29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ESTE BOLNAV COLDEA? – Jurnalistul Cornel Ivanciuc acuza o posibila problema de siguranta nationala: „Stiam ca are probleme psihice, nu neurotice. Da, are probleme psihice domnul Coldea. Este manipulat de sotia lui care da avizele sau a dat avizele psihologice ale ofiterilor, fapt care i-a permis lui Coldea sa elimine foarte multi rivali personali... Scalpul lui Coldea nu ajunge, pentru ca SRI este organizatie de infractori”. Alina Bica ii da verdictul lui Coldea: ”Detentie pe viata”

Scris de: G.T. | pdf | print

17 ianuarie 2017 15:30
Vizualizari: 13675

Continua discutiile legate de o posibila problema de sanatate de care ar suferi generalul SRI Florian Coldea (foto). Este un subiect intens dezbatut in ultima perioada, dupa ce Coldea a fost surprins in diferite inregistrari cu ticuri faciale si leganari de corp, aspecte care tradeaza cel putin maxima nervozitate. Cunoscutul jurnalist Cornel Ivanciuc sustine ca fostul prim-adjunct al SRI, trecut in rezerva de Eduard Hellvig, ar avea nici mai mult, nici mai putin probleme psihice. Si ca ar fi manipulat de sotia sa, Dorina Coldea, sefa Departamentului Psihologic din cadrul SRI, cel care da avizele psihologice ofiterilor din Serviciul Roman de Informatii.

Afirmatiile au fost facute de Cornel Ivanciuc, luni seara 16 ianuarie 2017, la emisiunea ziaristului Silviu Manastire de la B1 TV. Nu stim daca Florian Coldea are sau nu asemenea afectiuni, si nici nu este treaba noastra sa ne pronuntam. Stim insa ca o eventuala problema de sanatate a lui Florian Coldea este de interes general, in conditiile in care acesta, timp de 12 ani, a condus poate cea mai puternica institutie din Romania, din postura de sef operativ al SRI.


Pe de alta parte, in aceeasi emisiune fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a facut o scurta incadrare juridica a presupuselor fapte care s-ar putea retine in sarcina lui Coldea, in cazul in care dezvaluirile lui Sebastian Ghita se confirma. In opinia Alinei Bica avem de-a face cu evaziune fiscala, luare de mita, trafic de influenta, santaj, amenintare si posibil chiar tradare. Niste infractiuni care ar fi pedepsite cu detentie pe viata.

Iata declaratiile facute de Cornel Ivanciuc si Alina Bica:

Cornel Ivanciuc: SRI datoreaza foarte multe metode Securitatii, comportamente, stil de lucru, mosteniri de familie, combinatii, pile, ca sa vorbim numai de domnul Coldea, care vine din familia lui Dan Gheorghe, a generalului Dan Gheorghe, fostul sef al USLA si fost sef la 'Doi S'un Sfert', deci vine dintr-o familie de securisti.

(…)

Eu de zece ani, cel putin, stiu despre domnul Coldea lucruri care se confirma acum, si nu imi venea sa cred ca pot fi adevarate. M-am ferit sa le fac publice pentru ca as fi parut ridicol sau lipsit total de sentimente patriotice. Stiam ca are probleme psihice, nu neurotice. Da, are probleme psihice domnul Coldea. Este manipulat de sotia lui care da avizele sau a dat avizele psihologice ale ofiterilor, fapt care i-a permis lui Coldea sa elimine foarte multi rivali personali.

Alina Bica: Domnul Daniel Dragomir, cel mai bun exemplu. L-am aparat, i-am vazut dosarul. Este fara precedent. Mai ales ca, am inteles citind in presa, ca a fost un sentiment de rivalitate, domnul Coldea se temea ca domnul Dragomir i-ar putea lua locul.

Cornel Ivanciuc: Si ar fi avut toate motivele sa ii ia locul. Stiti de ce, pentru ca ar fi avut faptele de arme, pe care Coldea nu le-a avut? Stiti care este povestea lui Coldea. Coldea nu si-a luat licenta dupa absolvirea Facultatii de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii si a fost incadrat ca subofiter. Degeaba spune domnul general in rezerva Troncota, fostul decan al Academiei, ca a fost sef de promotie, nu mai tine minte. Nu si-a luat licenta. El s-a impus ajutat indeaproape de Dan Gheorghe, unchiul lui, fostul sef al USLA, si a avut ocazia, o rampa nemaipomenita de lansare a fost rapirea celor trei jurnalisti cand el doar s-a deplasat la Bagdad, in timp ce Dragomir a facut munca operativa in Irak. El s-a deplasat si si-a trecut in CV deplasarea. E un tip mic, e un tip marunt.

Silviu Manastire: Faceti incadrarile, doamna Bica (n.r.- referitor la presupusele infractiuni care ar fi fost comise de Florian Coldea, conform dezvaluirilor lui Sebastian Ghita)

Alina Bica: Evaziune fiscala, luare de mita, trafic de influenta, santaj, amenintare, tradare, daca e partea cu puterea straina, deci are niste infractiuni unde are detentie pe viata. Despre ce discutam? Sunt lucruri foarte grave.

(…)

Cornel Ivanciuc: Scalpul lui Coldea nu ajunge, pentru ca SRI este organizatie de infractori in acest moment. De infractori. (…) Stiti de ce acuz (n.r. - SRI)? Pentru ca este o organizatie de cumetrii, de frati care si-au adus surori, nepoti, fii, unchi, deci 5-7 neamuri sunt, pe spite, sunt in acest moment in SRI. Este o inteligenta corupta la nivelul acestui intelligence, este o inteligenta de tip...este ca la casatoriile acelea endogame, cand se casatoresc verii intre ei si fac niste monstri, este o inteligenta retardata“.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 17 ianuarie 2017 16:00 +16

acusilea apar toti,MARTORA IMI ESTE ARHIVA LUJU,MACAR CU VREO 6/8 LUNI AM SCRIS DE TRADAREEA LUI COLDEA SI A CELORLALTI SEFI DE SERVICII,CIT SI DE INFRACTIONALITATEA LOR.un motiv in plus pentru tradare si infractiune este si faptul ca au patruns rudele in servicii,sub pretextele ,,democratiei,, relatiile mafiote si de tradare au excedat statul roman care/i STAT CAZUT SI DECAZUT DIN PREROGATIVELE LUI DE STATALITATE,GRANITE, SI TOATE INSEMNELE DE UNICITATE,INDEPENDENTA.asta/i rodul de a avea in fruntea statului unul cu cetatenie germana,de a avea la sri unu cu cetatenie germana,de a avea in fruntea sie unul cu cetatenie israeliana.acum se pune o intrebare simpla CINE ERA MAI PATRIOATA ,un p.m cu sot sirian sau astia, cetatenii spioni !!!!!vad ca si mircea badea a preluat ideea ca justitia se mai curata doar cu napalm.se pare ca nu mai avem nici asta ca s/a distrus fabrica de furfurol de la slobozia.ce facem cu kovesi agent secret unguresc?

# remember date 17 ianuarie 2017 21:10 +6

Salut UNULE..... Ce mai faci?? Deunazi am postat bolile de care sufera Coldea, boli ce pot fi intuite la prima vedere.Acum s-au confirmat oficial spusele mele. Dar problema nu e asta. Un bolnav la 12.000 de angajati n-ar fi o problema. Problema este ca pe putin 70% dintre angajatii serviciilor sunt bolnavi cu caputul, fiecare cu diagnosticele lui. Dovada?? Daca n-ar fi asa, n-ar putea rezista intr-un sistem complet corupt in care fara-de-legea este singura lege pe care-o urmeaza si o protejeaza. Toti cei ce intra in sistemul serviciilor secrete, chiar daca sunt perfect sanatosi la cap cand intra ( dar am indoieli ca un om sanatos la cap poate sa-si aleaga o asemenea profesie, degenerata la noi in institutie de haituire a semenilor), sistemul are grija sa-i transforme intr-un soi de cartite umanoide, bine stimulate finaciare si bipede, ce din interiorul sistemului decid, fara sa-si priveasca victimele in ochi, cine traieste si cine moare. Astea sunt serviciile noastre secrete.

# un SRL-ist date 17 ianuarie 2017 16:29 +17

Pai daca nevasta-sa se ocupa de dat avizele, normal ca l-a facut apt pe scelerat, din pix ! Tipul are ceva probleme medicale, aia nu inseamna ca n-are un loc in societate dar nu in pozitii de-astea operative. PS.Kovesi are probleme si la cantar, nu doar la mansarda !

# Barbu date 17 ianuarie 2017 16:44 +11

Este incredibil ce se întâmplă,nu se face nimic concret pt a stopa abuzurile din justitie, nici macar mass media nu mai vorbește despre Coldea și kovesi ca pot fi agenți acoperiți !!! Culmea ca pentru mafioti NU SE FACE NICI O ANCHETA REALA pentru încălcarea legii precum si acuzația de trădare. DOAR PRAF ÎN OCHI LA PROSTIME asta merita poporul în lipsa unor proteste și reacții pe masura ,, daca prostimea tace băieții deștepți incalca legea si distrug tara în continuare'' JOS CU TOȚI MAFIOȚII din toate instituțiile!!! Voi ar trebui sa umpleți pușcăriile in locul gainarilor și celor condamnați pe nedrept.

# basicuta date 17 ianuarie 2017 17:58 +13

adica Coldea le da la comisie, facturili false si comisia spune ca e bune ? si nevinovat ca n-a furat el gasca ? si se pensioneaza cu 2000 euroi/luna ?

# remember date 17 ianuarie 2017 21:18 +8

Ce spui basicuta?? 2000 de E??? Da' cei caprar la SRI?? Ce spui de 5000 de E/luna?? Sa stii ca viata e scumpa in Canare sau Nicaragua (inca nu s-a hotarat unde se retage ca sa-si cosume tainul din off-shor, plasat de Ghita si altii ca Ghita). Sa stii ca logistica militara inca mai aduce multi bani daca stii cum sa deturnezi bani de la buget si sa cumperi arme si munitie cu ei, pe care ulterior sa o plasezi in teatre de razboi (si nunumai). Ungureanu stie mai multe legat de problema asta dar un "intelectual rasat" nu-si da colegii in gat, chiar daca l-au mazilit de la ciolan.

# Ion date 17 ianuarie 2017 18:02 +10

Se pare, frati romani, ca dihorii astia 2 au cetatenie startegica ....si deci va fi greu sa fie indepartati , exact ca un rahat care nu se llasa dus de apa.

# Cu toata dragostea date 17 ianuarie 2017 18:39 +14

Va dati seama ce jeg e si Eduard daca "aranja" cu Coldea, cum ca n-a mancat usturoi si nici botul nu-i pute . Adica ciumegul nu-i vinovat de nimic (de parca Eduard ar fi judecator), apoi nu-l degradam ca sa nu-i scada leafa (de pe spatele fraierilor), iar apoi ii spune sa se ceara el afara si Eduard cu Ciolanis doar sa aprobe (ca sa arate ce om de omenie e ala). Dupa mine, toata aceasta gasca trebuie sa zboare la beci + aia cu copane ca stejarul din Borzesti.

# nicu date 17 ianuarie 2017 19:28 +10

SRI este organizatie de infractori/cea mai perfectä ETICHETÄ.

# Pif date 17 ianuarie 2017 22:00 +3

"Scurta" incadrare juridica facuta de Bica, fiind provocata sa-si dea cu presupusul de catre jurnalistul Manastire, este explicabila in contextul experientei pe care o are si prin care a trecut. Din aceasta perspectiva, este de inteles si "sentinta" dura pe care a dat-o pt. Coldea: detentie pe viata. O fi afurisita si sloboda la gura, insa am o oarecare simpatie pt. ea. In rest, habar n-avem ce s-a anchetat in SRI de au stabilit ca nu exista elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau ale normelor interne in vigoare si ...totusi ....Coldea sa demisioneze cu demnitate. Fie e grav bolnav, fie s-a plictisit brusc sa fie boss de bossi.

# Unul care se uita... date 18 ianuarie 2017 04:35 +9

Luju, se poate cunoaste motivul pt care cenzurati comentariile referitoare la Bica, sau probabil ca nu e convenabil sa fie si voci care ies din cor? Incadrarile facute de penali nu sunt prea interesante, Pif... Asta a incalcat toate legile existente in tara asta si a cauzat prejudicii de miliarde prin actiunile ei, ar trebui sa fie pusa la taiat stuf pe tot restul vietii...

# Pif date 18 ianuarie 2017 15:13 +1

Si cu ce te-ar incurca pe tine, pe altii sau pe statul de drept daca am o oarecare simpatie pt. Bica? Nu e nici ilegal si nici imoral iar Constitutia imi da da dreptul sa-mi exprim liber gandurile. N-am comentat nimic despre vinovatia ei pt. faptele de care e acuzata. Pur si simplu mi-a placut cum penalista a "mitraliat" spontan incadrarile juridice si "sentinta", ca un pluton de executie. Chiar daca generalul Coldea nu era bolnav pana atunci, in mod sigur s-a imbolnavit grav cand a auzit-o. Ce-o fi asa de aiurea daca a fost provocata, ca la scoala, sa faca niste incadrari juridice pe baza dezvaluirlior lui Ghita iar femeia a raspuns rapid si scurt, fara sa se balbaie sau sa se incurce? Printre atatia pareristi care-si dau cu presupusul pe la TV, ea de ce n-ar avea dreptul, mai ales ca are pregatire juridica si experienta in materie penala iar Constitutia ii da voie?

# pelin date 18 ianuarie 2017 09:49 +10

Specificul desfasurarii activ.in SRI,impune o serioasa capacitate de adaptare la stres in regim si program prelungit,atenitie concentrata si distributie de nivel ridicat,perseverenta,dorinta de perfectionare,un bun echilibru psio-emotional,abilitati de comunicare etc.In mod cert,un program prelungit de munca cu serioase convulsii pot conduce la un anumit grad de stres si surmenaj ce pot avea evolutii surprinzatoare.Daca avem in vedere miscarile si ticurile necontrolate,ridicatul/coboratul sproncenilor,miscatul haotic a capului,starea de neliniste particularitati care uneori pot fi observate fizionomic la Fl.Coldea,pot conduce la impresia ca acesta area o problema patologica.In plus faptele,multe incompatibile cu profesia sa,la care a recurs,intaresc convingerea ca acesta este un personaj fara principii si cu un discernamant discutabil!!!!!!!!

# Vladimarrr...!!! date 18 ianuarie 2017 10:16 +4

Nu, categoric nu, cel cu nume de puscarie nu este atat de bolnav, pe cat de bolnavi suntem noi, noi toti, ca stam cu mainile-n san acceptand bland sa ni se toarne in cap cele mai nesfarsite oale de noapte(a mintii) !

# unul din lumea cea mare date 18 ianuarie 2017 12:06 +2

ptr Vladimarrr...!!!//mare dreptate ai dragul meu prieten !!!!!si nu spun asta in virtutea prieteniei noastre.nu ai vazut chiar azi.joianis in spilhosen a furat ,,cheia de la beci,, si s/a repezit la borcanul cu cirnati sasesti si s/a ,,umplut tot de untura pe la botul de marele alb ,,(apropos cum a ,,descalecat ,,el la guvern sa o faca pe elefantul, ,penibilul elefant care in 2 ani a fost doar o penibila musca dinaia verde,stii tu unde stau mustele verzi ca uneori mai erau si pe dudestiul nostru pe linga cite un pom)

# Marius Vladescu date 18 ianuarie 2017 13:17 +2

Florian Coldea si sotia lui, Dorina Ioana Coldea, au format grupul groazei din Serviciul Român de Informații. Sunt foarte mulți ofițeri care au trecut prin umilința provicată de psihologii lui Coldea, unii dintre ei, nebuni cu acte-n regulă. Este un psiholog, Dinu. Divorțat de trei ori pentru că-și bătea nevestele cu urgie, a forțat direcția logistică a SRI să-i dea casă ( după ce a fost aruncat în stradă de penultima nevastă). Cum a procedat ? A mers și a dormit în Gara de Nord și spunea că este ofițer SRI și n-are casă. A primit, pentru că o șantajează pe Dorina Coldea cu mizeriile pe care i le-a acoperit prin faptul că-i pica la testarea psihologică pe ofițerii care nu ascultau ordinele ilegale ale soțului său. Direcția "E", Protecție internă, se aude, sau trebuie să mergem la dl. Gâdea în emisiune să dăm cărțile pe față ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva