26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FLEGMA LUI LAZARICA – Procurorul General Augustin Lazar nu da doi bani pe CCR si anunta ca ancheta impotriva Guvernului pentru adoptarea OUG 13/2017 continua la PICCJ: „Este in curs”. CCR a stabilit ca atat timp cat dosarul nu a fost inchis, conflictul juridic va continua sa existe: „Ministerul Public nu are competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor”. Lazarica se da iar la politicieni

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 April 2017 12:34
Vizualizari: 9907

Credeti ca a invatat ceva Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) din Decizia CCR privind ancheta abuziva declansata de DNA impotriva Guvernului pentru adoptarea OUG 13/2017, ancheta trimisa la PICCJ? Credeti ca a invatat ceva Augustin Lazar din avertismentul primit in CSM unde a fost la un pas de cercetare disciplinara pentru declaratiile politice? Credeti ca a invatat ceva Augustin Lazar din asa-zisa evaluare facuta de ministrul Justitiei Tudorel Toader, cand a scapat de o propunere de revocare din motive inca neelucidate?Noi credem ca nu. Si am ajuns la aceasta opinie vazand atitudinea si declaratiile lui Augustin Lazar de joi dimineata, 6 aprilie 2017, facute la intrarea in CSM. Declaratii care arata sfidare din partea lui Procurorului General la adresa CCR si acelasi dispret fata de politicieni.


Augustin Lazar a anuntat ca dosarul deschis in legatura cu adoptarea OUG 13/2017 nu a fost inchis, ci el continua la Parchetul General: „Este in curs”. Afirmatia lui Augustin Lazar demonstreaza, in opinia noastra, ca Procurorul General nu da doi bani pe Decizia CCR 68/2017 care a stabilit ca ancheta declansata de DNA impotriva Guvernului privind adoptarea OUG 13/2017, ancheta preluata de PICCJ, este abuziva si ca procurorii nu pot cerceta legalitatea si oportunitatea unui act normativ. Practic, Augustin Lazar ignora faptul ca CCR a stabilit ca atat timp cat dosarul pe OUG 13/2017 nu a fost inchis, conflictul juridic intre Guvern si procurori continua sa existe. Aceasta constatare se regaseste in dispozitivul Deciziei CCR, unde se precizeaza urmatoarele:

Curtea Constitutionala

In numele Legii

DECIDE

Constata ca a existat si EXISTA un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si Guvernul Romaniei...” (vezi facsimil 1).

De asemenea, Augustin Lazar ignora si considerentele din Decizia CCR, la randul lor obligatorii. Mai exact, Procurorul General ii sfideaza pe judecatorii CCR, care fix inainte de dispozitiv, la paragraful 125 au mentionat urmatoarele: „In ceea ce priveste Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, conduita conforma Constitutiei transpare din cele statuate mai sus, si anume exercitarea competentelor stabilite de lege in conformitate cu prevederile constitutionale referitoare la separatia puterilor in stat si, deci, abtinerea de la orice actiune care ar avea ca efect subrogarea in atributiile altei autoritati publice. Prin urmare, Ministerul Public nu are competenta de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor”. (vezi facsimil 2). Este o fraza preluata inclusiv in Raportul lui Tudorel Toader realizat dupa asa-zisa evaluare a sefilor PICCJ si DNA.

Politicieni, luati aminte: Lazarica trebuie sa analizeze proiectele de lege

Pe de alta parte, Augustin Lazar a continuat sa isi manifeste atitudinea superioara fata de politicieni si sa anunte ca practic se va implica in deciziile luate de Parlament si Guvern, in elaborarea actelor normative. In acest sens, referindu-se la proiectele de modificare a conflictului de interese si a abuzului in serviciu, Lazar a anuntat ca le va analiza si Ministerul Public isi va spune punctul de vedere. De unde pana unde Procurorul General are printre atributii analizarea proiectelor legislative? De unde pana unde Parlamentul sau Guvernul trebuie sa tina cont de ceea ce doreste Procurorul General? Augustin Lazar, ca de altfel orice alt procuror sau judecator, nu trebuie sa faca altceva decat sa aplice legea, buna sau mai putin buna, oricum ar fi ea. Este treaba Parlamentului si a Guvernului sa se ocupe de elaborarea actelor normative.

Nu in ultimul rand, Lazar s-a apucat sa comenteze si activitatea politicienilor, afirmand ironic faptul ca observa o infaltie de proiecte, de parca Procurorul General ar trebui sa se ocupe cu monitorizarea proiectelor de lege initiate si sa stea sa numere cate asemenea demersuri sunt facute.

Iata declaratia lui Augustin Lazar:

Fara indoiala ca infractiunea de conflict de interes a fost incriminata in anul 2006, pentru ca era nevoie de un asemenea text de lege, noi urmarim cu foarte multa atentie propunerile care se fac in acest sens, le analizam si vom exprima un punct de vedere cand va fi nevoie. Sunt multe propuneri, observ ca e un fel de inflatie de proiecte, nu stim la care sa ne referim. Vom analiza si vom expune un punct de vedere la momentul potrivit. Este aceeasi situatie (n.r. - despre proiectul de modificare a articolului privind abuzul in serviciu), vrem sa vedem pana la urma care va fi proiectul final si vom expune un punct de vedere, Ministerul Public. Noi nu avem niciun fel de temeri, vreau sa va spun ca procurorii isi indeplinesc misiunea conform rolului lor in societate, se tin departe de evenimentele emotionale care au loc pentru ca procurorii trebuie sa rezolve la rece problemele juridice ale societatii”.

*Cititi aici Decizia CCR privind ancheta abuziva pe adoptarea OUG 13/2017

Comentarii

# Panarama date 6 April 2017 13:10 +16

Ce ...!! Dovada clara a porcărie în din România.  Schimbați odată ... astea analfabete din funcție și faceți legi calumea.  Nu mai țineți în funcție impostorii ăștia de la DNA, DIICOT, PARCHETE, JUDECĂTORII ETC.nu se va schimba absolut nimic în bine în tara asta cu nenorocitii ăștia care au distrus și vor în continuare sa o distrugă.  ȘI NU VA MAI VAICARATI ATÂTA!!! CA DE VAICARAREALA E SĂTULĂ LUMEA. FACEȚI CONCRET CEVA!!!! TERMINAȚI CU POVEȘTILE.  FACEȚI!!!!

# UȘOR DE ZIS... date 6 April 2017 13:54 0

Ușor de zis „FACEȚI!!!!” Și mai dihai ar fi fost: „ACȚIONAȚI!” Cum PENALUL CIOLANNIS&cucuveauamov&DNA&TeFeLiștii ne-au vopsit bine peste graniță, guvernul actual suflă și-n iaurt. Unde sunt autoritățile care trebuie să vegheze la bunul renume al țării, să contracareze declarațiile mincinoase ale Ciordutzei și ale cozilor de topor MADE IN ROMANIA?

# GEACA ROȘIE date 6 April 2017 14:31 +2

Ciolannis: „... la noi s-a întâmplat ceva remarcabil: oamenii au ieșit în piață pentru a apăra statul de drept, pentru justiție și dreptate. Este o dovadă de maturitate a societății civile și o sursă de inspirație pentru cetățenii europeni", a spus Iohannis pt. La Repubblica, 27 martie a.c. Și nu ai cum să dai de pămînt cu Mălai Mare ;-) ;-) ;-)

# PILDĂ de perserverență în „prostie tulburătoare” date 6 April 2017 14:38 +2

Perseverentă stilului personal de „ prostie tulburătoare”, 1/4dokta Kovesi trînti iar cu mucii în fasole: "Urmează noi arestări.”! TAMAM în presa suedeză, încrezătoare în STEAUA POLARĂ... De ce nu s-au repezit autoritățile române să arate că-și depăși atribuțiile?

# presa de-aiurea e partizană Ko+DNA+TefeLiști date 6 April 2017 14:41 0

presa de-aiurea e partizană Ko+DNA+TefeLiști: 1. ABC News; 2. AFP (ne cîntă C. Pârvulescu); 3. BBC („protestele de stradă au mai înlăturat guverne în trecut, iar protestatarii știu acest lucru.”); 4. Der Spiegel; 5. Der Standard; 6. Euronews (ne toarnă I. Mareș); 7. expressen.se; 8. Financial Times („Protestele izbucnesc în România, după manevra ce amenință eforturile anticorupție”.); 9. La Croix; 10. La Repubblica; 11. LE MONDE (Mirel Bran: „ont fait de la procureure anticorruption leur icône.”); 12. Novinite.com; 13. NRC Handelsblad ; 14. NY Times (informator V. Tismăneanu); 15. Reuters ("Succesul procurorilor anticorupţie din România este atât de mare încât echipele de televiziune se află permanent în faţa sediului lor"); 16. Sputnik; 17. The Guardian; 18. The Telegraph („heroine”); 19. The Washington Post; 20. Xinhua.

# „Asta este opinia mea.” Penalu KWI îl evaluează... date 6 April 2017 15:26 +1

„Sunt foarte multumit de activitatea Procurorului General, procurorului-sef de la DNA si de la DIICOT. Asta este opinia mea. Nu cred ca cineva va solicita revocarea”, Ciolannis, 17 martie a.c.

# unul din lumea cea mare date 6 April 2017 16:21 +4

si aia din guvern sint FRAIERI!!!!!!!!!! unde scrie in CONSTITUTIE!!!!!!!!!!SI IN CPP CA ESTI OBLIGAT SA/I DAI VREO DECLARATIE PROCURATORULUI??????DE CE TREBUIE EL SA STIE CA ESTI SAU NU ALFABETIZAT CA AI IDEIE DE SCRIS SI DE SEMNAT?ce mi/ar putea face???fraierii din guvern se duc si stau cu orele inauntru si transpira!!!!eu m/as duce si le/as spune,, PROCURATORILOR NU STIU SA SCRIU, SI LE/AS PROMITE CA PINA TRIMIT DOSARUL LA JUDECATOR,O SA INVAT SA SCRIU SI SA SEMNEZ SI CA ACOLO O SA DAU DECLARARTII CA/S PUBLICE DIN PRIMA CLIPA SI CA IN FELUL ASTA EI NU POT SA MA FACA PE SCRISUL SI SEMNATURA MEA,PE INTERPRETARILE LOR.BAAA!!!GUVERNANTILOR INVATATI/VA DRACULUI DREPTURILE CA DE ASTA LE INCALCATI PE ALE NOASTRE,SI BA MERMELITORILOR DE PROCURORI,AVETI NOROC CA STATI CU PROSTII IN FATA VOASTRA,ALTFEL SINTETI 0 CU SEFA SI SEFII VOSTRII

# bulă date 6 April 2017 13:47 0

Lăzărică a prins curaj - fiind în aceeași barcă cu LULUȚA CIORDUTZA cea apărată de (Tu)Dorel, e sigur că nu i se poate întîmpla nimic. De, dacă guvernul nu l-a verificat ca lumea pe tip, tot românii trag ponoasele ;-) .

# Lăzărică, pune Comunicatu la loc de cinste! date 6 April 2017 15:07 0

... de pe siteul oficial al PICCJ – www.mpublic.ro – a disparut comunicatul de presa din 18 mai 2012 in care se prezenta pozitia initiala a Laurei Codruta Kovesi atunci cand in 2012 Grupul de Investigatii Politice a acuzat in premiera ca teza sa de doctorat e un plagiat. luju.ro

# pe Lazăr îl f... grija legislativului date 6 April 2017 15:11 0

„Preocuparea pentru modificari legislative, inexistente intre atributiile Ministerului Public, sa scada, si preocuparea pentru aplicarea legilor, asa cum le da Parlamentul, sa creasca... Sunteti in post prin vointa a doua persoane: Pruna si Iohannis... Cei pe care ii vedeti aici au ajuns in functii ca urmare a votului a zeci de mii de cetateni”, senator Serban Nicolae

# Să fi uitat Lăzărică de măsluirea Mapei sale Profesionale? date 6 April 2017 14:45 0

Lazăr e așa sigur pe el că doar Kovesi i-a măsluit Mapa Profesională! http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

# GOOD NEWS date 6 April 2017 14:48 +2

Joannis s-o fi bucurat cînd a aflat că și Lăzărică e penal și ne declară că e mulțumit de învinuitu respectiv. Îl credem...

# Comunicate + afirmații aiurea date 6 April 2017 14:51 +1

Cred ca cineva isi bate joc de Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar, altfel nu-mi pot explica cum si cine il poate face sa dea comunicate ori sa faca afirmatii care frizeaza notiuni elementare de drept si de logica-publicat de Chris TERHES President at Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptieidin Irvine,CA / U.S.A. http://www.radiometafora.ro/2017/02/16/cred-ca-cineva-isi-bate-joc-de-procurorul-general-al-romaniei-augustin-lazar-altfel-nu-mi-pot-explica-cum-si-cine-il-poate-face-sa-dea-comunicate-ori-sa-faca-afirmatii-care-frizeaza-notiuni-elementar/

# Lăzărică s-a spurcat la ambasade date 6 April 2017 14:53 0

Absolut nepotrivita aceasta vizita,dat fiind statutul nepolitic al diplomatilor, potrivit Conventiei de la Viena din 1961. Totusi,de ce Slovenia? Poate or avea o legislatie mai buna, dar nu e in caderea acestui personaj sa abordeze, de capul lui, un reprezentant al unui stat strain. El nu e de capul lui, actionand sub autoritatea ministrului justitiei, cel putin asa scrie in Constitutie.

# Edelweiss - Chronikar de Bukovina date 6 April 2017 14:55 +5

Ăsta-i comportament gregar de boiernaș ipocrit, care atunci când se schimbă Fanariotul, dă fuga cu cadouri, stofe și giuvaericale la mullierea Fanariotului, ca să-i arvunească grațiile persuasive. Așa și tractoristul ăsta din Erdely, metamorfoxat în procuror -torționar de rit Plumbuit; cum o auzât el că în America s-o ales Voivod unu a lui Tramp, care are țiitoare din Slovenia, hop și tractoristul-boiernaș cu plocoane la capuchehaia slovenă: sipete cu Haur, smirnă și tămâie, canari porn-grăitori în colivii de aur alb, saltimbanci pitici de grădină și suluri întregi de americă, pânză ordinară și vulgară dar care boiernașului reșapat i se pare a fi mătase din Chitai. Un PRUOST penibil și grotesc. Comportament medieval translatat în secolul XXI - anul de grație 2017 - velelat 7525 de la Facerea Lumii și 2768 Ab Urbe Condita.

# pelin date 6 April 2017 15:00 0

Atunci cand vorbim de PROCURORUL GENERAL,anume A.Lazar trebuie sa avem in vedere faptul ca este un santajabil,fiind selectat special si adus in luna aprilie 2016,de la C.A.Alba Iulia desi avea deschis un dosar penal, la S.T.DNA Alba Iulia condus de procuror sef Aureli Danisia Boicean.Reclamant un fost coleg a lui Lazar.Capete de acuzare mai multe infrac.de coruptie.Printr-o combinatie misterioasa fabricata de proc.Marius Iacob,dosarul a ajuns pe biroul doamnei Kovesi care a purces la solutia de NUP.In consecinta individul mai sus amintit care ocupa scaunul PG,este in fapt un papusar,respectiv o nulitate care isi desfasoara activitatea functie de poruncile primite de la matroana Kovesi!Traim in Romania!!!!!!!!

# Lăzărică, zi că nu-i așa! date 6 April 2017 15:02 +1

Așadar, Augustin Lazăr a primit NUP ... DUPĂ ce a fost uns procuror general. Adică, în timp ce Lazăr era anchetat de DNA, ministrul Prună, președintele CSM Aron și președintele Iohannis ne ofereau drept procuror general un urmărit penal, un monitorizat de SRI, un acuzat de corupție! :o

# buboaiele bietului Lăzărică date 6 April 2017 15:06 0

O publicație și-a permis să întrebe pe cei implicați de aveau habar de bubele bietului Lăzărică. Ex-ministresa Prună: ”Ministerul Justiției nu are informații...”. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a anunțat pe președintele Klaus Iohannis că Augustin Lazăr are un dosar penal în lucru la DNA de pe vremea când ocupa funcția de procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia – acuzație de corupție? De asemenea, Laura Codruța Kovesi i-a informat pe ministrul Justiției Raluca Prună și pe președintele CSM, Mircea Aron, despre dosarul penal al candidatului Lazăr? N.B. Conform doamnei Raluca Prună, răspunsul este următorul: Laura Codruța Kovesi NU l-a informat pe ministrul Justiției. secundatv.ro

# Fiat iustitia, et pereat mundus date 6 April 2017 15:09 +2

M-am convins de competentele profesionale ale domnului procuror general...nici macar atata lucru nu stia - faptul ca dintre actele emise de Guvern doar HG pot fi atacate in contencios administrativ si nu OG sau OUG .

# LAZĂR, tufă de Veneția în drept? date 6 April 2017 15:13 0

„Ministerul Public, reprezentat de Dr. Augustin Lazar, a atacat in contencios administrativ OUG 13/2017 cerand 'anularea' si 'suspendarea'. Pe actiunea asta, erai trimis direct acasa cu un 2 in brate, sa o iei de la inceput cu invatatul... Ce facusi, Dottore? Nu zic ce Universitate i-a dat titlul de doctor, dar tot aia ar trebui sa i-l retraga”, Av. Cosmin Flavius Costas, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai.

# mai curat ca o fecioară neprihănită date 6 April 2017 15:14 0

Luat de la dugheana second-hand „Taica Lazăr” și curățat de pete, Procurorul General își permite să bagatelizeze mezalianța creatorilor săi: “Este adevarat ca a existat un protocol care nu mai exista. Cred ca este si o lipsa a mea, nu am facut mare caz atunci cand am preluat mandatul, sa spun: 'Nu mai exista niciun protocol'. In protocol se discuta despre echipe operative intre Ministerul Public si serviciile de informatii”, 18 ian. a.c.

# Pentru ei nu exista reguli, nu exista separatia puterilor... date 6 April 2017 15:20 +2

„Pentru ei nu exista reguli, nu exista separatia puterilor in stat, exista doar dominatia lor suprema... DNA si Ministerul Public trebuie conduse de oameni integri, care sa nu faca nici jocurile SRI, nici ale politicienilor... Daca punem pumnul in gura presei, asa cum incearca Augustin Lazar, cine va mai semnala abuzurile care se fac in Justitie?” Presedintele Partidului Ecologist Roman, Danut Pop

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva