14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EFECT NEGATIV - Presedintele UNBR, Gheorghe Florea, despre retinerea avocatei Violeta Oancea: ”Orice retinere a unui avocat si orice informatie publica despre fapte penale care ar fi savarsite de un avocat afecteaza, evident, prestigiul si increderea cetatenilor in profesia de avocat!”

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

29 November 2012 16:25
Vizualizari: 9599

 

In ultima vreme, din ce in ce mai multi avocati sunt pusi sub invinuire sau sunt retinuti pentru diverse fapte de coruptie sau pentru acuzatii ce tin de infractiuni care s-au savarsit in legatura cu profesia. Mai mult, numele avocatilor saltati de procurori devin din ce in ce mai grele ca pozitie in ierarhia barourilor. Retinerea de catre DIICOT Buzau a avocatei Violeta Oancea, membru in comisia de cenzori a Baroului Bucuresti, nu este deloc de bun augur pentru lumea avocaturii. Impotriva acesteia a fost pusa in miscare actiunea penala, procurorii solicitand arestarea ei pentru spalare de bani si alte infractiuni legate de crima organizata. Lumeajustitiei.ro a incercat sa obtina o declaratie din partea decanului Ilie Iordachescu de la Baroul Bucuresti, dar acesta nu a mai fost de gasit, lasandu-si telefonul mobil la serviciu. Din acest motiv, l-am contactat pe presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania avocatul Gheorghe Florea (foto), care a aflat de la Lumeajustitiei.ro de aceasta retinere facuta de DIICOT.


Avocatul Florea: „Pana la o pronuntare definitiva, corpul de avocati nu are reactie...”

Presedintele UNBR Gheorghe Florea ne-a declarat, dupa ce a ascultat stirea despre retinerea avocatei Violeta Oancea din comisia de cenzori a Baroului Bucuresti: ”Orice retinere a unui avocat si orice informatie publica despre fapte penale care ar fi fost savarsite de un avocat afecteaza, evident, prestigiul si increderea cetatenilor in profesia de avocat. Dar, exista o prezumtie de nevinovatie in care avocatii cred in toate apararile pe care le fac pentru cei care le apara. In virtutea acesteia, pana la o pronuntare definitiva, corpul de avocati nu are reactie decat in ipoteza in care, savarsindu-se infractiuni flagrante, in circumstante concrete, poate fi luata masura suspendarii provizorii din exercitiul profesiei, daca actiunea penala a fost pusa in miscare. Baroul e singurul competent ca prin Consiliul lui sa ia sau sa nu ia o asemenea masura”.

Ca urmare a calitatii de inculpat pe care avocata Violeta Oancea o are in acest dosar instrumentat de DIICOT, Baroul Bucuresti va fi obligat sa ia masura suspendarii acesteia pana ce in cauza va fi luata o hotarare definitiva.

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,,e manevra lu frații miei........,, date 29 November 2012 17:26 0

    UNBR Florea Gheorghe nu a avut și nu are nici-o reacție față de NENUMĂRATELE arestări și condamnări ale avocaților.     Florea tolerează asemenea cazuri, din păcate foarte multe.     Cu toate acestea, având în vedere că UNBR este cuprinsă și face parte din unitățile administrative, iar actele UNBR sunt acte administrative de autoritate, domnul Președinte Florea  nu are nici- o culpă ?

# puputache date 29 November 2012 17:44 +1

,,UNBR Florea Gheorghe nu a avut și nu are nici-o reacție față de NENUMĂRATELE arestări și condamnări ale avocaților'' dar are reactii fata de avocatii lui Bota care practica legal si lucreaza si au acte de infiintare si functionare! nu vi se pare ceva putred aici?  ,,UNBR este cuprinsă și face parte din unitățile administrative, iar actele UNBR sunt acte administrative de autoritate'' care UNBR? care ACTE? despre ce vorbesti draga prietene? 

# Al. I. Cuza date 29 November 2012 18:52 +2

:D :D :D :D E vorba de UNBR infiintat pe vremea mea mai draga pupu.... Florea e precum Base din tabloul cu Mihai Viteazul, daca te uiti atent il vezi ca era pe langa mine cu ocazia Unirii. Urmariti tablourile vr :P :P :P :P emii

# SPDD date 29 November 2012 19:10 +6

MAI BINE FLOREA SA VORBEASCA DE PROCESUL IN CARE S-A CERUT DIZOLVAREA UNBR TRADITIONAL DE FOSTA AVOCATA IULIANA ROMAN, PROCES CE ARE TERMEN IN LUNA URMATOARE !!!

# puputache date 29 November 2012 20:04 +4

:D Buna poanta!sa vorbeasca de procesul in care sa cerut dizolvarea lor?pana-i cuc nu va vorbi, doar nu vrei sa-i sara in cap slugoii :D :D :D :D ? Pe aspectele acelui proces, se vor pronunta judecatorii, iar daca suntem intr-o tara democratica, iar judecatorul nu va judeca stramb, putem sa ne asteptam la o hotarare favorabila Doamnei Avocat Iuliana Roman, asta in conditiile in care, mafia avocaturii traditionale, inca nu ,,i-a inchis gura'' si nu a ,,legat-o de maini''. Cu totii stim de ce sunt in stare. Cam pana prin luna urmatoare, ashea.... cum bine zici, cam pana atunci le mai merge, dupa aceea incepe ,,concertul''

# Pol date 30 November 2012 08:27 -1

Nu va faceti iluzii despre solutia ce va fi pronuntata de judecatori. Acestia sunt inscrisi in Tabloul avocatilor incompetenti a lui Florea, indiferent de Baroul judetean in care sunt inscrisi....Am vrut sa scriu Tablou cu avocati incompatibili.....desi asa ceva nu se regaseste in Lg51....

# eu date 30 November 2012 13:36 0

indicati-mi va rog numarul de dosar. Doresc ca judecatorii sa judece corect.

# INGO date 29 November 2012 21:53 0

Florea neflorea, pana una alta, e MARE! ORICANT ATI INCERCA VOI SA-L SURCLASATI. STIE MAI MULTA CARTE DECAT VOI TOTI CEI DIN ASA-ZISUL PARALEL...

# Hahahahaha..... date 30 November 2012 08:33 0

Nickname-ul tau este la fel de mare si de stiut ca si Florea.....hahahaha............libidinosii justitiei se prostitueaza prin diferite cercuri, mai mult sau mai putin rotunde ....si vorbesc despre corectitudine! Uitati-va la cat de multe infractiuni au savarsit avocatii din Barourile traditionale....si asta nu e totul...Au noroc ca marea majoritate dintre ei sunt inruditi fie casatoriti, cu judecatori, procurori sau notari si executori care au influenta ori care sunt foarte vorbareti...Asa afla despre flagranturi si se feresc.De aia sunt chemati ofiteri din alte localitati pentru organizarea de flagranturi.....

# indigo date 2 December 2012 23:10 -1

Mai INGO, acest Florea sau NeFloarea, cu sau fara carte (?) a ajuns acolo pentru ca i-a carat geanta celui care a fost Victor Anagnoste. De el ai auzit? Dupa ce ca are pareri, prea multe, nu face nimic pentru avocati si nici impotriva celor care fac avocatura clandestina si ajung la Parchet. Mai stii ceva? Acest zis mare om a scos-o afara din Barou pe propria nevasta, pe motiv ca nu pot sta doi avocati in aceiasi casa. AUD ???
Citeza pe INGO
Florea neflorea, pana una alta, e MARE! ORICANT ATI INCERCA VOI SA-L SURCLASATI. STIE MAI MULTA CARTE DECAT VOI TOTI CEI DIN ASA-ZISUL PARALEL...

# SPDD date 29 November 2012 21:54 +3

FAC APEL PE ACEASTA CALE LA LUJU SA PUBLICE UN ARTICOL DESPRE PROCESUL AVAND CA OBIECT DIZOLVAREA UNBR TRADITIONAL, PROCES INTENTAT DE FOSTA AVOCATA DIN UNBR TRADITIONAL IULIANA ROMAN !!!!!!!

# moromet kermitescu date 30 November 2012 10:42 0

Alo, toașu florea, bați câmpii bre! Ca de obicei. Adică, cum își permite cineva din republica noastră socialistă, multilateral coruptă, să scrie ceva nașpa despre discipolii lu matale? Alooo, breeee, suntem aproape în 2013, tataieeee! N-ai nepoți? N-ai treaba prin talcioc? Ești batran și degeaba. O tot ții cu dinții, câți mai ai, de monopolu ăla pierdut. Tataie, mă deranjează că nu ți-e rușine de câte bube ai în cap, cu toți bagabonții tăi de avocați cutumiari campioni la infracțiuni. Rușine, rușine, rușine. N-ați putea reuși în 15 vieți ceea ce a făcut Bota într-una singură. Și încă n-ați văzut tot. Stați p-aci ca baga borș...

# eu date 30 November 2012 13:34 0

Numãr unic dosar: 7929/2/2012 Înregistrat în data de: 23.10.2012 Obiect dosar: anulare decizie Uniunea Naţionala a Barourilor din România Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal Stadiu procesual: Recurs Părţi: JALBA ANGELICA : Recurent UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA : Intimat CĂI DE ATAC:

# zimbrul date 30 November 2012 22:14 -2

mai botistilor, revarsati-va urdorile in alta parte, in alte zile.vrem sa sarbatorim ZIUA NATIONALA!

# ciuciu date 30 November 2012 23:02 +1

urat suna "botisti". Atunci, "zimbristule" ne vedem la Arcul de Triumf!

# Buzduganul si stema de pe zimbru date 2 December 2012 08:19 -1

Zimbrule....cihcihhhh...alooo! zimbrule! ...aici stema: ai baut apa dupa Florea la intalnirea dintre barouri? Nu te mai lua de avocatii lui Bota....serbeaza la alta masa, ca la Arc este ocupat cu oameni....Vezi ca ai primit niste fan proaspat cosit de Boc!

# Coruptie! date 15 December 2012 05:56 0

Acum in dosarul inculpatei Oancea Violeta se trag sfori mari! Toti din conducerea baroului isi storc creierii, cum sa o scoata basma curata. Suna telefoanale prin spate de sau incins cablurile, la fel cum sunau si la procesele ei pe care le-a cistigat. Afirmatie facuta cu DOVEZI CLARE si martori care au asistat la procesele ei. Coruptia in tara noastra nu va pierii NICIODATA. PILELE SI BANII VOR DOMINA MAI DEPARTE IN TOATE SECTOARELE. MAI ALES IN JUSTITIE!

# Florin date 10 February 2013 06:29 0

:D Talhari in toata regula . O mare de papagali inbracati in frac , adevarate hiene ce se ingrasa din nenorocirile altora . Dupa ce te jegmanesc la maxim , te si vand partii adverse . Si ce face \"baroul\" Ii acepra bineinteles !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva