31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GROPARII ACTULUI DE JUSTITIE – Justitiabilii vor astepta chiar si patru ani motivarea hotararilor judecatoresti. Avertismentul judecatoarei TMB Madalina Afrasinie: “Rezultatul 'reformelor' facute din pixul inconstientei. Am intrat in sedinta si cu 380 de dosare, iar la Registrul Comertului si cu 750 de dosare! Stiti ce inseamna asta? Ca va creste probabilitatea sa pronunt o hotarare nelegala, adica gresita. Ca motivarea hotararilor pronuntate va fi facuta peste 3, 4 ani!”

Scris de: G.T. | pdf | print

15 March 2023 13:21
Vizualizari: 5859

Asa-zisele “reforme” facute de-a lungul anilor sunt pe cale sa distruga actul de justitie, care risca sa fie tot mai slab din punct de vedere calitativ din cauza volumului urias de munca cu care se confrunta judecatorii. Avertismentul este lansat chiar din interiorul magistraturii, de judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti.


 

Intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, in urma cu cateva zile, dupa textul publicat de Lumea Justitiei in care anuntam ca din cauza deficitului de personal Judecatoria Constanta a hotarat sa isi reduca activitatea (click aici pentru a citi), judecatoarea Madalina Afrasine atrage atentia ca situatia grava din sistemul de Justitie este rezultatul reformelor inconstiente si iresponsabile facute de decidentii politici. Precizand ca inclusiv instanta la care activeaza, Tribunalul Bucuresti, se confrunta cu o lipsa acuta de judecatori, Afrasinie explica faptul ca numarul urias de dosare pe care magistratii sunt nevoiti sa le solutioneze, intrand cu sute de cauze pe sedinta, nu va face altceva decat sa creasca posibilitatea pronuntarii unor hotarari gresite, iar intarzierile in motivarea hotararilor vor fi la randul lor din ce in ce mai mari, justitiabilii putand sa astepte chiar si patru ani redactarea sentintelor si a deciziilor.


Prezentam comentariul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


“Tovarase Stelica,

Tovarase Predoiu,

Tovarasi si tovarase parlamentari si de prin palatul Victoria.

Acesta este rezultatul 'reformelor' facute din pixul inconstientei, iresponsabilitatii, de dumneavoastra!

Tribunalul Bucuresti are, din cate cunosc, peste 45 de locuri vacante.

Stiti ce inseamna asta?

Ca termenele de judecata sunt in noiembrie, decembrie (si asta e varianta optimista)

Da, pot sa intru in sedinta de judecata cu 100, 200 de dosare.

Am intrat in sedinta de judecata si cu 380 de dosare, iar la Registrul Comertului am intrat si cu 750 de dosare/sedinta!

Dar stiti ce inseamna asta?

1. Ca va creste probabilitatea ca eu sa pronunt o hotarare judecatoreasca nelegala, adica gresita;

2. Ca motivarea hotararilor pronuntate va fi facuta peste 3, 4 ani!

Felicitati-va!

Sunteti groparii Actului de justitie!

Asa veti ramane in istorie! Ca niste gropari!

PS hai, incepeti sa rostogoliti, iar, subiectul pensiilor si indemnizatiilor noastre si ca noi suntem principalii vinovati de tot ceea ce se intampla in tara asta!

GROPARILOR, ATI EPURAT O INTREAGA PROFESIE prin 'reformele' voastre!

Sa va fie rusine, cioclilor!

Comentarii

# santinela date 15 March 2023 14:10 +6

Tot respectul doamna judecator si aveti 100% dreptate.Numai idiotii nu inteleg acest lucru, recte Ministrul Justitiei-pelticul neamului-groparul justitie romanesti, prin asa zisa "reforma"facuta la legile justitiei cu acordul si binecuvintarea cotrocenistului la care s-au aliniat mizerabilii din conducerea partidelor PNL si PSD prin votul dat de ei ca la nunta !

# Sunt magistrati anume desemnati, altii nu sunt. date 15 March 2023 17:48 +3

Ne invartim in jurul cozii ca si cainii loviti de boala rea. Acum vin motivarile la pastele cailor ca "e multe dosarele" ..acum 5 ani venea greu motivarile ca "e dosare grele"....peste 5 ani "vine motivarile via ciatbot in 5 secunde si de aceea am dat la somaj sleahta de magistrati ". Qed.

# Judecatorii sunt adevaratii gropari ai justitiei! date 16 March 2023 09:40 +1

Chiar daca doamna Afrasinie este una dintre mult prea putinele exceptii care, din pacate, confirma regula, adevaratii gropari ai Justitiei sunt judecatorii. Ei sunt cei care respecta sau nu legile, care motiveaza cand au chef, care merg la instante cand au chef (cu exceptia zilelor de sedinta), care accepta sa fie calariti de SRI, care accepta sa fie calariti de DNA, care aplica selectiv deciziile CCR (daca e vorba despre banii lor, acestea sunt bune, daca nu - trebuie inlaturate de la aplicare), etc.. In ciuda ifoselor, trebuie sa acceptati un lucru: Justitia din Romania (nu doar cea penala!) este o justitie bananiera!

# Sorin Acela date 19 March 2023 11:56 0

Numărul mare de dosare e și din cauza fufelor de judecătoare analfabete funcțional. Ce să le ceri fufelor dacă Dosarul Fereviș, având ca premisă presupuse „jigniri”, dosar care ar fi trebuit să dureze maxim 2 termene cu respingerea cererii prostești, durează de 5 ani, are deocamdată 90 de termene, 1000 pagini și 65 de încălcări ale legilor și procedurilor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva