4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Iarasi achitare la DIICOT! Procurorii lui Codrut Olaru au zbarcit-o in dosarul Banca Transilvania! Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe inculpatii acuzati de manipularea pietei de capital si spalare de bani

Scris de: L.J. | pdf | print

4 iulie 2011 16:39
Vizualizari: 12958

Toti inculpatii din dosarul Banca Transilvania, acuzati de procurorii DIICOT de manipularea pietei de capital, infractiune prin care s-ar fi creat un prejudiciu de 13,5 milioane de euro, au fost achitati luni, de magistratii Tribunalului Bucuresti. Decizia judecatorilor nu este definitiva, insa reprezinta o palma data profesionistilor din aceasta directie de parchet. In acest dosar, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Horia Ciorcila - presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Claudiu Eugen Iuliu Silaghi - fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania (decedat), Georgios Christofourou - director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Anastasios Isaakidis - angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Mirela Silaghi si Sergiu Dan Dascal.


Acuzatiile DIICOT nu au putut fi probate in instanta. Tribunalul a pronuntat achitari in linie!

Procurorii DIICOT au sustinut ca Horia Ciorcila, in calitatea sa de presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, a luat la cunostinta informatii privilegiate referitoare la intentia Bank of Cyprus de a achizitiona un pachet semnificativ de actiuni emise de Banca Transilvania, iar ulterior, in data de 7 decembrie 2009, folosind informatia privilegiata, a vandut in cadrul a doua tranzactii, prin intermediul societatii off shore Dodworth Limited cu sediul in Cipru, un numar total de 8.918.671 titluri TLV, in valoare totala de 21.404.762,52 lei, cumparatorului Bank of Cyprus. Instanta a decis achitarea lui Horia Ciorcila pentru manipularea pietei de capital si pentru utilizarea de informatii privilegiate in baza articolului 10, alineatul 1, litera C din Codul de Procedura Penala, care prevede ca: “Actiunea penala nu poate fi pusain miscare, iar cand a fost pusain miscare nu mai poate fi exercitata dacafapta nu a fost savarsita de invinuit sau de inculpat”. In ceea ce il priveste pe Claudiu Silaghi, acuzat de procurorii DIICOT ca a cumparat in perioada mai - decembrie 2010, in numele soacrei sale, Doina Marioara Cojocaru, mai multe actiuni Banca Transilvania, folosindu-se de informatia potrivit careia Bank of Cyprus intentioneaza sa cumpere un pachet semnificativ de titluri ale bancii din Cluj-Napoca, vanzandu-le ulterior, tot in numele soacrei sale, pentru suma de 80,6 milioane lei, catre Bank of Cyprus, instanta a decis incetarea procesului penal, din cauza decesului inculpatului. In ceea ce o priveste pe sotia lui Silaghi, Mirela Silaghi, acuzata de anchetatori de spalare de bani in forma continuata, aceasta a fost achitata pentru ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, aceeasi solutie fiind adoptata si cu privire la Doina Marioara Cojocaru, acuzata de complicitate la manipularea pietei de capital in forma continuata. De asemenea, Georgios Christofourou, Anastasios Isaakidis Sergiu Dan Dascal si Radu Codrut Jurcovan, au fost achitati pentru complicitate la manipularea pietei de capital in forma continuata pentru ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive. Potrivit unui comunicat transmis luni de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a declarat ca: "intregul demers indreptat impotriva mea a fost o grava eroare si o mare nedreptate. Consider ca, prin demararea acestui caz, s-a incercat afectarea vietii, reputatiei si carierei mele. Am demonstrat in instanta ca acuzatiile formulate au fost pure speculatii, eu nefiind autorul si, implicit, nici beneficiarul tranzactiilor de care am fost invinuit, tranzactii, de altfel, absolut uzuale pe piata de capital".

Instanta a dispus ridicarea tuturor sechestrelor asiguratorii

In urma acestei decizii de achitare, magistratii Tribunalului Bucuresti au stabilit si ridicarea totala a sechestrului asigurator instituit de procurorii DIICOT printr-o ordonanta din 12 februarie 2010, asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Claudiu si Mirela Silaghi. De asemenea, a fost ridicat in parte sechestrul asigurator instituit prin ordonanta din 17 martie 2010 de procurori asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand lui Horia Ciorcila, cu exceptia a 7.941.204 actiuni ale emitentului SIF Banat Crisana, cu privire la care a mentinut masura sechestrului asigurator pana la concurenta sumei de 11.699.576,13 lei, calculata avand in vedere pretul de deschidere pe BVB de la data punerii in executare a hotararii. Tribunalul a ridicat sechestrul asigurator si de pe bunurile mobile si imobile ale lui Georgios Christofourou si Anastasios Isaakidis.Comentarii

# hotararea e slaba date 4 iulie 2011 17:43 +6

Judecatorul(oarea) e fie labar, fie frigida cu ifose. E cel mai serios dosar din tara de acest gen, dar se vede ca instantele nu sunt pregatite pentru tarie, fiind setate doar pe apa rece. Cand s-a spart gheata in sfarsit la un parchet si s-a facut o ancheta ca lumea, instantele nu sunt pregatite, alcatuite fiind din impostori incompetenti si fricosi, care nu stiu nimic in afara de a racni si greva pentru marirea salariilor. Rusine Tribunalului Bucuresti!

# DOREL date 4 iulie 2011 18:08 -2

Alta minciuna in fals ! Dosarul era mort-mort dinainte de trimiterea in judecata, stiau asta si porumbeii de la ferestre ... Iar daca vreti sa invatati ceva, cititi presa locala din Cluj care a demolat de mult acuzarea, cu argumente "beton" ! Asa ca, lasati orice speranta pentru caile de atac, daca doriti, punem pariu (sau, ca sa fiu mai clar, rechizitoriul era si este o monumentala aberatie absoluta cum nu s-a prea mai vazut) !!

# DOREL date 4 iulie 2011 18:24 +5

Presa din Cluj la care te referi este fie dependenta sau profitoare financiar in raport cu unii inculpati (oameni de top 300), fie (Gazeta de Cluj) cu un dinte impotriva DIICOT local si a procurorului Hrudei. Daca LUmea JUstitiei se respecta, publica rechizitoriul si minuta dosarului si discutam aplicat. Ai si aici aceeasi problema ca si cu Bobin, modul tau de gandire e periculos si, sper, depasit, necaracteristic pentru magistratura.

# Primul DOREL date 5 iulie 2011 03:34 -5

Recunosc, modul meu de gandire e periculos pentru procuratura si, mai exact, pentru o parte a ei ! Eu ma mir sincer cum poate cineva sa spuna ca acest rechizitoriu e corect !! Ei, bine, e complet iresponsabil - ar fi foarte bine ca Lumea Justitiei sa-l publice ! Si, b): as zice ca e vorba de schizofrenie, dar e numai parerea mea ...

# Primul DOREL, din nou date 5 iulie 2011 20:32 0

Mai draga, vezi ca s-a publicat ce era de publicat despre Bobin, eu am avut dreptate, asa ca ramane cum am vorbit. Dumneata nu dispera insa, esti tanar, mai ai timp sa inveti sa deosebesti binele de rau, totul e sa vrei ....

# gheo date 4 iulie 2011 17:47 0

unii judecatori de la tb is vai de mama lor, cum sunt dinozaurele de madam costache, burlan sau prapadita de dinu, ca sincer ti-e frica sa fii judecat de asemenea poame. asa ca nu mai spuneti prostii pe site, asteptati o decizie definitiva si apoi comentati.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva