4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FANTOMA LUI STALIN BANTUIE JUSTITIA – Centrul pentru Resurse Juridice cere demisia sefului Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, dupa atacul impotriva judecatorului Luchian Constantinescu: “Societatea se afla in pericolul de a nu avea justitie ori de a avea justitie populara, asemenea anilor´50... Tendinta Inspectiei arata suspendarea tacita a statului de drept si trecerea la justitia populara... Inspectia judiciara a devenit un instrument de hartuire a celor care inca fac magistratura”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 noiembrie 2015 13:15
Vizualizari: 6107

Bulgarele de furie impotriva Inspectiei Judiciare si a modului in care aceasta institutie condusa de Lucian Netejoru intelege sa isi desfasoare activitatea creste de la ora la alta. Decizia Inspectiei Judiciare de a anunta ca se sesizeaza din oficiu “cu privire la posibile abateri disciplinare” in legatura cu modul in care judecatorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti a instrumentat si solutionat dosarul in care a dispus eliberarea din arest preventiv a fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a creat revolta in randul magistratilor de asa natura incat acum ONG-urile care apara independenta Justitiei si drepturile magistratilor par sa se coalizeze. Prima institutie care a reactionat vehement fata de aceasta decizie a fost Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania care a acuzat ca “Inspectia Judiciara incearca anihilarea independentei Justitiei”. La cateva ore dupa demersul UNJR, o alta institutie sare in apararea drepturilor magistratilor. Este vorba despre Centrul de Resurse Juridice al carui director executiv este Georgiana Iorgulescu (foto), cea care pana in 2012 a fost reprezentant al societatii civile in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.


Intr-un comunicat de presa pe care il prezentam in integralitate, Centrul de Resurse Juridice cere demisia de urgenta a lui Lucian Netejoru, motivat prin faptul ca “sistemul judiciar romanesc se afla intr-un pericol iminent”, atat timp cat Inspectia Judiciara isi permite sa ancheteze o hotarare judecatoareasca ramasa definitiva, doar pentru ca nu este pe placul societatii.

Georgiana Iorgulescu avertizeaza in comunicatul Centrului de Resurse Juridice asupra pericolului pe care il reprezinta acest gen de activitati ale Inspectiei Judiciare, evidentiind ca este din ce in ce mai evident ca societatea romanesca se afla in pericolul de a nu mai avea Justitie, ori de a avea o justitie populara, asemenea anilor '50.

De altfel, directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice acuza Inspectia Judiciara ca a devenit, in ultimele luni, un instrument de hartuire a celor care inca fac magistratura. In acest context, Georgiana Iorgulescu afirma ca Inspectia Judiciara a avut tendinta de a se autosesiza, in principal, pe cazuri care aveau un impact social ridicat, precum decizia de a se autosesiza pentru ca un procuror nu a declinat dosarul ministrului Oprea, cea privind judecatorul care l-a eliberat din arest pe primarul Piedone, ori pentru ca alti magistrati au pronuntat anumite solutii definitive.

Iata comunicatul Centrului de Resurse Juridice:

"Centrul de Resurse Juridice solicita demisia de urgenta a Inspectorului sef al Inspectiei Judiciare.

Sistemul judiciar romanesc se afla intr-un pericol iminent cata vreme inspectori ai inspectiei judiciare se sesizeaza din oficiu cu privire la hotarari judecatoresti definitive, unele dintre ele intervenind in timpul procesului penal. Automat, societatea romaneasca se afla in pericolul de a nu avea justitie ori de a avea justitie populara, asemenea anilor ´50. Acest lucru se simte din ce in ce mai evident.

Este absolut ingrijorator faptul ca un judecator al Curtii de Apel Bucuresti (dl. Constantin Luchian Constantinescu) a devenit subiect al autosesizarii Inspectiei Judiciare pentru simplul motiv ca a decis eliberarea din arest a primarului Piedone si cercetarea sa in libertate.

Trebuie sa intelegem ca arestul preventiv nu este o pedeapsa si nu inseamna vinovatia ori nevinovatia persoanei. Acestea sunt principii fundamentale fara de care justitia si, automat, drepturile si libertatile noastre civile sunt in aer. Justitia nu se poate pleca doleantelor strazii.

Trebuie sa militam pentru independenta judecatorului (asta inseamna ca militam pentru apararea drepturilor noastre), chiar daca decizia acestuia nu este convenabila publicului. Sentinta ori decizia unui judecator se ia tinand cont numai si numai de probele de la dosar. Judecatorul nu face sondaj de opinie pentru a afla ce isi doreste populatia. Judecatorul este supus numai legii, si asta inseamna stat de drept.

In ceea ce priveste tendinta din ultimele luni a Inspectiei judiciare de a se autosesiza pentru ca un judecator nu a declinat dosarul ministrului Oprea sau pentru ca l-a eliberat din arest pe primarul Piedone, ori pentru ca alti magistrati au pronuntat anumite solutii definitive (intotdeauna sesizarea a fost din oficiu, niciodata la cererea unui justitiabil), acest lucru arata suspendarea tacita a statului de drept si trecerea la justitia populara. Pentru acest lucru suntem vinovati cu totii, ong-uri de profil, activisti din zona drepturilor omului, presa si marea masa a magistraturii tacute.

Inspectia judiciara a devenit un instrument de hartuire a celor care inca fac MAGISTRATURA.

Reamintim Inspectiei Judiciare si inexistentului CSM ce scrie la lege/regulament:

Art. 3 (1) Activitatea Inspectiei Judiciare se desfasoara in conformitate cu legea.

(2) Verificarile efectuate de Inspectia Judiciara se desfasoara cu respectarea principiilor independentei judecatorilor si procurorilor, supunerii lor numai legii, precum si autoritatii de lucru judecat.

(Regulamentul de organizare si functionare a Inspectiei Judiciare)".

 

Comentarii

# Bianka Pop date 13 noiembrie 2015 13:40 +7

Ceea ce face Inspectia Judiciara si CSM este absolut ingrijorator . Un stat de DREP nu trebuie sa aiba judecatori care sa se plece vocii strazii, ci doar LEGII. Cine a interpretat eronat probele, cine a avut curajul sa dea o solutie corecta in aceasta situatie? Merg pe mana Judecatorului de la Curtea de Apel Bucuresti. De ce? Poate are mai multa experienta practica?vechime?examene in plus date? O coloana vertebrala mai teapana? Inspectia Judiciara este POLITIA POLITICA a Justitiei. CSM-ul este veriga slaba a acesteia, care nu reprezinta judecatorii de buna credinta ci pe cei care se pleaca sitemului,politicului,presiunii mediatice , strazii... Drama COLECTIVA nu trebuie folosita in arma impotriva unei justitii CORECTE . Atentie, se creeaza precedente periculase pentru care si noi si generatiile viitoare vom raspunde! Blamam medicii care si-au facut doar datoria, blamam judecatorii care nu s-au plecat presiunii mediatice , blamam pe toti cei de buna credinta pentru publicitate, imagine

# TITULESCU date 13 noiembrie 2015 13:46 +3

ACUM I-A GASIT VORBITUL SI REVOLTA DAR DE CE nu S-A REVOLTAT CENTRU PENTRU RESURSE JURIDICE SI UNJR CAND MAGISTRATII AU ADMIS CONTESTATIA IN ANULARE IN CAZUL RARINCA,DE CE NU AU FOST EI ATAT DE REVOLTATI CAT SA CEARA EXCLUDEREA COLEGILOR LOR DIN SISTEM, atunci NU MAI BATUIA STAFIA LUI STALIN PRINTRE EI? DE CE NU SUNT EI REVOLTATI DE HOTARARI JUDECATORESTI REVOLTATOARE? CINE A SPUS CA JUSTITIA ASTA DE ACUM SE DEOSEBESTE DE JUSTITIA POPULARA DIN '50,CHIAR PRIN CE SE DEOSEBESTE?

# Ana date 13 noiembrie 2015 14:19 +7

,, Inspectia judiciara a devenit un instrument de hartuire a celor care INCA MAI FAC magistratura,,! De la sine inteles ca pe ici pe acolo se mai face dreptate. In general cei care vor sa ramana in sistem, sunt nevoiti sa hotarasca la comanda! Cei care nu percuteaza potrivit ordinelor, raman onesti carierei, li se constituie dosare penale si devin pedepsiti . Vezi 22 de ani cu executare, Mustata ... ,si chiar Camelia Bogdan . Dramatice vremuri. N-are voie Ziua Tarii sa treaca nemarcată. Trebuie iesit in strada dragi romani!

# gustav date 13 noiembrie 2015 20:53 +3

Pana sa-i pomenesti pe Mustata si pe Camelia Bogdan mai ca imi venea sa-ti dau dreptate. Dar aici, ne despartim. Mustata nu este decat un spagar ordinar dovedit (nu discut cuantumul pedepsei) iar Camelia Bogdan, cu toata statuia pe care se chinuie unii sa i-o ridice, un umil instrument de executie.

# Exclusa date 13 noiembrie 2015 14:30 +9

Va veni si vremea cand Cineva se va sesiza din oficiu si pentru cei din Inspectia Judiciara...

# Raneti Tudor Andrei date 29 ianuarie 2016 00:21 0

Netejoru Lucian este (...) fiindca pentru a musamaliza un abuz grav savarsit impotriva mea, a mintit ca sesizarea pe care am facut-o pe 17.09.2015 privind abateri disciplinare savarsite pe 17.09.2015 au fost sesizate pe data de 04.09.2015, ceea ce este eviedent imposibil. Mai mult, pe 04.09.2015 nu am formulat nici o sesizare... evident.

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet date 28 februarie 2016 23:55 0

In Romania anului 2016,toti factorii de decizie militeaza pentru eradicarea coruptiei,aplicarea legilor statului de drept si democratic,respectarea tuturor hotararilor judecatoresti definitive,prin punerea in aplicare a executarii lor si recuperarea integrala a prejudiciilor suferite,fie de catre statul Roman,fie suferite de catre persoanele fizice.Suna bine teoretic,insa practic va rog sa constatati ,ca in speta hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet de catre autoritatile statului Roman in materie de punere in aplicare a executarilor hotararilor definitive ale CEDO,fapt constatat de catre parchet.De 6 ani statul Roman nu a achitat soldul inregistrat in extrasul de cont al trezoreriei operative centrala,banca platitorului MFP.Am facut toate demersurile legale posibile,pentru a incasa aceste drepturi ce mi se cuvin, drepturi prevazute in dispozitivul hotararii 17034/03 a CEDO.Am sesizat de nenumarate ori cele trei guverne ale Romaniei,(Boc,Ponta si Ciolos),Presedintia Romaniei,

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet, date 28 februarie 2016 23:57 0

MFP,MAE,directia agent guvernamental pentru CEDO,Avocatul asa zis al Poporului,Ministerul Justitiei,Parlamentul Romaniei,camera de senat,totul in zadar.Unele autoritati nu i mi raspund la petitii,altele claseaza petitiile,altele raspund la petitii dar fara sa ia masurile legale ce se impun, pentru intrarea in legalitate si punerea in aplicare a executarii obligatiilor integrale stipulate in hotarare.Am apelat la forta de coercitie a statului Roman(plangere penala parchet)pentru a constrange autoritatile Romane sa mi achite soldul.De 2 ani dosarul s a plimbat pe la toate unitatile ierarhice de parchet ..PICCJ,prin procurorul de caz (dosarul penal nr.260/P/2014) refuza sa mi comunice ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem (emisa la 01.aprilie 2015)conform .Art. 81NCPP. Drepturile persoanei vătămate (1)În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi: a) dreptul de a fi informată cu privire la drepturile sale;

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet date 28 februarie 2016 23:58 0

d) dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate; Am sesizat prin mai multe e-mail-uri,Procurorul General interimar al Romaniei si Ministrul(a) Justitiei,solicitand de indata sa mi comunice aceasta ordonanta (de 10 luni nu mi sa comunicat),dar nu sa luat nici o masura.Rog public pe aceasta cale toti factorii de decizie de la varful Statului Roman,sa conlucreze interinstitutional,sa dea dovada ca aplica legea,ca hotararea CEDO 17034/03,va fi implementata integral de indata,prin achitarea soldului ce mi se cuvine,ca mi va fi comunicata imediat ( la adresa din dosarul cauzei) ordonanta emisa in dosarul penal nr.260/P/2014,la data de 01.aprilie 2015.Sa se intervina legal in rezolvarea definitiva a acestor abuzuri.

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet date 28 februarie 2016 23:59 0

Este inadmisibil sa se tolereze astfel de practici,mai ales cand ele va sunt sesizate.Am convingerea ca ratiunea domniilor voastre,cat si rezultatele in urma verificarii problemelor grave semnalate,vor sta la baza rezolvarii acestui caz.Cu deosebita stima

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva