4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GIRBOVAN O DEMASCA PE MACOVEI - Sefa UNJR desfiinteaza lobby-ul fostei ministrese pentru mentinerea statului politienesc: „Afirmatii total neavenite la adresa Curtii... Sa fie foarte clar, nu CCR a adoptat un text de lege neconstitutional”. Monica Macovei a iesit sa instige la incalcarea Constitutiei, cerandu-le judecatorilor CCR sa motiveze decizia privind interceptarile SRI astfel incat sa fie inaplicabila cel putin 1 an: „Daca nu se da un termen, s-a terminat cu anchetele”

Scris de: A.P. | pdf | print

7 martie 2016 15:43
Vizualizari: 6029

Fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei (foto), militanta activa in favoarea institutiilor de forta ale Binomului in scandalul iscat odata cu declararea neconstitutionalitatii interceptarilor realizate de SRI in dosarele DNA, a primit o replica extrem de taiosa tocmai din partea presedintei Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan. Sefa UNJR i-a raspuns europarlamentarei, dupa ce aceasta a iesit pe postul B1TV, vineri 4 martie 2016, sa explice ca respectarea Constitutiei si a drepturilor omului arunca practic in aer lupta anticoruptie si anchetele DNA, cerand amanarea cu cel putin 1 an a aplicarii deciziei CCR in materia interceptarilor.


Uluitor, Monica Macovei i-a somat pe judecatorii Curtii Constitutionale sa motiveze hotararea de o asemenea maniera incat sa le ofere parchetelor ragaz pentru a-si procura echipamentele necesare actiunilor de ascultare si filaj. In replica, sefa UNJR constata ca europarlamentara nu a indicat textul din Constitutie care ar permite Curtii sa redacteze decizia astfel incat aceasta sa nu produca efecte timp de mai bine de 1 an.

In aceeasi postare pe Facebook, duminica 6 martie 2016, judecatoarea Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj o ironizeaza pe Monica Macovei si spune despre afirmatiile acesteia ca sunt „neavenite” si in acelasi timp surprinzatoare, amintind cum altadata fosta ministresa a Justitiei sarea in apararea Curtii Constitutionale si a statului de drept: „Europarlamentarul Monica Macovei a facut in seara zilei de 4 martie 2016 cateva afirmatii total neavenite la adresa Curtii Constitutionale, afirmatii surprinzatoare daca ne gandim la apelurile domniei sale din trecut pentru respectarea principiilor statului de drept si a legii... Acest tip de discurs din partea unui politician este o presiune directa asupra CCR si de aceea trebuie condamnat public. Asa cum de altfel a facut si doamna Monica Macovei in vara anului 2012, atunci cand condamna cu tarie presiunile asupra judecatorilor Curtii Constitutionale”.

Prezentam postarea judecatoarei Dana Girbovan:

Europarlamentarul Monica Macovei a facut in seara zilei de 4 martie 2016 cateva afirmatii total neavenite la adresa Curtii Constitutionale, afirmatii surprinzatoare daca ne gandim la apelurile domniei sale din trecut pentru respectarea principiilor statului de drept si a legii.

Astfel, aceasta a afirmat ca, in urma deciziei Curtii Constitutionale, toate dosarele de coruptie 'vor fi aruncate in aer'.

Aceasta afirmatie este in primul rand nereala. Ea a fost de altfel contrazisa chiar de procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi, care a afirmat intr-un interviu pentru ziare.com, pe data de 10 iunie 2014, ca 'nu sunt interceptari in toate dosarele. Sunt multe cele in care nu am avut interceptari, inclusiv de mita. Iar interceptarea nu e „regina probelor”. Ea se coroboreaza cu alte probe'.

In al doilea rand, tonul catastrofic, de natura a alarma populatia si a pune presiune, a mai fost folosit recent de doamna Macovei in luna februarie 2016, dupa ce CCR a declarat legile Big Brother neconstitutionale. Aceasta a spus atunci ca aceste legi trebuie 'adoptate rapid, chiar si prin ordonanta de urgenta'. Desigur, interzicerea in mod expres de art. 115 din Constitutie a adoptarii O.U.G. in domenii ce afecteaza drepturi fundamentale pare a fi un amanunt nesemnificativ.

La fel cum nesemnificativ se vede a fi in acest moment si faptul ca tot Constitutia este cea care impune regimul efectelor deciziilor Curtii Constitutionale, Curtea avand de altfel o jurisprudenta semnificativa in acest sens.

Doamna Macovei nu face apel la judecatorii Curtii sa apere Constitutia, ci sa fie 'intelepti'. Iar aceasta 'intelepciune' ar trebui sa se concretizeze printr-o motivare unde 'vor da o perioada de circa un an de zile pentru procurarea si punerea in functiune a aparaturii de supraveghere tehnica si o perioada in care sa fie valabile interceptarile deja efectuate'. Nu indica insa ce text din Constitutie ar permite Curtii sa faca acest lucru, un amanunt de altfel esential.

Acest tip de discurs din partea unui politician este o presiune directa asupra CCR si de aceea trebuie condamnat public.

Asa cum de altfel a facut si doamna Monica Macovei in vara anului 2012, atunci cand condamna cu tarie presiunile asupra judecatorilor Curtii Constitutionale.

FIAT JUSTITIA, PEREAT MUNDUS!

Multi ani de zile, incepand cu perioada in care ocupa fotoliul de ministrul al justitiei, am fost convinsa ca acesta este dictonul dupa care se ghideaza Monica Macovei.

Dreptate pana la capat! Justitie pana la capat!

Constant insa ca principiile, ce ar trebui sa fie imuabile, se pot schimba in functie de interese de moment, de aprecieri personale, de jocuri de culise.

Sa fie foarte clar, nu Curtea Constitutionala a adoptat un text de lege neconstitutional. Nu este vina Curtii ca a constatat aceasta neconstitutionalitate, asa cum ii cere de altfel Constitutia. Apoi, deciziile acesteia nu se dau in functie de cum afecteaza lupta anticoruptie, ci de modul in care un text de lege incalca sau nu Constitutia.

Este treaba Guvernului si a legiuitorului sa ia masuri urgente pentru a remedia situatia generata de adoptarea unui text neconstitutional. Pe de alta parte, este treaba judecatorilor sa aplice deciziile CCR in dosarele pe care le judeca – care sunt mult mai numeroase decat cele de coruptie, desi de aceasta chestiune nu pare sa pese nimanui.

Am mai spus si o repet. Cine afirma, direct sau indirect, ca lupta anticoruptie permite incalcarea Constitutiei arunca in derizoriu tot ce inseamna stat de drept si saboteaza insasi legitimitatea acestei lupte”.

Monica Macovei: „Daca nu se da un termen pana la care sa se procure aparatura de supraveghere tehnica, atunci s-a terminat cu anchetele si cu aceste dosare”

O parte dintre afirmatiile pe care Monica Macovei le-a facut la postul B1Tv pe tema deciziei CCR au fost postate sintetizat, sambata 5 martie 2016, si pe pagina de Facebook a europarlamentarei.

Prezentam integral postarea Monicai Macovei:

Cred ca judecatorii CCR sunt intelepti si vor da o perioada de circa un an de zile pentru procurarea si punerea in functiune a aparaturii de supraveghere tehnica si o perioada in care sa fie valabile interceptarile deja efectuate. Altfel, vor fi aruncate in aer toate dosarele care sunt astazi in lucru sau in curs de judecare.

In acest moment, toate serverele de interceptare sunt la SRI, ele costa foarte mult, peste 1 miliard de euro, in plus, ai nevoie de interpreti pentru, de pilda, diferite dialecte arabe, nu doar pentru engleza sau franceza. Mai sunt activitatile de filaj sau de inregistrare ambientala, care sunt probe in procese sau in anchete.

Toate echipamentele trebuie cumparate. Din aceste motive, nu se poate face o mutare peste noapte, a doua zi dupa motivarea deciziei Curtii Constitutionale. Si stiu asta si judecatorii Curtii Constitutionale si, de aceea, cred ca au intelepciunea sa dea un termen de cel putin un an de zile pentru a se cumpara aceste servere si pentru angajarea si pregatirea personalului.

Acestea sunt probe nelipsite in lupta impotriva criminalitatii organizate si a coruptiei. Nu este vorba numai de DNA, ci si de DIICOT care ancheteaza traficul de droguri, de copii, de femei, traficul de arme, infractionalitatea cibernetica.

Exista mai multe variante de rezolvare: (1) o institutie independenta, care sa asigure interceptarile pentru toti procurorii si politistii din tara (2) la parchete, cum este in Germania, dar trebuie concentrat intr-un singur loc, pentru ca va fi greu de dotat cu aparatura fiecare parchet in parte si (3) sistemul american, unde FBI – serviciul de informatii interne – are in competenta si criminalitatea federala si foloseste mijloace de supraveghere tehnica.

Daca in cazul condamnatilor definitiv situatia este clara, adica nu se revine asupra deciziei si nu se pot face procese de revizuire, problema este pentru dosarele aflate acum in lucru sau sunt in proces, fara o hotarare definitiva.

De exemplu – dosarul Microsoft, dosarele lui Madalin Voicu si Paun, dosarele lui Elena Udrea sau Alina Bica, cele cu presedintii de consilii judetene – toti care sunt astazi in curs de cercetare sau in curs de judecare.

Daca nu se da un termen pana la care sa se procure aceasta aparatura de supraveghere tehnica si o perioada in care sa fie valabile interceptarile deja efectuate, atunci s-a terminat cu anchetele si cu aceste dosare – sunt aruncate in aer.

Este ceva de neimaginat si sunt convinsa ca judecatorii CCR sunt intelepti si vor da o perioada de circa un an de zile – trebuie discutat cu Ministerul Justitiei de cat timp este nevoie – pentru procurarea si punerea in functiune a aparaturii, gasirea interpretilor etc. Si, in perioada asta, tot ceea ce exista ca probatiune sa ramana valabil si sa se faca in continuare asa, pana la mutare. (B1 TV, 4 martie 2016)

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 martie 2016 16:00 +8

putintica rabdare stimabililor!! ca intra si asta ,,intre spitele de la motocicleta,, prea citita eba a dat semnalul!!!!(sa nu creada cineva ca pun pret pe cuvintele ebei,ea/i manipulata cu sforicele,nu se hazarda ,,ierudita neamului, specializata in cresterea fluturilor polari,, sa cuvinte singura

# STANDARDE MORALE ÎNALTE = TOȚI FURĂ date 7 martie 2016 22:32 +4

"În PDL noi am avut niște standarde morale ridicate de etică și morală în politică.” "Toţi fură. Eu am văzut, zona achiziţiilor publice este aptă pentru corupţie. Din 2005 o spun. Îmi eşti prieten, îţi dau un contract şi plătim de zece ori, de o sută de ori mai mult faţă de preţul pieţei", a declarat Monica Macovei, în cadrul unei emisiuni la B1 TV. Monica Macovei a subliniat că a văzut această practică la toate partidele şi că, dacă de la PSD nu aştepta mai mult de la PDL a avut speranţe."De la PSD nu am nicio aşteptare. Aşteptarea mea a fost de la PDL. De asta pentru mine e foarte grav ceea ce se întâmplă cu PDL. Constat că procedează absolut la fel ca toţi ceilalţi", a conchis fostul ministru al Justiţiei. Replica de la EBA: "Noi cei din PD-L ne boicotam intre noi! Monica Macovei de ce zice ca cei din PD-L fura? Ea nu a ajuns eurodeputat tot pe listele PD-L? Si ea cu ce-si tine copilul la Londra?"

# nu s-a rușinat să se folosească de un partid corupt date 8 martie 2016 22:00 +1

După ce se văzu cu sacii în căruță = al doilea mandat la PE, Macovei a precizat că ancheta DNA arată românilor "fața hâdă a clasei politice și că această corupție este transpartinică". Dar nu s-a rușinat să se folosească de un partid corupt să parvină!!! De era EA așa cinstită trebuia să nici nu se înscrie în PDL...

# DODI date 7 martie 2016 16:23 +15

Strechea asta bătrână nici măcar curajul nebun al turcescului nu-l posedă ca să se ”autodescopere”. Să-i spună lui Mutu că pe vremea lui Ceaușescu procurorii erau fete mari și nu știau altceva decât dreptul. În primul rând că nu se putea înscrie la facultatea de drept decât cei cu origine sănătoasă. Campania ei de acum poate să fie, în primul rând, ordin de serviciu. Altfel îi sunt arătați scheleții. Și are cu nemiluita..

# Tov-a MACOVEI e cu indicatiile date 7 martie 2016 22:27 +5

2MAC e obisnuita sa dea indicatii! Sinistra ex-ministresa a interzis accesul inspectorilor CSM care verificau cazul Bivolaru la acte necesare in cercetare si a solicitat ca ancheta acestora sa fie canalizata pe anumite directii, incalcand astfel principiul independentei Justitiei. Aceste afirmatii sunt cuprinse in raportul Inspectiei CSM in cazul Bivolaru, potrivit carora acuzele aduse de "puterea executiva" au fost facute fara a fi cunoscute motivele reale pentru care instanta suedeza a refuzat cererea de extradare a yoghinului.

# sunt postarita CRISTINEL date 8 martie 2016 22:12 +1

Confundand-o pe boassa CSM cu postarita CRISTINEL din opereta lui Dendrino, CEI 4 CAVALERI AI APOCALIPSEI + 1 + TOV-A MACOVEI o insarcinara pe Oana sa predea la IJ jalba ca Ponta ataca independenta justitiei, 9 iul. 2013. Excitata la culme ca i s-au amintit succesurile, MLM a calcat in picioare GHIMPELE.

# 4PEDU D FINU OANEI date 7 martie 2016 22:28 -4

"Adevarul e insa ca noi nu meritam persoane precum Monica Macovei. Adevarul e ca poporul roman se zbate intr-o mediocritate cronica deja care nu mai cunoaste limita."

# remember date 8 martie 2016 22:27 +1

4PEDU D FINU OANEI a uitat sa o felicite pe tov-a Macovei pentru efortul ei demn de ATLAS - a bagat TURCIA in EUROPEAN UTOPIA: " România este singura ţară care pune probleme politice, ţări ca Turcia, Grecia pun probleme economice, România nu pune probleme economice, ci politice." 11 aug. 2012

# REMEMBER date 8 martie 2016 22:34 +1

H. Swoboda: "Cred că doamna Macovei ar trebui să se comporte într-un mod european decent şi ar trebui să se abţină să distrugă imaginea ţării, pune în pericol imaginea României şi nu ar trebui să facă asta (...) Ştiu că doamna Macovei a fost ministru şi a fost ministrul Justiţiei, însă nu doar eu am observat asta, ci şi alţi colegi din întregul grup politic, era cineva cu o stare foarte ciudată, îi numea pe ceilalţi trădători, întotdeauna credea că cineva greşeşte."

# PROF MIORITIC date 8 martie 2016 22:41 +1

Danilet cu zoofilia si tov-a Macovei cu pidosnicii sunt pe aceeasi lungime de unda! Clocitoarea asociației ACCEPT visează la o educație mai SPECIALĂ, ca aia deja experimentată la un liceu bun din capitală: „La Coșbuc, avem o platformă de activism LGBT, practic mai puternică decât cea pentru activism de drepturile romilor, iar în ultimii ani am avut tot felul de invitați și activități pe această temă. Am făcut, de pildă, primul Gay Pride dintr-o școală publică din România.” Educație care să fie mai presus de ... „creștino-etc.”, altminteri ne paște metamorfoza în bovine: „Copiii au evoluat dincolo de acest provincionalism românisto-creștino-etc., iar Coșbuc e o școală unde nu prea-ți permiți să fii bou cu asemenea lucruri, în așa măsură încât mulți dintre elevi ajung să se uite strâmb la profesorii care sunt încă foarte mioritici (adică rasiști, homofobi etc.)”.

# EMANCIPARE NU GLUMA date 9 martie 2016 23:36 -1

La inceputul anului scolar 2008-2009 un prof american propunea curs de initiere in bridge la liceul Cosbuc. S-a considerat ca nu ar fi educativ. Mai apoi s-au dat pe brazda cadrele didactice - profesoara Ilinca Buciu actrita in "Monoloagele vaginului" alaturi de Roxana Marin si eleve!!!

# traficanta MACOVEI date 8 martie 2016 22:30 +1

Să recunoaștem că e as în business - a fost avocatul firmei “Business Woman”. Proprietarul in acte al firmei era sirian, Jamal Al Atm, avandu-l ca partener pe gl.mr. (r) MApN Gheorghe Florica, fost sef al Garzii Financiare. Administratorul firmei si creierul contrabandei (țigări? ARME?) era colonelul activ al SRI George Dumitrescu. http://www.corectnews.com/social/adevarata-operatiune-tigareta-2

# pelin date 7 martie 2016 17:20 +7

Daca aceasta naparca,fost procuror comunist,ma refer la Makoveanca,isi permite de-a soma C.CONSTITUTIONALA,putem concluzitiona de cata intelepciune si discernamant dispune.Cat despre abordarile acestia,folosesc trei cuvinte,anume DE TOT RASUL,prin urmare un astfel de personj,nici nu merita a fi bagata in seama,este o mare rusineeeeee!!!!!!!!!!

# vrabiuta MACOVEI malai ... vizeaza date 7 martie 2016 22:14 +5

Cel mai puturos procuror (198 dosare NEREZOLVATE cu vechime de 60-1030 zile) a dat la spate maretele-i realizari ca anchetator MINERIADA, traficant tigari + arme, protector GRIG, visand sa dea lovitura peste 2 puncte! "Postul vizat? Președinte al Comisiei Europene, succesoarea lui Juncker." Astfel de personaj trebuie pus la punct ca stiti zicala cu urcatul suinelor in copac :P !!!http://www.catavencii.ro/de-ce-candideaza-monica-macovei/

# Machedonul date 7 martie 2016 20:36 +5

Superbă poză ! Dar, nu o arătați la câini, că turbează !

# Z date 8 martie 2016 14:58 +2

Eu cred ca d-nei Garbovan i-a fost jena sa spuna direct ca Macovei este GROAZNIC de PENIBILA pt. ca habar n-are nici ce scrie in Constitutia Romaniei, la articolul 147. In fine, daca bazaconiile macoviste ar fi emanat de la una ca Gusteh, inginera in drept, ar fi fost oarecum de inteles politetea "diplomatica" a UNJR prin intermediul d-nei Garbovan.Pt. ca Macaovei s-a laudat ca a terminat facultatea de drept cu nota 10, probabil ca D-na Garbovan a simtit nevoia sa verifice materia de drept constitutional si sa se abtina de la critici punctuale, ca nu cumva sa aiba surprize-stupize din partea CCR. Asta e nivelul la care am ajuns ca tara atunci cand orice nebun VIP enunta porunci la TV, in scop de erate CCR, ca din garaj.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva