28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

File de rechizitoriu - Dupa ce si-a caftit seful, procurorul Roman s-a luat si de presupusa ibovnica: „Esti curva si amanta lui Gavra! Stai sa te fotografiez!”

Scris de: | pdf | print

1 octombrie 2010 11:29
Vizualizari: 16757

Rechizitoriul prin care Parchetul General – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica l-a trimis in judecata, la data de 6 septembrie 2010, pe ex-procurorul Roman Calin Gheorghe (foto) de la Parchetul Tribunalului Bihor, pentru infractiunea de ultraj, retine situatii de fapt care ar putea fi subiectul unui scenariu de film cu atmosfera care domneste in unele parchete. In Rechizitoriul intocmit de procurorul Vasile Vintilescu, si verificat de procurorul sef Marius Iacob, se retine faptul ca procurorul sef sectie Gavra Viorel Gheorghe, de la PT Bihor, a formulat o plangere penala impotriva procurorului Roman Calin, in care l-a acuzat pe cel din urma ca l-a agresat in data de 10 iunie 2009, ca urmare a faptului ca a adresat procurorului general adjunct al Romaniei, Gabriela Scutea, o informare despre activitatea deficitara a procurorului Roman Calin.

 

In plangere s-a aratat ca Roman Calin a dat buzna peste Gavra in biroul acestuia si l-a luat de gat, adresandu-i amenintari si injurii: “Bai, infractorule, faci abuzuri si falsuri, te rezolv eu pe tine! Esti un escroc!” La 14 iunie 2009, s-a repetat un episod asemanator, dar la Bucuresti, in fata sediului INM unde se sustinea un examen de promovare in functie, in prezenta procurorilor Vasile Popa si Gheorghe Vidica. Cu acel prilej, Roman l-a apelat pe Gavra: “Bai, infractorule, ce cauti tu aici la examen?! Ce cauti aici la examen tu si curvele tale!? Ce cauta puscariasii si infractorii la examen? Te aranjez eu pe tine si pe curva ta!” Recidive asemanatoare s-au inregistrat si la datele de 17 iunie si 22 iunie 2009, martorii declarand ca au auzit expresii: “Te bag in p... matii cu informarile tale cu tot! Esti un gunoi, escroc si infractor, ai dosare penale! (…) lasa ca te zbor eu din parchet, tu pe multi ai rezolvat in parchetul acesta si am sa fac eu o plangere la CSM impotriva ta, pentru a vedea cum ai ajuns tu sef de sectie la urmarire penala!

O alta plangere impotriva lui Roman Calin a fost depusa si de numita Iulia Ardelean din comuna Sanmartin, studenta la Drept (care s-a aflat in biroul lui Gavra la unul din primele incidente dintre cei doi procurori). Aceasta s-a plans ca in timp ce se indrepta inspre biroul procurorului general Valentin Mirisan, coordonator al lucrarii ei de licenta, Roman Calin a prins-o de mana: “Ce cauti aici si ce ai in plicurile astea? Ce ai, dosare?” Iulia Ardelean s-a plans ca procurorul Roman a fotografiat-o cu telefonul mobil si a acuzat-o ca “esti curva si amanta lui Gavra”, amenintand-o ca o “rezolva.” Alti martori au relatat ca l-au auzit pe Roman laudandu-se prin parchet ca “i-am facut o poza cu telefonul mobil amantei lui Gavra”.

A scapat ieftin dupa ce l-a batut si pe prim-procurorul Sferlea

Roman Calin a fost trimis in judecata pentru ultraj in forma agravanta, infractiune prevazuta de art. 239, alin. 2, Cod penal. Potrivit caracterizarii conduitei invinuitului, Roman a refuzat sa se prezinte in repetate randuri, cand a fost citat, apoi cand a binevoit sa se prezinte, a refuzat sa dea declaratie.

In paralel cu ancheta penala, CSM a declansat cercetarea disciplinara a procurorului Roman Calin, aplicandu-i la 22 iunie 2009 sanctiunea maxima de excludere din Magistratura, procurorul nefiind la prima sa abatere disciplinara. De asemenea, s-a retinut ca Roman Calin a primit in 2009, prin ordonanta a procurorului, o sanctiune cu caracter administrativ (amenda de 1000 ron) pentru infractiunea de lovire, constand in acea ca, la o petrecere, l-a lovit fara nicio provocare pe prim-procurorul Sferlea Adrian Ionel.

Comentarii

# augusta.tigra date 13 octombrie 2011 21:45 +1

superdistractie!

# lynn date 21 noiembrie 2011 18:10 +1

Și acești magistrați, cică, ar trebui să ne apere interesele nouă din oficiu. Doamne, mare ți-e grădina :).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva