20 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GHICA IL USTURA PE ARAFAT – Judecatoarele ICCJ Denisa Stanisor, Beatrice Maris, Doina Visan, Maria Andries si Alina Ghica au mentinut definitiv sentinta prin care Curtea de Apel Bucuresti a constatat inexistenta hotararii CNSU 28/2021 si a art. 1 din HCNSU 40/2021, pe motiv de nepublicare in Monitorul Oficial. Cele doua hotarari stabileau lista tarilor din care statul roman te carantineaza odata intors in tara. In iunie, alt complet ICCJ al Alinei Ghica a anulat o hotarare CNSU (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 iulie 2021 18:07
Vizualizari: 8214

Luna si umilinta definitiva: la sase saptamani de la o rasunatoare hotarare prin care a zdrobit definitiv Comitetul National pentru Situatii de Urgenta – din care fac parte premierul Florin Citu (foto 2 dreapta) si seful DSU Raed Arafat (foto 2 stanga) –, judecatoarea Alina Ghica (foto 1) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat o noua decizie definitiva prin care a ingenuncheat CNSU.Marti, 20 iulie 2021, judecatoarele supreme Denisa Angelica Stanisor, Beatrice Maris, Doina Visan, Maria Andries si Alina Nicoleta Ghica au respins recursul CNSU impotriva sentintei nr. 1076/2021, prin care, la 1 iulie 2021, Curtea de Apel Bucuresti constatase inexistenta Hotararii CNSU 28/2021 si a art. 1 din HCNSU 40/2021, pe motiv de nepublicare in Monitorul Oficial. Cele doua hotarari stabileau lista tarilor din care statul roman te carantineaza odata intors in tara si au fost atacate in instanta de catre studentul la Drept Adrian Cristian Secu, el obtinand castig de cauza in prima instanta din partea judecatorilor CAB Amer Jabre, Alina Pohrib si Ioana Raluca Carpen (click aici pentru a citi).


Redam minuta hotararii definitive pronuntate de ICCJ in dosarul nr. 4331/2/2021:


Respinge exceptiile invocate de intimatul-reclamant Secu Cristian Adrian prin intampinare, respectiv exceptia nulitatii si exceptia lipsei de interes in promovarea recursului.

Respinge recursul declarat de recurentul-parat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta prin reprezentant legal Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Cadrul Ministerului Afacerilor Interne impotriva sentintei civile nr. 1076 din 1 iulie 2021 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.

Definitiva. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, conform art. 402 din Codul de procedura civila, astazi 20 iulie 2021. Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, in 24 de ore de la pronuntare”.


Amintim ca Adrian Secu a atacat in instanta nu doar HCNSU 28/2021 si art. 1 din HCNSU 40/2021, ci si HCNSU 36/2020 (prin care a fost certificata pandemia de COVID-19 declarata de OMS si au inceput sa fie carantinati romanii intorsi din strainatate). Totusi, in acest din urma caz procedura a fost una de drept comun, iar nu una speciala, ca in prima situatie (adica pe Legea 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic). Pe de alta parte, HCNSU 36/2020 a fost judecata in baza Legii 554/2004 a contenciosului administrativ – motiv pentru care Inalta Curte nu va solutiona prea curand recursul (click aici pentru a citi).


Ghica i-a mai trosnit o data pe Citu si pe Arafat


Spuneam la inceput ca judecatoarea ICCJ Alina Ghica a mai facut franjuri o hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. La 9 iunie 2021, magistratii supremi Daniel Gheorghe Severin, Adriana Florentina Secreteanu, Alina Nicoleta Ghica, Virginia Filipescu si Carmen Maria Ilie au admis actiunea prin care avocata Elena Radu a solicitat anularea Hotararii CNSU nr. 9/2021. Vorbim despre o hotarare care ii obliga pe romanii intorsi din strainatate sa intre in carantina chiar si in cazul in care acestia prezentau teste PCR negative. Ratiunea a fost identica celei folosite de CAB in dosarele lui Adi Secu: Hotararea CNSU 9/2021 nu a fost niciodata publicata in Monitorul Oficial si deci nu poate produce efecte (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Ramona date 20 iulie 2021 22:10 +36

Pai da , mai usurel cu dictatura , ca e unii care chiar s-au batut la propriu sa se debarasese de ea . Arafat sa ne mai scuteasca de tampeniile lui si gasca sa de tirani. :-)

# Una, alta! date 20 iulie 2021 22:41 +46

Iti dai seama ce afectati sunt!!! Ii doare-n palarie ca-s doar pe o mana (vorba vecinului ,,conspirationist''). Circ sa fie! Pana una, alata poporul intors din strainatate a stat in carantina. Si o sa mai stea cat vor muschii lor. Sigur ca popularul doftor sau ministru prim n-au nici o treaba. Si ei ca si ceilalti doar au pus in aplicare ,,recomandarile''. ,,Hotararea nu a fost publicata in MO si deci nu poate produce efecte''. Bai ,,specialistilor'' nu v-ati prins c-a produs efecte carantinatilor? Chestia comica e ca n-ar fi putut fi sanctionata nici o persoana care ar fi refuzat carantinarea. Da' cine mai refuza ceva in zilele noastre cand e vorba ,,de viata si de moarte''. ,,Masca pe figura'' si-n carantina pana invata loazele cum sta treaba.

# maxtor date 21 iulie 2021 01:28 -10

vezi motivarea unei hahalere:https://mariusmioc.wordpress.com/2021/07/12/judecatoria-timisoara-respinge-plingerea-mea-impotriva-amenzii-luata-ca-loctiitor-de-presedinte-de-sectie-de-votare-textul-sentintei/

# santinela date 21 iulie 2021 07:05 -20

Ce treaba are Arafat cu publicarea in MO ?

# Toma date 21 iulie 2021 08:09 +19

Asta se stia e de cind lumea ca o lege data fara sa fie publicata un monitorul oficial nu are nici un efect ..iar totii cei implicati en abrogarea legii va trebui deschis dosare si judecati ...

# maxtor date 21 iulie 2021 13:08 +32

@santinela:grupare de crima organizata.

# tedy date 22 iulie 2021 11:06 -1

Mulți au uitat de coana Ghica pe vremea când dicta pe la CSM. Și ea și Hăineală. Sclave băsiste !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.01.2022 – Vrabie in locul lui Buda. Una dintre cele mai dure judecatoare asteapta sentinta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva