22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

FOSTUL DECAN DIN DOLJ RAMANE CU PEDEAPSA AMANATA – Judecatorii ICCJ Constantin Epure, Valerica Voica si Alin Nicolescu au mentinut sentinta Curtii de Apel Craiova din dosarul fostului decan al Baroului Dolj, avocatul Lucian Sauleanu. Prins baut la volan, Sauleanu a primit o amenda penala de 6.750 lei, cu amanarea aplicarii pedepsei. In schimb, Inalta Curte i-a dat voie avocatului Sauleanu sa conduca pe durata termenului de supraveghere (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 April 2024 13:22
Vizualizari: 3208

Decizie definitiva in dosarul fostului decan al Baroului Doluj, avocatul Lucian-Bernd Sauleanu (foto). Ne referim la dosarul de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.


 

Judecatorii Constantin Epure, Valerica Voica si Alin Nicolescu de la Inalta Curte au mentinut marti, 23 aprilie 2024, sentinta Curtii de Apel Craiova din 17 noiembrie 2023, prin care se dispusese o amenda penala fata de Sauleanu in cuantum de 6.750 lei, cu amanarea aplicarii pedepsei. In schimb, judecatorii ICCJ au admis apelul fostului decan al Baroului Dolj, dandu-i voie acestuia sa conduca pe perioada termenului de supraveghere.

Amintim ca avocatul Lucian-Bernd Sauleanu a fost trimis in judecata dupa ce, in 27 octombrie 2022, a fost prins in timp ce conducea baut, cu o concentratie de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat.

De asemenea, trebuie precizat ca la Curtea de Apel Craiova numele inculpatului, adica al avocatului Lucian Sauleanu, a fost anonimizat, aparand in locul acestuia un “X" (vezi facsimil 1), lucru ce nu s-a mai intamplat la ICCJ (vezi facsimil 2).


Redam minuta minuta deciziei nr. 130 din 23 aprilie 2024 pronuntata de Inalta Curte (dosar 626/54/2023):


“Admite apelul declarat de inculpatul Sauleanu Lucian-Bernd impotriva sentintei penale nr. 183 din 17 noiembrie 2023, pronuntata de Curtea de Apel Craiova – Sectia penala si pentru cauze cu minori, in dosarul nr. 626/54/2023. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala apelata si, rejudecand in aceste limite, va inlatura din sentinta penala atacata obligatia de a nu conduce niciun fel de vehicul pe durata termenului de supraveghere, impusa inculpatului Sauleanu Lucian-Bernd, conform dispozitiilor art. 85 alin. (2) lit. g) C.pen. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale atacate, in masura in care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 23 aprilie 2024”.


Iata minuta sentintei nr. 183 din 17 noiembrie 2023, pronuntata de Curtea de Apel Craiova(dosar 626/54/2023):


“In baza art. 396 alin.1, 4 si 10 C.pr.pen. rap.la art. 83 C.pen., stabileste in sarcina inculpatului Anonimizat 1, pedeapsa amenzii penale de 6.750 (sase mii saptesute cinzeci) lei, reprezentand 135 (o suta treizeci si cinci) zile amenda, cuantumul unei zile-amenda fiind de 50 lei, pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, fapta prev. de art. 336 alin. 1 C.P. In baza art.83 alin. 1 C.pen., amana aplicarea pedepsei stabilite in sarcina inculpatului de 6.750 (sase mii saptesute cinzeci) lei, amenda penala reprezentand 135 (o suta treizeci si cinci) zile amenda, cuantumul unei zile-amenda fiind de 50 lei, pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit in conditiile art. 84 C.pen., calculat de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte. In baza art.85 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Dolj, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor lor de existenta. In baza art.85 alin.2 lit.g C.p., impune inculpatului pe durata termenului de supraveghere obligatia de a nu conduce nici un fel de vehicul. In baza art.86 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art. 85 alin. 1 lit. c - e se comunica Serviciului de Probatiune Dolj. In baza art.404 alin.3 C.pr.pen., atrage atentia inculpatului asupra consecintelor nerespectarii masurilor de supraveghere, obligatie impusa si ale savarsirii de noi infractiuni in cursul termenului de supraveghere prevazute de art. 88 Cod penal, respectiv ca se va revoca amanarea si se va dispune aplicarea si executarea pedepsei. In temeiul art.274 alin.1 C.p., obliga inculpatul la plata sumei de 354 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 153,20 lei, reprezinta cheltuieli efectuate in faza de urmarire penala. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data de 17 noiembrie 2023.
Document: Hotarare 183/2023 17.11.2023”.

 

 


Comentarii

# DODI date 23 April 2024 20:48 -1

Să fim corecți: la volan nu se afla avocatul Lucian Săuleanu ci șoferul Lucian Săuleanu iar legea este una pentru toți chiar dacă unii (gen ciolaniSS) mai cred că legea este facultativă fiind doar pentru ... căței.

# Saulene.., lipber la candidatura ! date 23 April 2024 21:30 0

fa-o tandari pe Olguta ! Ca ai cu ce . Apropos, esti din partea lu cazanciuc ? sau tot cu ...

# cârco-sceptic date 23 April 2024 23:04 0

Mdea...trecand peste minuta aia facuta la misto, cu 2-3 tipuri de prescurtari, de pe unde au gasit copy-paste-ul, i-au luat fix eticheta de la șapcă baronului de Doljenia cu amenda aia penala și la propriu și la figurat. O sa o simtă puțin într-un % din onorariul unui dosar apăsarea, asta dacă o sa și ajungă sa execute, firește. O sa vedem ce zice și grupul de reflecție de la preaÎnalta, ca pana atunci tot nevinovat e prezumat :lol: Tic-tac, tic-tac. Surprize, surprize :-*

# Un trecator prin lume date 25 April 2024 10:04 +1

De citit si:Suspendarea permisului: Instanțele nu mai pot reduce perioadele sau decide înlăturarea măsurii. Decizia ICCJ, publicată în Monitor Potrivit Deciziei ICCJ nr. 5/2021 (RIL) RIL! Ne ducem dracu!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva