentei Justitiei si nici impotriva tuturor eforturilor in acest sens. Comisia a discutat la cel mai inalt nivel cu Romania si si-a transmis aceste ingrijorarari si public. Am examinat textele care au fost adoptate de catre Parlamentul European pentru ca sa putem vedea si public care este impactul lor, cerem mai multe clarificari in legatura cu felul specific in care trebuie sa fie interpretate aceste legi.

In ceea ce priveste procedura de demitere a sefei DNA si evaluarea acestei proceduri, as dori sa va amintesc ca pana acum activitatea DNA a fost motivul pentru care Comisia a facut o evaluare pozitiva la ultimul MCV din ianuarie 2017.

Mai mult decat atat, procedurile robuste si independente pentru numirea si revocarea procurorilor sefi au fost intotdeauna elementele cheie din recomandarile noastre. Comisia a recomandat de asemenea ca autoritatile romane sa ceara ajutorul Comisiei de la Venetia in acest sens. Aceasta ramane una din recomandarile cele mai importante din cadrul MCV.

Stimati deputati in PE, urmarim ultimele evolutii din Romania cu multa ingrijorare. Independenta sistemului judiciar din Romania si capacitate sa de a combate coruptia sunt esentiale si sunt jaloane pentru a avea o Romanie puternica in Uniunea Europeana.

Am vazut progrese substantiale in trecut, insa acum lucruri merg inapoi intr-un fel care ar putea sa fie daunator pentru locul pe care si l-a construit Romania ca stat membru in UE. Comisia a cerut de multe ori sa contiue acest curs si creeze un consens pentru a putea face pasi inainte. Si as vrea sa lansez acest apel si astazi. As dori sa subliniez inca o data ca pana acum Comisia a fost si va fi in continuare gata sa sustina autoritatile romane in acest proces. Am incredere ca dialogul va continua, si vom fi meticulosi si precisi in toate elementele si propunerile pe care vrem sa le discutam cu autoritatile romane.

Ultimele evolutii sunt o sursa de ingrijorare pentru Comisie. Daca sunt adoptate fara corectii, aceste legi modificare, CP si CPP, vor periclita autonomia sistemului judiciar pentru a putea combate eficient coruptia si fenomenul crimei organizate. Aceste chestiuni au dus inainte la un raport pozitivi inainte.

Noi vom raporta concluziile noastre in urmatorul MCV. Veti putea vedea ceea ce s-a scris in MCV din 2017 si in noiembrie fata de ianuarie. Situatia s-a deteriorat. Presedintele Juncker si cu mine am facut o declaratie anul acesta unde ne-am exprimat ingrijorarea catre unde se merge. Am spus atunci ca ireversibilitatea progresului care a fost obtinut pana acum in cadrul MCV este o conditie esentiala pentru a putea sa eliminam acest mecanism, pentru ca daca nu, mecanismul nu va putea fi abandonat.

Vrea sa va spun ca Comisia va trage si concluziile necesare daca exista conflicte de interese in legile care se promulga, care ar putea impiedica combatarea coruptiei. Aceasta inseamna sa urmarim de fapt recomandarile din MCV. Asta trebuie sa faca Romania, sa respecte recomandarile Comisiei de la Venetia si recomandarile GRECO. Pentru ca suntem gardianul tratatelor nu vom ezita sa actionam atunci cand trebuie sa asiguram compatibilitatea cu tratatele europene. Comisia va folosi toate mijloacele care ii stau la dispozitie, fie ca e vorba de MCV, sau altele.

Comisia cere Romaniei sa puna din nou pe cursul pozitiv reforma in Romania si aceasta inseamna sa faca pasi inainte, nu inapoi si sa se abtina de la orice pasi care ar putea sa inverseze progresul care s-a inregistrat in ultimii ani. Eu cred sincer ca inca mai avem o sansa sa schimbam situatia. Legile acestea nu au fost inca promulgate si nu este inca prea tarziu ca autoritatile romane sa schimbe aceasta tendinta. Ca de obicei, va stam la dispozitie ca sa va ajutam, dar ca de obicei, responsabilitatea este la autoritatile romane. Si cer autoritatilor romane sa faca pasii necesari."

Comentarii

# Canarul date 3 October 2018 12:22 +14

Parafrazând un notoriu consumator, creator de altfel al grotescului stat paralel, întreb, pentru un prieten, Hanț Franț ăsta ... de unde și-o fi luat tainul?

# Edelweiss - Archivar de Bukowina date 3 October 2018 12:53 +7

Tainul și-l are furajat în aceeași troacă cu Stella Ronner-Grubacic. Care Stella? „Prietena de taină” a Fanfaronului Nepreche al systemului judiciar rromânesc. Care Fanfaron Nepereche? Concilierul putrefactei prosecutoare kaghebiste - Monica Luisa Gherghescu. (și operatorul ei xerox în arhiva SIPA, la ceasul de fulgerătură din toiul nopții).. Care Spurcăciune NKVD-istă Gherghescu (Macovei)? Prietena de potlogării corporatist-colonialite lui hans timmermans! :eek: LES JEUX SONT FAITS. RIEN NE VA PLUS! :roll:

# un mizantrop date 3 October 2018 15:57 +1

Perversilor astora le place cu "bataia"...ati vazut ca simpla amenintare a matrozului ca ii controleaza la "lalele" a functionat, pana la terminarea mandatului, nefiind deranjat de vreun sos olandez...As merge un pic mai departe si as anunta ca in cadrul intensificarii luptei anticoruptie, recomandata de UE, voi redeschide toate dosarele in care au fost implicate companii olandeze, ba as controla si afacerile necercetate pana acum...Si pentru ca Tembelmann asta s-a aratat atat de deranjat de matrasirea Kodrutzei, as deschide o ancheta in personam dedicata "zeitei" si "favorurilor" acordate tarii cu cele mai mari sume cheltuite pentru stingerea dosarelor de coruptie...

# Klaus-Klaus date 3 October 2018 16:42 +2

;-) Man! fii atent o leaca acili-sha.. in anul LOVILUTIEI in ROEMENIKA era un anume AMBASADOR... mare & tare iubaretz de Roemenika dar si de " dizidenti" gen pl(r)esu, dinescu etc.. TOTI - RRROMANAKI - da' unu-si-unu... :P Mai iubea el muuult si pasaricile .. :P din Roemenika! Din ce tara era iubaretzul .. OLANDA! Cum il chema pe LOAZA ? conraad coen storck - deci si asta de soi mare.. cum se si fuduleste in cartea aia cu dosarul unui ambasador.. Insul a primit kemare la sfintii-lui-cei-cu tichiutza relativ recent, Ei sa fi vazut jale mare si smiorcaiala pe la " dizidenenti" in frunte cu ala nascut pe sub coviltir (de matase !) & co. Pt cei care VOR sa priceapa DE CE OLANDA NE URASTE NAPRASNIC.. ia vedeti cartea asta Dosarul de securitate al unui ambasador ... ed Humanitas.. Aprilie 2013. PS @ CANARUL - INCA NU SI L-A LUAT ca de aia e asa de oparit la kr

# DODI date 3 October 2018 14:14 +3

PPE a ajuns de râsul curcilor dacă apără un procuror comunist (macovei) și calcă principiile democrației în picioare. O fi politica o curvă, dar macovei nu face numai politică, ea curăță pe interior toate sticlele cu alcool care îi vin în mână. Dar de aici și până a-ți ponegri țara este o cale atât de lungă încât doar bețivul național hăhăilă a reușit să o străbată. Cu flota. Este momentul ca să punem barieră unor asemenea practici și să mergem pe drumul drept, să reprezentăm o Românie mândră și demnă.

# DOREL date 3 October 2018 21:32 0

Acest Timmermans este un lup in blana de oaie ! Parerea mea ..

# Retardanis date 3 October 2018 12:31 +12

Dezbaterea din parlamentul european a iesit prost pentru macovei & timmermans & co. Nu mai merge cu prosteala in PE. macovei era transfigurata iar timmermans naucit.

# KANT date 3 October 2018 12:36 +6

Asistăm la un adevărat " dialog cu un surd .." care clamează democrația pentru a impune un dictat ( " ... nu vom ezita sa actionam..." ), și atunci, nu este normal să te întrebi de ce nu am acționa asemenea Poloniei ?! Interesant de văzut un sondaj de opinie cu privire la rolul UE și locul (categoria : plusuri și minusuri) României în cadrul acesteia !

# Andy date 3 October 2018 12:57 +9

Romania nu trebuie sa ceara invoială sau acordul astora din PE. Nesimtitii din PE sa plece capul in jos de rusine si sa explice cum sub obladuirea lor si a MCV european justitia s-a facut ilegal pe protocoale secrete ilegale, justitia s-a transformat in cea mai corupta institutie. Prin MCV si-au realizat astia toate furaciunile in Ro.Dupa parerea PE ,SRI este indreptatit sa asculte nonstop telefoanele romanilor? Dupa parerea PE SRI trebuie sa faca justitie in Ro? Categoric este nevoie URGENTA de o reforma radicala in justitie, tot ce a fost pana acum anulat si construit de la capat o justitie corecta,aceeasi pt toti, drepturile si libertatile romanilor sa nu mai fie un lux. Astia din PE sa-si vada de mucii lor daca nu ROEXIT este solutia. Ne-am saturat sa fim bataia de joc a astora si ei sa ne jecmaneasca de toate resursele tarii. Macovei trebuie acuzata de tradare de tara si arestata urgent,maine.

# Lulu date 3 October 2018 13:24 +1

Ma intreb de ce nu se discuta acolo despre situatia economica a Romaniei, despre autostrazi, despre absortia slaba a fondurilor europene, si alte probeleme economice ??? Ce treaba au astia cu justitia noastra ? Cu ce ii afecteaza pe ei cati oameni baga astia in puscarie ????

# faracatuse date 3 October 2018 14:09 0

De ce sa se discute de asa ceva, ce interes au ei sa facem noi lucrurile astea?

# Vasi date 3 October 2018 15:01 +4

Era pozitiva activitatea DNA pentru simplul motiv ca proteja firmele straine corupatoare, de ce nu se intreaba acesti ordinari de ce sunt anchetati doar coruptii si nu si corupatorii iar cand ajung la firmele straine, daca printr-o "greseala" ajung, dosarele sunt imediat clasate, dovezi sunt Microsoft, EADS si cine stie cate or mai fi si nu se cunosc. Iar ca si comparatie, nu se compara coruptia din Romania cu megacoruptia din vest, chiar la timmermans in ograda, la ING, spalare de bani, amenda de 900 milioane de euro. I-a sa ne zica cum e anticoruptia cand ambasadorul olandez merge cu evazionistul olandez de mana la ANAF sa primeasca ilegal ramburs de TVA, daca erau romani, imediat navaleau porcurorii de la DNA sa le puna catusele, asa a ramas linistea intru jefuirea tarii atat de mult iubita de timmermans si altii ca el.

# imun/teanu date 3 October 2018 15:16 +1

"Oglinda-oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa-n tara"! Cu placere masochista am vazut-o pe doamna Monica Macovei. Aceasta "baba i-o da soldatului" ca la Radio Erevan, chintesenta vrajitoarelor folclorului romanesc, celebra "Muma Padurii". Crampotita (si peste tot?) de ura contra acestui popor. In "clipa suprema" si cei mai atei si-au cerut popa si iertare pacate. Ultima clipa putand fi paruta imens, cu peregrinarea tuturor victimelor, si-a celor uitate. Desi stie asta, in rautatea care i-a condus viata murdara tot nu se poate opri [ povestea Madalin Voicu ca fiind mica nimeni nu se juca cu ea de rea ce era ]. Hranita din ura nu face decat sa se ma i si stafideasca, mumie vivanta a justitiei securiste. De fapt mereu singura, si lingaii care-au profitat-o de parvenit or s-o lase chiar si oprobiului lor. Sfarsitul, cum se-ntmpla real, in agoni sau instantaneu, ei ii va fi o eternitate, in care oricate rugi ar implora nimeni nu i-ar aprinde sincer vreo lumanare /si daca fanfaronadei fanfare

# Neanae date 3 October 2018 15:20 +1

Stați liniștiti d-lor, nu avem nevoie de invitația voastră ca sa se facă pașii necesari PENTRU ADEVĂR IN ȚARA NOASTRĂ! Vedeti-va de ale voastre ca e vai de muma lor ... și de a voastră!

# imun/teanu date 3 October 2018 15:32 0

"Timur si baietii lui", si si fete. Si ele "mari", si si ei. Ca Romania nu e ca Olanda /lui. Cum nu! Nu avem si noi acum, prin "democratie", droguri! Si nu avem curve?, mai dihai invadand o eVropa? Aaaa!, da!, nu avem strada cu vitrine n care ele sa-si etaleze tate si craci. Dar si o democratie poate avea lipsuri!

# Valter Cojman date 3 October 2018 15:36 +2

Poate ca Timmermans i-a tras-o lui Kovesi si se simte obligat ca sa o apere... Nu vreau sa spun ca Kovesi a inchis ochii la ilegalitatile comise de olandezi pe teritoriul Romaniei si ea a fost complice la aceste ilegalitati...

# un mizantrop date 3 October 2018 15:50 0

Hai, ca nu mai e gluma, aici pare a fi o chestie clinica, individul pare sa fie un soi de deviationist sexual,manat de umori personale, toate imprecatiile lui avand la baza numai ce i-au susurat in urechi niste insailari umane de sex incert. Eu l-as actiona in instanta pe acest individ pentru amenintare si favorizarea infractorului (Macovei, hoata de documente si daramatoarea de stat de drept, plus continuatoarea Kovesi), iar PE i-as cere sa ancheteze activitatea acestui individ care dovedeste rea credinta si agresivitate la adresa unui stat UE...actiuni care au dus la scaderea increderii romanilor in UE, ba chiar crearii unui pol important de ROEXIT

# Statu-Palma-Barba-Cot date 3 October 2018 16:40 +1

Lui Timmermans poți sa-I fluturi s-un tramvai prin față ca oricum el e setat sa nu-l vadă.Totuși interventia d-nei Dancila relativ la carentele impardonabile ale MCV-ului privind impactul distrugător al protocoalelor asupra justiției si abuzurile aparute ca urmare a aplicării acestora, l-a făcut pe prostovan sa ceara anchetarea protocoalelor,bagandu-si astfel singur capu-n laț.Tot ce-a spus el este egal cu zero dacă începe o ancheta serioasa privind protocoale.Numai ca foarte mulți dintre cei ce ar trebui să facă ancheta sunt încă în funcții , au fost, și încă mai sunt, parte la grupul criminal organizat care le-au conceput și pus în opera.Acum e momentul sa se ceara înființarea unui tribunal internațional la Bucuresti conform indicatiilor pretioase date de Timmermans in legatura cu protocoalele.În România ,la vârful sistemului judiciar ,toți sunt culpabili,n-are cin' sa-i judece.

# un RoExit monseur Timersban date 3 October 2018 16:49 +1

hai cu RoExit impotriva tuturor cotropitorilor-mosieri Timersbani

# Iulia date 3 October 2018 16:52 +2

Timmermans sta bine cu teoria, dar cu practica e pe dinafara. Daca tot strange date pentru MCV, hai sa-l ajutam si sa-i facem cadou cetatenia Romana! Apoi procurori de elita sa-i croseteze un dosar penal mioritic "cu de toate", care sa fie repartizat aleator unui complet impartial. Sa vedem cum o sa-l scoata avocatii din situatie, neavand acces la probe/neputand administra probe, iar ca bonus, sa primeasca sentinta intr-un plic galben. Daca mai ramane in libertate, sa se plimbe plangand prin UE cu dreptatea in mana, pana va ajunge la un alt "Timmermans", care il va sustine terfelindu-l in fata tuturor. Oare in cati ani va intelege tot ce i s-a intamplat?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.01.2023 – Piturca, pe mana lui Mota

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva