6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAI CA S-A ENERVAT TUDOREL – Ministrul Justitiei acuza manipularile si dezinformarile din Parlamentul European: “Voi face un inventar al neadevarurilor care au fost spuse la dezbaterea din Parlamentul European... Unii s-au exprimat despre Legile Justitiei fara sa cunoasca nimic din continutul respectivelor legi... Regula este ca atunci cand nu stii ce spui, taci din gura, ca n-ai riscul sa gresesti... N-am cum sa fiu multumit, nu s-a dorit aflarea adevarului”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

8 February 2018 15:42
Vizualizari: 7288

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) a acuzat miercuri seara, 7 februarie 2018, dupa dezbaterile care au avut loc in Parlamentul European in legatura cu modificarea Legilor Justitiei, ca nu s-a dorit aflarea adevarului. Toader, care nu a fost lasat sa ia cuvantul la dezbaterile de la Strasbourg, a anuntat ca va face cat mai repede un inventar al neadevarurilor care au fost rostite si ca va prezenta in public raportul.


Ministrul Justitiei a acuzat ca “unii s-au exprimat despre Legile Justitiei fara sa cunoasca nimic din continutul respectivelor legi” si ca discutiile au avut loc intr-o maniera politicianista. Tudorel Toader a demontat si minciunile spuse de unii dintre europarlamentarii propagandisti care au sustinut in PE ca Legile Justitiei au fost declarate neconstitutionale: Am convingerea unui discurs absolut politicianist, cu un pretext juridic la fondul caruia nu s-a dorit sa se ajunga. Fond care nu a fost si nu este cunoscut de catre multi dintre vorbitori, probabil ca nici nu i-a interesat”.

Iata declaratiile facute de Tudorel Toader miercuri, 7 februarie 2018, la Strasbourg:

N-am cum sa fiu multumit, in conditiile in care s-a vazut cu ochiul liber faptul ca s-a discutat intr-o maniera absolut politicianista, cu un pretext de continut juridic. Lasand la o parte faptul ca unii s-au exprimat despre Legile Justitiei fara sa cunoasca nimic din continutul respectivelor legi, voi face cat mai repede un inventar al neadevarurilor care au fost spuse la dezbaterea din Parlamentul European. Nu s-a dorit aflarea adevarului. N-o sa gasiti nicaieri vreo afirmatie de-a mea in sensul ca Guvernul nu are nevoie de avizul Comisiei de la Venetia, pentru ca procedural, si cel care a facut afirmatia stie, ca proiectul de lege s-a dus direct la Comisia speciala. S-a facut afirmatia ca legile au fost declarate neconstitutionale. Nu, legile au fost. Din Legea 303 au fost declarate neconstitutioanel patru solutii legislative, si acelea sunt tehnice. Ori de la patru solutii pana la a spune ca legea neconstitutionala este cale lunga. (...)

S-a indus din start o confuzie, pentru ca pretextul dezbaterii de astazi l-a constituit proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justitiei, dar s-a vorbit de coruptie. Ori - ar fi trebuit sa stie si vorbitorii - regula este ca atunci cand nu stii ce spui, taci din gura, ca n-ai riscul sa gresesti
Am convingerea unui discurs absolut politicianist, cu un pretext juridic la fondul caruia nu s-a dorit sa se ajunga.
Fond care nu a fost si nu este cunoscut de catre multi dintre vorbitori, probabil ca nici nu i-a interesat.

Comentarii

# Sorin date 8 February 2018 15:56 +10

Nu s-a dorit aflarea adevarului? Pai cum sa se doreasca aflarea adevarului cand tu Tudorele care ai puterea conform art. 132 din CR sa iei masuri impotriva procurorilor abuzivi, tu nu esti in stare sa iei masuri impotriva lui Kovesi si a altora. Mai bine recunoaste ca esti pe aceeasi cu statul paralel daca nu ma insel.

# şişu date 8 February 2018 16:17 +5

"Regula este ca atunci când nu ştii ce spui,taci din gură"!Nu domnule Ministru!În zilele noastre regula e să fii prost şi să te bagi în seamă în mass-media! :cry:

# Pintea date 8 February 2018 16:53 +5

D-nul ministru este prea elegant si are o parere prea buna despre forul legislativ european. Bineinteles ca nu se cunoaste continutul pachetului de legi, nu asta era interesul, ci manipularea. Acolo este sfasiata puterea guvernamentala in incercarea disperata de a se mentine la putere coruptii, si obedientii lor, din justitie. D-nul ministru trebuie sa ia masuri dure, drastice de-acum, pentru ca nu e de gluma! In cazul psihopatei Macovei care vatama interesele statului roman si lezeaza prestigiul Romaniei, ar trebui comis un abuz, desi in cazul acesta, nu ar fi, astfel incat sa i se retraga cetatenia romana.Sa nu mai aiba voie sa mai intre in RO. Sa traiasca pe banii lui SOROS, oriunde, numai in tara nu.

# Viorel date 8 February 2018 21:58 +7

MASCARADA dezbaterii care a avut loc în Parlamentul European nu a făcut decât să evidențieze, pentru cine are un strop de creier funcțional și o fărâmă de obiectivitate, faptul că interesele economice ale ”marilor puteri europene” le determină să găsească ”motive” pentru tot felul de șicanări, cu scopul de a minimaliza aportul unor state ”mici” la viața economică a Europei. Rezultatul ar fi ”penalizarea” acestora. Dacă România, prin reprezentanții legali, nu va reacționa ferm și chiar puțin obraznic la un astfel de tratament, va fi (sunt convins) DISTRUSĂ ! Sincer, mi-e frică de viitor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva