10 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EVZ LA 28 DE ANI – Fondat in 1992 de Mihai Carciog, Cornel Nistorescu si Ion Cristoiu, cotidianul Evenimentul Zilei a revolutionat piata media din Romania, atingand, sub conducerea editoriala a lui Ion Cristoiu, cifre de vanzari neegalate de vreun ziar central. Prima editie tiparita a EVZ a aparut in data de 22 iunie 1992

Scris de: L.J. | pdf | print

22 iunie 2020 12:19
Vizualizari: 2308

Ziua de luni, 22 iunie 2020, marcheaza implinirea a 28 de ani de la aparitia primei editii a ziarului „Evenimentul Zilei” (EVZ, in trecut cunoscut si ca „Bulina rosie”).„Evenimentul Zilei” este un cotidian romanesc de circulatie nationala publicat de Editura Evenimentul si Capital. Astazi, actionarul majoritar al firmei care gestioneaza titlurile Evenimentul Zilei si Capital este jurnalistul Dan Andronic (foto), cel care a cumparat in 2013 actiunile ziarului la care s-a lansat ca ziarist in 1992.

Fondat in 1992 de Mihai Carciog, Cornel Nistorescu si Ion Cristoiu, EVZ a revolutionat piata media din Romania, atingand, sub conducerea editoriala a lui Ion Cristoiu, cifre de vanzari neegalate de vreun cotidian central. Subiectele populare, un format de prezentare a stirilor preluat din presa interbelica si pozitionarea editoriala anti-putere i-au adus „Evenimentului Zilei”, in primii ani de la infiintare, sute de mii de cititori si renumele de publicatie critica la adresa puterii postcomuniste.Trecut in zona de online, „Evenimentul Zilei” si-a pastrat stilul de „tabloid serios”, fiind, alaturi de revista si site-ul „Capital”, unul dintre liderii presei romanesti. Peste 1.000.000 de romani citesc site-urile grupului in fiecare zi, fiind apreciat pentru pozitiile sale transante in privinta abuzurilor si a respectarii drepturilor si libertatilor cetatenesti. Anchetele jurnalistice din ultimii ani, in special serialul de dezvaluiri „Noi suntem Statul”, au contribuit la devoalarea mecanismelor Binomului. Totodata, au devenit punctul de plecare a trei comisii parlamentare de ancheta.

Astazi, EvZ implineste 28 de ani.

Lumea Justitiei ii ureaza la multi ani!


Comentarii

# DODI date 22 iunie 2020 15:05 +2

”Unde sunt zăpezile de altădată?” Ce vremuri! De când a încăput pe mâinele pline de sânge ale securității de rit nou acest cotidian a devenit o fițuică mai ieftină decât hârtia pe care este tipărit. Și e păcat că îmbătrânind a devenit o foaie... volantă.

# nae din dealul feleacului date 30 iunie 2020 22:31 0

D-le Andronic "on line"nu e ziaristica!Daca ai spune dumneata tot ce sti "din subteran" ar mai fi ceva si "on line",insa taci precum...in cucuruz(papusoi).Nu trage Domn Semaca!Ehei,Gerfild motanul de pe acoperis!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.07.2020 – Predoiu il schimba pe Orban

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva