17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HEMORAGIA CONTINUA – In timp ce coalitia de guvernare pune la punct ultimele detalii pentru asa-zisa reforma a pensiilor de serviciu, din instante si parchete continua sa se plece pe capete. Doar in aceasta saptamana au iesit la pensie 13 judecatori si procurori (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

16 June 2023 11:36
Vizualizari: 5773

In timp ce coalitia de guvernare pune la punct ultimele detalii din planul privind reforma pensiilor magistratilor – care prevede atat supraimpozitarea acestora, cat si o crestere a varstei de pensionare, hegemonia din instante si parchete continua. Judecatorii si procurorii continua sa plece pe capete din sistem.


 

Spre exemplu, doar in ultima saptamana au avut loc 13 iesiri la pensie. Vorbim despre sase judecatori si sapte procurori.

Astfel, Sectia pentru judecatori a CSM, condusa de presedintele Consiliului Daniel Gradinaru (foto stanga), a aprobat in sedinta de joi, 15 iunie 2023, urmatoarele eliberari din functie prin pensionare:

- judecatorul Marcel Grigore Barbieru, de la Curtea de Apel Bacau;

- judecatoarea Ana Axenti, presedinta Sectiei a II-a civile de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Caras-Severin;

- judecatoarea Emilia Cristina Pena, de la Tribunalul Gorj;

- judecatoarea Adriana Rodica Vidaeff, de la Tribunalul Brasov;

- judecatoarea Camelia Andrei, de la Tribunalul Covasna;

- judecatoarea Maria Macrina Gavrila, de la Tribunalul Buzau.


In ceea ce priveste procurorii, in sedintele de marti, 13 iunie 2023, si joi, 15 iunie 2023, Sectia pentru procurori a CSM, condusa de vicepresedintele Consiliului Daniel Horodniceanu (foto dreapta), a hotarat eliberarea din functie prin pensionare a urmatorilor:

- procuroarea PICCJ Gabriela Zlata;

- procuroarea Virginia Chirita, de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti;

- procurorul DNA Codrin Gavra;

- procuroarea Daniela Mursoi, de la Parchetul Tribunalului Gorj;

- procuroarea Liliana Istrate, de la Parchetul Tribunalului Galati;

- procurorul Romeo Potop, de la Parchetul Judecatoriei Bistrita;

- procurorul Nicusor Olariu, de la Parchetul Judecatoriei Caransebes.

Comentarii

# Si?!? Care e paguba? E interzis sa iesi la pensie ? date 16 June 2023 13:50 +13

Magistratii ies la pensie cand vor dupa punctul de inflexiune. Faptul ca inca mai stateau prin instante/parchete cand toti se plang "cat e de greu" inseamna fara dubiu ca se minte pe rupte cand se fac afirmatii ca ar fi greu. Cum poti sustine ca e inuman la conditii/ de nedescris de mult de munca in timp ce stai cu pensia in buzunar???? Stau pentru ca sunt judecatori de culoar ( iesi la pensie la ordin daca esti magistrat cu grad) sau pentru interese de grup ( de exemplu in un judet de langa Cluj se sta pentru a dirija afaceri imobiliare via dispozitii ale "instantei").

# Cârcotaș date 16 June 2023 17:27 +7

Nu-i plângeți pe ei, căci noi încasam necazul. Ei se întorc, sa cumuleze pensiile cu salariile. Ori își găsesc surse pe la alte instituții

# Unul date 16 June 2023 21:12 +18

Nu fiți idioți. Gândiți -va că aveți copii care vor vrea să facă o carieră că magistrații. Ganditi-va că unul va munci pentru cel puțin 3 oameni și că salariile la debutanți nu sunt așa mari cum vorbește presa și politicul. După 10 ani vechime și grade profesionale luate ai salariul mare. Până atunci muncești pe brânci pe bani putini. Ganditi-va că există servicii de permanență iar la unități goale ești permanent de serviciu. Ganditi-va că un tânăr magistrat va trebui sa lucreze în condițiile astea, că acel tânăr ar putea fi copilul vostru și nu mai caraiti de pe margine când nu știți cum funcționează justiția. Înghițiți tot ce spune presa și politicul.

# Unul date 16 June 2023 21:26 -28

Când veți apela la justiție veți aștepta ni să va vina randul iar când veți ajunge la rand va vor judeca sau cerceta magistrații noi, pe care ii aplaudați , care au intrat în sistem cu nota 6 la o complexitate a grilelor de nivel minim. Aia vechi macar intraseră în sistem cu minim 8. Sunteți prosti și va vor judeca niste prosti.

# John date 16 June 2023 22:21 +15

Haideți să nu o mai ocolim: câtă vreme pensia e mai mare decât salariul, ce motivație să mai ai pentru a rămâne în activitate? Această normă din legea magistraților subminează în mod real sistemul judiciar, dimpreună cu politica imbecilă de recrutare și formare a noilor generații de magistrați. Alo, CSM, ce mai faci? Iei act de diverse chestii, am înțeles.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva