17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXPLOZIE LA JUDECATORIE – O deflagratie s-a produs la arhiva Judecatoriei Motru. CSM: “Explozia a avut loc in arhiva de la etajul unu a Judecatoriei Motru, in timp ce instanta era inchisa, si nu a produs victime, fiind inregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al cladirii a fost afectat”

Scris de: L.J. | pdf | print

12 February 2024 13:42
Vizualizari: 2987

O puternica explozie a avut loc luni dimineata, 12 februarie 2024, la Judecatoria Motru din judetul Gorj. Deflagratia s-a produs in jurul orei 5, fiind provocata de o scurgere de inergen de la o butelie folosita pentru stingerea incendiilor.


 

CSM a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca in urma exploziei nicio persoana nu a fost respinsa. Deflagratia nu a produs decat daune materiale, un zid al cladirii fiind afectat. Totodata, activitatea Judecatoriei Motru nu a fost afectata, sedintele derulandu-se conform programarii.


Prezentam comunicatul CSM:


In dimineata zilei de 12 februarie 2024, in jurul orei 05:15, a avut loc la Judecatoria Motru o deflagratie a gazului inergen, provenit de la o butelie dintr-un ansamblu de 5 butelii folosite pentru stingerea incendiilor, care se afla in arhiva de conservare a instantei, fiind in garantie.

Explozia a avut loc in arhiva de la etajul unu a Judecatoriei Motru, in timp ce instanta era inchisa, si nu a produs victime, fiind inregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al cladirii a fost afectat, urmand a fi efectuata o expertiza de specialitate pentru a se verifica daca a fost afectata structura de rezistenta a cladirii.

Reprezentantii autoritatilor cu responsabilitati in stingerea incendiilor au actionat pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, fiind efectuate in continuare cercetari cu privire la cauzele incidentului produs.

In acest sens sunt prezenti la fata locului experti din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani pentru analiza si constatari, precum si reprezentanti ai Arhivelor Nationale pentru a oferi suport.

Activitatea instantei nu a fost afectata, sedintele de judecata derulandu-se in continuare conform programarii acestora, iar registratura Judecatoriei Motru functioneaza normal”.

Comentarii

# maxtor date 12 February 2024 15:02 +2

comunicatul CSM? ISU ce comunica? (au intrat si in biserici si i-au obligat la cultu extinctorului...)

# Ce dosare încă nescanate au dispărut? date 12 February 2024 16:25 +2

Isu'rupi N 14

# Ioana M. date 12 February 2024 18:51 +2

Daca nu ai instinctoare, nu e bine. Daca ai instinctoare, nu e bine. Bine ca nu era nimeni prin preajma.... Si? Firma plateste ?

# crocodilul satul date 12 February 2024 23:31 +18

Paguba-n ciuperci!Sa se darime tot sistemul ca nu e altceva decit un grup infractional organizat din aceasta tara si totodata cel mai eficient.

# Indignat date 13 February 2024 10:45 +2

Trebuie sa vedem mereu partea plina a paharului: zic sa le dea statul si un spor de 100% pt risc de extinctor! Retroactiv, de cand a fost inventata scula asta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva