6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

I-AU CIURUIT DIPLOMA DE LA SRI – Procurorul General interimar Bogdan Licu a devenit indezirabil pentru Sistem. Licu a anuntat ca renunta la diploma de doctorat, dupa ce in presa a aparut informatia ca in teza sa procurorul l-ar fi plagiat inclusiv pe Vasilica Danilet. Cine a detinut aceasta informatie din 2011 pana in prezent, ca sa o foloseasca abia acum? Licu si-a luat doctoratul la Academia SRI sub coordonarea lui Gabriel Oprea

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 March 2016 13:45
Vizualizari: 5658

Procurorul General interimar al Romaniei, Bogdan Licu (foto), renunta la titlul de doctor, dupa dezvaluirile din presa conform carora ar fi plagiat in lucrare, inclusiv texte ale lui Vasilica Danilet din CSM. Anuntul a fost facut, marti 29 martie 2016, Licu precizand ca a formulat o cerere in acest sens catre ministrul Educatiei.

Bogdan Licu a invocat motive personale, dar sustine ca nu a plagiat in teza sa de doctorat: „Am facut acum aproximativ o luna o cerere adresata ministrului Educatiei, prin care am cerut retragerea titlului de doctor. Am facut acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea, dar vreau sa specific ca nu consider ca am plagiat in acea teza de doctorat”.


Contactat de Lumeajustitiei.ro, Bogdan Licu ne-a declarat ca acuzatiile conform carora ar fi plagiat sunt nefondate. Procurorul General interimar a admis ca teza sa contine aproximativ 30 de pagini dintr-o lucrare a lui Cristi Vasilica Danilet, insa a tinut sa precizeze ca acest lucru este mentionat in note de subsol. De asemenea, Licu sustine ca nu intentioneaza sa isi dea demisia din magistratura sau sa plece din functie ca urmare a acestui scandal.

Licu si-a sustinut teza de doctorat la Academia SRI

La o prima vedere, informatia ca Procurorul General interimar renunta la titlul de doctor ar putea fi considerata ceva banal. Totusi, este foarte posibil ca Bogdan Licu sa fi facut acest pas pentru a preintimpina o actiune penala impotriva sa.

Totodata, anuntul lui Bogdan Licu mai poate fi privit intr-o alta cheie. Si anume aceea ca Sistemul elimina toate personajele care au devenit indezirabile si care l-ar putea pune in pericol intr-un moment de slabiciune. Licu si-a luat teza de doctorat in 2011, insa informatia cum ca ar fi plagiat a fost lansata pe piata abia de curand. In aceste conditii, ne intrebam cine a avut interesul sa tina informatia la sertar in toti acesti ani. Se urmareste oare discreditarea functiei de Procuror General astfel incat aceasta sa nu mai devina atractiva pentru candidati ce nu sunt agreati din Sistem, cu atat mai mult cu cat sunt zvonuri cum ca procedura de selectie ar putea fi reluata?

Pe de alta parte, trebuie spus ca Bogdan Licu si-a sustinut teza de doctorat – intitulata 'Coruptia – risc major la adresa securitatii nationale' – la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”. Adica la SRI. Iar coordonator a fost Gabriel Oprea.

Comentarii

# Masoneria date 29 March 2016 13:56 +20

Domnul plagiator dottore nu a facut un dosar in viata lui... Habar nu are cum se lucreaza... Un om periculos si cu multe fete... In plus ar fi si mason

# mulder, agentul mulder date 29 March 2016 14:59 +18

din ce vad, doar faptul ca a facut, alaturi de sotie, la SRI studii, inseamna ca apartine celei mai tari loje masonice - LOJA NOII SECURITATI, condusa de tot unul cu sortulet, dar la uniforma... :eek: restul...cu diploma, cu dosare, e pentru idioti, nu pentru ei....misei?!

# Si procuror, si mason, si scolit de SRI? date 29 March 2016 15:15 +15

Oare de ce un magistrat a simtit nevoia sa obtina,ulterior numirii sale in functia de procuror, 2 certificate de absolvire in siguranta nationala, unul de la UNAp( fosta Scoala de razboi) iar altul de la SRI-Academia Natională de Informatii - Colegiul Superior de Siguranta Nationala ? :-? Iar cireasa de pe tort, sa devina si "Doctor in stiinte militare si informatii" sub coordonarea generalului Oprea ?

# mulder, agentul mulder date 29 March 2016 15:35 +17

as cita pe cineva: "bai nene, daca astia au avut atat timp de doctorate, unde dracu au muncit si ce familiiau? ca io ma chinui sa imi intretin familia si nu am timp decat de munca?!"....dar parca nu toti muncesc pentru asta, no? :-x

# obiectiva date 29 March 2016 20:08 +12

dar KOVESI nu l-o si plagiat si ea pe danilet ????? :-x :-x :-x

# Tiberiu Bogdan date 29 March 2016 14:00 +19

Danilet de la cine a copiat?am putea ajunge pe fir pana la primul magistrat al tarii,Nicolae Ceausescu.

# CopyPaste date 29 March 2016 14:16 +12

Sa primesti ”doctorate” de la dl. Oprea este similar cu a primii aceleasi onoruri de la Leana Ceausesc, doar ea il egaleaza pe conducatorul de doctorate... oprea ma, ca i-ai facut doctori si generali pe toti pesdeii :-) 

# DODI date 29 March 2016 14:59 +20

Rău au ajuns magistrații dacă îl copieză pe playboy Dănileț. Dacă ai avut coordonator pe Oprea este normal să ai mentor o nulitate ca Dănileț. Astfel a ajuns o nulitate ca Vasilică să fie citat ca și un clasic în viață. Mai era puțin și erau citate prestațiile sale de la Karaoke. 

# parchetul de pe langa lege date 29 March 2016 15:36 +10

in RO se obtine mai greu un bacalaureat decat un titlu de doctor. cu un coodonator cu stele din AZP-uri rezultatele sunt pe masura. de drepturile personale nu poti sa scapi, nu sunt transmisibile, doar anularea lor fiind invocata frauda in obtinerea lor chiar si de catre titular - dar nu este posibil negocierea renuntarii nu suntem in obor sa renunti la legatura de zarzavat ca e prea ofilita.  Asta s-a gandit ca scapa de doctorie cum a si dobandito.  Oare cati mai sunt ca el? mai este o Ea! care tace la al IV lea mandat.

# mordekai date 29 March 2016 19:38 +6

vine vreme cand tavalugul ii prinde pe toti. unii cu nas mai subtire simt respiratia rece in ceafa si incearca diferite eschive de genul celei ale lui licu "nu sunt vinovat dar nu mai am nevoie de halat (de doctor) pentru ca mi s-a promis ceva mai bun uniforma in zege"

# Aura date 30 April 2022 07:30 0

Seful securitatii pe vremea lui Ceausescu la Teleorman se numea Licu. ' Creatorul" lui Bogdan Licu a fost generalul lui Basescu, Traian Ciceo, fost sef si al SRI...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva